PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 ya çok kötüleşti izmir yine 2 gündür çok fena :( :(. 15 dakika içinde 4 tane deprem hissettim biri 5-6 sn sürdü 4 şiddetinde falan olmalı gündüz 4.5 oldu oooff çok kötü bişi bu deprem.[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 gecmiş olsun izmirli patilere[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki: ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım Çizimlerim [Pati Albüm] In my thoughts thou shalt forever be As a dear and precious remembrance... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Bunun için öğrenilmesi gereken bir kaç birşey! [spo1=Depremde Ölmeme vs. Tutorial'ı]DEPREMDEN ÖNCE NE YAPMALI? Deprem sırasında hayatta kalmak çok basit bazı kuralların bilinmesi ve uygulanması ile mümkündür. Bu kurallar aşağıda özetlenerek başlıklar halinde verilmiştir. 1 Öncelikle yaşadığınız yerleşim biriminin deprem tehlikesi hakkında doğru bilgileri ilgililerden öğrenin. 2 Aile bireyleri arasında olağanüstü bir durumda nasıl davranacağınızı konuşun bir EV DEPREM PLANI yapın ve; her odada üzerinize bir şeyin düşmüyeceğisağlam bir masa altı veya bir duvar yanıgibi güvenli bir yer seçin. 3 Yere yatma başını koruma ve bi şeye tutunmayı öğrenin.Sağlam bir masa yada sıra altına girin,eğer yoksa pencerelerden ve üzerinize düşebilecek bir kitablık yada yüksek bir mobilyadan uzak bir iç duvarın yanında oturun. çocuklarınızada yere yatma başını koruma ve bir şeye tutunmayı öğretin. 4 Evinizin elektrik gaz su şebekelerini kapata bilmek için ana şalter ve vanaların yerlerini ve nasıl kapatılacağını öğrenin. 5 Kitablık yüksek mobilya gibi kolay devrilib yaralanmanıza neden olabilecek tablo,gardrop gibi eşyaları sabitleştirin ve üzerinize devrilmeyecek gibi yerleştirin. 6 Su ısıtıcılarını duvarlardaki ankrajlara bağlayın (Kazan ,sağlam bir zincir benzeri yanıcı olmayan malzemeyle duvara bağlanır ayakları döşemeye sabitlenir. gazlı ısıtıcılarda yakıt girişi esnek olmalıdır.) 7 Mutfak dolapları gibi kırılabilecek eşyalarınızı koyduğunuz dolaplarınıza sağlam kilitler takın. 8 Düzenlenen ilkyardım kurlarından ilkyardımı öğrenin 9 Olağanüstü durumlarda hemen kullana bileceğiniz el feneri radyo ve yedek pilleri ilkyardım çantası ve gerekli ilaçlarınızı iş eldivenini önceden bir çantaya koyup, kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun. 10 Ailenin bağlantı kurabileceği şehir dışında bir yerler belirleyin. DEPREM SIRASINDA NE YAPMALI? a Bina içinde iseniz: 1 Deprem sırasında sakin olup paniğe kapılmayın, cesaretinizi toplayın ve koşuşmayın. Deprem hafif bir sarsıntı gürültü ile başlar ve birkaç saniye sonra daha yıkıcı sarsıntılar meydana gelir. bu birkaç saniye deprem sırasında ne yapacağınızı belirleyen EV DEPREM PLANI nın uygulanması hayatınızı kurtarır. 2 Büyük bir depremde ayakta durmanız, koşmanız mümkün değildir.çömelin yada döşemeye yatın.Sağlam bir masa,sıra mobilya veya kapı masasının altına girin ve başınızı koruyun.Masaya tutunun ve onunla birlikte hareket etmeye hazır olun. pozisyonunuzu sallantı duruncaya kadar değiştirmeyin.pencerelerden,sobalardan ağır mobilya veya kolay devrilebilecek eşyalardan uzak durun. 3Tiyatro,okul,sinema,büro gibi kalabalık yerlerde iseniz,kesinlikle merdivenlere asansörlere koşmayın .unutmayınki bu yerler hasar görmese dahi,aynı anda yüzlerce kişinin panik içerisinde koşarak çıkış yerlerinden binayı terk etmeleri mümkün değildir.kendinizi koltuk sıra gibi yerlerde korumaya alın,sakin olun ve başkalarınıda aynı şekilde davranmaya davet edin. B) Bina dışında iseniz: 1 Binalardan dökülecek yıkıntılar ve camlardan,elektrik direk ve tellerinden uzakta,güvenli biryerde depremin durmasını bekleyin. C) Araç kullanıyorsanız: 1Bulunduğunuz yer eğer güvenli ise araç içinde kalın.Normal trafikten olabilince uzaklaşın. köprüler,üstgeçitler ve tünellerden uzak durun. eger mümkünse ağaçlar,direkler ve enerji nakil hatlarından uzakta kalın. DEPREMDEN SONRA NE YAPMALI? 1)Büyük bir depremden sonra arçı depremler mutlaka devam edecektir.bu depremlere karşı hazırlıklı olun. özellikle ilk üç gün içerisinde yetkililer izin vermedikçe saglam evlerinize dahi girmeyin.Bazı arççı sarsıntılar zayıflamış yapılarda hasar yapacak kadar büyük olabilir. 2)deprem durduğunda elektrik,gaz,su vanalarını ve yanan oçakları hemen kapatınkendinize güvenli bir çıkış yolu bularak hemen binayı terk edin. 3) Olası gaz sızıntıları nedeniyle,deprem sırasında olduğu gibi,deprem sonrasıda kesinlikle kibrit,çakmak ve mum yakmayın parlamalara ve yangına yol açabilirsiniz.Bir elfeneri aydınlatma işinizi görecektir. 4)Aile bireylerini bir arada tutum acık bir yerde bekleyin. Varsa yaralılara ilkyardım yapın. Ciddi şekilde yaralanmış kişilere telaş ve panikle hareket ettirmeyin, güvenli bir yerde yetkililerin gelmesini bekleyin. 5)evinizi ve binanızı terk ederken kıymetli eşyalarınızı ,kalın giyecek,battaniye gibi eşyalarınızı yanınıza alın,kalın ayakkabılarınızı giyin,biraz yiyecek ve içme suyu temin edin. 6)yerlere devrilmiş elektrik direklerinden ve bunlara temas eden cisimlere dokunmayın ve uzak durun. 7)aracınıza binip sehirden uzaklaşmaya çalışmayın.Yollar kapalı olabilir ve kurtarma itfaiye ve yardım ekiplerinin gelmesini engelleye bilirsiniz. 8)Çok acil durumlar dışında yakınlarınıza haber vermek yada almak amacıyla telefonunuzu kullanmayınız.Zira aşırı yoğunluk nedeniyle telefon şebekesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 ben bisi hissetmiom alal[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki: haydi turkiye kim tutar seni.. cevap: Recep Tayip ERDOĞAN... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 hayır ben ne bahtsız adamım ona şaşıyorum. izmirde küçükken ben 6.2 olmuştu, istanbula taşınmıştık 7.4 oldu, 2 sene sonra izmire geldik yine deprem[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Geronimo Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 harbi gecmis olsun allahtan şiddeti o kadar yüksek olmuyo![signature][hline]Koşturanı allah sevmez! Cenk&Erdem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Bu arada geçmiş olsun tüm İzmir'lilere...[signature][hline]Light's Out Guerilla Radio Turn That Shit Up! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 said: Penthesilea, 30 Ekim 2005 02:52 tarihinde demiş ki: ben bisi hissetmiom alal ya ben bu konularda aşırı hassasım. mesela okulda tenefüste oturureken deprem oldu dedim inanmadılar (4 mü neymiş) öteki gün gelip harbiden olmuş len diolar, hislerim çok güçlü. ama bu iyi değil ben nası uyurum? said: Geronimo, 30 Ekim 2005 02:53 tarihinde demiş ki: harbi gecmis olsun allahtan şiddeti o kadar yüksek olmuyo! korkum da o ya :/ [signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın [Bu mesaj PrudenT tarafından 30 Ekim 2005 02:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 said: PrudenT, 30 Ekim 2005 02:53 tarihinde demiş ki: hayır ben ne bahtsız adamım ona şaşıyorum. izmirde küçükken ben 6.2 olmuştu, istanbula taşınmıştık 7.4 oldu, 2 sene sonra izmire geldik yine deprem depremin hedefi sensin abi kesin... bari şöyle büyük şehirlerden uzak bi yere taşın :P ps: aman diim allah korusun...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 ben konyaya gidiyom ovada yaşıcam[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 peşinden gider adamın..[signature][hline]Do you bury me when im gone.. Thats time i disapeear.. Love on the other solar systems.. Bi resmi beceremedim rezil oldum (edit rekor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 said: PrudenT, 30 Ekim 2005 03:02 tarihinde demiş ki: ben konyaya gidiyom ovada yaşıcam Gecenin yorgunluğu olsa gerek yazıyı; Ben banyoya gidiyom kovada yaşıcam okudum :D[signature][hline]Light's Out Guerilla Radio Turn That Shit Up! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 ben 1 tanesını hıssettım oda aksam ustu 5:30 gıbı fılandı anne deprem oluyor dedım yok bısey sen hıssetmısın dedı komsu geldı deprem olmus yıne dıor fılan :) napalım böle izmir deprem bölgesi[signature][hline]Asker vurulduğunda değil unutuldugunda ölür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 :(:(:( ya rüyamda görüyorum bazen geçrekmiş gibi telaşlanıyorum sonra uyuyabiliyorsan uyu[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Psikolojikman sallaniyorum mütemadiyen zaten, hangisi gercek hangisi degil anlayamiyorum , siteden kontrol ediyorum hah su gercekmis diye :([signature][hline]Sevinmek için sevmedik. - İzmir/Karşıyaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 ayağımı sallıyorum deprem sanıyorum, masayı kaktırıyorum deprem sanıyorum paranoyak oldum[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 geçmiş olsun.. :([signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!| |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 geçmiş olsun..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 çantanızı hazırlayın , yatağınızın yerini ayarlayın , gerisini düşünmeyin.en kötü ihtimale karşı hazırsınız demektir.gerisi kurtarma ekiblerine kalıyor zaten.[signature][hline]Image is everything, so play with it. forvet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 çok geçmiş olsun korkunç bi paranoya başlatır böle şeyler.[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki: arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim... Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus [b]we are gods unwanted children Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 2005.10.29 22:49:28 - 4.1 - SEFERİHİSAR AÇIKLARI-İZMİR (EGE DENİZİ)[Saat Geri alınmamış] 2005.10.30 01:34:39 38.1083 26.7460 - 3.8 - SEFERİHİSAR AÇIKLARI-İZMİR (EGE DENİZİ) [saat geri alınmışhali] bende hisssediyom hepsini en ufagını bile.[signature][hline]:rock: Kings Of Metal :rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 ben de hep hissediyorum[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 geçmiş olsun. korkmamaya çalışın korkarak yaşarsanız daha kötü. bulundugunuz binaya güveniyorsanız korkmayın.[signature][hline]| tóqqíé || garbagé || sadece.gen.tr | | drum-tr || tama || víc fírth | | anti-telekom | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 abi alışın bu ülke böyle sürekli deprem napalım yaşmayı bilecez[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 japonya y abkaıp halinize şükredin :-)[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar