Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadinlar ve askerlik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aynı işte çalışan kadın ve erkekten erkeklere daha yüksek maaş ödeniyor (dünya genelinde yapılan bir araştırmanın sonucudur bu)

gerek özel sektörde gerek devlette bir kadının üst düzey görevlere gelebilmesi için kendini bir erkekten çok daha fazla kez kanıtlamak zorunda kalıyor, önyargıları yıkması ve güven kazanması için hem daha uzun zaman hem de çok daha fazla çalışması gerekiyor.

kadınlar hamile kalıyor, doğum iznine ayrılmak zorunda kalıyor, üstelik bir süre de doğumdan sonra çocuğunun bakımı için meslek hayatından uzak kalıyor.

dünyanın en iyi üniversitelerinden birinin rektörü bile açık açık cinsiyet ayrımcılığı yapıyor, kadınlar çok daha zor psikolojik şartlar ve baskılar altında rekabet etmek zorunda kalıyor.

ve tam da böyle bir dünyada sesini yükselten kadınlar feminist damgası altında alaylara karşı koymaya çalışırken;

ERKEKLER eşitlik istiyor =)[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Mesaj tarihi:
beybin, biraz objektif bak be :) O kadar demagojiye kaçıp spesifik örnekler verip genel durummuş gibi göstermişsin ki, bir ele alıp yanlışlarını düzeltmek heralde Yüzüklerin Efendisi'ni baştan yazmaktan daha uzun sürer :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
said:
helena, 30 Ekim 2005 22:27 tarihinde demiş ki:
aynı işte çalışan kadın ve erkekten erkeklere daha yüksek maaş ödeniyor (dünya genelinde yapılan bir araştırmanın sonucudur bu)

gerek özel sektörde gerek devlette bir kadının üst düzey görevlere gelebilmesi için kendini bir erkekten çok daha fazla kez kanıtlamak zorunda kalıyor, önyargıları yıkması ve güven kazanması için hem daha uzun zaman hem de çok daha fazla çalışması gerekiyor.

kadınlar hamile kalıyor, doğum iznine ayrılmak zorunda kalıyor, üstelik bir süre de doğumdan sonra çocuğunun bakımı için meslek hayatından uzak kalıyor.

dünyanın en iyi üniversitelerinden birinin rektörü bile açık açık cinsiyet ayrımcılığı yapıyor, kadınlar çok daha zor psikolojik şartlar ve baskılar altında rekabet etmek zorunda kalıyor.

ve tam da böyle bir dünyada sesini yükselten kadınlar feminist damgası altında alaylara karşı koymaya çalışırken;

ERKEKLER eşitlik istiyor =)

Arada ufak detaylar var Helena, örneğin tamam iş dünyasında erkeklere karşı çok daha yıpranma doğru da pek çok şey fazla kaçmış. En basidinden doğum yapmak bir seçimdir, askerlikse bir zorunluluk. Bilmem anlatabildim mi ;)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
ah, evet eğer bir kadın kariyeri için çocuk yapmayı reddederse zaten ailesi, kocası, kocasının ailesi ve bütün çevresi onu baskı altına sokmamak adına sonuna destekler, değil mi?

ve bunun adı "seçim" olur[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"

[Bu mesaj helena tarafından 30 Ekim 2005 22:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
evet yaa.onu düşünmemiştik .[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
bu forum dahaa onceden cook acılmıstı.. [ /quote ]
Mesaj tarihi:
said:
Private, 30 Ekim 2005 22:51 tarihinde demiş ki:
üniversite mezununa askerlik 6 ay değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?

eet erbas olarak yaparsan
ama yedek subay statüsünde yapıp subay maası amak istersen 15 ay olması lazım[signature][hline][b]Bardağı Ta$ıran İlk Damla[b]
Mesaj tarihi:
said:
matama, 30 Ekim 2005 19:30 tarihinde demiş ki:
ne alaka?
said:
Asteroth, 30 Ekim 2005 16:24 tarihinde demiş ki:
O zaman askere aldığın bütün kadınlar subay olacak?

Şu alaka; kadınları er olarak alırsan orduya, kaç ay kadın yüzü görmeyecek olan erkeklerin götü düşer. İster istemez bi disiplinsizlik, birçok skandal patlak verir. Hapishanede duvardaki delikten kadınları hamile bırakabilen bir cinsiz biz (bkz: erkekler) , askerde mi yapamicaz?[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Mesaj tarihi:
said:
ovchinnikov, 30 Ekim 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
said:
Private, 30 Ekim 2005 22:51 tarihinde demiş ki:
üniversite mezununa askerlik 6 ay değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?

eet erbas olarak yaparsan
ama yedek subay statüsünde yapıp subay maası amak istersen 15 ay olması lazım

hayır hemen iş hayatına atılmak isteyen gençten bahsediyoruz =)[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Asteroth, 30 Ekim 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
said:
matama, 30 Ekim 2005 19:30 tarihinde demiş ki:
ne alaka?
said:
Asteroth, 30 Ekim 2005 16:24 tarihinde demiş ki:
O zaman askere aldığın bütün kadınlar subay olacak?

Şu alaka; kadınları er olarak alırsan orduya, kaç ay kadın yüzü görmeyecek olan erkeklerin götü düşer. İster istemez bi disiplinsizlik, birçok skandal patlak verir. Hapishanede duvardaki delikten kadınları hamile bırakabilen bir cinsiz biz (bkz: erkekler) , askerde mi yapamicaz?

Ahahah glory hole olayı mı?
iğrencim :P[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts"
Mesaj tarihi:
said:
helena, 30 Ekim 2005 22:44 tarihinde demiş ki:
ah, evet eğer bir kadın kariyeri için çocuk yapmayı reddederse zaten ailesi, kocası, kocasının ailesi ve bütün çevresi onu baskı altına sokmamak adına sonuna destekler, değil mi?

ve bunun adı "seçim" olur

Bunu yapan , rahatça seçimini yapan çok kadın var, ben de çevremde pek çoğunu tanıyorum. Ha dış baskılar zaten aile dışından geliyosa "çevresini" tekrar gözden geçirmesi ve zararlı otları ayıklaması gerektiği ortada. Aile içindeyse de zaten baştan onun hayatını düşünmeyecek biriyle evliliğe gitmişse suç kendisine aittir. Herşeye bireysel örneklerle cevap vermeyin. Ben genel durumu kastediyorum siz bireysele indirgeyip "ama şöle insan da var" diyorsunuz.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
Artik savaslar salt insan gücüyle yapilmiyor.

Biz bos yere asker besliyoruz ülkece, profesyonel askerlige gecis olmali en kisa zamanda ve seferberlik durumlari icin bile max 2-3 aylik bir kampa alinmali insanlar[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...
Mesaj tarihi:
said:
beybin, 30 Ekim 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
ailenle yaşadağın zamanlar için söylüyorum , ya da ailenle yaşıyorsan..yemeği kim yaptı/yapıyor ? annen . Ya da gündelikçiniz. (Gündelikçilerin erkek olduğu ne kadar görülmüştür?Az görülmüştür, gündelikçi kavramı kadınlarla özdeştir hatta.)
Kim ütülüyor/ütüledi giysilerini?annen .

Kime sordun her akşam , akşam yemeğinde ne var diye?annene.
Şunu da düşün . Kadınsın.Çalışıyorsun. Evlisin . Eve geliyorsun, kocan da işten eve geliyor . İkiniz de yorgunsunuz. Eğer gerçekten eşitseniz yemeği kadın yapmaz .Her yerde eşitlik istiyorsan kadınların yaptıkları açısından bak olaya biraz .
Bence kadınlar toplumda bu görevi üstlenmişken askerlik fazla . Gidin yemek yapmayı patates soymayı öğrenin işte :P. Aa askerlik süresi fazla biraz o ayrı mesele.

dellendirtmeyin adamı askerliğin actığı yaraları (evet yara bunlar insanın düşünüş şeklini yaşayışını ıanndığı guvendiği şeyleri değişitiriyo) kapatamıyosun bile. Ha ayrıca annem bende az yemek yapar evde, ikimizde ütü yapmayız.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
said:
Horrible, 30 Ekim 2005 20:27 tarihinde demiş ki:
Kadınlarla erkekler biyolojik yönden farklı oldukları için dünyanın hiç bir ülkesinde -bnm bildiğim kdrıyla- kadınlara askerlik zorunlu değil.

babasının maaşını alma konusuna gelince;
Dediğim gibi kadınlarla erkekler biyolojik yönden farklıdır.Erkek ne iş olsa yapar ama kadın öyle değil.Belki sen bi inşaatta 10 saat çalışabilrsin ama kadın çalışamaz.Tıpben kadınların erkeklerden güçsüz olduğu kanıtlanmış bulunmakta.Ayrıca zaten o kanuna göre eğer kadın bekar ve işsizse babasının maaşı bağlanabilir...

tibben bi kadın bi erkekten daha uzun sure calışabilir sadece verimliliği daha az olucaktır, sonucta bi gün içinde ikiside aynı işi yaparlar.

Sadece vucudunu nasıl geliştirdiğinle ilgili bi konu bu.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Mesaj tarihi:
askerliğin açtığı yaralar diyorsun, peki madem öyle , kadınların hayatları boyunca aldığı yaraları ,taciz vs. gibi,nasıl kapatıyorlar?ayrıca ben orada senin evinden bahsetmiyorum arkadaşım , genel olarak konuşuyorum . İstisnalar kaideyi bozmaz.Kadınlarımızın bu toplumda ne kadar çalıştığı,hangi işleri yaptığı su götürmez bir gerçek.[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Şimdi kadınların tacizden aldığı yara falan dersen psikolojiye girer ve tecavüz veya çok ağır taciz olmadıkça çoğu tacizin kadınların hoşuna gitmesi ve hatta gururlarını okşamasından başlar genel tavırları bir bir dizerim ortaya ama...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
hmmm aslında olması lazım hatta feminizm hede hödö, eşitlik hede hödö, kadın erkek eşitliği hede hödö...
Ahanda ben çözdüm denklemi bunlar askere gitmek istiyorlar!
Ama boş verin yaw, askerlik zor. Hani ben yapmak istemezken kadınlara mı yapın diycem! Hoca verir talkımı kendi yutar salkımı..
kadınlar da erkekler de master yapsın, phd yapsın, mba falan yapsın ülke ekonomisine katkıları olsun falan. daha bi güzel valla...[signature][hline]MONO(b)LOG
Mesaj tarihi:
oof acayip hoşumuza gidiyor rewendor hiç sorma .[signature][hline][ quote ]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Ya zaten memlekette çılgınlar gibi asker fazlası var askeriye nerde görev vericeğini şaşırıyo kısalttıkça kısaltıyo askerliği
devletten çok ciddi paralar alıp bu fazla askeri besliyo
mevcut durum buyken bide kızlarda askerlik yapsın falan
geyik külliyen...[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
  • Yeni Oluştur...