Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KADIKÖY'e 7 cami

Sergen

Öne çıkan mesajlar

Dayanamıcam.
Laik bir ülkede devlet benim verdiğim para ile nasıl ibadethane yapabilir ?

Madem yapıyor neden Cami ?
Kim sevap için cami yaptırıyorsa yaptırabilir , ama devlet benim verdiğim paralarla yaptıramaz , yaptıramamalı.

Ben budistim , hiristiyanım , museviyim o zaman bunlarınkindende adım başı istiyorum devletin görevi ise bu işi yapmak...

Devlet deil belediye demeyiniz , bir farkı yoktur ikiside benim paramı benim adıma harcıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Forgiver sen sunu soyle bana

abicim goztepede mi yasiyorsun? Omrunde o bolgede kac kere camiye gittin? Sen o bolgede kac kere camiye gittin de disarda kaldin? Ben oralarda yasiyan biri olarak diyorumki disarda kaliyorum camiye ihtiyac var diyorsan yalan soyluyorsun.
Onun disinda mvcut camileri buyutmek niye hic dusunulmuyor? Amac farkli salak miyiz abi biz.
Sosyal ağlarda paylaş

"..kubbeler miğfer
minaraler süngü,
camiler kışlamız.."

diyen,sonra cumhuriyet bayramına "ne bayramı,ne seyranı" diyen tamamem ümmetçi zihniyette olan başbakan ve takunyalı yandaşları askerleri için bol bol kışla(!) yapıyolar
gene boyluycaklar istiklal mahkemelerini,yiyecekler şamarı kemalizmden haberleri yok cumhuriyet düşmanı yobazların.[signature][hline]"Bu ülke ya Kemalistlerin olacak ya da hiç kimsenin!!"

Uğur Mumcu
Sosyal ağlarda paylaş

iskelenin ordaki camiler namaz zamanı dolup dışarı taşıyor yürüyemiyoruz. :P

öte yandan din hocamıza cumaları namaza gidip uygulamalı namaz dersleri almak için teklif sunmuştuk yalan oldu =)[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki:
bunu yazan tosun güç seninle olsun
MSN: [email protected]
http://netbux.org/?r=169517
ayda 24$ kazanmak için..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 02 Kasım 2005 13:50 tarihinde demiş ki:
@linki beğenmeyenler:

haberin nasıl yanlısı olcak, haber bu yorum değil
hangi gazeteden verirsen ver sonuç değişmez.
kaldıki belgelerle desteklenmiş bir haber.

bu tür saçmalıklardan vazgeçin, haber bu. istediğim yerden c/p ederim.

Haber tarafsız olmaz Türkiye'de. Buna Hürrriyet'te, Yeni Şafak ta bütün gazeteler dahil.Haberlerin çoğunun belirli bir amacı vardır. Eğer iktidar yanlısıysa gazete, muhalefetn aleyhine haber yaparlar. Her gazete bir gruba aittir, medya her şekil pisliktir.

Sen kurmuşsun bir dünya ona göre yaşıyorsun. İnsanlar ne derse desinler, ne yaparsa yapsınlar umurunda değil. Saçmalık değil, yeni şafak bariz yanlı bir gazete.Sadece görmek istediğini görüyorsun, doğruyu olması gerekeni değil. Bunu senden öğrenecek değilim diyeceksin, bir gün gözünü açıp bazı şeyleri görürsün belki, belki de at gözlüklerinle yaşamaya devam edip bazı şeylerin farkına vardığında senin için çok geç olduğunun farkına varırsın.
Ama bunlar beni ilgilendirmiyor değil mi?
Sadece söylemek istedim.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say...

SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla!

[Bu mesaj Prawler tarafından 02 Kasım 2005 15:01 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Prawler tarafından 02 Kasım 2005 15:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 01 Kasım 2005 09:03 tarihinde demiş ki:
bı ulkede kadrolu ımam sayısı kadrolu ogretmen sayısından fazlaysa o ulke ıflah olmaz

böle mantiksiz 1 cümleyi nasi cikardin..kanitda gösterirsen sevinirim..simdi bana surda burda duydum deme..bi okulda ena z 20 30 ögrenci var..ama bi mahallede max hadi abartayim 5 6 camii var...sana lol diorum..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Warum, 02 Kasım 2005 15:10 tarihinde demiş ki:
said:
bı ulkede kadrolu ımam sayısı kadrolu ogretmen sayısından fazlaysa o ulke ıflah olmaz

böle mantiksiz 1 cümleyi nasi cikardin..kanitda gösterirsen sevinirim..simdi bana surda burda duydum deme..bi okulda ena z 20 30 ögrenci var..ama bi mahallede max hadi abartayim 5 6 camii var...sana lol diorum..

bende sana rofl diyorum[signature][hline]From the holy sea of golden flames
flies the last winged unicorn
With its magic breath of innocence
rising to the crystal throne
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 01 Kasım 2005 09:21 tarihinde demiş ki:
(alınıtı)
cami yaptirmasinlar okul yaptirsinlar mantigi ile elestirilmis bir veridir.

elestiriye kesinlikle katiliyorum.

isin bir devlet eliyle cami yapilmasi bir de vatandasin bagislariyla cami yapilmasi gibi iki boyutu var. ayirmak ve önce isin özel tesebbüs boyutunu irdelemek istiyorum.

vatandaslari cami yerine okul yaptirmaya tesvik etme esprisi türkiye'de uygulanmis ve basarili da olmustur, örnekleri vardir. ama bunlari söylemek, birakin söylemeyi uygulamak, cami yapimina, cami imamina lojman yapimina, filanca balon yesil holdingin patronlarina verilecek paralarla okul yapimina önayak olmak da suçtur sizin nazarinizda.

nasil mi? parasi olan ve bu parasini cami yaptirmak için harcamak isteyen adam, yapacagi bu hayir harcamasi ile allah'in rizasini kazanmayi hedeflemektedir. "aman böyle allah rizasi mi kazanilir", "allah var mi ki rizasini kazanacaksin" diyenleri müsade ederseniz pas geçiyorum (etmeseniz de geçiyorum). burada bir baraj sorusu karsimiza dikilmektedir, "bu adami cami yerine okul yaptirmaya nasil ikna edecegiz?" kolaylik olsun diye soru çoktan seçmeli hale dönüstürülmüstür.

a) amca sen o parayla okul yaptir, evrim teorisi çocuklara bilimsel bir gerçekmis gibi ögretilsin orda, böyle bilimin isigiyla aydinlatilmis materyalist bir nesil gelsin, aydinlansin yarinlarimiz.

b) simdi amca sen okulu yaptiriyosun tamam mi? sonra senin torunlar gidiyo buraya, sümeyra mesela, kaynasiyolar erkek arkadaslariyla, sosyallesiyolar filan. bedenleriyle ve dogalariyla barisik bir hayat bekliyor onlari, anliyosun di mi amca?

c) yaptiracaksin lan okul. yaptirmayacaksin cami. amca mamca demisler simartmislar seni. almiyim ayaamin altina.

d) amca okul yaptir sen. burda hem dinini bilen, kendi degerlerimize yabanci olmayan hem de çagdas bilimleri ögrenmis bir nesil yetistirelim, bu çocuklar dini bizden daha dogru anlasinlar, yasasinlar ve temsil etsinler, sen de onlarin isledigi hayirlardan ve sevaplerdan istifade et.

maksadiniz gerçekten camiye harcanan paranin okula harcanmasi ise, tek çikar yolunuz (d) sikkidir. baska hiçbir ihtimal, amcamizi o camiyi yapmaktan, yaptirmaktan alikoyamaz. korkutamazsiniz, adam zaten ömrünün sonuna gelmistir, ikna edemezsiniz, zira sizin önerdiklerinizden zaten nefret etmektedir.

ama ortaya çikacak neticenin de sizi memnun edecegi söylenemez. zaten hal-i hazirda ortaya çikmisi var, memnun etmemistir. zira, amca parasini vermeden önce "e evlat, tamam parayi vereyim sana ama, etrafta bir sürü okul var, ne dogru dürüst bir egitim ne de ögretimi var (yani benim istedigim degerleri kazandirmadiklari gibi çocuga bilimsel açidan da hiçbirsey vermiyorlar) böyle bir is için neden parami sokaga atayim?" diye soracaktir size. buna karsilik, mevcut olandan farkli, amcanin taleplerine cevap verecek bir sistem önermeniz lazim.

hasili, ne amcanin istedigi sistem içinde mezun olacak çocuklar sizi tatmin edecektir, ne de amca size o parayi verecektir. etmemistir, vermemistir.

devlet cami yaptiriyormus, yaptirmasin diyorsunuz bir de. katiliyorum. cami yerine okul yaptirsinlar. veya bu kadar basit söylemeyelim, dört duvardan ibaret okul yapacaklarina egitim sistemini iyilestirsinler. güzel olur.

harbiden katiliyorum bak

+süper bence
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 01 Kasım 2005 10:01 tarihinde demiş ki:
Ben hayır için cami yaptırana da birşey diyorum aslında, ama forgiver'ın alıntısının mantığı doğru. Sonuçta orada örnek verilen amcayı okul yaptırmaya ikna edemem, çünkü zaten adam temelde karşı bilimselliğe, modernliğe.

o adamin bilimsellige,modernlige karsi ciktigini TEMELDE nasi soleyebiliorsun..bence sen bazen haddini asiyorsun..kast ettigin sey neyse acik yaz..yok bise kastetmedinse gene acik yaz ki akilda garip sorular kalmasin..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eaglewingg, 02 Kasım 2005 11:17 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 02 Kasım 2005 11:04 tarihinde demiş ki:
bu alanlara yapılabilirmiş mesela okul

islami-faşist bi gazetenin linkini verip durma boyuna vereceksen adam gibi link ver

Sen hazimsin bir insan sin böle devam et..nesli tükenen türden..1kisi daha gördüm mutlu ettin beni..eger sen insanlari yok fasist,komünist,kemalist,dinci,türkcü,kürtcü die ayirt edip onlarin inanislarini yasayislarini dilini dinini irkini onlari asagilama araci olarak kullanirsan ve senin gibilerde bu ülkeyi yönetirse..bu ölkeden hayir gelmez..senin gibi düsünmeyen insanlar "ÖLSÜN" mantigi cidden helal devam et..bi gün ya sen azinlik olursan..senin gibi düsünmeyen insanlar cogunluk olursa..senin bu yaptigini sana yaparlarsa..o ne kadar adaletsizce bir yaklasimsa senin simdiki sölediginde öyle..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eaglewingg, 02 Kasım 2005 12:28 tarihinde demiş ki:
"..kubbeler miğfer
minaraler süngü,
camiler kışlamız.."

diyen,sonra cumhuriyet bayramına "ne bayramı,ne seyranı" diyen tamamem ümmetçi zihniyette olan başbakan ve takunyalı yandaşları askerleri için bol bol kışla(!) yapıyolar
gene boyluycaklar istiklal mahkemelerini,yiyecekler şamarı kemalizmden haberleri yok cumhuriyet düşmanı yobazların.

Sen fasist bir insansin arkadasim..Bu ülkde ayrimciligi tetikleyen türde bir yapin var..Ne yazikki su anda senin gibi düsüünen nesli tükenmekde olan garipler ülkeyi yönetiyor..ne demek..Bu ülke kemalistlerin yada hickimsenin..Ayrimcilik bölücülük yapma..ordan biride cikar der..Bu ülke sadece türk irkinin biride der sadece seriata inananlarin biride der dogu kürtlere aittir...biride cikar trakye göcmenlere aittir..yaw ozaman sen ne cevap verecen..yaw inan senin gibi düsünen insanlarla bu ülkede yasaamakdan unatiorum..neden illa su ülkede her fikri savunan insan özgürce yasayamazda..sadece x y z kesmi olarak hayatini sürdürebilir..ya amerikada almanyada surda burda her zaman örnek gösterdiginiz hangi ülkede böle bi kistas var..yaw inanin siizin gibi insanlar yüüzünden ATATÜRK ü bu millet kötü bildi anlayamadi..o KOSKOCA aksion adamini yenilik adamini bilim adamini İRKCI FASİST bir ideolojiye sahip biri gibi gösteriorsunz..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prawler, 02 Kasım 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 02 Kasım 2005 13:50 tarihinde demiş ki:
@linki beğenmeyenler:

haberin nasıl yanlısı olcak, haber bu yorum değil
hangi gazeteden verirsen ver sonuç değişmez.
kaldıki belgelerle desteklenmiş bir haber.

bu tür saçmalıklardan vazgeçin, haber bu. istediğim yerden c/p ederim.

Haber tarafsız olmaz Türkiye'de. Buna Hürrriyet'te, Yeni Şafak ta bütün gazeteler dahil.Haberlerin çoğunun belirli bir amacı vardır. Eğer iktidar yanlısıysa gazete, muhalefetn aleyhine haber yaparlar. Her gazete bir gruba aittir, medya her şekil pisliktir.

......

bu sonuçta bir haber. yani gerçek x ve y gazetesine göre farklı bir veri içeremez.
haberle karışık yorum varsa veya sadece haberden yola çıkılan bir yorum varsa dediğin doğru olur, oda garip bişey deildir, buaray kendi görüşünü yazmaktan bir farkı yoktur

mesela sadece iktidarın iyi olduğu konuları haber yapmak veya kötü olduğu konuları haber yapmakta vardır, bu yanlı haberciliktir

ama ginede haberin doğruluğunu değiştirmez.

yani yenişafak ın verdiği haberler doğrudur,
aynı zmanda yorumlar ve yorumlu haberler de büyük çoğunlukla iktidar veya mufazakar kesimin hoşuna gidecek şekildedir, bu da doğrudur aynı zmanda

ama bu sizin buraya x gazetesinden haber c/p edemessin demeniz hakkını size vermez[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:

şimdi bu mantığı kurmak abesle iştigal olmakla birlikte konuyu inceleyelim

elimizde veri olmadığı için olayın teorik yönüne girecem.
cami sayısı>okul sayısı
bir okulda görev alan öğretmen sayısı> bir camide görev alan imam sayısı

öğretmen olmak için; öğretmenlik bölümleri
imam olmak için: imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri

bunun dışında ihtiyaca yönelik sözleşmeli personel veya her ikisi içinde nitelikli personelin olaya dahil edilmesi.

olayın matematiği bu
senin kurduğun mantığın da bir anlamı yok.
bir de bu iddianın gerçekçiliğini yani sayı bakımından olan kısmının resmi olarak bir verisi eksik[signature][hline]be the vanquisher, to forgive

[Bu mesaj forgiver tarafından 02 Kasım 2005 16:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet burda forgiver mantıklı bir yaklaşım sunyor gibi ama bu imam hatiplerin gereksiz falza olduğunu, imam sayının gereksiz fazla olduğunu, cami sayısının okul sayısından fazla olduğunu vb. gerçeklri değiştirmez.
Bir de kadrolu lafına takıldım acaba sözleşmeli öğretmen sayısı çok fazla olduğu için kadrolu öğrtemen sayısı kadrolu imam saysısından daha fazla denmiş?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...