eldar Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 bence olayı biraz yanlış yorumluyorsun, hangi dinden/mezhepten olursan ol üniveristeye girebilirsin o dinin simgelerini üstünde taşımaman kaydıyla burda dine dayalı bir ayrımcılık yok. Kadın-erkek eşitsizliğine değinmek gerekirse isteyen istediği fikre sahip olabilir buna hiç bir şekilde karışılamaz,ha bir erkek kippalı girerse mesela o zaman ayrımcılık var dersin. Şahsi kanaatimce türban başlı başına kadın-erkek eşitsizliğine örnektir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 ya o dinin tören kıyafeti falan değil ki o üstünde taşımamak kaydıyla diyorsun. şimdi o kişiler islamda devamlı başörtüsü takmaları gerektiğine inanıyorlar. ve takıyorlar. çıkarmazlar yani toplum içinde inançlarına göre. yani giremiyorlar sonuç olarak. bu inanca dayalı ayrım oluyor. neden hala çıkarırlarsa girerler diyorsun, biliyoruz onu :) zaten bazı üniversitelerde artık bu tür şeyler aşılmaya başlandı, ama keşke hepsinde olsa.[signature][hline]Biziz | Değiliz twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki: genk ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 önemli edit; Çok özür dilerim, blood'ın mesajındaki bir kelimeyi ısrarla yanlış okumuşum, yani zaten kelime yanlış yazılmış ama "eteksiz" anlamına geldiğini sanırım 15. okuyuşumda falan farkettim, bir de alıntılamışım üstüne. Tekrar tekrar özür dilerim, haliyle bu durumda bu tepki son derece gereksiz bir biçimde sert olmuş, iyi ki doğrudan banlemeyecek kadar sinirlenip publicte saydırmışım, algılayabildim böylece geç de olsa =P pmden özür diledim ama publicte de dileyeyim; haksız ithamım ve aşırı sert tepkim için özür diliyorum tekrar. tekrar edit: okuduğunu anlamayan zevzek de ben oluyorum bu durumda haliyle bu topicte, onun için de ayrıca özür dilerim herkesten. mesajlarımı da ibret-i alem olsun diye silmiyorum, iyice rezil olmayı haketmişim gerçekten. son edit: blood'ın izniyle sildim şimdi son mesajımı, özür kısmı kalsın ama. [Bu mesaj Nefr tarafından 31 Ekim 2005 12:00 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Nefr tarafından 31 Ekim 2005 13:55 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Nefr tarafından 31 Ekim 2005 15:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 said: metboy, 29 Ekim 2005 21:55 tarihinde demiş ki: ayrıca aynı görüşü paylaşan başörtülü kadınlar giremezken, ondan çok daha fanatik görüşlü olan bir erkek girebiliyor. bu da kadın erkek eşitsizliği oluyor. Ancak o erkek bu fanatizmini muhtelif simgelerle ifade ettiğinde yine yasaklanıyor girmesi. Bu tür tartışmalarda hep olay "türban yasağı" olarak lanse ediliyor ancak aslı bu değil; aslında yasak dini veya ideolojik sembol yasağı. Bu yasak zamanında her türlü ideolojik simgenin yanısıra bir saç sakal yönetmeliği bile getirildi, siz belki bilmiyorsunuz ama bir dönem -ki ben o dönem uzun saçlı bir üniversite öğrencisiydim- uzun saç ve sakala da izin vermemeye niyetlendiler erkeklerde, ama sanıyorum uygulamada kaldırıldı. Giyim kuşam boyutu devam ediyor ama, üniversiteye türbanla giremediğiniz gibi en basit -ve korkarım fazla ucuzlamış- örneğiyle Che t-shirtüyle de giremiyorsunuz bir erkek olarak. Neyse ki sanırım parka yasağı kalktı artık =] said: o kızların oraya girip girmemesi laikliği nasıl etkiler anlatsın biri bana. Buna sadece laikliğe karşı tehdit gözüyle bakmamak lazım. Her türlü sembol insanlara birşeyler anlatır. Türban için sadece tanımlama amaçlı demek doğru değilse bile -ki bence başörtüsünde olmasa da 'türban'da bu doğru büyük oranda- yine de bir ideolojiyi simgelediğini de gözden kaçırmamak lazım. Birini ilk görüşünde sembollerine göre değerlendirmek önyargıdır, ve sonuçta kendini sembollerle ifade eden bir insanla ilgili ilk önyargı sahibi olmamak da mümkün değil haliyle. Üniversite gibi bir eğitim kurumunda insanların önyargıya dayalı gruplaşmalara gitmesine izin vermek gerçekten mantıklı mı sence? Daha bir 20 yıl önce buna dayalı problemleri yaşayanlar biz değil miyiz? [Bu mesaj Nefr tarafından 31 Ekim 2005 09:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 . [Bu mesaj LordOfBlood tarafından 31 Ekim 2005 15:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar