Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadinlar ve askerlik

matama

Öne çıkan mesajlar

Simdi bakin haksizsam soyleyin.

Ben ve bir kiz arkadasim ayni okulun ayni bolumunden mezun oluyoruz. Ikimizde is gorusmesine gidiyoruz. Bana askerden sonra gel diyorlar, onu ise aliyolar. Ben askere gidesiye bir sene, askerde 1.5 sene, donmedir uyumdur vs 3 sene kaybediyorum. Yani o kiz benden farki olmamasina ragmen kariyerde 3 sene onume geciyor. Sizce bu hak mi?

banane kardesim oda askere gitmeli ne farkimiz var?
Evet eskiden kanunlar duzenlenirken soyle dusunulmus kadinlar evde oturur, er adam calisir. Artik oyle degilki duzen. Tamam doguda vs oyle olabilir ama benim dunyamda oyle degil. Modern insanlara handikap. Ya kadinlarin calismasina izin verilmesin evlerinin kadini olsunlar, yada essek gibi kardesim askerliklerini yapsinlar.

Sonra bir olayda emekli maasi. Simdi kadinlar babalarinin (allah korusun vefat etmisse)maasini evlenmezse omurlerinin sonuna kadar alabiliyorlar. Ben okul bittimi alamiyorum. NIYE? hani kanunlarda esittik artik? Hani benim reisligimi tanmiyordu evde? Nasil istir bu?

ben gercek esitlik istiyorum kardesim, bana dogudaki kadinlar boyledir safsatasi yapmasinlar, ben kendi dunyami bilirim, burada binlerce kadin disli ve haksiz rekabet var. Gerekirse ulkeyi bolgelere ayirsinlar ama bu kanunlarda haksizlik var.

[Bu mesaj matama tarafından 30 Ekim 2005 11:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
matama, 30 Ekim 2005 11:52 tarihinde demiş ki:
Ya kadinlarin calismasina izin verilmesin evlerinin kadini olsunlar, yada essek gibi kardesim askerliklerini yapsinlar.

yuh.

çalışmaktan çok fiziksel özelliklerle ilgisi var bunun. senin karını askere alsalar şimdi ohh ne güzel aldılar mı diyeceksin. öyle birşey olsa karım askere gitmesin diye ben 2 kat askerlik yaparım be.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

ne karisi kardesim? 20 yasindaki kizlardan bahsediyoruz. sen heralde daha universitede falansin. Modern is hayatinda 20 sinde evlenen kiz yok.

Sonra israilde gayet guzel kadinlar askere gidiyor. Neyse is hayatina atilinca anlarsin bu dedigimi. Ayreten neyin fiziksel ozelliginden bahsediyoruz? Herseyde esit degil miyiz?

birde kadinlar doguruyor vs diyenler var. Kardesim kadinlarin dogurmasi kendi elindedir. Isterse dogurmaz. zaten dogumla kaybettigi zaman 3 ay ben 3 sene kaybediyorum. Israil gibi yapilsin evli ve cocugu olan kadinlar askere alinmasin. Digerleri essek gibi gitsin kardesim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
neden eşin gözü ile bakıyorsun ki :)
ben 23 yasınd mezun olunca evli değilim alsınlar kızlarıda askere
nedir askerde yiyolarmı öcüler falan
biz nasıl gidiyorsak onlarda gider :)
yada zorunlu yapmayacaklar, isteyen 6 ay askerlik yapıcak veya 1 yıl kamu için branşında işe girecek. böylece ekonomiye katkı sağlayacak, ve iş gücü artacak.

hakikaten mezun oldugunuzda en büyük sorun askerlik. bütün planlarınızı alt üst ediyor. okadar büyük bir engel ki askerliği yapmış olsan bi dert ( işe geç baslamaktan dolayı) yapmamış olsanda iş bulma sıkıntısı veya 1-2 sene calıısp tam kıvama gelince askere gitme sıkıntısı..

eşitlik yok kardeşim :)[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
matama, 30 Ekim 2005 11:52 tarihinde demiş ki:Ya kadinlarin calismasina izin verilmesin evlerinin kadini olsunlar, yada essek gibi kardesim askerliklerini yapsinlar.

said:
matama, 30 Ekim 2005 11:52 tarihinde demiş ki:Gerekirse ulkeyi bolgelere ayirsinlar

senin dediklerini uygularlarsa ülke 3 günde bölünür.

said:
matama, 30 Ekim 2005 11:52 tarihinde demiş ki:
Simdi bakin haksizsam soyleyin.

haksızsın.

fiziksel özelliklerimizin gerçekten eşit olduğunu mu düşünüyorsun matama çok merak ediyorum.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik çok abartılıyor. Tamam kadınlar askere gitmesin ama iş konusunda da haksızlık olmuş açık bir şekilde. Gerçek eşitlik olmaz. Şimdi kadınlar erkeklere göre avantajlı bile...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 30 Ekim 2005 12:00 tarihinde demiş ki:
veya 1 yıl kamu için branşında işe girecek. böylece ekonomiye katkı sağlayacak, ve iş gücü artacak.

heh bak şöyle bir öneri söyleseniz mantıklı diyecem hani :)

ama bunun uygulanması da gayet zararlı. askerliğin bir mantığı var. bizim askere gitmemiz hem ülkeyi korumamız hem de kültürlerimiz açısından çok gerekli birşey bana göre. ama şimdi kadınları zorla 1 yıl kamuda çalıştırırsak bu yaptığımız dikta rejimlerin yaptığına benzer. çünkü ortada olan bir gereklilik yok. ekonomiyi düzeltebilir tabi ki ama her ekonomiyi düzelten davranış bize yarar sağlamaz. siyasi götürüsünü de düşünün, diğer ülkelerin gözünde nereye düşçeğimizi de düşünün.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
günümüz ekonomi devri
ekonomik savaş var
ülkenin yokolması, diğer ülkelerce tehdit edilme askeri güçten cok artık teknoloj ve ekonomiye bakıyor.

ekonomisi güçlü ülke her daim daha bağımsız daha hür bir iradeye sahiptir

yoksa benim askeri gücüm cok iyi olsada dış borçlarım bukadar fazla iken ve amerikanın agzının içine bakıyor iken ben kendimi özgür hissetmem.[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

dyna ne alakası var şimdi söylediklerimizin :) söylediklerin mantıklı olabilir ama ben diyorum ki sen kadınları 1 yıl zorla çalıştırırsan (hiç gereği yokken) bu bizi siyasi olarak çok düşürür. ekonomi kadar siyasi üstünlük de önemlidir takdir edersen. mesela vergileri çok yüksek tutarsan da ekonomiye katkın olabilir ama yanlış bir yoldur bu. bunun gibi.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

@metboy
neyın fiziksel ozellikleri?

Sen heralde askeriyeyi sadece komandolardan olusan insanlarin surekli birbiriyle gures tuttugu bir yer saniyorsun. Israilde nasil kadinlar askerlik yapiyor? Turk ordusunda bir yigin kadin asker var?

alakasi yok dediginle. Neyse bir yerlerde okumustum sen daha yeni universite ogrencisisin. Zamanla buyu okul bitsin is hayatina atilirken ki fikirlerini gorucez. Gozunun onunde haksizliklar bitince.
Sosyal ağlarda paylaş

matama evet üniversite öğrencisiyim daha, ezmeyin heh.

israilde kadınlar askere alınıyor demek ki kadınlar askerlik yapabiliyor alalım askere. x ülkesinde askerlik yok, demek ki askerlik olmadan oluyor bu işler, biz de kaldıralım. bunların hepsi söylenebilir şeyler tabi. ama uygulanabilir mi? ı ıh.

sen git bunu basına söyle bak duygu asena napıyor seni.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de tamamen esitlikten yanayim.

Ya askerlik tamamen profesyonel hale getirilmeli yani İngiltere, ABD deki gibi tam tamina bir meslek olmali, ya da kadinlara da zorunlu olmali.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Zorla neden çalıştırasın ki?
Japonlar her gün belli bir saat( tam rakamını unuttum) kamu için çalışıyorlar.

Sence bütün dünya onlara nasıl bakıyor? Överek söz etmiyorlar mı?

japonlar şuan ekonomik olarak bukadar iyi düzeye geldilerse bundaki en büyük rol belkide kamu yararına yaptıkları bu çalışmalar.

ha biz bütün ömür boyu yapalım demiyorum ( ki zaten verdigimiz vergiler aslında ömür boyu devlete çalıştırıyor bizi neyse..) iş dünyasına atılacagı dönem ilk senelerimizde bu tip calısma yaparsak hem iş tecrübesi olur, hem meslek sahibi olmamızda katkı sağlayan ülkemize olan borcumuzu ödemiş oluruz, hemde zorunlu askerlik yapıp kaybettiğimiz yıllarımıza bir alternatif sunarız. tercih hakkımız olur. isteyen askerligini yapar isteyen calısır. neticede ikiside ülkesi için bir görevi yerine getirir.[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

japonlardaki sistem japonlara uygun burdaki sistem ise bize uygun bana göre. ama hadi uygulamaya giriştik diyelim,

peki okumamış kişiler askere gitmek yerine memur olmayı seçerse onları nasıl eğiteceksin hemen.

bunu halka ve tsk'ya nasıl kabul ettireceksin.

memur kadroları zaten tıklım tıklım iken çoook fazla sayıda genci bir anda nasıl kamuya sokup çıkarabilceksin, bu kişilere vereceğin maaşlar için (vermeyi düşünüyorsundur heralde) ayrı bir ödenek mi oluşturcaksın.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik olayı komple değiştirilmeli zaten, kaldırılmalı demiyorum, deiştirilmeli. Şu anda Türkiye'de 1.5 milyon asker var, hiçbir iş yapmadan devletten geçinen ve üretmeyen 1.5 milyon kişilik bir yük demek bu. Askerlik zorunlu olmaz da mesela "askerlik ya da kamu hizmeti" diye ayrılır, ikisinden biri seçilir Almanyadaki gibi, ya da en azından bedelli askerlik gelir kalıcı olarak, ayrıca süre çok uzun. 2 ay hadi maksimum 3 ay yeter de artar temel askeri disiplin ve askeriyeyi öğrenmeye. Geri kalanı hem adama yazık ömründen yiyo hem devlete yazık boşa maddi yüke giriyor.
Ha ama bayanların da askere alınması çok saçma olur, öyle bir öneri getirilmesi bile "ilginç" bence[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 30 Ekim 2005 12:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:30 tarihinde demiş ki:
japonlardaki sistem japonlara uygun burdaki sistem ise bize uygun bana göre. ama hadi uygulamaya giriştik diyelim,

peki okumamış kişiler askere gitmek yerine memur olmayı seçerse onları nasıl eğiteceksin hemen.

bunu halka ve tsk'ya nasıl kabul ettireceksin.

memur kadroları zaten tıklım tıklım iken çoook fazla sayıda genci bir anda nasıl kamuya sokup çıkarabilceksin, bu kişilere vereceğin maaşlar için (vermeyi düşünüyorsundur heralde) ayrı bir ödenek mi oluşturcaksın.

Askerliği de bedava yapmıyorsun belli bir para ödeniyor. Ayrıca kamu hizmeti illa memurluk olmak zorunda değil, doktoru doğuda hastaneye atarsın, öğretmeni okula, mühendise devletin projelerini "ucuza yaptırırsın", kara bile geçersin kat kat. Memur adama da bir şey bulunur. Evet işsizlik ve memur kadro sıkıntısı çok var ülkede. Ama o kadar çok eksik var ki, "bilinçli bir el bu insanları yerleştirse" inan bana bu sorun olmaz ve tam tersine çok büyük kar sağlar.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
kendi branşına uygun demiştim. universite mezunu olmaları şartı koşulabilir. ben mesela elektrik elektronik mühendisliğindeyim şuan. bitirdigimde haberleşme sektöründe 1 sene kamu yararına çalışayım ama askere gitmeyeyim. en azından hem işin temellerini öğrenirim, hemde geçimim kadar bir maaş alıp fazlasını devlete kazandırırım. askerde sürekli harcama yapıp ekonomiye zarar vereceğime bir işe yaramış olurum.

ekonomi güçlendikçe yeni universiteler de açılır > kontenjan artar > ülkede universite mezunu sayısı bu teşvikle dahada artar> okumuş insan cahilliği üstünden atar daha sağlıklı düşünür > kafası birşeylerle meşgul kişilerin suça eğilimleri azalır refah seviyesi artar >

bu sıra alır başını gider yeterki temelde ekonomiyi güçlendirelim. ve ekonomiyi destekleyecak adımları atalım.
askerlik çağı gelen genç nüfus okadar fazlaki bizde, ülkemizin belkide avrupaya göre yegane üstünlüğü olan genç nüfus sayısını düzgün kullanamadıktan sonra en verimli çağları çürüttükten sonra neyleyim ..[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...