Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

objelere invisibility


akinnika

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar,

biliyorsunuz ki oyuncular genellikle oyun sistemindeki bug'ları sömürme konusunda bir hayli başarılı oluyorlar...
Ancak bu huylarını takdir etmiyor da değiliz:

Buna bir örnek dün akşamki oyunumuzda yaşadık,

bir wand of invisibility'miz var, e-tabi daha gıcır gıcır yeni wand olunca oraya invis, buraya invis, ahmete invis, mehmete invis derken grup oyundan koptu, hadi şunu da invis yapalım, bunu da yapalım... neyse... sonra birden birinin aklına "parlak" bir fikir geldi:

- oyuncu: şimdi bu guard'lar kapının arkasındalar ya, ben bu wand'la kapıya invis atsam kapı görünmez olur, karşı tarafı görürüz, tabi onlar da bizi görür ama ilk anda surprise effect'ten faydalanırız...
- dm: hö?
*kitap karıştırır... objelere invis nasıl yapılır...
- dm: 100lb/level ağırlığa kadar objelere invis atılırmış, kapının ağırlığı buna uygun, teorik olarak atılabiliyordur herhalde ama ben şimdi kıllandım, kural hatası yapıp maç tekrarına sebebiyet vermeyelim, siz en iyisi o hareketi yapmayın, ben paticikten bilen birilerine sorayım haftaya devam ederiz deyip oyunu bitirdim :)

umarım yardımcı olabilirsiniz...

teşekkürler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ağırlığına göre olur. Görünmez olunca öndeki arkadakini, arkadaki öndekini görür. Ama tabii sadece öndekinin arkadakini görmesini sağlayan büyü de var. Fakat şu anda bulamam.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler, öndekinin arkadakini görmesini sağlayan büyü clairvoyance olması lazım ama grupta onu yapabilecek adam yok...
bunlar zengin soytarılar, öyle büyü öğrenmeye ders çalışmaya kasmıyorlar, basıyorlar parayı alıyorlar büyülü wand'ları (satacak birini bulabilirlerse) bitinceye kadar cömertçe kullanıp atıyorlar :)

[Bu mesaj akinnika tarafından 28 Ekim 2005 14:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wand of Megadeth lol. Bassınlar parayı alsınlar o zaman. Olmaz öyle pp olmuş bu.

"O nedir?" diye sorarsanız ; hit pointe göre sayısız adam öldürebilen bir toplu katliam büyüsüdür kendisi PH da aramayın FFden çaldım zamanında.Quernath'ımın kıymetini bilemediler.

Gelelim senin soruna ; objeler görünmez yapılabilirler bu mümkün ama mantık sınırları içerisinde ve objenin tek parça olması gerekir.Yani Empire State'i görünmez yapamazsın.Ama örneğin tahta bir kapıyı yaparsın.Ayrıca görünmez oldu diye içinden geçemezler.Guardlar mesela kapıyı yok sanıp saldırınca kapıya çarparlar.Playerlein de aynı şekilde.Yani görünmez yapıp guardlara fireball atarlarsa geçmiş olsun.Bu arada bildiğiniz gibi basit invisibility büyüsü herhangi bir hareket/saldırı da bozulur.Yani kapıyı açmaya çalıştıklarında ilizyon bozulacaktır ve kapı tekrar görünür olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gibi durumlarla ilgili olarak hep ikileme düşmüşümdür. Kapı birkaç tane kerestenin veya tahtanın birleştirilmesiyle oluşturulduğu için acaba tek parça sayılır mı yoksa atılan büyü kapının tahtalarından sadece bir tanesini mi etkiler?

Aynı hedef sorununu ben shatter büyüsüyle yaşamıştım. (shatter büyüsü 3. paragrafında diyor ki : "Alternatively, you can target shatter against a single solid object, redardless of composition, weighing up to 10 pounds per caster level)"

Kapıyı örnek verecek olursak; ağırlık limiti içinde kalmak şartıyla kapıyı shatter ile parçalayabilir miyiz? Yoksa açmak için "kilidin dilini shatter ile parçaladım." gibi bir yöntem mi uygulamamız gerekir.

edit : yazım yanlışı

[Bu mesaj zopiks tarafından 28 Ekim 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyünün açıklamasında "solid" yani masif ya da yekpare ya da "tek parça" gibi bişey varsa hedef objenin tek parça olması gerekir. tek kısıt object up to x cubic foot per lvl ya da up to x lbs per lvl gibi bişey varsa birbirine bağlı parçalardan da oluşsa, hedef olarak tanımlanan objenin tamamı etkilenir. dikkat ederseniz gayet açık aslında olay...[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...