LastTouch Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 ya bende yeni dinleyicilerindenim ama inthr ettini bilmiodum ya.. yazık olmus hem ona hemde dinleyenlere...gercekten cok sevileesi sarkiları var... insanı kendine baglayabilio yanii..[signature][hline]meayouw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Cherokee ve Yaşamak İstemem'de söylemek istediklerini söylemiş , blues'a başlama sebebi. Canlı dinlemeyi çok isterdim. Keşke biraz daha erken doğsaymışım dedirttiren yegane müzisyen.[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 yavuz çatinden önce türkiyede türkçe bluesu kimse sevdirememişti.. yavuz çetinin ritmleri blues ritmlerine göre gerçekten karmaşık (hendrixi janis joplini(gerçi janis j. soul yaptığını iddaa etti ) kriter almayalım.. ) ve kaliteli.. ama blues basit ve bence (benim için) yapılması çok ta zor olmayan bi müzik.. ama yavuz çetin sololarıyla blues daki tek düzeliği kendini tekrar etmeyi aşmiş .. bakmayın blues aslında yavuz çetinin yaptığı kadar herkes için dinlenebilir bi müzik değil..türkiyede türkçe bi blues kültürünün olşmasını sağladıydı saolsun gerçi kendini feda etmesi biraz fazla ama olsun genede seviyerek dinliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faust Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Bilenler belki bilir, Yavuz Çetin'in gerçek fanlarından biriyim :) 1,5 senedir falanda msn'im [email protected]. MP3'e ihtiyacı olan arkadaşlar varsa, gönderebilirim. Bende çok zor bulduğumu hatırlıyorum. Ve bulunabilir olmadığı için göndermekte sakınca yok sanırım. [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 atlıyorum direk msnıne :)[signature][hline]Trust No One Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 hmm , sizofrendi , hastaneden yeni cıkmıstı , ogluna hamile olan karısı eroinmandı , fakirlerdi , yaptıgı muzigi takdir eden ve onu gercekten anlayan cok az kisi vardı. Persembe aksamı arkadasıyla telefonla konusup , " baba bronxtasın bugun karsıya birlikte gecelim mi?" sorusuna kucuk bi isim var bronxta bulusuruz diyerek bogaz koprusune giderekten hayatına son veren , turkiyenin stevie ray vaughanı ... ayrıca mfo'nun bazı konserlerine gitarist olarak katılmıstır ve hatırladıgım kadarıyla galiba acık hava'da mazhar alanson'un cagırmasıyla sahneye cıkıp solo atmıstır . Ayrıca turkiyede ilk defa talkbox kullanan ve kullanmakla kalmayıp harikalar yaratan insandır. Intaharını belli eden sadece yasamak istemem sarkısı degildir , oyuncak dunya'da da dunya gorusunu yeterince islemistir.. Aaah aaah ):[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir / Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir / Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim / Heman onun adi duser / Eti Eti Eti nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki: puahau lameriz zaten!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 said: lizardking, 02 Kasım 2005 17:17 tarihinde demiş ki: yavuz çatinden önce türkiyede türkçe bluesu kimse sevdirememişti.. yavuz çetinin ritmleri blues ritmlerine göre gerçekten karmaşık (hendrixi janis joplini(gerçi janis j. soul yaptığını iddaa etti ) kriter almayalım.. ) ve kaliteli.. ama blues basit ve bence (benim için) yapılması çok ta zor olmayan bi müzik.. ama yavuz çetin sololarıyla blues daki tek düzeliği kendini tekrar etmeyi aşmiş .. bakmayın blues aslında yavuz çetinin yaptığı kadar herkes için dinlenebilir bi müzik değil..türkiyede türkçe bi blues kültürünün olşmasını sağladıydı saolsun gerçi kendini feda etmesi biraz fazla ama olsun genede seviyerek dinliyoruz blues calması davul ve gitar acısından zordur. birkere gitar orenirken temiz ve teknik calmayı ogreniyorsun ama blues yaparken melodiyi kirletebildigin kadar kirletmen lazım , bolca ring kullanman lazım. Ha bunnarın dısında herseyden ote caz'ın bir dalı oldugu icin blues sarkılarının %99.9'unda $afıl kullanılır. yani aksak bir ritm seklidir , soyleki ; 4/4 luk giden parcayı 4/3 luk hale indirgeyip bir tane es eklersin ve bunu ard arda tekrar ettiginde tam bir karmasa olur. O yuzden hem ritm'e ayak uydurmalı hem de butun cumlelerini 3'luk olarak kurmalısın .. Bunların da dısında sadece pentatonic kullanmak yerine srv gibi dorian modunu falan da kullanman gerekir ki ses'te fark olsun .. falan filan , bu arada yavuz cetin ilk baglama calarmıs sonra gitara gecmis..[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir / Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir / Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim / Heman onun adi duser / Eti Eti Eti nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki: puahau lameriz zaten!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 intihar eden müzisyenler genelde yapicaklarini yapipta giderlerdi ama o daha yapacagi cok cok sey varkwn gitti bence cikarttigi o 2 albüm bile bukadar ileri götürdüyse bluesu yasasa kimbilir neler yapardi... yavuz cetini 8. sinifta satilik albümü ciktiginda tanimisttim hala da dinlerim... ps:gitarini calmisligim vardir ama onun eski gitari oldugunu cok sonra ögrenmistim[signature][hline][i]herkes bir gün yanlışlıkla bir asteroide düşebilir[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 emuleden rahatça indirilebilir (diyicem ama emule hakkında bişey bilmiyorum onun portudur bişeysidir varsa kusura bakmayın)[signature][hline] Tekel rakısı bu be! Tam kırkbeş derece. İki tek attın mı Doksan oldun demektir, Yani dik açı, Biz akşamları dostlarım Böyle dönüyoruz işte köşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quatzal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Büyük bir müzik adamı..ama zayıf bir gen...[signature][hline]I see you alone..surrounded by a sea of enemies... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: Duke_Guybrush, 03 Kasım 2005 02:22 tarihinde demiş ki: emuleden rahatça indirilebilir (diyicem ama emule hakkında bişey bilmiyorum onun portudur bişeysidir varsa kusura bakmayın) Ahaha çok güldüm buna :)[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quatzal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 İntihar zayıflıktır üstad..[signature][hline]I see you alone..surrounded by a sea of enemies... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 asteroth neden güldün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Mesaj hoşuma gitti abi "diyecem ama konu hakkında bişey bilmiyorum" demen :)[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: Quatzal, 03 Kasım 2005 02:29 tarihinde demiş ki: İntihar zayıflıktır üstad.. alakasız[signature][hline]Trust No One Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 gercekten güzel söz yazan insalarin hepsi intihar etmisler efendime söyliyim kurt cobain, ian curtis, yavuz çetin çünkü aci çeken insanlar güzel yaziyolar ama bir süre sonr dayanamiyorlar sanirim yavuz çetini diger ikisinden ayiran henüz kapasitesinin belki yüzde 10unu kullanmisken gitmesi ian curtiste kurtte yeterince sey birakmisti dunyada ps:sadece ikisi geldi su anda aklima ama güzel söz yazanlar he intihar etmislerdir dikkat edin[signature][hline][i]herkes bir gün yanlışlıkla bir asteroide düşebilir[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slider Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 shuffle' da yavuz çetinden cherokee denk geldi =) başlığı da bi upliim dedim... =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 okim lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 bir ilah bir efsane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slider Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 oku lan suark =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Villians Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 tüm sevdiğim sanatçılar genç yaşlarında öldüler yaf:( yavuz çetin kendi seçmini yaptı ama keşke kalıp daha müziğini yapsaydıda mahrum kalmasaydık:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 "çok istiyorum" adlı şarkısı da efsanedir. 4 yıl 11 ay 15 gün 3 saat 5 dakika ve 3 saniye bekledim seni... 4 yıl 11 ay 15 gün 3 saat 5 dakika ve 10 saniye bekledim seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elderon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Bu adamın Türkiye'de tanınmaması gayet doğal. Şu an paticik'te bile sorsalar kaç tane türk vitüöz gitarist tanıyorsunuz diye. Tatmin edici cevap verebilecek insan sayısı azdır. Çünkü bu adamların yaptığı müzikler popüler müzikler değil, televolelerde çıkmıyorlar. Hitap ettikleri kitle farklı. -ki Hasan Cihat Örter gibi bir adamdan ders almış olan bu adam dünya'da Türkiye'de tanındığından daha çok tanınıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Benimle ucmak siter misin harika bir sarkiymis,eskiden dinlemezdim pek bu sarkiyi basi cok slow gelirdi,ama gecenlerde bastan sona dinledim ve sarkinin sonundaki fantastik blues solosuna rast geldim,gunlerdir o soloyla ugrasiyorum.Tanri ruhunu aydinlatsin rahmetlinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 b,raz sonaradan da olsa yazıyorum bende kendilerini yeni farkettim ve gerçekten çok üzüldüm öldüğün örenince neden hep böyle adamlar gidiyo da sanatçı diyemiceimiz adamlar kalıyo umarım Yavuz Çetin'in adı ve eserleri kendisinden daha uzun ömürlü olur kendisinin bir jimi hendrix,bir steve ray vaughn dan hiçbir eksiği yok umarım onlar kadar kalıcı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar