Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadinlar ve askerlik

matama

Öne çıkan mesajlar

said:
Penthesilea, 31 Ekim 2005 00:19 tarihinde demiş ki:
Artik savaslar salt insan gücüyle yapilmiyor.

Biz bos yere asker besliyoruz ülkece, profesyonel askerlige gecis olmali en kisa zamanda ve seferberlik durumlari icin bile max 2-3 aylik bir kampa alinmali insanlar

Katılıyorum, asker 300-400 bine azaltılmalı hatta 250bin bile olabilir, para teknoloji ve eğitime harcanmalı...[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

[Bu mesaj LordOfBlood tarafından 31 Ekim 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beybin, 31 Ekim 2005 01:26 tarihinde demiş ki:
oof acayip hoşumuza gidiyor rewendor hiç sorma .

Diyorum ya psikolojik kısmını hiç açtırma freud yanımı ortaya çıkartıp kanıtlattırma bana. Gerek senin gerek diğer bayan patilerin sırf şu forumlardaki davranışlarınızla örnekler sunarak bile kanıtlayabilirim sana "ufak çapta tacizlerin" nasıl hoşunuza gittiğini de uğraştırma gece gece...

Kaldı ki askerlik gibi birincil etkilerinin geçmesi minimum 1 sene süren ve izleri hayat boyu süren bir tramvayla karşılaştıramazsın bile bahsettiğin şeyleri, çok ağır taciz ya da tecavüz gibi "aşırı durumlar" olmadıkça[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 31 Ekim 2005 01:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iş yerinde tacize uğrayıp o işyerinden ayrılan bir çok kadın biliyorum , okuyorm.sence bu kadınlar tacizlerden hoşlandıkarı için mi ayrılıyorlar o işlerden??

askeri donanım konusunda ,
askeri harcamalara sadece 18 dakika ara verilse dünyada susuzluk çeken 2 milyar insana temiz içme suyu sağlanır.

gelişmiş bir devletin askeri harcamalrını 10 haftalığına kestiğinde dünyadaki açlık sona erebilir . dünyadaki askeri harcamalar 1 trilyon dolarlık bir pazar oluşturuyor .

bir de kadınlar askerlik yapsın?Peki :D[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
bu forum dahaa onceden cook acılmıstı.. [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben annemden mi bahsediyorum. Modern dunyadan bahsediyorum.

Benim annem hic bir zaman cikipta ben bu evin reisiyim kardesim yada babanin reisligini tanimiyorum dememistir. Elmayla armut dediklerin. Yazimi okumamissin okusaydin devir degisti dedigimi anlardin.

said:
beybin, 30 Ekim 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
ailenle yaşadağın zamanlar için söylüyorum , ya da ailenle yaşıyorsan..yemeği kim yaptı/yapıyor ? annen . Ya da gündelikçiniz. (Gündelikçilerin erkek olduğu ne kadar görülmüştür?Az görülmüştür, gündelikçi kavramı kadınlarla özdeştir hatta.)
Kim ütülüyor/ütüledi giysilerini?annen .

Kime sordun her akşam , akşam yemeğinde ne var diye?annene.
Şunu da düşün . Kadınsın.Çalışıyorsun. Evlisin . Eve geliyorsun, kocan da işten eve geliyor . İkiniz de yorgunsunuz. Eğer gerçekten eşitseniz yemeği kadın yapmaz .Her yerde eşitlik istiyorsan kadınların yaptıkları açısından bak olaya biraz .
Bence kadınlar toplumda bu görevi üstlenmişken askerlik fazla . Gidin yemek yapmayı patates soymayı öğrenin işte :P. Aa askerlik süresi fazla biraz o ayrı mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar soyluyorum. Calismasin kadinlar yada basit isler yapsinlar, ama eger benimle rakip olacaklarsa esit olalim kardesim. Eger modern dunyada ben erkekle esitim kardesim diyorsa o zaman esitligin surasi guzel burasi kotu demesinler. Kaymagini yiyip yatmasi guzel.
Sosyal ağlarda paylaş

paralı askerlik yani zorla değil isteyen olmalı benim düşüncem tabi bu.[signature][hline]RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar...

[Bu mesaj kingpin tarafından 31 Ekim 2005 02:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sen üniversiteyi bitiince zaten 6 ay yapıyorsun askerliğini . Ee kadınların yaptığı ev işlerini toplasan bi 6 ay eder herhalde. :D[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

peki yapmasınlar o zaman, ne yanı biz askerliğie isyan edince, pasifizmi savununca hapse atılıyoruz, ne olmuş yanı yapmasın ev iişi bok götürsün yemek pişmesin veya rıca etsin erkek yapsın.

aradaki farkı algılıyabiliyomusun?
Senın ev işi yapmak gibi bi sorumluluğun yok, senın yemek pişirmek gibi bi sorumluluğun yok senıncocuk doğurmak gibi bi sorumluluğun yok.
Bana toplumdan falan bahsetme, toplum dışlar sevmez pis der kak der falan deme bana, evini askerler basıp "NEDEN COCUK DOĞURMUYOSUN SEN HADI HASTANEYE TUP BEBEK YAPICAZ" demıyo tamamı, evine "Hanım efendi 3 gundur yemek pişirmemişsiniz dolapların altıda toz dolu, sizi askerlik şubesinde bekliyoruz" diye mektuplar gelmiyo.

Hıc bı zaman eline silah verilmiyecek, birilerine ateş etmen beklenmiyecek, düşünmeden emirleri uygulaman beklenmiycek, vatanı koruyosun diye ınanmadığın guvenmediğin nefret ettiğin bi sistemin ayak işlerini veya bu sistemin temelleirni oluşturan işleri yapmıycaksın.

Aradaki farklı anlıyomusun?

Ha ayrıca muhtemelen senden cok ev işi yapmışımdır hayatım boyuncada daha fazla yapıcam.

Kendine bictiğin roller yuzunden başkalarını suclama.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

ev hanimliginin ekonomiye, savunmaya, vatana pek bi faydasi olmuyo. gerce su an askerlik diye yapilan seyinde faydasi oldugu tartisilir. esitlik var diyosaniz ben cocuk yapiyorum askere gitmem deyip, sonra evin reisi neden erkek oluyo esitlik istiyoruz diye bagirmayin. ya herkes askere gitsin ya da sadece isteyenler gitsin...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)

RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya feministler toplantısı yapılıyormuş;

İngiliz feminist demiş ki;
kocama dedim ki; ben artık alış-veriş yapmayacağım, 1 gün yaptığını görmedim, 2. gün baktım yine bir şey yok, 3 gün baktım da alış veriş listesi elinde.

Alman feminist atlamış;
kocama dedimki; ben artık bulaşık yıkamayacağım, 1. gün baktım yıkamamış, 2. gün yine yıkadığını göremedim, 3. gün baktım yıkamış.

Fadime;
Uy pen kocama dedum ki; pen artuk çamaşur yıkamayrum, temizlukta yapmayirum,
1. gün görmedum, 2. gün görmedum, 3. gün gözlerim açıldı biraz da yavaş yavaş görmeye paşladum.[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

cüce , şimdi cidden upuzun bi eleştiri yazısı yazıyorum rtük'ün yayıncılık ilkeleriyle ilgili.12 puntoluk 3 sayfa doldurmam lazım. Yukarıda uzun bi yazı yazmışsın haklı olduğun yerler de war da, haksız olduklarında.kafam yerinde olunca(Yarın akşam okluan gelince mesela )cvap vericem.iyi geceler.[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Aman beyler, hiç mi pozitif ayrımcılık diye bir şey duymadınız? Türkiyede askere alınacağı yaşa geldiğinde çocuk sahibi olmuş/olma yolunda olan kaç tane kadınımız oluyor biliyor musunuz?[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Ona bakarsanız sırf çocuk sahibi oluyor diye işinde hayatı boyunca bir yerlere gelmesi engellenen, şirketlere ortak edilmeyen, kısık saatlerde çalışmak zorunda bırakılan kadınlar var her yerde.
Onlar çıkıp da "oğlumuz 18 yaşına gelip kendi başının çaresine bakana kadar bizim de fırsatımız olan ortaklık şansı hiç bir erkeğe verilmesin ulan!!!" gibisinden bir isyanla ortaya çıkıyorlar mı?
Bu kadar basit değil bu işler.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Osetya'daki okul baskını sırasında Çeçen teröristlerle bağlantılı olduğu şüphesiyle yakalanan ve sınır dışı edilince İstanbul'da öldürülen Zeynel Işık'ın katil zanlısı olduğu anlaşılan Güler Kasırga'nın, Şırnak'ta küçük yaşta amcasının oğluyla evlendirildiği ve çocuğu olmadığı için terk edildiği ortaya çıktı.[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

ödevim henüz bitti.

Cuce, 31 Ekim 2005 02:14 tarihinde demiş ki:
peki yapmasınlar o zaman, ne yanı biz askerliğie isyan edince, pasifizmi savununca hapse atılıyoruz, ne olmuş yanı yapmasın ev iişi bok götürsün yemek pişmesin veya rıca etsin erkek yapsın.Pasifist sempatizanı olabilirsin . Ama 3. dünya savaşı yakındır denilen bir dünyada pasifizmin gerçekleşme imkanı nedir?pasifizm hiç bir şekilde
çözüm değildir. Hiçbir millet düşmanının önünde diz çökerek haklarına sahip çıkamaz(son cümle alıntıdır arkadaşlar)

Ne olmuş yapmasın yanii dedin , sanki hiçbir kadın bunu düşünmedi değil mi ?Amaan yapmayım demedi,hepsi zevk alıyor çünkü bundan.Her akşam ne yemek yapsam diye düşünmeyi , oranın buranın tozunu almayı yıllarca zevk aldığı için yaptı değil mi ??

aradaki farkı algılıyabiliyomusun?asıl sen kadının toplumdaki yerini anlayabiliyor musun?Senın ev işi yapmak gibi bi sorumluluğun yok, senın yemek pişirmek gibi bi sorumluluğun yok senın cocuk doğurmak gibi bi sorumluluğun yok.Üstteki örneğimde de göreceksin ki , kadın çocuğu olmuyor diye terk ediliyor. Bir de olup da kadın yapmak istemese vay haline..Bana toplumdan falan bahsetme, toplum dışlar sevmez pis der kak der falan deme bana, evini askerler basıp "NEDEN COCUK DOĞURMUYOSUN SEN HADI HASTANEYE TUP BEBEK YAPICAZ" demıyo tamamı,(Minicik bir bilgi kırıntısı : Acil'e giden kadınların %23ü kocaları tarafından dövülenler oluyor.İstatistiklere bakılırsa kocalarından dayak yiyen kadınların %68i kocalarına karşı geldikleri için dövülüyor.aklıma geldi şey edeyim dedim.) evine "Hanım efendi 3 gundur yemek pişirmemişsiniz dolapların altıda toz dolu, sizi askerlik şubesinde bekliyoruz" diye mektuplar gelmiyo.

Hıc bı zaman eline silah verilmiyecek, birilerine ateş etmen beklenmiyecek, düşünmeden emirleri uygulaman beklenmiycek, vatanı koruyosun diye ınanmadığın guvenmediğin nefret ettiğin bi sistemin ayak işlerini veya bu sistemin temelleirni oluşturan işleri yapmıycaksın.(hah bak bu konuda haklısın , insanların eline silah verilip birilerini öldürmesini beklenmesi cidden saçma.Ama dedim ya ,pasifist olan bir dünya vardı da biz mi taşınmadık??)
Aradaki farklı anlıyomusun?

Ha ayrıca muhtemelen senden cok ev işi yapmışımdır hayatım boyuncada daha fazla yapıcam.Benden.peki milyonlarca adam milyonlarca kadından daha fazla mı iş yapacak.Lütfen elinini vicdanına koy =)

iyi sabahlar .

[Bu mesaj beybin tarafından 31 Ekim 2005 06:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...