Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da yasağın siyasi olmayan başka bi boyutu

zarek

Öne çıkan mesajlar

Size bir kurtuluş savaşı gerek.
Rahat rahat sıcacık baba evinde poponuz o rahat sandalyede elinizin altında internet ne de güzel birbirinizi dolduruşa getirip cumhuriyetin en önemli temeline,dayanağına laikliğe laf ediyor, eğip , büküyor, şekilden şekile sokuyor, sakız gibi ağzınızda çiğniyorsunuz.
Yazık.Bir şeyin değerini anlamak için illaha onu yitirmekmi gerek? Olaylara tek taraflı bakmayın enine boyuna düşünün açın biraz tarih kitabı karıştırın bir iki büyüğünüze sorun ne neden böyleymiş. Biraz kafanızı kaldırıp gerçek dünyaya dönün ne biz şirinköyde yaşıyoruz ne de etrafımızdakiler şirinler.
Düşünmeden yazmamanızı tavsiye ediyor en kısa zamanda akıllarınızı başınıza toplamanızı temenni ediyorum...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...

Yeniden, FantasTurk ...!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 25 Ekim 2005 21:11 tarihinde demiş ki:
Evet Atatürkte din sömürüsü yapmıştı, şeyhlerle dualarla meclisi açıp, 2-3 yıl sonra hepsini komple halletmişti.

Bunu söyledigin icin hapse girmen gerek. Yorum bile yapamiyorum. Utanmaz, saygisiz, deger bilmez varlik

said:
LordOfBlood, 25 Ekim 2005 21:13 tarihinde demiş ki:
Laik kıyafet diyorsan isteyen istediğini giyebilmeli.
Üniversitelerimiz bilimle uğraşacağına başörtüsü ile uğraşıyor,
Sonuç belli....
İlk 500 üniversitede tek Türk Üniversitesi yok.

O 500 üniversite degerlendirmesinde üniversite egitim kalitesi degil, üniversitenin yaptigi akademik yayinlar degerlendiriliyor. Türkiye üniversitelerinde bu olay fazla gelismis degil, bu sebeple ilk 500de yoklar. Bircok Türkiye üniversitesi, uluslararasi seviyenin bile cok üzerinde egitim veriyor Türkiye'de.

said:
LordOfBlood, 25 Ekim 2005 21:04 tarihinde demiş ki:
Hımmmm, Ya demekki bu başörtülüler ideolojik amaçlar yüzünden başörtü giyiyor.
Heyyyyy, Latife Hanım, Zübeyde Ahnım, Kurtuluş savaşının Güzide annesi Emine Nine, Bu vatan için kanlarını veremeselerde cephe gerisinde kurşun üreten analar bacılar, Huuuuuuuuuu
Size sesleniyoruz, çıkartın o başlarınızdaki paçavraları, laik ülkede ideolojik saçmalıklar yapmayın!!!!!!!!

Basörtüsü ve türban farkli seylerdir. Latife Hanim, zübeyde Hanim, Emine Nine, benim babaannem, onun annesi, kardesi vs. hicbiri türban takmiyorlardi / takmadilar. Onlar bir Anadolu gelenegi olan basörtüsünü taktilar. Ayrica, tarih bilginin ne kadar harika oldugunu gösterdin gercekten. Kilik Kiyafet kanunu Kurtulus Savasi'ndan sonra yapildi. Yani bu sürecte basörtüsü veya türban kullanmanin zaten Atatürk ilkelerine karsi hicbir durumu yoktu. Ama maksat vicdan sömürüsü yapmak öyle degil mi? Farketmez mantikli olup olmadigi.

Atatürk ilkelerinden birine utanmadan karsi geliyor, ve bunun bir özgürlük oldugunu öne sürüyorsunuz, üstüne bir de utanmadan saygi bekliyorsunuz. Bravo.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki:
Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda.

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 26 Ekim 2005 04:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 25 Ekim 2005 20:27 tarihinde demiş ki:
Evet radikal düşünce yobazlığının son kalesi...

Ben Atatürkçüyüm.
Ben Cumhuriyetçiyim.
Ben laikim.
Ben anti-emperyalistim.
Ben bağımsız Türkiye'den yanayım.
Ben özgürlükçüyüm.
Ben insan hakları savunucusuyum.
Ben terörün karşısındayım.
Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.
Öyleyse vurun, parçalayın!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.

Uğur Mumcu[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki:
Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda.
Sosyal ağlarda paylaş

kavga çıkmış burda:)
burda başörtüsünü tartışacak deilim tabiki oralara takılanlarla zaten konuşacak fazla bi şeyim yok..sadece bir şehit anasının yada en bilim benim annemin mezuniyet törenine alınamamasının hiç bir mantıklı sebebi olamaz düşüncesindeyim..
ha laiklik sömürüsü diolra ona gelinirse..
imam hatip okudum ben 2 sene,o güne kadar böle bi net bir sorunu olmadı türkiyenin..
sadece bir düşüncesiz ve duyarsızın"buralar bizim arka bahçelerimiz". diyip sahiplenmeye çalışiması ve türbanı başörtüsünü dine alet etmesi,sonuç olarak hem kendini hemde beraberinde kurunun yanında yaş da yanar mantığıyla suçsuz o anaları babaları yaktı ve çocukları yaktı durduk yere..
olay bundan ibaret..
hala başörtüsünün gelmemesi konusunda direten arkadaşlara sölemek isterim ki bu ülkede laiklik konusunda tek tutarlı ve düşünceli siz olsaydınız emin olun ki bahsedilen islam rejimi çokdan türkiyeye gelirdi..
çünkü sizin kafanıza gröe o düşünceye göre insanlar bugün türkiyenin büyük bi bölümünü teşkil ediyor..%40lık bi kesimki,bunların çoğunada "maltozlar,geri kafalılar,türkiye işte geri kalmış,ne olacak geri kalmış ülkenin ..."die devam etmek artık ne derece büyük bi ahmaklıktır,sadece kendini dinlemedir, buna siz karar verin..
şunu hissedin ve bilinki ne kadar atatürkçülükte samimi olunsada yada işte dini inançlarda iki tarafda çok çok büyük hatalar yapmıştır..
bu ülkede belli bi kesim dini sömürmüş ve duygularla oynamışsa,belli bi kesimde atatürkçülükle buna karşı oyunlar ve tezgahlar hazırlamıştır..
samimi bi atatürkçüyü ise burdaki bu insaları yargısız infaz yapmadan,genellemeden,yobaz ve şeriatçı hükmünü vermeden bi düşünmeye davet ediorum..
sadece bahsedilen atatürkçü kesim olsaydı,emin olun bu %bilmem kaçlık kesim istedği rejimide getirirdi..zira o bahsedilen yobazlar arasında da atatürkçüler vardı elbet..ama eet onlar da arada kaynadı..
bi imam hatipli olarakda nefret ediyorum erbakandan.
ve nefret ediorum,konuşmayı manasz ve boş buluyorum hala başörtülü insanlardan bu ülkeye islam rejimi getirecek deyip gaz verenlerden,onları itici kılanlardan,öcü görenlerden..
sonuç olarak topluma bırakılırısa zaten böle bi sorun yok bşörtüsü die..toplum böle bi şeye karşı deil her ankette çıkan sonuçlarda bu..
başımızdaki elemanlarda bitecek bi şey yine bu..
bugün bi prosedürden dolayı rektör beye,teziçe "yazık yazık,polis memuru da duygulanmış"dienlere bakınac ne görüoruz..
ortada bi şey yok adamın üstü aranıo hayır ortada üzüntüye verecek bi şey olsa sen duygulanmasada anlıcan..
o da yok:)üstü aranmış hepsi o..
demek onlarda duygulanıomuş..vay be,harbi çok hoş bi gelişme bizde robotik bi şey bilioduk şahsiyetlerini..
adamı braverheartta mel gibsonun kellesi alınırken izleyen halkın duygulanması gibi bi de senaryo salladılar:)
yada polis memuru baksın,onun bir nevi asayişden sorumlu görevdaşı askerlerin şehit analarına,onlarda şeriat getirecekmiş die alınmıolar bi de ağlasın bunun için,tartakladılar o kadar kızları yalan yannış ağlasın bi de bu yüzden..okutmadılar..yalan diyin bunlarada?
valla bilmiorum size ne kadar duygusal gelir ağlarsınız zırlarsınız ama,teziçten çok daha fazla kal'a alınır bu insanları ağlasa zırlasa..

mrk etmeyin dinci dediğiniz kesim,şeriat getirmeye çalışmaya çalışan adamlara taviz vermemiştir ve o tayfanın şu an nerelerde olduğu bellidir..o kadar atatürkçü olabilioruz yani..
insanlara 1 fırsat verir iki verir hala akıllanmadıysada tepetaklak aşağıya atmasınıda çok ii bilir..
eet dinci dediğiniz %40lık kısımdan bahsediorum..

o dindarlar da öcü değil yani,yada sırf siz atatürkçü deilsiniz,kuralları ve devrimlere sadece siz bağlı da değilsiniz..
biz bağlı olmasaydık ve bizim gibiler o adamlar hala şu ülkede önemli yerlerde olurlardı..tayyipinde aklı başına almayıp atatürk hakkında bi hata yapmasında onu zirvelere çıkarn bizim gibi oylar,düşürmesinide gayet ii bilir.
bence siz de duyarlı olun,anlayış ve hoşgörü taraftarı ve çözümcü olmaya çalışın..illa kredisi bitmiş olanların peşlerinde inandırıcılığını gün geçtikçe kaybedeceğinize,sorgulayın,yargılayın,destek vermeyin..
ne olduğuna karar verecek kurumlar versin..ona göre gereken hüküm yapılsın..

bu başörtüsü yasağıda ve savunanlar da artık toplumsal mutabkatta anlaşmayan arkadşlarda bi erbakan gibi bi yök gibi halkın gözlerinde itibar kaybetmişlerdir bu yüzden oralardadırlarve artık,*!robocop mode:destroying başörtülüler* olayından çıkmalı ve toplumun kurtarıcılarını sadece kendi olarak görmekten vazgeçmelidirler..
mrk etmeyin,bizler de olduğumuz sürece rejim düşmanı hiç bi insan ne olursa olsun oralarda kalamaz,kalamamıştırda..siz de artık diretmemelisiniz çoğu görüşünüzde,zamanınında bizim düşüncelerimizdeki insaların çoğunun yaptıkları gibi..
bu ülke insanı atatürke vefalıdır,sahip de çıkar,çıkmıştır..görüşleri ve fikirleride aydınlık türkyie yolunda en önemli ışıktır..
ve bu toplumun çoğunluğuda başörtsü konusunda mutabakata varmıştır,sorun sadece iki üç lider arasındadır..
ve mutabakata varılan bi konunun arkası
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 26 Ekim 2005 01:24 tarihinde demiş ki:
devlet kurumlarına devlet çalışanlarının türbanla girememesi bir derece mantıklı. ama öğrencilerin ve böyle gezi amaçlı gelenlerin girememesi ne laikliğe uygun, ne kadın erkek eşitliğine ne de insan haklarına uygun.

az biraz düşünme becerisi olan bunun bize getirisi değil götürüsü olduğunu anlar.
[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pekaziz, 25 Ekim 2005 15:25 tarihinde demiş ki:
Elbette oraya giremeyecekti, bu ülkenin profesörü, sıradan vatandaşı bile giremezken turist olmasının ona bir ayrıcalık sağlayacağını mı sanıyorlardı?

Aslına bakarsan sağlamalıydı bence, TC vatandaşı olmaması tabii ki Türkiye'deyken ona yasal bir ayrıcalık sağlamaz; ancak daha toleranslı davranılması gerekir yine de. Sonuçta turistik gezi amacıyla orada bulunan bir insan o, ve üniversitenin kurallarına tabii tutulması şart değil. Kuralların uygulanması tabii ki hata değil, ancak ben olsam daha çok tolerans gösterirdim. Mesajın kalanına tabii ki tamamen katılıyorum.

said:
sir, 25 Ekim 2005 19:32 tarihinde demiş ki:
kesinlikle geçerli bir nedeni var, keşke ben de orda olsaydım da anlatsaydım neden oraya girerken türbanını çıkarması gerektiğini, ingilizcem de yeterliydi.
...
türbanın siyasi bir sembol olduğunu bile bile üniversteye türbanla gelenin okumaya hakkı yoktur. zamanında merve kavakçı'nın o meclise girmeye nasıl hakkı yoksa..okumaya gerçekten önem veren insanlarsa zaten türbanlarını çıkarıyorlar veya başka çözümler üretiyorlar.

Aynı şeyi düşündüm ben de. Yazıyı yazan arkadaşın kişisel yetersizliği nedeniyle açıklanamamış bir konu bu bence de, yoksa açıklanması zor değil. Hele ki Pakistan gibi rejim konusunda ciddi sıkıntılar yaşamış / yaşayan bir ülkenin vatandaşına.

said:
ne zaman ki insanlar din üzerinden siyaset yapmaktan, oy toplamaktan vazgeçer, o zaman herkes istediği yerde istediği şeyi giyer.

Bunu ayrı alıntılamak istedim; çok güzel bir özet olmuş. Bu tür tartışmalarda her zaman türban mini etekle eşdeğer gösterilmeye çalışılırdı, görüyorum ki artık tangaya kilitlenilmiş. Bunu yapmanın, yani türban ve mini eteği özdeşleştirmenin, türbanın siyasi anlamını saptırmak ve olayı sadece moda akımı tartışması boyutuna çekmeye çalışarak "takiyye yapmak" dışında bir amacı olduğuna inanmak gelmiyor içimden; çünkü diğer ihtimal hakikaten bunu göremeyen insanların varlığını kabul etmek anlamına gelecek benim için.

Bir de Cumhuriyet gazetesine çamur atma girişimini hayretle izledim topicte; bu boyuta ne zaman gelindiğini farketmemiştim ben. Sevindirici ama; en azından Cumhuriyet'in, ağır kayıplarına ve iktidarla muhtelif çıkar ilişkileri içerisinde olan medya holdinglerinin arasında giderek rekabet gücünü kaybetmeye başlamış olmasına rağmen misyonunu sürdürebildiğini gösteriyor bence.

Bu gazeteye çamur atmadan önce hatırlanılması gereken bir noktanın altını çizmek istiyorum; Cumhuriyet, günümüz Türkiye'sinde sadece gazete satarak ayakta kalmayı başaran tek bağımsız medya kuruluşu bildiğim kadarıyla. Şimdiye kadar Cumhuriyet'ten kupon kestiğimi hatırlamıyorum, ya da hiçbir yayın organında Cumhuriyet'in aldığı bir petrol ihalesiyle ilgili usulsüzlük ya da şaibe iddiaları okumadım.

Bundan dolayı, hayatında Cumhuriyet okumamış (aynı durum; okuduklarını kabul etmek, okuduğunu anlamayan insanların varlığını kabul etmem demek olacak) insanların ne olduğunu ne anlam ifade ettiğini bilmeden, anlamadan saldırıya geçmelerini ciddiye almam mümkün değil.

Bir görüşe katılmamak elbette mümkündür, hatta pek çok ülke ve toplulukta -paticikte olduğu gibi- herhangi bir yaptırım riski olmadan düşüncelerinizi dile getirmenize izin bile verilir; ancak hiç bir yerde hoş karşılanmayacak şey katılmadığınız görüşe sadece ve desteksizce çamur atmaktır. Bu, bir anlamda tartışmayı ağız dalaşından ayıran çizgidir aslında.

[Bu mesaj Nefr tarafından 26 Ekim 2005 16:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

karşılıklı dimi sölediklerin?
yani ben cumhuriyet sevmem okumam hiç sallamam ama saygı duyarımen azından onla aynı fikir sahiplerine..
bi kaç gazete için böle...çamur atmak malesef çok oluo,her iki tarafda bunu yapıo..sadece bi kesimin hedef alınmasıda yannış, düşünceler kendine,ben çok şahit oldum cumhuriyetin yalan haberine ama en az cumhuriyet kadar çıkarlar konuşulduğunda bazı yayın organlarıda bunu yapmaktan geri kalmıor..
elbette kimse kimseye katılacak die bi şey yok,ama kimse sudan çıkmış ak kaşıkda değil..
her bi tartışmada birilerine çamur atmak partilere çamur atmak konusunada gelinince bunun kasten yapıldığını düşünüorum içimde hiç ii niyet beslemeden..[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi..

malik dixon
Sosyal ağlarda paylaş

bilemiycem pak,stanlıyı ama türkiyede başörtüsü olayı bence tamamen siyasi bi ideolojidir.sosyalistide bunu kullanır ,radikal islamcısıda, komunistide.herkezin ağrına sakız olan bi malzem dışında bişey değildir bence.He adamlar turist pakistanlı,alması doğru olurdu;ama almamış napalım yani? bu kadar dert edilecek bi olay değil bence şahsen hiç duygulandığımı söyleyemem

[Bu mesaj Nefr tarafından 26 Ekim 2005 16:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
malik, 26 Ekim 2005 16:42 tarihinde demiş ki:
karşılıklı dimi sölediklerin?

=]
Tabii ki öyle.

"Cumhuriyet Türkiye'de doğru haber yapan tek gazetedir" değil orada savunduğum tez, yanlış anlaşılmasın. Tarafsızlık konusunda en rahat yayın organı olduğunu çok kesin bir dille savunabilirim tabii, o ayrı. ;]

Her gazetenin, hatta her yayın organının bir çizgisi vardır, tıpkı her yazarın ve hatta hemen her insanın da olduğu gibi. Ben Cumhuriyet'in çizgisini beğenirim, başkası beğenmez; ama eleştirilen nokta çizgisi olmalıdır bu durumda. Benim büyük medya holdinglerine yönelik eleştirim çok açık mesela üstteki mesajda; iktidarla -bundan kastım her iktidarla tabii- mecburi sıkı fıkı ilişkileri ve yayıncılık dışındaki geniş faaliyet alanları nedeniyle tarafsızlıklarının bence güvenilmezliği.

Ben bunu "tayyipe yalakalık yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar" şeklinde ifade etmeye kalkarsam hem yanlış olur, hem de çamur atmış olurum, hatta desteksiz de olur üstüne. Budur anlatmak istediğim.

[Bu mesaj Nefr tarafından 26 Ekim 2005 16:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

güvenlik haklı.....çıkar ne o ööle başındaki yaa....sen kıçını açmadıkça korkma günaha girmezsin...burası laik bir ülke...olmaz ööle türbeye girer gibi...[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki:
uyarıcı kesim de az post kasmıo.....
elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki:
demeyin öyle gotum kalkıyo sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Burası artık bir "BAŞÖRTÜSÜ" tartışmasına düşmüş. Kilitlenmeden ben de bir iki şey yazayım.

Özgürlük tanımından girip uzuuun tartışmalarımızı burada tekrar gündeme getirmeye niyetim yok. Ben de bir üniversite çalışanıyım ve bu konu aramızda da tahmin edersiniz ki çok tartışılyor ve gene tahmin edersiniz ki sapla saman birbirine karışıyor.

Konu bir özgürlük konusu değildir!

Konu laiklik konusu da değildir!

Konu insanlık ve TOPLUMSAL yaşam sorunudur. Eşinin giyimine karışan koca ile öğrencisinin giyimine karışan idareci ayni kefede ele alınamaz.

Giyim-kuşam kişisel bir tercihtir. Nereye kadar? Çevresindeki toplumu rahatsız edene kadar.

Örneğin ben "ben güneş dinindenim, İnancım gereği güneşin tenime değmesini engelleyemem" deyip üniversiteye çıplak gelirsem, beni elbetteki engelleyecek birileri bulunacaktır.

Ancak bir kızımızın başını örtmeyi istemesi ayni şey değildir. Buna kimsenin itiraz etmesi söz konusu olamaz-olmamalı.

Fakat, ayni model, Uniforma gibi giyilen DİNİ sembolleri kuşanmış bir grup insanın kendilerini diğerlerinden izole ederek, ve RAHATSIZLIK yaratarak etrafta bulunması toplumsal yaşam kurallarına aykırıdır. Müdahale gerektirir!

Konumuzdaki görevlinin yaptığı da, üniversitenin getirdiği uygulama da YANLIŞTIR. Gerekçesi de laik düzen savunuculuğu değildir.

Saygılarımla.[signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle islamiyete inanan bir insanım ve eşimde kapalı. O yüzden bu tarz tartışmalar beni üzdüğü için pek karışmam ama bu sefer bir ikişey söyleyeyim istedim.

Bence hikaye çok gerçekçi değil. Propaganda kokuyor hafiften. Türkiye'de uniye giden herkes bilirki kim olursa olsun kapalı olursa uniye alınmaz. Konferans vb etkinliklere katılmaya gelen ve alınmayan yabancı kapalı insanlar var. Yani arkadaşın bir an dalgınlığa gelebileceğini sanmıyorum. Ayrıca son cümlede hoş değil olayı getirip bir gazeteye bağlamak. Ama hikaye ister gerçek ister sahte olsun aslında ana fikir doğru.

Ben oruç tutmadığı için tehdit edilen adamda gördüm, inandığı için bir kaşık suda boğulmak istenenide. Tehdit edende, potansiyel suçlu görende benim gözümde aynı kalitesizliğe sahip. Hoşgörü ve özgürlük deyince bu herksese eşit yapılandır. Tutmayana da saygı tutana da, kapalı olana da açık olana da.

Bu ülkede birileri gerçekten bu tarz dini sembolleri farklı amaçlarına ve menfaatlerine hizmet için kullandı. Bu yüzden bu konuda duyarlılığı olan belkide korkan insanları gerçekten anlıyorum ve bunu kullanmış insanlardan nefret ediyorum. Ama atlanan en önemli konu ise inanan herkesin düşman olmadığı. Dediğim gibi eşim kapalı ama hayatımızın hiç bir kesiminde rejim düşmanı olmadım, hiç kimseye bu konuda baskı yapmadım. Vergimi verdim devletimi sevdim ülkeyi kaostan kurtardığı için Atatürk'ü sevdim. Gayet normal bir bireyim. Ve etrafımda benim gibi bir sürü tanıdığım var. Bu yüzden direk inananı suçlayan yazıları görünce cidden çok üzülüyorum. Ben ve tanıdığım bir sürü insan (aslında toplumun büyük bir kısmı) mağdur oluyor.

Açıkca kabul edin ki başörtüsü yasağı saçma sapan birşey ve ideal bir toplumda olmaması gerek bir olay. Bir papazın saç kesimi dini inancını sembolize ediyor diye devletin resmi kurumlarına alınmaması ne kadar mantıklı ise bu da o kadar mantıklı. Ve ben açıkca kabul ediyorum ki birileri bu konuyu cidden kullandı ve alenen din düşmanlığı yapan bazı tiplerin (ki bu topicte de var bu insanlar dini sembol olarak kullanan insanlardan farksız. İnananlara karşı jalkın duyarlılığını kullanıyorlar) haricinde normal vatandaşın kapalı insanlara olan duyarlılığı gayet haklı. Bu yüzden insanların daha fazla hoşgörü ve daha mantıklı olduğu bir zamana kadar bu konuyu tartışmak istemiyorum. Bazılarınız çok genç ve bu olayı tartışmaktan zevk alıyor ama tartışmak yanyana yaşayan insanlara (mesela bu forumda beraber yaşayan bizler gibi) zarar veriyor.

Herkesin birbirine daha hoşgörülü davranması dileklerimle...[signature][hline]Kemirgen.net Patinin başına yine iş gelirse temas kesilmesin diye
Merlinin Kazani çalışanı
Evli ama kılıbık değil... (Eşinin adı KapI :D)
Sosyal ağlarda paylaş

bakın bu yazıyı okurken ağladım ben bu yaptıklarınız varya tamamen sadece yozlaşmaya çok çok çok yaklaşmışi bi toplumun yapacağı şeyler şurda okadar az insan adam gbi şeyler yazmışki resmen kınadım!!!!! ne haldeyiz ya
bikere baş örtüsünü siyasi simge haline getirmeyin diyenler ASIL SİZ YAPIYORSUNUZ BUNU zannediyomusunki bu ülkede bu yasaklar olmasaydı siz bu kadar rahat bi toplum oldurdunuz zannediomsnzki bu ülke gerçektende baş örtüsünü(baş örtüsünü değil TÜRBANI) siyasi bir simge haline getirmiyo.. böyle düşünen varsa onların hepsi ama hepsi geri dönülmea br biçimde zaten yozlaşmış demektir. şu ülkede başı örtülü olanların yüzde 90ı saçma bi yolda yani yozlaşma yolundaa.. haa kimse yanlış anlamasın okadar farklı tutuyorumki baş örtüsü be türbanı!!! ama bu konuyu tartışmann bile gereği yok çünkü yozlaşmış kafalar afedersiniz yırtınsa bu konuyu ALGILAYAMAZLAR!! onn dışındakilerde zaten bu farkı çok ii bilkiolar.. sözüm türbana ve türban takanlara şu inndııüğınız söylediiniz Allah var ya işte o sizi zaten cezalandıracak haberini zolsun!! o okadar güzel bi varlıkki sizin yaptıklarınız onun katında zaten suç!! her neyse ben söyliceklerimi bitirdim çünkü zaten söyleyeceklerimi söyleyen arkadaşlar çıkmış topic içinde bidahada bu topice asla girmicem ve yorum yazmicam.. allah bu ülkeyi yozlaştıranşların hepsinin cezasını belasını nesini buluosa versin ve gerekiosa onlara beddua ettiğim için benide cezalandırsın!!![signature][hline]ay nevır sin en es layk det (bu sadece bu gnlk bi imzaa)
Sosyal ağlarda paylaş

bakın arkadaslar ben ataturkcuyum ben devrımcıyım ben laıklıgı savunan bı ınsanım herseyden once ataturkun bu ulkeyı gozu kapalı teslım ettıgı bı gencım...yazılınanları okudum ve bıcogunuzdan utandınm ne kadarda cabuk unuttunuz canakkalede,kurtulus savasında ,cephelerde verılen sehıtlerımızı...belı bukulmus ama vatanı ıcın top,mermı,tufek tasıyan analarımızı...UTANIN UTANIN!!!BASORTUNUN DINI BI SIMGE DEGIL TAM AKSINE SIYASI BI SIMGE HALINE GELDIGINI UNTMAYIN.o pakıstanlıya tc'nın unıversıtelerı bı boka yaramaz dıyene kadar oturup bu ulkenın kuralları oldugunu bu ulkede bazı seylerın yozlastıgını bu yuzden boyle kurallarla onlem alındıgını anlatsaydınya UNIVERSITELI ARKADASIM!tabıkı sen bu unının sonunda bu kafayla bı bok olamazsın kendınden bı seyler bekleyerekte bız atanın genclerıne ayıp etmıs olursun bu ugurda denız gezmısler,ugur mumcular,nazım hıkmetler de bu ugurda can verdıler kıcınızı kırın ve cum. bayramı arıfesınde boyle sacmalamayın.unutmayın basortu ve turban cok farklı bunun farkına varın ve yasadıgınız bu guzel ulkenın kurallarını anlayın.ben böyle konuyadaaa...........

[Bu mesaj elf_face tarafından 27 Ekim 2005 12:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 24 Ekim 2005 17:51 tarihinde demiş ki:
çok üzülüyorum bu olaya ya.

kıçında tangası görünen girebiliyo başörtüsü takan giremiyo

bu düzeni yapanların hepsine kafam girsin

dayanamicagim kimse kusra bakmasin..Bu gibi olaylara zaten artik yillardir tahammulu kalmadi bu arkadas da benim gibi galiba
tüm dediklerine kardes +34089347503958730943 kadar da benden..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SoulCube, 25 Ekim 2005 15:35 tarihinde demiş ki:
said:
pekaziz, 25 Ekim 2005 15:25 tarihinde demiş ki:
Elbette oraya giremeyecekti, bu ülkenin profesörü, sıradan vatandaşı bile giremezken turist olmasının ona bir ayrıcalık sağlayacağını mı sanıyorlardı? Kaldı ki o Pakistan'lı 'sizin ülkenizde hala bu konu mu tartışılıyor' demesin geçmişte dinsizik suçlamasıyla karşılaşan insanlara yapılan 'insanca' muameleyi, Turan Dursun öldürüldüğünde attıkları sevinç çığlıklarını hala hatırlıyoruz.

Türban'a özgürlük diye boşuna çığırtkanlık yapmayın, nasıl camiye mini etekle girilemiyorsa, okula da türbanla girilmez bu kadar basit. Bu ülkede din ne zaman siyasal kimliğinden kurtulur, türban (ya da sıkmabaş) o zaman tolerans gösterilebilecek bir husus olur. Ee dinin kökeni de siyasal bir temel taşıdığı için böyle bir varsayım pek geçerli değil, o halde türbanla devlet kurumları giriş de her daim yasak olacak.

@pekaziz kendi söylediklerinle laikliği ayaklar altına alıyorsun ve burda gelmiş laiklik bilmişliği taslıyorsun..
lafa bak ya camiye nasıl mini etekle girilmiyosa okulada başörtüsüyle girilmezmiş.
yau sen nerde gördün camiye mini etekle girilmediğini.
tamam belki dikkat çeker ama neyle girersen gir camiye o sana kalmış günahı da sevabıda kişiye.dinde zorlama yoktur.
Din bile insanlara zorlama getirmediği halde sen gelmiş başörütülü okula giremez diyerek zorlama getiriyorsun.
hani bunun neresinde laiklik.
maden laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıysa başörtüsü kişinin kendi dininin düşüncesiyse neden devlet dine karışıyor ?
kaldı ki okullar siyasetin bi kurumu değil bunu her fırsatta söylüyolar.likliği her yerde savunan cumhuriyetin bekçisi okullar özgürlükçü okullar başörtüsüne gelince 2. sınıf insan muhamelesi yapıolar!
arkadaşım sizin yaptığınız resmen tek taraflı bakış açısı.

En üstdeki arkadasa cevabim..Eger ATATURKCULuk senin anlattigin gibi yobaz ve dar bi kavramsa ben ATATURK cu felan deilim..olmamda...Atatürkcülük nerden cikdi deme..sen bu soledigin örümcek kafali fikirlerinin nedenini sordugumuzda Ataturkculügü göstercek olan gün gectikce eriyen zavalli insanlardansin...Her gecen gün eridiginiz icin saldirgan ve yirtici oluorsunuz.Neyse keskin sirke küpüne zarrar verir misali..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 25 Ekim 2005 17:38 tarihinde demiş ki:
basit birkaç örnek, laik lik kimin tekelinde şeklinde

1) bazı unilere; mezuniyet törenine başörtülüler alınıyor bazılarına alınmıyor
2) tıp fakültesi hastanelerine başörtülüler girebiliyor ama aynı uninin başka bir kampüsüne giremiyor
3) cumhurbaşkanının köşkte verdiği resepsiyona başörtülüler giremiyor
4) ama cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk ün eşi başörütlü olarak o köşkte vakti zmanında yaşabiliyor( küçük bir not: Türkiyeye laikliği getien kişi Atatürk idi.)
bir kaç ekleme daha yapayım
5) 28 şubattan önce imam- hatip liselerinde başörtülü hocalar görev yapabiliyordu, ama sonra yapamadı, acaba laikliğin tanımımı değişti
6) özel unilerde başörtüsüne herhangi bir yasak yok acaba laiklik, kapitalizm karşısında ezik mi kalıyor

laikliğie bağlamamın nedeni bu tür yasakları anayasa mahkemesinin, laiklik kavramıyla dayatması. karar alması

cevap alamadım hala laiklik fetişistlerinden.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Warum, 28 Ekim 2005 15:27 tarihinde demiş ki:
said:
fede, 24 Ekim 2005 17:51 tarihinde demiş ki:
çok üzülüyorum bu olaya ya.

kıçında tangası görünen girebiliyo başörtüsü takan giremiyo

bu düzeni yapanların hepsine kafam girsin

dayanamicagim kimse kusra bakmasin..Bu gibi olaylara zaten artik yillardir tahammulu kalmadi bu arkadas da benim gibi galiba
tüm dediklerine kardes +34089347503958730943 kadar da benden..

Bunun kadar aptalca bir mantık mı olur? Tanga giyerek NUDİST TÜRKİYE AKIMI, HERKES ÇIPLAK OLSUN! mesajı vermeye çalışan insanlar var da benim haberim mi yok? Kimsenin dine karşı olduğu yok ama o dini sembolü ideolojiyi vurgulamak için kullananlar olduğu için yasaklandı, dininize sahip çıkmanızı engellemeye çalışan yok.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
6) özel unilerde başörtüsüne herhangi bir yasak yok acaba laiklik, kapitalizm karşısında ezik mi kalıyor

Özel üniversitelerin bir çoğunda yasak, yasak olmayana da karışmıyor devlet çünkü sonuçta özel üniversite devletin bir kurumu değil laikliği bozan bir durum olmuyor.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 28 Ekim 2005 20:16 tarihinde demiş ki:
said:

Özel üniversitelerin bir çoğunda yasak, yasak olmayana da karışmıyor devlet çünkü sonuçta özel üniversite devletin bir kurumu değil laikliği bozan bir durum olmuyor.

özel üniler devlete bağlı değil ama yöke bağlı
dolayısıyla onun kurallarına, aynı zamanda devletin yasalarına
yani özel olması çokta farklı kılmıyor

diğer maddeler hala cevapsız
bence boşuna cevap vermeye kasma çünkü o soruların cevabının olmamasının nedeni bu yasağın bir mantığının olmaması[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
basit birkaç örnek, laik lik kimin tekelinde şeklinde

1) bazı unilere; mezuniyet törenine başörtülüler alınıyor bazılarına alınmıyor
2) tıp fakültesi hastanelerine başörtülüler girebiliyor ama aynı uninin başka bir kampüsüne giremiyor
3) cumhurbaşkanının köşkte verdiği resepsiyona başörtülüler giremiyor
4) ama cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk ün eşi başörütlü olarak o köşkte vakti zmanında yaşabiliyor( küçük bir not: Türkiyeye laikliği getien kişi Atatürk idi.)
bir kaç ekleme daha yapayım
5) 28 şubattan önce imam- hatip liselerinde başörtülü hocalar görev yapabiliyordu, ama sonra yapamadı, acaba laikliğin tanımımı değişti

Sorularında nereye varmaya çalıştığını anlamadım bile. Bana kalsaydı mezuniyet törenlerine de katılmamaları lazımdı onların. Bana kalsa tıp fakültesine de girememeleri lazımdı, Atatürk'ün ne yaptığı da beni ilgilendirmiyor laikliği türkiyeye getirmesi onun belirlediği standartları aşamayacağımız anlamına gelmiyor, Atatürk de bir insandı sonuçta yaşadığı zamanda da hanımının başörtülü olması gayet normal bir şeydi. Yine bana kalsa, 28 şubattan çooooook çok çok çok önce yasaklardım imam hatiplerde baş örtüsüyle eğitimi.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...