Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: Antimodes52, 31 Ekim 2005 02:45 tarihinde demiş ki: Sakın yanlış anlaşılmasın, ben "CUMHURIYETIN ILAN TARIHI UNUTULSUN, KITAPLARDAN KALDIRILSIN, BU AYIPTIR!" gibi bir nosyonla çıkmıyorum ortaya. Bilinirse ne iyi hatta. Benim tek iddiam cumhuriyetin ilanının bilinmesiyle milliyetçi olunmayacağıdır. Bu bağlamda da bilinse de olur bilinmese de olur demek istiyorum. Yani bir ek bilgiden fazla değildir diye düşünüyorum. Ayrıca evet, bence de tarih hocamız biliyor 1923'ü ama belli ki bir mesaj yollamaya çalışmış hatırlamıyorum demekle, bir örnek olmaya çalışmış kalıpçılığa karşı. Tarih fetişizmi ile bir Kronoloji çok farklıdır. 6 Ekim 2005 in bu kadar göklere çıkarılması bu kadar yüceltilmesi, sanki ertesi gün farklı olacakmış gibi davranılması bazında bir fetişizm (müzakere tarihi 6 ekim işte) ama 29 Ekim 1923 için bir tarih fetişizmi diyemezsin bu bir Devrimdir. 1789 Fransız ihtilali, 1453 İstanbulun Fethi gibi... bunlar bir ulus için veya tarih için önemli sayılabilinecek Tarihlerdir ve kesinlikle büyük bir kitleyi derinden etkilemiştir. 1789 da milliyetçilik akımları, ulusçuluk ön planda olmuştur ... sonra ne oldu Osmanlı'nın balkanlardaki parçalanmasına sebebiyet verdi Panislavizm ve Milliyetçilik akımları(1800 sonrası )... İşte TARİH bu neden-sonuç ilişkisini kurma baglamında işe yarıyor sonuçta bu Yorum gücü de Tarihin doğrudan kronolojik sıraya oturtulması ile ortaya atılabilir. Benim düşüncem bu.[signature][hline]A country that's divided Surely will not stand My past erased, no more disgrace No foolish naive stand Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 cumhurıyetın ılan tarıhını bılmıyen bır tarıhcıden sonra bakalım neler gorucez trıgonometrı bılmıyen ve bu benım alanım degıl zaten dıyen geometrıcımı yoksa harıtada agrı dagını ısaretlıyemıyen ve bahane olarak orda bır dag ıste yukseklıgını ve ılını bılın yeter sankı harıtada ısareteltıcekler oss de dıyen bır cografyacımı yavas yavas amerıkan egıtım sıstemıne donuyoruz ordada avrdır boyle ogretmenler tarıh zaten bız kazandık onlar kaybettı kral bızızden ıbarettır abd de bızdede o yone kayıyor osmanlının gerıleme dagılma 2-3 haftada oldu bıttıye getırılırken kurulus ve yukselme en az 5 hafta analtılır fatıh sunu yapmıs o bunu yapmıs vs vs oysa atrıh bılımının gecmıstekı hatalardan ders cıkarmaktan ıbaret oldugunu hatırlıyan yoktur ne yazıkkı sımdı bıde absımıza tarıh bılımının olayları senelere gore kronolojık olarak cıkarmasını savunmıyan bır ogretmen ornegı cıktı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: DarKRideR, 30 Ekim 2005 18:41 tarihinde demiş ki: Önemli olan Cumhuriyet'in kuruluş tarihini bilmek değil , Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. [signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 mankenlerde bilmiyor, normaldir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 ama onlar tarih hocası diil[signature][hline][b]Bardağı Ta$ıran İlk Damla[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Kronolojik sırayı bilmekle tarihi ezberlemek arasındaki farkı göremiyor bir çok kişi. Bahsettiğim tarih hocası okulumuzda 4 kere 5 kere türkiyenin inkılap tarihi hakkında konuşma yapmış, bu devreleri bize tekrar tekrar anlatmış bir adamdır, muhtemelen 1923'ü de biliyordur ancak vermeye çalıştığı mesaj bence gayet yerinde ve akıllıca, bu illede tarihi ezberlemecilik yerine biraz öğrenmeye çalışmak lazım...[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Bizim de bi hoca vardı öyle. Tarihler önemli değil sırasını ordaki olay örgüsünü bilseniz yeter derdi. Ben tarihi onun sayesinde sevdim :D[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Burayı seviyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 @fede: AYNEN. Bu adam sayesinde tarih derslerine ilgim arttı, bu adam sayesinde araştırdım tarihi öğrendim bir çok şeyi. Bu adamın derslerinden önce tarih bana göre 3-5 rakamın ezberlenmesi gereken, araya da iki üç vatan millet sakarya nidalarının yerleştirilmesi gereken bir dersten ibaretti. 10 kişiden 9'u böyle hissedeceğine, hiç bir tarih ezberletilmesin 10 kişiden 3'ü böyle hissetsin. Ayrıca umarım bir gün video'ya çekip bir tarih dersimizi burada yayınlayabilirim, öyle büyük bir katılım var ki inanamazsınız.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 böyle basit şeylerin bilinmsi lazım ama mesela fizikte d=m/v yi hoca sana vermez. ezberlersin ama neden ezberlemek zorundayız diye sormassın ama v=x2+vo.g+karakökt+v2 gibi bir denklem için aynısı söylenemez. hocanın vermek istediği mesaj güzel ama bu mesajı böyle polemikler içinde güme gider. önce tarihi söylesin sonra mesajını versin; zaten hocaların kağıttan, kitaptan okuma gibi bir seçeneği var ama öğrenciler içn ezber şart malesef, bu olay ortadan kalkmadan, bunu söylemesi eşitlik deil. tarih hocası sormaz ama başka dersin hocası en ince ayrıntısaa kadar bir şeyin ezberini ister, sanki kendisi ezbere biliyomuş gibi[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 ama forgiver fizikte formülleri bilmezsen yorum yapamazsın. Tarik öyle değil sırasını bile bilsen konunun gerçek yüzünü bildikten sonra istediğin yorumu yaparsın.[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Burayı seviyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 mesela ben hız ın ne demek olduğunu biliyorum ama serbest atışla bilmem ne kadar sürtünmeye uğraan bir cismin hızı için formülünü bilmeden bir yorumda bulanamıyorum[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 normal zaten şaşırmadım.[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 İyi güzel de forgiver, burada eksik olan bir şey yok. Adam kronolojik sırayı bildiği için doğru ve düzgün bir şekilde inkılap tarihini anlatıp yorumlayabiliyor. Önemli olan da bu zaten.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki: Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.! Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 +1[signature][hline]cok güçlü ama cok dıkkatlı olmak lazım cok sewmek ama cok gerçekçı olmak lazım... PATİCİK KIZLAR KLUBU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 bu tartışmayı 29 Ekim 1923 için değilde başka önemsiz sayılabilecek bir tarih için yapsaydık Antimodes a diyecek lafımız olamazdı.[signature][hline]A country that's divided Surely will not stand My past erased, no more disgrace No foolish naive stand Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: DarKRideR, 30 Ekim 2005 18:41 tarihinde demiş ki: Önemli olan Cumhuriyet'in kuruluş tarihini bilmek değil , Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. Aha işte '' We'll call you '' gibi cevap beklerdim ama helal olsun en doğru söz.[signature][hline]AthleT, 25 Eylül 2005 17:55 tarihinde demiş ki: Sisteme laf söylemek istemiyorum. Sadece kafam girsin o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
realdarkbeck Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 benim düşüncem eğer hocanız cumhurietin tarihini bilmiyorsa cumhuriyet konularını olaylarını da sallapati bir şekilde takip ediyor demektir.çünkü illa ki aklında kalır be kardeşim. heryerde 10 kez geçer bu tarih. sen kafana uygun sorular soruyor diye seviyor olabilirsin ama. milli benlik için önemli tarihleri bilmek şarttır.[signature][hline]"And it feels like i'm flying above you dream that i'm dying to find the truth seems like your trying to bring me down back down to earth back down to earth ..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Tarih dersi demek tarihleri tam olarak bilmek demek degildir ama bi zahmet boyle onemli bi tarihi bilsin...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2005 Cumhuriyeti korumak felam başkada 5 yaşındaki kardeşim bile biliyo artık.Gerçi bu herhalde yaşlılıktan olmuş olabilir.[signature][hline]Palantis Moderatör İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar