mitin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 şimdi arkadaşlar bende 30 Kasım itibariyle Ankara / Polatlıda yedek subay eleme sınavına ( artık sınavın adı bu mudur bilmiyorum )giricem, yani askere gidiyorum. 2 arkadaşım yedek subay olarak askerliklerini yaptılar, maaş konusu da 1.500 ytl falan değil farklı dönemlerde yapmışlardı biri 2 yıl önce yaptı 850 ytl para aldı aylık diğeri ise şu an maaşların 1.090 Ytl olduğunu söyledi. Ve yedek subay olarak gideceği kararı alındığında maaşları yattı hesaplarına acemilikleri başlamadan parayla gittiler birliklerine. Ben kısa dönem olarak yapacağım muhtemelen. O yapılan sınav tamamen formalite değil fakat derecelendirme ölçütü olarak kullanılmıyorda değil.Yani bir çok arkadaşım bu sınava girdi, hepsinin söylediği şu " sınav kağıdını verirken komutan sana bakıyo ve kağıdın üzerine bi işaret koyuyo" ama bunun anlamı nedir anlayamadık diyolar. Ben sınava girdikten sonra detayları yazarım. Haa birde şu ilk beşe girenlere birliğini seçme hakkı verildiği söylenmiş, o yedek subaylık acemiliğinde başarılı olan askerler için geçerli ama sadece 3 kişi ;) Uzun dönem olarak yapsanda askerliğini her yere gidebilme ihtimalin var, şehir sınırlaması yok. Arkadaşlarımdan biri Bayburt'ta yaptı, diğeri Erzincan'da. sonuç olarak en iyi askerlij en kısa süren askerliktir. Az kaldı gidince göreceğiz zaten bu sözün doğruluğunu[signature][hline]Muhacirler kayıp edilmiş toprakların kutsal hatıralarıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pawliger_Asgard Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Ben şu an Kars-Sarıkamışta vatani görevimi icra ediyorum. Ben sana şöyle söyleyeyim. Konu başında yazdıklarınla hiç bir alakası yok eğer üni mezunu isen seni bir sınava tabi tutarlar.sınavda gerekli puanı alırsan yedek subay olarak katılırsın tabiki herşey sınav ile bitmiyor ayrıca fizik kabiliyetleri vs. vs. (askerliğini yapacağın yer ise belli olmuyor. denilen doğrudur ist.tuzlada acemilik yaparsın daha sonra Türkiye ve Türkiye cumhuriyetine bağlı olan her yerde vatani görevini yaparsın.KKTC de olur afganistanda olur bosnada olur heryer olur. ama sınavı kazanamassan hatta hiç sınava girmessen 6 ay kısa dönem olarak askerlik yaparsın. bunun içinde dağıtım tamamen şans örneğin bizim kars ta bile kısa dönem acemiliği va ve hepside kars ta kalıyor.... gelelim en uzun döneme :) Bunun içinde yine acemiliğin ve usta birliğine gideceğin yer bir şans olup ancak ve ancak doğu,güney doğuda halen asker olan 1.derece asker olursa seni batıya verirler. durum bundan ibaret. Kars Sarıkamıştan herkesin bayramını en içten dileklerimde kutlarım. Herşey Vatan için. Herşeye Rağman Şafak : 12 Başka yok....[signature][hline][b]Dün Gitti Yarın Gelmedi "Anı" Yaşayalım... Amor a.k.a Pawliger Pawliger Of Asgard [Bu mesaj Pawliger_Asgard tarafından 03 Kasım 2005 15:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 mideniz bulansın hava deişimine cıkın bu kadar basit... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyla alakası yok da ben de arada sorayım bari; Tecil ettirdiğim zaman askerliği, tecil zamanı bittiği zaman yine yoklama kağıdı geliyor mu? (Yoklama kağıdıydı sanırım, herneyse işte.)[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Kissiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 ne bilem ben 15 yaşındfayım daha düşünemem.. -=|=- :D:D:D -=|=- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Ahahah Sadece sana sormadım zaten (:[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Kissiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bende ölesine dedim zaten (post ta kasmadım ha!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 4 yıllık üni mezunuysan okuduğun bölümle ilgili bi yerde subay olursun Mesela ben harita müh. okuyorum kesin harita genel komutanlığında yapıcam :D P.s.:Hiç bir yazıyı okumadım direk yazdım[signature][hline][/b]PetLine Veteriner Kliniği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Turizm Otelcilik mezunlarının %90 ı orduevlerinde yapıyo askerliği...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Tekrar ve tekrar soyluyorum sinavda aldiginiz puanla yedek subayligin alakasi yok. Sacmalayip milletin kafasini bulamayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Tamamen şansa bağlı kısa donem veya yedek subay olmanız. Gideceğiniz yerler hava kara jandarma ve denizci olmanıza göre değişebiliyor yani denizci iseniz genelde daha iyi yerlere gitme ihtimaliniz var hehe ben ankarada yapmıştım mesela :) Gönüllü olmanız durumunda %95 istediğiniz bölgeye yollanıyorsunuz tabiki bu gönüllü olunan bölgenin doğuda olması lazım. Bana hava indirme komandoluk istermisin demiştiler sınavlardaki kontrolde :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 kısa dönem yapmak istiyorsak şu bahsi geçen sınavı boş bırakmak mı lazım?[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 şimdik ... takım komutanı olacaklara 3 ay acemi + 9 ay usta oluyor ... meslek kurrasına 1 ay acemi + 11 ay hizmet oluyor ... kısa dönem asker maaşı 27 YTL ... Ydsb maaşı ise (ben 3 ay önce terhis olduğumda) 875 YTL idi ... Şimdik gireceğin sınavda iyi yapasan uzun olma ihtimali yükselir çok iyi yaparsan çoookkkk kebap askerlikler yapabilirsin ... Dz. Ydsb olursan , sınava giren n kişiden sadece 120 kişi alıyolar , sırtın yere gelmez ,tamamı meslek kurrası eline silahı 2 defa alıyon... havacı ydsb yok ... karacı olursan herşey mümkün ancak ondada acemilik eğitimi alırken OBİ (Ordu Bilgi İşlem) sınavına giriyosun kazanırsan obici (bilgi işlemci) oluyosun askerlik bitince CV ne bile yazarsın ... Bence uzun yap askerliği hayatta 1 defa eline geçer bir Türk subayı olma fırsatı askerliğin 08:00-17:00 olur saygı görürsün işe gider gibi olur vsvs ... kısa dönemde ise akıl almaz işler olabiliyor ,bir arkım sırf stressten 4 ayda 93 kilodan 67 likoya indi siz düşünün gerisini ,güney doğuya gidip ölmeyin diye acemilikte a.ınıza koyuyolar adam/asker edip gönderiyolar (kısa dönemleri çoğunlukla göndermiyolar) ... ama neticesinde herşey şans ... SINAV kesinlikle çok önemli ,sınav bir çeşit IQ testi zaten ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Yav düz tabanlık olayı peki duz taban olunca herhangi bir olaydan muaf olma varmıdır?[signature][hline]A country that's divided Surely will not stand My past erased, no more disgrace No foolish naive stand Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 denizci karaci olma olayida mi rastgele? denizci olmak icin napmak lazim?[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 o gireceğiniz sınavı çok iyi verin o sınavda psikoloji testi de var anlarsınız sınava girince ... askerlik şubesinden sizi sınava sevk etmeden önce tercih ve sıralamalarını soruyolar denizciliği 1. sıraya yazın tavsiye ederim ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Valla düz taban olma durumunda ne olur bilmiyom; üniversite bitince söylerim. Ama kıl dönmesi ameliyatı geçirdim ve nüksetme olasılığı yüksek. Özellikle vücudu fiziksel açıdan zorlayacak bi şey yaptığımda (saatlerce iş yapmak, ağır eşya taşımak) iltihap akıntısı tekrar başlıyo. Askerliğime kadar geçerse çok iyi olcak ama 2001'den beri başımda meret.[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki: Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 @delucian: şu denizci ve karacı yedek subaylar arasındaki fark ne tam olarak? meslek kurrası ne bi de :) denizci adam napıo ki, bizi gemiye bindirip göndermesinler bi yere hehe biraz daha anlatsan ii olcak walla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Abi ister misin le ben gitmek istiyorum arasinda fark var abi benim dedigim ikinci gonullu. said: Absolut, 03 Kasım 2005 21:27 tarihinde demiş ki: Tamamen şansa bağlı kısa donem veya yedek subay olmanız. Gideceğiniz yerler hava kara jandarma ve denizci olmanıza göre değişebiliyor yani denizci iseniz genelde daha iyi yerlere gitme ihtimaliniz var hehe ben ankarada yapmıştım mesela :) Gönüllü olmanız durumunda %95 istediğiniz bölgeye yollanıyorsunuz tabiki bu gönüllü olunan bölgenin doğuda olması lazım. Bana hava indirme komandoluk istermisin demiştiler sınavlardaki kontrolde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Babam yedek subay olarak denizcilikte yapmış. Beyaz üniformalar filan, çok farklı bi havası var. Babamdan duyduğuma göre denizcilikte yapmak daha zevkli oluyomuş.[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki: Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Denizci Ydsblerin zaten normal hayatlarında kaptan olan 8-10 kişi haricindekileri gemilere sadece ziyaret için gidiyorlar ayakların toprağa basıyor yani ... Yazın beyaz kışın siyah takım elbiseni giyiyorsun üstün başın kirlenmiyor bile ve işini eksiksiz yaptıgın sürece kimseden korkmanada gerek kalmıyor ... Karada ise Default olarak "Takım Komutanısın" ve onun eğitimini alıyorsun bununla beraber Kendi mesleğini yapmanı sağlayan Meslek kurrası var ... Meslek kurrasında mesleğini yapıyosun yoksa takım komutanı ... şimdi uygulama biraz değişti sanırım ben ayrılırken net bilmiyorum ancak şöyle anlatayım ... Askerliğe başladın Ydsb olarak Karacı 3 ay sana eğitim veriyolar Takım komutanlığı bu esnada İngilizce sınavına giriyorsun çok yüksek alırsan Tercüman/Protokol subayı vs olarak Ankara civarlarına gitme ihtimalin var , Zaman biraz daha ilerleyince OBİ sınavı yapıyolar o sınavın sonucu 3 Ayın sonundaki kurrada geliyor ,bizde arada Oracle dan anlayan varmı demişlerdi olsa Ankaraya gidecekti direkt neyse eğitimini tamamladın 3 Ay boyunca sana verilen eğitimlerin hepsinden sınavlara giriyorsun bunlar ortalamasında %5 de isen kurada tercihini olası yerler arasından sen seçiyorsun , yok olmadı çok üstün bir kariyerin var adamlar seni direkt X pozisyonuna alabiliyor kuraya girmiyosun (aka isme kurra deniyor bir kavanoza tek bir top atıyolar onu çekiyosun zaten belli yani) oda olmadı OBİ sınavını kazanmıssan Obı kurrasına giriyosun oda olmadı cuvaldan asılıyosun ... Çuvaldan meslek yada TK çıkıyor Meslek %20 civarında falan 2007 den sonra Meslek kurrası diye bişi olmayacak herkes TK ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davion Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 said: bLackcha0s, 03 Kasım 2005 01:50 tarihinde demiş ki: Eğer 4 yıllık üni mezunuysan Uzun dönemde güzel para alıyorsun aylık 1.5milyar falan Kısa dönemde Er olarak yaptığın için bişey olmuyor 300milyon mu ne veriliyor galiba 1.5 milyar alan göstersene bana.[signature][hline]!!!nisriG MafaK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 yani denizci olabilmemiz için sınavı baya iyi yapacaz dimi? sınavı iyi yaptıgımız zaman %90 yedek subayız sanırım. zaten bil müh oldugumdan ordan da baya bi avantaj gelio :) [Bu mesaj Ceday tarafından 04 Kasım 2005 03:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davion Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Sınav boş torpille çoş.[signature][hline]!!!nisriG MafaK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 ben denizci ydsb yaptım ,torpil ok da yarı yarıya falan torpil olayı herkes diil ... yoksa dz. ydsb. büyük ikramiye gibi bişi ... yeni haliyle ayın 12 sinde teslim oluyon 3 hafta acemilik sonra usta birliğinde mesleğini yada çektiğin kurranın sana sana kazandırdığı unvanı yerine getiriyosun ... toplam para olayıda şöyle ... Acemilik maaşını 27 ytl 1-3 ay ... sonra kuradaki yere giderken yolluk çok kabaca km. başına 1 ytl gibi bişi 1.200 ytl yolluk alanlar var ... yd.sb. olarak alacagınız maaş ise 875 ytl ... ve ayrılırken teskere alırken yani bi 500 ytl daha geçiyor elinize ... valla maddi durumu iyi olmayan adamlar için ilaç oluyo diyeyim ben size askeriye koşullarında az para harcanıyor zaten 1 yıldada yaklaşık 12000 ytl civarı para geçiyor elinize bir miktar biriktirip kurs falan yapabilirsin Ceday MCSD falan gibi (maddi durumunu bilmiyorum) ... Kısaca 6 aylık kısa dönem tamamen zaman kaybı ama uzun denizci falan yaparsan bu 12 ayı gayet verimli değerlendirebilirsin ... dediğim gibi CV ne bile yazarsın ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar