Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Bir Dünya'ya İlk Adım


crude

Öne çıkan mesajlar

Tahmin ediyorum benim gibi bu işe yeni başlayacaklardan bir hayli sıkıldınız fakat 1,5 saattir netde dolaşmama rağmen ultima online hakkında yeterli bilgiye ulaşamadım. Aslında bu tür oyunlara başlamaya karar vermem için yeterli bilgiyi buldum fakat nasıl başlandığını,başlarken nelere dikkat etmek gerektiğini ve oyunun nasıl bir platform içinde geçtiğini anlayamadım. Şu an forumlarda bahsettiğiniz 15 günlük free trialı indiriyorum. Download gece 12 de ancak bitecek anlaşılan,bende bu sırada öğrenebilceğim kadar çok şey öğrenmeyi planlıyorum. Tabi bu süre zarfında bütlerede çalışmam gerekiyor o ayrı bir konu.

Şimdi benim öncelikle merak ettiğim konu şu. Sizce hangi oyunu oynıyayım. Tamam bu forum ultima online forumu,eh bende MMORPG yeni oynamaya başlıyacağıma göre ultima online'dan daha iyi bir seçenek var mı? Anladığım kadarıyla bu kategoride everquest,swg,anarchy online gibi oyunlar var. Bunlar arasından hangisini seçmeliyim?

Diyelim oynamak istediğim oyunu seçtim. Şimdilik o oyun ultima online gibi gözüküyor ama sizlerden gelen tavsiyelerle her an fikrimi değiştirebilirim. O oyunu oynamak için her ay belli bir ücret ödemem gerektiğini de öğrendim. Peki bu paraya değicek mi gerçekten? Yani ayda 15$ civarı bir parayı kendi cebimden ödesem oh ne ala ama babamın kredi kartını kullanmak zorundayım. Babamda oyuna her ay para verdiğimi öğrenince hoş şeyler yaşamayabiliriz. Neyse bu benim sorunum galiba,benim esas öğrenmek istediğim biraz önce sorduğum gibi değip değmeyeceği. İnternet sitelerinde bahsedildiği gibi sonu olmayan bir oyun mu? Her an yeni şeylerle mi karşılaşıyoruz?

Gelelim en çok merak ettiğim soruya. Bakın ben 22 yaşındayım,6 yaşında atariyle uyurdum,9 yaşında amstrad bilgisayarımın başında defalarca uyuya kaldım. 13 yaşında ilk PC'mi aldığımda tüm ömrümü başında geçirsem sıkılmam diye düşünüyordum. Yaş 22 olmuş,üniv.5.sınıfa gelmişiz hala bil.dan kopamıyorum. Yıllardır her türlü oyunu oynadım,pek çok oyunda elime kimselerin su dökemeyeceği kanısına vardım.(Counter-strike hariç,5 yaşında çocuklar benden iyi oynuyor) Her zaman beni saran oyunlarda çok hırslı oldum. Şimdi MMORPG türü oyunlara merak salmış durumdayım,bilmiyorum belki biraz geç oldu ama oyun dünyasında bunun pek bir önemi yok. Eminim sizler de benim gibi yıllarca bil. oyunlarıyla yaşadınız. Gece yatarken aklınızın hala oyunda kaldığı,sabah kalkar kalkmaz yüzünüzü yıkamadan bil.ın başına oturduğunuz çok olmuştur sanıyorum. Bu yüzden sizlerden başkasının beni anlamasını beklemiyorum. Yine lafı çok uzattım,konuya geliyorum...Ben bu oyuna sıfırdan başlayacağıma göre,karakterimin özellikleri çok çok düşük olmayacak mı? Sizlerin karakterleri ile baş etmemin mümkün olamayacağını düşünüyorum. Bu konuda ne diyorsunuz? Yeni başlayanların oyunda şansı var mı? Oyunu hiç görmediğim,duymadığım ve haliyle oynamadığım için oyuna başladığımdaki durumumu çok merak ediyorum.

Şimdiden mesajımı okumak için gösterdiğiniz sabır,verdiğiniz cevaplar için gösterdiğiniz gayrete teşekkür ederim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para ödemek istemiyorsan free shardlar var ama çok dezavantajı var:

edit(yetkililer tarafından arkadaşlarına skill/stat verme
server çökmeleri
char silinmeleri
ve çoğu free shardda bazı skiller çalışmıyor.

said:
İnternet sitelerinde bahsedildiği gibi sonu olmayan bir oyun mu? Her an yeni şeylerle mi karşılaşıyoruz?

evet sonu yok.
said:
Ben bu oyuna sıfırdan başlayacağıma göre,karakterimin özellikleri çok çok düşük olmayacak mı?

e doğal olarak düşük başlıcaksın ama kasarak eskilerin seviyesine ulaşabilirsin , savaşabilirsin...(ama bu azcık uzun sürebilir)[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...


[Bu mesaj ConspiratoR tarafından 31 July 2003 17:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar anlatılsa da bir online oyunu oynamadan ne ile karşılaşacağını tam olarak anlayamazsın. bir başla bakalım, ve kendin gör nedir ne değildir... :)

everquest,swg,anarchy online, ultima online gibi seçenekler arasında karasız kaldığını söylemişsin. tavsiye istiyorsun. kimisi şu iyi der, kimisi bu iyi der, kimisi hepsi iyi der. bunların hepsi için paticik bünyesinde tanıtım sayfaları var. onlara bakarak zevkine en uygun olanını seçebilirsin.

verilecek paranın değip değmeyeceği konusu... senin şahsına konuşmuyorum, yanlış anlama olmasın. genelleme yaparak söyleyeceğim: insanlar yaklaşık 2.000.000 TL x 30 = 60.000.000 TL sigara masrafının değip değmeyeceğini hiç düşünmeden -maddi durumları ne olursa olsun- düzenli olarak aylık tekel ödemelerini yaparken; ayda 10$ gibi bir rakamın değip değmeyeceğini uzun uzun düşünürler. (sigara kullanmıyor olabilirsin. sadece örnek olsun diye söyledim)

oyundaki muhttabların diğer insanlar olduğu için her an başka birşeyle karşılaşma olanağın var tabi. bunları oynadıkça göreceksin.

son bahsettiğin konuda seni gayet iyi anlıyorum. uykuda; bir önceki gece çözemediğim sorun için yeni yöntemler keşfedip, sabah çapaklı gözlerle denediğim çok oldu :-)

sıfırdan başlayacak oluşunu dert etme, hergün onlarca insan sıfırdan başlıyor. daha gelişmiş playerlarla mücadele etmek zorunda değilsin. istediğin kadar, kendini geliştirmek için etliye sütlüye dokunmadan elden ayakta uzak çalışabilirsin. zaten karakterlerin ulaşabileceği maksimum noktalar üç aşağı beş yukarı bellidir. ve belirli bir seviyeden sonra boyunun artık hemen hemen birçok şeye eriştiğini görürsün.

baştan da dediğim gibi ne kadar anlatsak boş aslında. en güzeli: dene ve gör.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevaplar için teşekkür ediyorum fakat kafama yatmayan birşeyler var...

Örneğin Sufi yoğun bir çalışmadan sonra boyumun pek çok işe yeteceğini söylerken,ConspiratoR oyunun sonunun olmadığından bahsetmiş. Bu ikisi bana çelişiyor gibi geldi. Benim geldiğim seviyede pek çok insan varsa,oyunda üstün olduğumu nasıl anlyacağım. Veya madem oyunun sonu yok,sürekli kendimi geliştirebiliyorsam benden sonra gelenlerin nasıl bana yetişme şansı var? Bu soruların cevabını Sufi'nin dediği gibi oynamaya başlayınca anlayacağıma eminim fakat bu oyunun neden bu kadar popüler olduğunu anlayabileceğimi sanmıyorum.

Şimdi şu para konusuna gelelim: Free shardlardan bahsetmişsiniz. Shard ne demek bilmiyorum ama oyunun oynandığı platform diye tahmin ediyorum. Madem çok seviyeli,tanınan Free shardlar var insanlar neden para verir ki? Ve tabi şimdi sırada soracağım sorunun bunların adresleri olacağını sizlerde tahmin edebiliyorsunuzdur. Kredi kartı konusunda daha önce söylediğim gibi bir problemim var,yoksa bir oyuna 10$ vermek beni hiç üzmez. Tamam sigara kullanmıyorum belki ama hepimizin ota .oka para harcadığı gerçek. Tabi herkesin hayat felsefesi farklı,ben oyuna giden paraya acımıyorum o kadar. Ama tel. faturasına çok üzülürüm mesela...

Maşallah ultima online 615 MB'lık bir oyun olarak gözüküyor. Bunda bir sorun yok değil mi,yanlış şeyi saatlerce indirmek istemem? Şimdilik %17'sine ancak sahibim. Ama inanın başlamak için sabırsızlanıyorum. Oyunun kurgusu çok hoşuma gitti,umarım oynaması da bir o kadar güzeldir.Oyunu yüklemeyi bitirdiğimde hangi shardda oynayacağım peki. osi de mi? Benim anladığım 15 gün osi de oynayacağım,sonra para verirsem devam edeceğim. Doğru mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet doğru.

shard=server diyebiliriz. mesela türkiye'de de nebula, quaxis gibi free shardlar var ama osi oyunun orjinali, free olanlar orjinalin, arada 10 karbon kağıdı olan yıpranmış birer kopyası gibidir. 1.5 sene free shardlarda zamanını yemiş birisi olarak tavsiye etmem. oynayacaksan osi'de oyna.

oyun sürekli gelişir ama karakterlerin gelişmesinin bir sınırı vardır. oyunun gelişmesi karakterlerin sonsuza dek büyümesi anlamında değil de, oyuna yeni yeni olayların katılması şeklindedir. karakterlerin özellikleri de yeni versiyonlarla gelişebilir ama 1'ken 5 olmaz.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Houston,we have a problem!

http://downloads.ign.com/objects/569/569700.html linkinden Ultima online'ın free trial versiyonunu indiriyordum ki,DNS error başlığı altında bir hata verdi. Şimdi siteye dahi giremiyorum,galiba sitede bir problem var. İndirebileceğim başka bir adres var mı? Sorun çıkartmayacak bir cinsten adres soruyorum tabi,100 Mb boşa gitmiş durumda...

Bir de şunu sorucam,bu oyun ayda bir para alıyor,tamam. Peki oyunun orjinal paketleri satılıyor mu? Satılıyorsa bu free trial'dan farkı nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uo, Sufi'nin de söylediği gibi, anlatmakla bitmez, oyun içinde keşfedilecek çok şey var. fakat birkaç noktaya da ben değinmek istiyorum :)
örneğin free shard konusu, aradığınız linki sphere server bölümünde bulabilirsiniz, yanılmıyorsam orada bilinen free shardların bir listesi var. (bu arada shard'ın anlamını doğru tahmin etmişsiniz)
fakat free shardlar osi kadar yenilik sunamaz, osi sürekli yeni patchlerle oyuna yenilik katıyor ve oyunu demode olmaktan uzaklaştırıyor, sistemleri oldukça güvenli, free shardlardaki account hacklenme olayı osi'de yok denecek kadar az.
ben de her zaman osi'de oynanmasından yanayım.
şimdi biraz da genel bilgi vereyim, bir account içinde 5 karakter yaratma hakkınız var, bu karakterlerin skill'lerine (ki bunlar karakterinizin yapabileceği şeyler, yetenekleri anlamına geliyor) karar verdikten sonra, karakterinizi yaratıyorsunuz. skill'ler konusunda detaylı bilgiyi ultimatr.com ya da stratics.com'dan bulabilirsiniz.
bir karakterin skilleri toplamı 700'ü geçemiyor (bunun adı skill cap) ve bir skillin ulaşabileceği maximum nokta 100. osi'nin getirdiği power scroll'lar bunun istisnasını yaratıyor, bu konuda da verdiğim linklerden yararlanabilirsiniz. bir skill'i 100 yapmak biraz zaman alıyor, ne kadar zor olacağı skilline göre değişiyor. fakat şimdi eminim skill cap dolduğunda, yani 7 skill'inizi birden 100 yaptığınızda oyunda yapılacak ne kalıyor diye düşünüyorsunuzdur, karakteriniz güçlenmiş oluyor, ve oyunun tadını çıkarma zamanınız geliyor :)
bu kısımdan sonrasını ancak oynayarak görebileceğinizi düşünüyorum.[hline]Ivy --> BS/Atlantic
Dharma --> Tamer-Mage/Atlantic
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sufi benden erken davranıp, çok güzel bir cevap vermiş.
uo cd'sinin kopyasını cd satan yerlerde bulabilirsiniz, ve eğer kopya uo yüklerseniz, aldığınız free trail accountu ile oyuna girmeniz mümkün.
orjinal cd şu sıralar Türkiye'de mevcut mu, hiç bilmiyorum. ayrıca uo'yu download edebileceğiniz başka bir link de bilmiyorum ne yazık ki :([hline]Ivy --> BS/Atlantic
Dharma --> Tamer-Mage/Atlantic
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
crude, 31 July 2003 18:03 tarihinde demiş ki:
Örneğin Sufi yoğun bir çalışmadan sonra boyumun pek çok işe yeteceğini söylerken,ConspiratoR oyunun sonunun olmadığından bahsetmiş. Bu ikisi bana çelişiyor gibi geldi. Benim geldiğim seviyede pek çok insan varsa,oyunda üstün olduğumu nasıl anlyacağım. Veya madem oyunun sonu yok,sürekli kendimi geliştirebiliyorsam benden sonra gelenlerin nasıl bana yetişme şansı var?

Aslında çelişmiyor çünkü diyelim 7 skillinide fulledin ama skille bitmiyor daha itemı var parası var. işte para ve item kasmanın sınırı yok. senden sonra gelenlerde yoğun bir kasma temposu içinde sana rahatça yetişebilir.(sen günde 1 saat oynuyorsan 3 saat oynar)[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana gönderdikleri code çalışmadı[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok canım inşallah çalışır[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...



edit: site kapalı olmasa 1 tane daha alıcam ama kapalı
edit 2: AMANIN ÇALIŞTI
[Bu mesaj ConspiratoR tarafından 31 July 2003 19:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj ConspiratoR tarafından 31 July 2003 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seviyeli free shardlar dururken neden para vereyim demişsin .
nedeni şu. osi'de bulunan pek çok sistem freeshardlarda yok.
ve kimsenin shardına laf atmak gibi olmasın ama su an turkiyedeki free shardların cogunda tabiri caizse "lamer" lar kol gezmekte. tabii ki karar sana kalmıs. 2 senedir free shardlardayım ve zevk aldığımı sanıyordum taa ki osi'dekileri görene kadar.[hline] " It's only after you've lost everything that you're free to do anything "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu ultima online'ı bir indirsem 15 gün deniyeceğim ama indirecek yer bulamıyorum.[hline]Tarih 31/07/2003,Ultima Online oynamaya karar verdim.

Aaa düzelmiş.
Oley,%17'den devam...

[Bu mesaj crude tarafından 31 July 2003 20:09 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj crude tarafından 31 July 2003 20:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...