zarek Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 kendi kendimle bir türlü mütabakata varamadığım bir sorun(du).ta ki bugün saat 15:30 sularında, beyazıt kapısının önünde arkadaşlarımı beklemek için sap sap dikildiğim bir vakit birazdan anlatacağım olay başımdan geçene dek... çoğunuz bilirsiniz, beyazıt kampüsü civarında turist eksik olmaz.bu insanları sadece dışarda dolanırken değil, avare avare kampüsü dolaşırlarken de görebiliriz.işte ben orada sap gibi dikilmişken yanımda birden ingilizce bilip bilmediğimi soran bir kişi bitiverdi.başta biraz çekingendi.olumlu cevap alınca (mesleki ingilizce vizesinden 48 aldım ben lan!bir soruyla ortalamanın altında kaldım!) bana çevreyle, okulla, camiyle falan ilgili birkaç soru sordu.adamın yanında karısı vardı.ve malesef başında da başörtüsü... adam gayet kibar, eli yüzü temiz, güleryüzlü kelimenin tam manasıyla dört dörtlük bir beyefendiydi.yanındaki eşi de tıpkı kendi gibiydi.fazla konuşmuyordu.kısa boylu, yeşil gözlü ve bembeyaz yüzlü genç bir kadındı...orada bulunduğum o ana lanet olsun... -burası islamic bir üniversite mi? -hayır bilimsel.ama ilahiyat bölümü okutuluyor. -ne zaman yapılmış? -1453.fatih istanbul'u fethettiği vakit inşa ettirmiş burayı. -peki şu caminin adı ne? -beyazıt camii. -beyazıt kim? -(aha sıçtık, acaba birinci mi ikinci mi.ulan birinci zamanında istanbul bizde değildi ki.hem o zaman böyle hayvani bi şey yapılabilir mi?çok zekiyim ulan) fatihin oğlu yapmış. -çok güzel.peki bu içeri girenler öğrenci mi? -evet.ben de öğrenciyim.isterseniz içeri girebilirsiniz, gezebilirsiniz.. -öyle mi?nasıl? -gelin, ben yardımcı olayım.nereliydiniz siz? -pakistan. -islamabad? -hayır..lahor* -bilmiyorum orayı malesef. bu noktada neşeyle elini bana uzattı, tokalaştık.birlikte üç-dört metre arkamızdaki kapıya yöneldik.ben güvenliğe yaklaştım, arkadaşların turist olduğunu, içeriye girip giremeyceklerini sordum.onlardan önce de iki tane uzakdoğulu turistin kapıdan akıp geçtiğini görmüştüm.güvenliğin cevabı aklıma tükürmem hatta sıçmam için muazzam bir sebepti: -başörtüsünü çıkarsın, öyle girsin. nereden çıkarmıştım şu okulu gezme fikrini bilmem ki.ve nasıl da akıl edemedim o an bu hanuğa koduğumun ucube yerine girmek için kılık-kıyafet yasağına uymak gerektiğini.ve o an neyi gördüm biliyor musunuz: söyliyim, bir kadına "başörtünü çıkar öyle" diye bir cümle sarfetme cüretinin ne kadar ağır olduğunu, ne kadar haddini aşan bir taşkınlık olduğunu.hem de kocasının yanında. -nasıl söyliyim ben kardeşim başörtünü çıkar diye?pakistanlı bu. -orasını bilmem.profesor bile giremiyor öyle. -napıcam şimdi ben ya?hay allah.nasıl söylicez? -ben ingilizce bilmem kardeşim.nasıl söyliyim? -...* pakistanlılar sukunet içinde olayı anlamaya çalışıyorlardı.o an ne diyeceğimi bilemedim.beklediğim arkadaşlar da geldiler.kafam iyice allak bullak oldu.ama kafamda demek istediğim, söylemek istediğim o kadar çok şey geçti ki birbiriyle yarışırcasına, tekinde karar kılamadım.dondum, mavi ekran verdim, reset atanım yoktu.o esnada kadın dayanamadı sordu güvenliğe. güvenliğin o esnada yaptığı hareketle ben artık format oldum. -(kendi kafasına pat pat vurup, ardından kadının başını işaret edip) türban no..noo.çıkar öyle, yasak. hareketi olduğu gibi hatırlıyorum.0:02 saniyelik bir .avi dosyası zihnimde.kadına tam olarak ne söylediğini bilmiyorum.duyamaz oldum sesleri.hani the pianist'de tank binayı vurunca szpilman bir süreliğine sağır oluyor ya, aynısı oldu hamına koyim.o an bir takım sesler kulağımda yeniden çınlamaya başladı kadın konuşmaya başlayınca: -türkiye'de halen bunun mesele olduğunu bilmiyordum... bir şeyler daha söyledi.anlamadım..o esnada etrafa kafamı hangi taşlara vurayım diye bakıyordum. -ya çok üzgünüm..bu mesele önümüzdeki 100 yılda da tartışılır.hükümet binalarına bu şekilde girilmiyor malesef. o esnada adam karısının omuzundan tuttu.karısının kanada'da doktorluk yaptığını falan anlattı.o sırada idrak edemedim ama sonradan tartıştığımızda adamın karısını aşağıladığımızı falan sandığını düşündük.yoksa niye söylesin neci olduğunu. koruma şapşal şapşal kafasını işaret ettiğinde bir şey daha gördüm.pakistanlının yüzünü gördüm.karısına başörtünü çıkar diye işaret yapan bir adama donuk gözlerle bakan bir pakistanlının yüzünü gördüm.ve o an anladım ki, bu adam beyazıt meydanına geçer götünü açar ama karısının başını asla.ve bu bir tutuculukla, yobazlıkla falan açıklanacak bir tavır değil.tamamen değer yargılarıyla, inancıyla ilintili bir şeydir.o bir saniye içinde vakıf oldum bu gerçeğe, ve eminim de böyle olduğuna. adam tamam neyse deyip sineye çekti.onları bu belaya hep ben bulaştırmıştım.vedalaştık..adamın yüzüne bakamıyordum ben ise.ağır ağır gerisin geriye giderlerken ben artlarından bakakalmıştım.o an ne demek isterdim biliyor musunuz adamın yolunu kesip:"boşver abi.biz girdik de nooldu sanki.hem üniversite mi sanki bura.bi bokum da yok zaten içerde.kafasına sıçtığım bir yığın insan...". ne artlarından yetip bunları ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
twistedemo Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 "bu adam beyazıt meydanına geçer götünü açar ama karısının başını asla" bu bana çok itici geldi üzgünüm benim odunluğum mu bilemiycem hiç etkilenmedim[signature][hline].my.angel.wings.are.bruised&restrained. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: twistedemo, 24 Ekim 2005 17:47 tarihinde demiş ki: "bu adam beyazıt meydanına geçer götünü açar ama karısının başını asla" bu bana çok itici geldi üzgünüm benim odunluğum mu bilemiycem hiç etkilenmedim etkilencek bişey yok orda.[signature][hline]ShadowFury 18 Eylül 2005 20:17 demiş ki : "Bende gülmedim şimdi ben yokmuyum? Yoksam nasıl yazıyorum? Yoksa paticiktemi yok? Post diye bişiy varmıki kasıyoruz? Paticik yoksa nasıl post kasarız?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
twistedemo Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 o cümleyi demiyorum yazının genelini diyorum[signature][hline].my.angel.wings.are.bruised&restrained. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 bu yazı beni acayip duygulandırdı ya hala ne kadar boş düşüncelerde oldugumuzun kanıtı bu olsa gerek . insanların gereksizce düşünceleri ve korkuları yüzünden bazı insanların saçma ideolojik takıntılara takılı kalarak özgürlüklerinin ne kadar elinden aldıgını bi kere daha anladım. yazık. :([signature][hline]Night Elf - Druid lvl 17 ( Kulak ) daha yeni başladım ezmeyin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 çok üzülüyorum bu olaya ya. kıçında tangası görünen girebiliyo başörtüsü takan giremiyo bu düzeni yapanların hepsine kafam girsin[signature][hline]Ölümden öte köy yok! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 malesef unilermizde hala bu tür yobazlıklar yapılıyor. insanları giyim kuşamlarına göre uniye almama haklarını kendilerinde buluyorlar ee yök zaten kalkıyor, cum. ıda gidecek, bu tür saçma uygulamalar da kalkacak haliyle[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 valla ide işin obur tarafından bakmak lazım..tamam cok kotu bi durum ama bu ulkede insanlara laiklik benimsetilemediği surece daha cok turist doner kapıdan..[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 laiklik hiçbir alakası yok bu konunun. tamamen insanların inanç özgürlüğüne kısıtlama.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: zarek, 24 Ekim 2005 17:42 tarihinde demiş ki: -türkiye'de halen bunun mesele olduğunu bilmiyordum... hele şu laf çok kötü etkiledi haal ne durumlardayız başörtü takanı hala şeriatçı olarak görenlerin ben ...[signature][hline]Night Elf - Druid lvl 17 ( Kulak ) daha yeni başladım ezmeyin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: irin, 24 Ekim 2005 17:52 tarihinde demiş ki: valla ide işin obur tarafından bakmak lazım..tamam cok kotu bi durum ama bu ulkede insanlara laiklik benimsetilemediği surece daha cok turist doner kapıdan.. ilkokul öğretmenimden haksız yere sıra dayağında dayak yediğimi hatırlattı bu yazıya olan yorumun.[signature][hline]ShadowFury 18 Eylül 2005 20:17 demiş ki : "Bende gülmedim şimdi ben yokmuyum? Yoksam nasıl yazıyorum? Yoksa paticiktemi yok? Post diye bişiy varmıki kasıyoruz? Paticik yoksa nasıl post kasarız?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 ooof of :([signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Storm UO - Seer Sorrowful Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CravingReaver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 valla türbanı siyasi simge olarak kullanmak isteyen din tüccarları var oldukça bu yasak da devam eder bence...[signature][hline]TAKE NO PRISONERS...TAKE NO SHIT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: forgiver, 24 Ekim 2005 17:54 tarihinde demiş ki: laiklik hiçbir alakası yok bu konunun. tamamen insanların inanç özgürlüğüne kısıtlama. nası yok ya sen dini gorusunle siyasi gorusunu karıstırırsan,hatta sindirirsen yıllardır bunu halka herkes belirli simgelere kotu bakar.. tamam olmaması gerekir haklısın ama malesef bu boyle[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: irin, 24 Ekim 2005 17:52 tarihinde demiş ki: bu ulkede insanlara laiklik benimsetilemediği surece benimsetelim abi o zaman kafalarına vura vura, yasaklarla..[signature][hline]c h i l l o u t w i t h t h e l o u n g e m u s i c FM1 0 2 . 0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 ben şu ana kadar başörtüyü islami partilerin kendi simgesi olarak gördüğünü görmedim.bi zmndan sonra bu böyle oldu . laik takılıp başörtüsünü sağa yıkıp bunlar şeriatçı diyenleri çok gördüm ama . ve bu böyle dewam ede ede sonunda çok az bi kısım buna dahil oldu ve kendınlerını siyasi kısımda buldular. yazık ediliyor insanlara ...[signature][hline]Night Elf - Druid lvl 17 ( Kulak ) daha yeni başladım ezmeyin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 laikliği başka türlü anlamları, eğitim hakları elinden alınan kişilerin suçu değil. laiklik iiktidarlara göre değişien bir kavram nedense. bazen sorun olmayan şeyler, bazen laiklik adı altında sorun oluyor, herşeyi tanımı sabit ama iktidarda olan kendine göre yorumluyor bir insanın okuma hakkını sadece başı örtülü olduğu için elinden alınmasını hiç birşekilde açıklanamaz ama nasıl oluyorsa uygulanıyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 yalnız bu sadece ulkemizin deil tum dunyanın problemi,fransa da almanya ogrenciler okullarda hic bir dini simge tasıyamıyorlar..kabul edelimki az gelişmiş bi ulkeyiz..gelişmişler bile henuz cozemediler bu sorunu[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: irin, 24 Ekim 2005 17:58 tarihinde demiş ki: said: forgiver, 24 Ekim 2005 17:54 tarihinde demiş ki: laiklik hiçbir alakası yok bu konunun. tamamen insanların inanç özgürlüğüne kısıtlama. nası yok ya sen dini gorusunle siyasi gorusunu karıstırırsan,hatta sindirirsen yıllardır bunu halka herkes belirli simgelere kotu bakar.. tamam olmaması gerekir haklısın ama malesef bu boyle peki bir insanın kötü veya iyi olması beyniyle mi alakalı bişey yoksa taktığı başörtüyle mi[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 yau benim anlamadıım da işte burda neen başı kapalılar okula giremiyor da kıçında bi tane tanga olan kız okula girebiliyor. ???? madem o şeriatçıysa oda dinsiz imansız mı diycez? insanları tahrik ediyo o zmn . o da ülkeyi ahlaksız bi topluma doğru sürüklüyor o zmn. eğer ki başıa kapalıya böyle düşünülüyorsa ona da böyle mi düşünülmesi lazım. off hala değişemedik.içim yanıyor bu yüzden.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl 17 ( Kulak ) daha yeni başladım ezmeyin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 @forgiver bırak bas ortusunu,siyasi gorusuyle bile alakası yok iyiliğin ama bunun icin yapabilecegimiz tek sey laikliği nesnel sekilde her bireye kavratmaktan deil mi?[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 @soulcube, kıçındaki tanganın herhangi bir siyasi niteliği var mı?[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 ama laiklik nedense tek taraflı bugünkü uygulamalarda inanan insan hayatta zorluklarla karşılaşırken inanmayan insan için laiklik herhangi bir sorun teşkil etmiyor. yani tek tarafı memnun eden bir sistem. tanımı din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması; bu sanırım herkes tarafından kavranıyor, peki bu kavramın ötesine geçmenin nedeni ne en basit manada başörtüsünü laiklikle ilişkilendirmenin.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: fastreload, 24 Ekim 2005 18:12 tarihinde demiş ki: @soulcube, kıçındaki tanganın herhangi bir siyasi niteliği var mı? heh bende onu diyorum işte insanların aklına bu böyle kazınmış ki senın de kazınmış galiba eğer ki gün biri çıkıp tanga giyende solu tutuyo derse nolucak bu aynı bu konuya benzıyor başörtüsü takanları siyasi kimliğe büründürmek isteniyorsa tanga takana da böyle olabilir.bu çok doğal. anlatmak istediğimi anlamıştırsın umarım. tanga takan kendi zevki için takar hoşlanır. başörtüsü takanda inançlarından dolayı takar. burdaki özgürlük kavramına karışmak asıl yobazlıktır.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx (gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak ) [Bu mesaj SoulCube tarafından 24 Ekim 2005 18:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 said: fastreload, 24 Ekim 2005 18:12 tarihinde demiş ki: @soulcube, kıçındaki tanganın herhangi bir siyasi niteliği var mı? başörtüsü de bir simge deil ama nedense öle ima ediliyor[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar