CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 [spo1=.] said: Fable, 22 Ekim 2005 14:19 tarihinde demiş ki: said: CorteZ, 22 Ekim 2005 11:46 tarihinde demiş ki: "Avam, hevamdan farksızdır." (avam halk ki burada anadolu türkleri kastediliyor "[/b] [/spo] burdan ne anliyoruz cortez...demekki turkmusler, bizde turkuz aaa onlar bizim soyumuz oluyo ozaman. tabi baska irkdan olup kendilerini hayvan olarak niteliyolarsa baska...... "Avam, hevamdan farksızdır." (avam halk ki burada anadolu türkleri kastediliyor, hevam ise arapça hayvan demektir.) sözü saray çevrelerinde yaygın bir sözdür. Bu aşağılamalara tepki olarak "Ne mutlu Türküm diyene!" sözü söylenmiştir. Bence bir daha oku sen. "Anadolu Türkü, hayvandan farksızdır" bu lafı söyleyen sarayda yaşayan o osmanlıoğulları söylüyor vede onların yalakaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 yani diyosunki basarilari devam etseydi soyum olarak kabul ederdim ama yikildilar artik degil? boyle sacma bi yorum olurmu.... sen onlari soyun olarak gormuyo olabilirsin ama ben goruyorum bu yuzden osmanli hakkinda konusurken kullandigin kelimelere dikkat etl. [Bu mesaj Fable tarafından 22 Ekim 2005 14:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Cortez ben senle düzeyli bi şekilde tartışmayı çok isterdim ama tartışma yapmayacağım tek insan türü belli doğrulara saplanıp kalmış ve bilgisi kıt olan insanlardır. biraz daha Osmanlı tarihi oku istersen. benimkinin altındaki mesajda bi dolu hata var. Maalesef tartışamayacağım ben seninle[signature][hline]sakın bırakma, asıl hayata... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Dikkatli olacak birşey yok ortada. Ben fedenin tarihi yazanlar yanıltır deyişin e cevap olarak tarihin 2 tarafı vardı ve elbette osmanlı yazsa bu güzel ulusun kendi soyu olduğunu idda etmek isteyecektir yazdım. Yok oldu o yüzden devamı değil demedim. Osman bey denen adamda nerden gelmiştir Yoktanmı var oldu? Belli bir döneme kadar osmanlı bir ülke adı gibiydi sonra kendilerini IRK olarak görmeye başladırlarmı yoksa sizmi öyle görüyorsunuz? Osman Beyin babası hangi Irk ve soydan gelmektedir nerde doğmuştur? Saraylarda yaşayıp geldiği yeri unutan ve kendi soyadını bir ırk gibi gören bir mantık osmanlıda ne zaman başlamıştır. KOCA TURK IRKINI OSMAN BEYMI VAR ETMISTIR! Yani osmanlı bizim atamız diyeni anlamıyorum TURK IRKININ ATASI OSMANLIMI! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Osmanlı anadoluda osman bey ve karısı tarafından seks yapıp çoğalarak koca anadolu türklerinimi yarattılar saşmalıyorsunuz bazen ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Osmanlı bir imparatorluk. Nasıl şu an siyasi partiler var gelip gidiyorlar ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar aha da öyle işte. Sizin atanız filan değil sizi yöneten bir kabile o kadar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: CorteZ, 22 Ekim 2005 13:18 tarihinde demiş ki: "Osmanoğulları zorla, Türk Milletinin hakimiyet ve saltanatına el koymuşlardı. Bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdi, şimdi de Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini bildirerek, hakimiyet ve saltanıt isyan ederek bilfiil eline almış bulunuyor." MUSTAFA KEMAL ATATURK Neyi anlamıyoruz denyo kim bir açıkla... denyoyu bilmemde senin anlamadigin bazi hususlar var belli ki ama artik biktim sizin gibi isine geleni istedigi gibi yorumlayanlardan . tamam siliyoruz osmanli tarihini turk tarihinden . mutlu musun ? artik ey turk milleti sen ne buyuk bir milletsin diye ortalikta gezmeyin ama siz osmanliyi inkar eden sevgili kardeslerim . cunku turk osmanli zulmu altinda 600 sene yasayan zavalli asagilik bir millet oldu sayenizde . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 tarih bölümü[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Osmanlılar imparatorluk değildir. Despot kabileler hiç değildir. Osmanlı padişahlarının Ermeni, Yahudi, devşirme bir sürü vezirleri olmuştu ama Türklere laf söyletmemişlerdir. bu son postu Osmanlıyı Türk düşmanı gibi gösterdiğin için atıyorum[signature][hline]sakın bırakma, asıl hayata... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 [spo1=HUNN demiş]artik ey turk milleti sen ne buyuk bir milletsin diye ortalikta gezmeyin ama siz osmanliyi inkar eden sevgili kardeslerim . cunku turk osmanli zulmu altinda 600 sene yasayan zavalli asagilik bir millet oldu sayenizde.[/spo] Osmanlı giderse TÜRKLÜK gidermi. Türk milleti milli mücadele ile övünür! Övünmek için osmanlı dan çok daha büyük şeylerimiz vardır. Büyük Türk hakanı Bilge Kağan, asırlar öncesinde derki: Doğuda gün doğusuna, güneyde gün ortasına, batıda gün batısına, kuzeyde gece ortasına kadar ülkelerde yaşayan bütün milletler hep bana bağlıdır. Bunca milleti düzene soktum. Artık karışıklık yok. Türk kağanı Ötüken'de oturdukça ülkede düzen bozulmaz. Türk beyleri, millet, işitin! Üstte gök batmasa, altta yağız yer delinmese, Türk Milleti, senin ilini ve töreni kim bozabilir? Ey Türk Milleti, titre ve kendine dön! [Bu mesaj CorteZ tarafından 22 Ekim 2005 15:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Lan yeter ama artık... Beynin mi almıyor Cortez savunmaya çalıştığın şeyler o kadar anlamsız ki.Dediklerinin tam dersi ders kitaplarında ders olarak okutuluyor. Atatürk'e tapıyorsun anlıyoruz fede'ye de helal olsun düşüncelerinden dolayı. Atatürk'te Atatürk.Biraz açılın.Bende Türk'üm ve Atatürk'e inanılmaz bir saygım var ama Atatürk'ün her dediği doğru değildir. Sana şunu söyleyeyim.1936-1937 yılları arasında Atatürk'ün ortaya attığı bir Güneş Dil Teorisi vardır bilir misin ? Oradaki Atatürk'ün düşüncesi neydi peki : Tüm diller Güneş kelimesinden ortaya çıkmış ve kökü TÜRKÇE'ye dayanmaktadır.Bu doğru mu peki ? Hayır.Tüm diller Türkçe'den çıkma bir milli görüştür ve zaten inanan toplasan 10 kişi bile çıkmamıştır.Ama sen bunu da savunursun nitekim Atatürk söyledi... George Washington Amerika Birleşik Devlet'lerini kurdu.Amerikalılar ona saygı duyuyor ama hiç bir zaman Tanrı'ymış gibi davranmıyor.Sen resmen Atatürk'ü allah yaptın. Yanlış anlaşılmasın.Atatürk benim için bir çok şey ifade ediyor.Atatürk'e sonsuz saygım var.Milli Mücadeleyi başlatan ve bu gün evimizde rahat oturmamızı sağlayan harika insan.Ama Atatürk kendi bile demiştir.Mücadeleyi ben değil Türk halkı kazanmıştır diye. Peki o zamanki Türk Halkı kimdi ? Kafan alıyor mu Osmanlıydı. Kıçı kırık kitaplar okuyup Osmanlılara laf atamazsın bunu bil.Osmanlılar her şeyi bir yana atsaydı bu gün TÜRKÜM diyemezdin.Osmanlı'lar var olmasaydı bu gün TÜRK diye bir kavram ,bir ırk kalmayacaktı. Ama sen bir anda Dünya'ya hükmetmiş , yabancıların hala Türk'lerden korkmasını sağlayan,en kötü zamanında bile düşmanlarına 3.5 attıran bir devlete çıkıp Türk değil diyiyorsun. Türk değillerse neden biz Türk'üz dediler ? manyaklar mı egoları mı var ? Padişahlar isterse gitsin zenciyle evlensin sana ne ? Padişah kanı dediğin TÜRK kanı değil mi ? Oğuzların kanı değil mi ? Bir nebze olsun tarih bilgin yok gelip burada Osmanlı böyle Osmanlı top , Osmanlı böyle diyiyorsun.Biraz araştır bilgi edinde gel öyle afra tafra yap ben Türk'lüğü savun. tabii sana göre bunları yazan hilafet ve osmanlı yanlısı oluyor.O yüzden kafan almaz yazılanları sana da hak veriyorum...[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Yazdıkların zaten benim karşı çıktığım şeyler zaten sizler ideolojik bakmıyorasunuz olaya sadece bildiğiniz şeylere ters geliyor yazdıklarım ve bildikleriniz tam tersi veya o hikayelere pek uymuyor diye beni ahillikle suçluyorsunuz. Bu benim kendi fikrim ve zaten forumu fikirlerimizi tartışalım bende fikirlerimi yazıyım diye açtım. Yoksa ne anlamı var konuşmanın ve belkide biraz sizleri yazmaya teşvik edici cümleler kuruyor olabilirim. Ben osmanlıoğulları ve osmanlı imparatorluğunu vede osmanlının hükmettiği anadolu türklerini ayrı ayrı değerlendiriyorum. Osmanlıoğulları belli bir döneme kadar gerçekten türkler için hatta o zaman için kendileri(türkler) için çok şeyler yapmıştır fakat imparatorluk ve bazı orta ve son dönemlerde artık osmanlıoğulları türk olayını kenara itip osmanlı diye olmayan bir şeyi geliştirmeye başlamıştır. Ve çevrelerindeki devşirmeler bunu kendi kültürleri ve inançları doğrultusunda sulamışlardır. Osmanlı imparatorluğu, Osman bey, anadolu türkü benim için ayrı ayrı konulardır. Nasıl şu an elimizdeki yönetim Türk Milletindeki yönetim gene elimizden kaymaya başladıysa o zamanda bu elimizden gitmişti. Evet şimdiki ülkeyi batıranlar soyanlar ve satanlarda kendine TÜRK diyor ama benim gözümde TÜRK değiller olamazlar. Ey Türk Milleti, titre ve kendine dön! Türk milleti osmanlı sarayına nasıl bu lafın gerçekçiliği gösterip silip atıp yoktan varolduysa. Bügünün saraylarınada bu lafı hatırlatacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: CorteZ, 22 Ekim 2005 15:51 tarihinde demiş ki: Osmanlı imparatorluğu, Osman bey, anadolu türkü benim için ayrı ayrı konulardır. Nasıl şu an elimizdeki yönetim Türk Milletindeki yönetim gene elimizden kaymaya başladıysa o zamanda bu elimizden gitmişti. Evet şimdiki ülkeyi batıranlar soyanlar ve satanlarda kendine TÜRK diyor ama benim gözümde TÜRK değiller olamazlar. herseyden once birisinin turk olup olmadigi hakkinda gorus bildiremezsin . birisi turk gibi konusup turk gibi yasiyorsa ben turk um diyorsa ve boyle hissediyorsa bu ulkeyide batirsalar o adamlar turktur . simdi osmanli turk degildi diyerek yaptigin hatanin detaylarina burada ulasmis oluyor . ayni mantikla devam edersek yarin bir gun turkiye cumhuriyeti devleti yikilir yerine bilmem ne devletini kurulursa senin gibiler turkiye cumhuriyeti turk degildir rezil bir devlettir kurucusu olan ataturk iyi adamdi ama vs vs vs demek ki neymis oyle gecmisini inkar etmekle olmuyormus . utanilacakta olsa gurur duyulacakta olsa tarihe sahip cikmak lazimmis . bu tarihte olabilir baska bir seyde ... degeri antin kuntin noktalarda aramayin . sizinse degerlidir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Cortez sacmalama milletin boyle bi gecmisi olsa govunmekten yere goge sigdiramaz halbuki senin gibi sacma sapan dusunen kisiler ne diyor ondan baska ovunecek birseyimizmi yoktu sacmasin... Osmanlı ne zaman barbar oldu fettettikleri yerlere hey iyilik huzur getirdiler... her gelistirdiler... barbar ne demek bilmiyorsun yada bile bile sacmalamaya devam ediyorsun... sirf konusulacak konu olsun die birinin sacmalamasi gerekiyorsa buralarda bulun yok boyle degilse yerin burasi[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Osmanlıyla övünürsünüz veya Osmanlıyı yerden yere vurursunuz farketmez herkesin kendi düşüncesidir. Amaa Osmanlının atalarımız olduğunu kabul etmezseniz sadece gülerim, yoruma açık bir şey değil bir gerçektir bu... Tabiki soylar karısır dünya üzerinde saf ırk olduğunu iddaa edebilecek bir millet yoktur. Ama Osmanlıların büyük çoğunluğumuzun atası olduğu bir gerçektir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Türk'lerin Osmanlı Hanedanlarını sevmediğini, Osmanlı Hanedanlarının da Türk'leri sevmediğini, hatta büyük Türk edebiyatçılarının sürekli padişahları yeren yazılar yazdığını aynı şekilde de cevapların verildiğini biliyosunuzdur sanırım.. En büyük sebepde Osmanlı Devletinin kurulduktan bir süre sonra içeride Türk kalmamasıdır. Sürekli devşirmeler araplar yönetmiştir devleti..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 oglancı padısahalr ve osmanlı adı altında toplanan bıssuru sacma etnık unsur benım atam degıl benım atam oguzdur gokturktur hundur atılladır bumındır metedır hatta osman bey dır ertugrul gazıdır selcuk beydır alparslan dır kılıcarslandır melıksahtır aladdın keykubattır kılıcarslandır melez osmanlı hanedanı benım atam degıldır turk sıfatına yabancı kalmıs turklerı cıngenelerle bır goren bır hanedan asla benım atam olamaz anavatanına cıvı cakmıyan osmanlı benım atam olamaz savas alanında turk mılletının kanıyla kazandıgı zaferlerı masa absında kaybeden osmanlı benım atam degıldır 3*5 gerızekalı saraylarda alem yapsın dıye avrupaya borclanan ve bu borcları turk mıleltıne odeten osmanlı atam degıldır dılımı senelerce somuren turkceyı asagılık bır dıl oalrak lanse eden osmnlı atam degıldır kurtulus savasında halkın kaderını ıngılızlerın hosgorusune teslım eden ve boynumuza kole halkası gecırmelerı ıcın bınbır turlu haınlık yapan osmanlı benım atam degıldır osmanlı ıle gurur duyuyorum cunkı benım mıleltımın kanıyla kurulmus benım mılletımın kanıyla savasları kazanmıs osmanlıyı kaldırın atın demıyorum ama Osmanlı ve padısahalrının gorkemı > Turkıye Cumhurıyetı demıyorum zar zor kazanılan turk ıstıklalını osmanlının mırascısıyız dıyıp golgeye sokmuyorum en basıtı osmanlının bır ımparatorluk oldugunu ve ımparatorluk deyımının lıse kıtapalrında ogretıldıgı gıbı baska bır develtı ele gecıren ulke olmadıgını bılıyorum ımparatorlukların pek cok ulustan olusan develtler oldugunu osmanlının turk develtı olmadıgını ve turklerınde azınlıklardan sadece bırı oldugunu bılıyorum lıse kıtaplarında yavuz u fatıh ı kanunı yı okuyup vay anasını osmanlı rullz demıyorum detaylıca osmanlı tarıhını ınceledıgımden neyın ne oldugunu cok ıyı goruyorum turklerın on safalrda savasmaktan baska develtte hıcbır ısının olmadıgınıda acık acık goruyorum osmanlı rullz demek kendı soyunu kendı mıleltını 3000 ksuur yıllık tarıhını reddetmektır asıl osmanlı olmadanda turkler dunyaya meydan okuyordu en azıdnan gecmıs basarıalrla vıyanaya dayandık tezlerıyle bugunkı avrupa akrsısındakı boynu bukuk durumumuzu ortmuyorum[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 +1 viktor daha güzel anlatılamazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Ya arkadaşım deyin gidin nereye gidecekseniz ya. Forumtr midir ne haltsa geri dönün oraya.[signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Nerf Shaman! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 [spo1=..]Ne alaka kardeşim bilgisayar bölümüne git 200 post konuştuk orda devamını burda yapıyoruz sırf konuşmak için konuşmayın ya katacak + - birşeyin yoksa sadece oku.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Viktor çok güzel bir yazı olmuş.Teşekkür edesi geliyor insanın. [spo1=@sensible]Nickname: Sensible | Kayıt: 10/19/03 | Mesaj: 4355 Nickname: CorteZ | Kayıt: 12/08/01 | Mesaj: 162[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 yav sizene açar istediği kadar topic alla alla sizene? ulan bi yaranmıyo sizlere. Bi dersiniz pati çok sessiz bi dersiniz 2 dakka durun. Açın kendinizi ya topic açma kıtlığımı var açın ulan[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki: TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma. Yeni blog güzel blog,cillop blog,arşivli blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 viktor'u tebrik ederim çok güzel bir yazı asmış. sensible buralar senden mi soruluyor ayıp. sen buraya geldiğinde sana git mi dediler ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 said: Viktor, 22 Ekim 2005 18:54 tarihinde demiş ki: detaylıca osmanlı tarıhını ınceledıgımden neyın ne oldugunu cok ıyı goruyorum turklerın on safalrda savasmaktan baska develtte hıcbır ısının olmadıgınıda acık acık goruyorum sevgili viktor , kisisel atisma olarak algilanmasin ama senin ne kadar detayli olarak osmanli tarihini okudugun ; osmanli , turkceyi ortadan kaldirmaya calisirdi dediginde zaten ortaya cikmisti . devletle pek alakasi olmadigi iddia edilen turklerin tasra teskilatindan divana her zaman girme imkanlari oldugunu , osmanlida devletin resmi dilinin turkce oldugunu , devsirme sadrazamlarin on plana cikarilmaya calisildigi bir ortamda sadrazamlarin yaridan epey fazlasinin turk oldugunu hatirlatma geregi duydum . kaldiki oguzu hunu atasi olarak kabul eden birisinin bu adamlarinda genelde cinli prenseslerle evlendigini bilecek kadar tarih bilmesinde fayda vardir . herhalukarda tarihteki turk devletlerinin basindakilerin cogunun annesi yabancidir . annesi yabanci diye birisini turk olarak gormemekse en basit tabiriyle kafatasciliktir . simdi , daha once dedigim gibi osmanliyi turk tarihinden cikarin . goreceksiniz ki osmanliyi karalamaya calistikca turk tarihini karalamis olacaksiniz . 600 sene esaret altinda yasan turk milleti ulu onder ataturk sayesinde bagimsizligini kazandi . 400 sene dunyayi otturen osmanlinin ise uzayli olduguna karar verildi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 said: dory, 22 Ekim 2005 13:20 tarihinde demiş ki: said: Gothic, 22 Ekim 2005 12:02 tarihinde demiş ki: neden spoiler yapıyorsun her mesajını ? pritik yapiyor [spo1=lol]eheuehue[/spo][signature][hline]SWG - Anron - Gene Buralardayim... - High Elder & Milita Member Of ShadowKnights SWG - Eclipse -Zanakdorufen Northstar - Demir Alma Zamani Gelmisse Bu Limandan.Mechule Giden Bir Gemi Kalkar Bu Limandan.. Wow - Dashe - Baydim... MxO - Dashe - E Bundanda Baydim.. Guild Wars - Zanakdorufen - Beklemede Kalin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 osmanlının resmı dılı turkcemı lol ıstedıgın kaynaga bak resmı dıl Osmanlıca bunu bıle bılmeden bana burda antı tez uretmen cok komık ac bakalım bır halk dılınd eyazılan karacaoglan turkcesını oku bırde gıt develtın resmı dılınde yazılan dıvan sıırlerınden bırını oku mefaılı mefaıulun faıalatun faılulun hede hodo sadrazamalrın yarısı turk ama devsırme turk :) he hunlarında yonetıcılerı sux tır cınlılerle evlenmenın olayını anlamıyorsunuz bır kere adam 3-4 kusak boyunca sırf yabancıyla evlenırse kanda turkluk kalmıyor durum bundan ıbaret ben onlarıda sevmem ben sadece turk mıllı ıstıklalını ve turk mıllı egemenlıgını savunurum turk mılletı basında ye ıc yat uyu sultanalr olmadanda avrdı onlarsızda var olucak[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar