Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canaydın'ın Açıklaması

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

İlk kez bir GS'li olarak adamı tebrik ettim.

[spo1=Açıklama]Canaydın: Yetkilileri Göreve Çağırıyorum

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın bugün Mecidiyeköy’deki Galatasaray binasında düzenlediği basın toplantısının tam metnini yayınlıyoruz:

Sayın Medya Mensupları,

Tahkim Kurulu’nda son dönemde yaşanan gelişmeleri hepiniz biliyorsunuz.
Olayın vahameti yapılan açıklamalarla daha da ağırlaşmaktadır.
Dün yayınlanan bir gazetede konunun muhatabı olan bir üst yönetici “Tahkim değişecek, Futbol Federasyonu Şimdilik Kalabilir“ diyor.
Bunun anlamı nedir?
Bu ülkede herkes, her kulüp, her insan haddini bilmelidir.
Spor kurumlarının üyelerinin ne zaman ve nasıl değişeceğine kim karar veriyor?
Bu ülkede yasalara uymamanın cezası yok da, ödülü mü var?
Bu gücü nereden alıyorlar?
Soruyorum:
Gücü yetenin iktidar olduğu bir spor düzeni mi?
Yoksa adaletin ve eşitliğin olduğu bir düzen mi?
Sporun nihai karar organı Tahkim Kurulu’nun adeta baskın ve tehditler yoluyla istifaya zorlanması, sporumuzdaki bütün dengeleri bozmuştur...
Bunu yapanlar, sonucuna katlanacaklardır...
Sporda bir terör ortamı yaratılmak isteniyor.
Yaratılan bu ortam, futbolcular, hakemler dahil herkesi etkisi altına almıştır.
Bu haftasonu bizim stadımızda yaşananları bir de bu gözle değerlendirin.
Futbolcularımızın, taraftarlarımızın, hakemlerimizin nasıl bir ruh haline sokulduğunu açıkça görün.

Şimdi hepinize soruyorum:

Gerçek suçlu Hasan mıdır, yoksa bu futbolcumuzu bu ruh haline getiren bu ortam mıdır?
Tüm bu yaşananlar artık sahada oynanan oyunu etkilemektedir.

Artık Yeter!

Türkiye’de Sporun Dengesinin daha fazla bozulmasına izin vermeyeceğiz…

Artık bu tür olayların peşini bırakmayacağız, asla sessiz kalmayacağız.
Bugüne kadar biz Türkiye’de kuralların, yasaların işlediğini varsayarak hareket ettik.
Bekledik ki, çağa uygun bir spor ortamı yaratalım.
Ahlakın ve doğruluğun öncülüğünü almak istedik. Herkese çağrı yaptık: “Kurallar olsun, hepimiz uyalım, kuralsızlığın cezasını da hep beraber çekelim”.
Taraftara ve tüm spor kamuoyuna da bu davranışlarımızla örnek olalım istedik.
Bu tavrımız, bilin ki güçsüzlüğümüzden değil, yasalara olan saygımızdandı.
Ama biz sustukça, başkaları meydanı boş buluyor, istediğini yaptırabileceğini zannediyor.

Kurumlarımızın bu olaylara göz yummasını hayretle karşılıyorum.

Eğer kuralsızlık ilke olduysa, söylesinler, biz de bunu bilelim.

Galatasaray olarak bugünden itibaren gösterdiğimiz sağduyulu, kurallara saygılı politikamızı sorgulamaya karar verdik.

Buradan yetkilililere çok ciddi ve hayati bir çağrıda bulunuyorum.

Ne demektir, “toplantı basmak”?

Tahkim Kurulu’nu, sporun nihai karar organını değiştirmeye cüret etmek?

Hukukçuları, üyeleri baskılarla yıldırmak, hakaret etmek, küfür etmek?

Burası dağ başı değil.

Bu çifte standartlarla, kayırmacılıkla Türk sporu hiçbir yere varamayacaktır.

Kurallar adam gibi, gereğince uygulanmalıdır.

Bu tür gayri yasal, gayri ahlaki yöntemlerle sadece Türk sporunu geriye götürürsünüz, ileriye değil...

Kaos yaratırsınız. Anarşi yaratırsınız.

Ve bu taraftarlara da sirayet eder.

Haksızlıkların, çifte standartların ülkemizde sporu seven genç beyinlerde nasıl sonuçlar yaratacağını hesaba katmanız gerekir.

Legal olmayan başarılar kalıcı değildir.

Tüm yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorum.

Haftaya genel anlamda ve Galatasaray üzerine oynanan oyunlar anlamında bir toplantı daha tertipleyeceğim. Hepinize teşekkür ederim. İnşallah bu beyanlarımız hayırlı olsun. [/spo]

Kaynak

Kimse kızmasın lütfen ve düzgün yorumlar yapalım, laf sokmaya çalışmayalım.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

toplanti basma olayini yapan adam fenerbahce avukati degil, deniz barisin avukati. ve olayin basma olmadigini kendisi ve tahkim kurulu uyeleri acikladi. deniz baris hakkindaki karari almak icin kurula gitmis avukat, tahkimdekiler daha cikmadi demis, gazeteden aldim bu belgeyi bu dogru mu demis, evet dogru demisler, "konunun muhattabi ben yani deniz in avukati varken bu karar neden basina gidiyor bana gelmeden, ayrica karar cikmadi demistiniz" demis. ayrica hepimiz arkadasimdiniz bundan sonra sizi sildim bole bi karari nasi verebiliyorsunuz, ne hukuka ne anayasaya ne de fifaya uyan bir karar demis. bi daha gozume gozukmeyin sildim sizi insan olarak demis.

bunu da aciz gs yonetimi ve baskani, kendi basarisizliklarini ortmek icin bir bahane gibi degistirerek ve abartarak kullaniyorlar.

ayrica bjk, gs, fb baskanlarindan herhangi biri federasyonu istemiyorsa o federasyon zaten gorevi birakmasi gerekir.
aziz yildirim "tahkim gidicek, federasyon kalabilir" gibi bir laf etmisse, bunu abarticak bisi yok. gs de bjk de bole seyler soleyebilir. istenmeyen kisi sonucta secimle gelmis ve secen kisi de bu klupler.

fb nin onunu kesmek icin gucleri yetmediginden bole seylere basvuruyorlar aciz insanlar, yazik. tahkim kurulunun, pfdk nin , federasyonun su ana kadar fb nin isine yarayan bir karari bile olmamisken, butun kararlar fb nin haklarinin yenmis sekilde alinmisken. bole uydurma seyler yapmak cok garip. diger takim taraftarlari da zaten kiskancliklarindan ne dusunduklerini bilmezken, kendi takimlarinin hatalarini hic gormezken, yeni bir goz boyama operasyonu yoneticileri tarafindan basariyla sonuclandi. ama fb nin onunu kesmek ole kolay degil.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya alakası bile yok bence. FB iyi bir takım, bu ekonomiyle önü kesilemez. Bir GS'li olarak söylüyorum.

Ama Şu gidecek, şu kalabilir demek de normal değil. Lütfetmiş de izin vermiş federasyon'un kalmasına. Sağolsun. Mafya babası gibi tavırlar içinde adam ya. Zaten kendi başa getirdi...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Evet 2-3 saate anca konu$uyo ama arada sırada konu$uyo :) Hasan'ı savunmasına bittim zaten.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
her ba$arili tikky'nin arkasinda oha falan olan zengin bi baba vardir...
Sosyal ağlarda paylaş

tabi canim ne olmus aziz yildirim "tahkim gidicek, federasyon kalabilir" diye buyurduysa, koskoca aziz baskan yani haha. herkes fenere dusman ya sanki super ligi 10 senedir domine ettiler lol. az bi birakin kendinizi buyuk gormeyi, baskaniniz mafyacilik oynuyor siz hala yok feneri kiskaniyolar yok goz boyuyolar diye savunmaya calisiyosunuz. aciz denilen adamda ne oldugu belli olmayan aziz yildirimdan 1000kat serefli bir insandir.[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Sosyal ağlarda paylaş

En azından ligin sonuna kadar gözleri başka yönlere çevirmeyi başardı bence bu yolla, eğer Galatasaray taraftarları unutursa kulübün bulunduğu durumu bir sonraki seçimi bu yolla kazanabilir.

Bir Fenerbahçe'li olarak Aziz Yıldırım'da sütten ak kaşıktır diyemiyorum, mafya olduğuna inanmasamda diktatörlük yaptığı doğrudur fakat Fenerbahçe kulübünün işleyişi ve basının senelerdir takım üzerindeki önlenemez etkisi(gelen futbolcular, giden antrenörler ve birçoğu) üzerine böyle bir başkan gerekiyordu.

Özhan Canaydın ve diğer kulüp başkanlarının yapmış oldukları Fenerbahçe aleyhine olan açıklamaları ben kendi başarısızlıklarını örtmek için kullandıkları bir kılıf olarak görüyorum. Son 2 yıl'da Fenerbahçe'yi bir kenara ittiğinizde geriye kalan 3 büyük takımında yönetim bazında büyük başarısızlıklar yatıyor. Özhan Canaydın'ın geldiği gün yapmış olduğu vaadler ve gerçekleştirmiş olduğu icraatler ortada -ki Galatasaray taraftarı dikkati Fenerbahçe'ye çekilmeden önce yönetimin istifa etmesini istiyordu. Beşiktaş ise Yıldırım Demirören'in yanlış teknik adamlar, yanlış transfer politikası gibi eylemleriyle özellikle bu sene iyice çıkmaza girmiş durumda. Trabzonspor'un durumuysa şuan belli.

Elbette bunlar benim kişisel görüşlerim, aksini düşünenler mutlaka vardır ve olacaktır, saygı duyarım.[signature][hline]Daedroth @ Bloodhoof
Dulfikkar & Clairvoyance @ Lightning's Blade
Sosyal ağlarda paylaş

ha değil mi fenerbahçeyi geçmek için pipimiz yetmiyor..

üstelik deniz barışın avukatının daha sert müdahaleyle toplantı salonuna girdiği ve bunun da "baskın"a yorumlandığı çoğüu yerde geçiyor üstelik tahkim kurulu aynı zamanda evlerinden telefonlarla taciz edildiklerini de söylemişlerdi

ortada bazı yanlışlar var zamanla hepsi düzelecek canaydın'da haklı ve gerçek yaklaşımlı bir açıklama yapmıştır sonuna akdar da haklıdır[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

Aziz Başkan'dan cevap gecikmedi , gene öyle cevaplar verdiki yenilir yutulur cinsten değil...Hemde belgeleriyle...

CANAYDIN'A CEVAP

Bir kulüp başkanına cevap vereceğim şimdi de.. Çünkü kendisi benden üst düzey yönetici diye bahsetti Bugün bir çok Federasyon Başkanı, üyeler Kurul Başkanı Galatasaraylı.. Ama bunların hepsini destekledik.. Doğruları yaptıkları için..

Ben söyledim diye istifa olmaz.. Benim 6 oyum var.. Geriye kalan 150 yi aşkın oy var.. Onlar gitsinler hesap sorsunlar..

Gelelim üst düzey yöneticinin açıklamalarına: Güzel söylemiş.. Benim söylediklerimi söylüyor.. Herkes haddini bilsin diyorum, adalet olsun diyorum.. Bunları ben söylüyorum.. O da söylemiş.. Ama şunu da söylesin: FB-BJK maçı vardı, 2-1 kazandık.. O maçtan önce BJK'nın sahasında olaylar çıktı, saha kapatıldı, ama Tahkim kararı iptal etti.. O üst yönetici (Canaydın) o kurul üyelerinden birini aradı mı ve BJK'a ceza verilmemesi için ricası oldu mu ? Bunu çıksın bi açıklasın.. Peki buna benzer konularda her hangi bir FB yöneticisi kurulları aradı mı ?.. Lütfen bunları bir açıklasın !..

Önce takımlarını güçlendirecekler.. Kimse kendi camiasını kandırmasın !..

Devamı için...http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=1681[signature][hline]SéuL Roì

[Bu mesaj Bonjo tarafından 27 Ekim 2005 17:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de bu adamın "Tahkim Kurulu değişecek, Federasyon şimdilik kalabilir" tarzı mafya vari açıklamasına bir açıklama getirmiyor.

Ayrıca hala o Bjk maçında mısınız![signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 27 Ekim 2005 17:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 27 Ekim 2005 17:54 tarihinde demiş ki:
İyi de bu adamın "Tahkim Kurulu değişecek, Federasyon şimdilik kalabilir" tarzı mafya vari açıklamasına bir açıklama getirmiyor.

Ayrıca hala o Bjk maçında mısınız!

Biz orda değiliz siz döndürüyorsunuz o zamanlara ...
Canaydın tahkim kurulunu arayıp bjk nin cezasının iptalini istemiş , varmı ötesi...
Sonra onu Aziz Yıldırım yapıyor , bunu Aziz Yıldırım yönetiyor diyorsunuz...Fenerbahçenin 6 oyu var geri kalan 150 oyun sahiplerine hesap sorulsun birde...[signature][hline]SéuL Roì
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 27 Ekim 2005 18:00 tarihinde demiş ki:
İyi de isteyebilir. Bu normal. Ama şu gidecek diyemez. Üstelik o ceza ne kadar haklıydı tartışılır...

Canaydın tahkimi arayıp cezayı iptal ettiriyorsa , Aziz Yıldırımda "bu tahkim gidecek" der...Tahkimden bir tane lehimize karar çıkmadı , gs a bjk a geliyor tüm cezalar iptal , Fener e geliyor onaylanıyor...
Başkan dediğin ağırlığını koyar , Allah Aziz Başkanı başımızdan eksik etmesin...[signature][hline]SéuL Roì
Sosyal ağlarda paylaş

Cezayı onun iptal ettirdiği ne malum. Sadece rica etmiş. Zorlamamış. Aziz başkan'ınızın açıklamasından sonra adamlar tehditler alıyoruz diye istifa ediyolar. Neden acaba?

Ayrıca çok teşekkür etmek lazım ona, lutfetmiş de federasyonun kalmasına izin vermiş. Zaten kendi eseri o da...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 27 Ekim 2005 18:07 tarihinde demiş ki:
Cezayı onun iptal ettirdiği ne malum. Sadece rica etmiş. Zorlamamış. Aziz başkan'ınızın açıklamasından sonra adamlar tehditler alıyoruz diye istifa ediyolar. Neden acaba?

Ayrıca çok teşekkür etmek lazım ona, lutfetmiş de federasyonun kalmasına izin vermiş. Zaten kendi eseri o da...

Canaydının olaya kesin değil diyorsun sonra Aziz Yıldırım tahkimi gönderdi diyorsun? Neye göre diyorsun belgen kanıtın varmı?
Bir tahkim üyesi çıkıp Aziz Yıldırım beni tehdit etti dedimi?

[signature][hline]SéuL Roì

[Bu mesaj Bonjo tarafından 27 Ekim 2005 18:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 27 Ekim 2005 18:20 tarihinde demiş ki:
Kesin demedim. Ama Aziz Yıldırım sadece lütfen daha iyi kararlar alın diyebilirdi. "Gidecek" demek başka bi anlama çıkmaz bence...

Kesinse konuşacaksın ,belgen varsa konuşacaksın...Yoksa istediğin kadar konuş kimseye bir şey ispatlayamazsın...
Artık Aziz Yıldırımla uğraşmayı,milleti karalamayı bırakın biraz kendi işinize bakın...[signature][hline]SéuL Roì
Sosyal ağlarda paylaş

sunu aciklasin Canaydin once

"Ama şunu da söylesin: FB-BJK maçı vardı, 2-1 kazandık.. O maçtan önce BJKnın sahasında olaylar çıktı, saha kapatıldı, ama Tahkim kararı iptal etti.. O üst yönetici (Canaydın) o kurul üyelerinden birini aradı mı ve BJKya ceza verilmemesi için ricası oldu mu ? Bunu çıksın bi açıklasın.. "[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja

[Bu mesaj Wendigo tarafından 27 Ekim 2005 18:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...