Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

N'oluyoruz?


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Bu sayfaları yıllardır takip ediyorum.Eskiden her an yeni yazılar yeni cevaplar hikayeler,gaflar heyecanlı insanlar olurdu burda.Ama artık ne doğru düzgün post atılıoyor ne de şöyle üzerinde konuşulacak bir topic acılıyor.
Sadece burası için de değil başlıca FK sitelerinde de bu durum böyle...Bana kalırsa LotR'u izleyen insanlar "hıyayt ben Gandalf oldum", ya da "aaa bunu oynayanlar marjinal oluyormuş biz de oynayalım biz de olalım gibisinden piyasaya çıktılar ve artık gerçekten aşık oldukları bir iş olmadığı sadece özenti oldukları için teker teker gidiyorlar.Ya Gülşenin kliplerini izliyorlar ya da kahvehanelerde batak oynuyorlar.
Ve artık oyuncular eskisi gibi kabuklarına çekiliyorlar (gerçekten bu işi severek yapan kişiler) eskisi gibi kendi aralarında dışarıyla pek paylaşımda bulunmadan yaşıyorlar.
Neyse çok değıttım kusra bakmayın.Bunların doğal sonucu olarak forumlarda çooook büyük bir durgunluk var. Artık buraya geldiğimde içimden bir şeyler yazmak gelmiyor.Çünkü yazdıklarımın Fk severler tarafından değil de ; izlemeyi okumaya tercih eden forumları sadece birileriyle kavga etmek için okuyan insanlar tarafından "sömürüldüğünü" hissediyorum.
Gerçi amacım bu da değil ama sadede geliyim.Buraları şenlendirecek ve seviye olarak yükseltecek bir şeyler yapalım derim ben.
Sadece lafla olmuyor tabii.Geleneksel paticik ödüllerine(angel wings , lyrczz ...) yenilerini ekleyelim.En terbiyeli kullanıcı , en verimli kullanıcı gibi ödüller olsun.Sonra bir sticky altında herkesin devam ettirmesine açık olan bir hikaye başlatalım.Ve bence başlatan Kedi olsun...Çok iyi bildiğimiz evrenler hakkında diğer oyuncuları aydınlatmaya yönelik yazılar yazalım ve bunlar sticky olsun herkes bildiği bir şeyleri katsın(WoD sticky ,FR sticky vs.)

Bunalr benim görüş ve düşüncelerim.Sizlerinkine de saygı duyarım.Belki bu yazdıklarımı kimse kaale almayacak ya da okumayacak bile ama ben bunları yazarak en azından yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum ve gece rahatça uyuyacağım.

Not: FK'ya merak saldıysanız lütfen bunu yozlaşmış ben süper FRP'ciyim geçen bi RP yaptım DM oldü ... gibi replikleri olan kıraathane gençliğinden değil sizlere gerçekten faydası dokunacak doğru şekilde öğretecek insanlardan öğrenin bunu.Ya da LotR'u seyredip ahkam kesmeyin.En azından kitabını "okuyun" ya da en azından ne olursa olsun okuyun.Yoksa yakında hepimiz ot beyinli ahmaklara dönüşeceğiz ve saçlarını jöle kavanozuna sokup kızların peşinden salyaları akarak koşan tiplerden hiç bir farkımız kalmayacak.(Kızlara karşı filan değilim sadece kızları araba ya da pahalı bir kolsaati gibi gören torna atolyesinde tek tip olarak basılmış insanlara karşıyım.)

Gece gece anlatmak istediklerim karıştı biraz kusuruma bakmayın ; sürc'i-lisan ettiysek affola :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Normaldir bende de uyku fazlalığı var ikinci öğretim olunca.Ama geceleri biraz psikolojik baskı altında kalıyorum.O yüzden düşüncelerim de karman çorman oluyor.Bir kaç kez okursan anlarsın ne demek istediğimi.Yanlış anlama kabahat benim.Karman çorman oldu.
Giriş-düğüm-kördüğüm şeklinde oldu bu yazı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdii,

söylediklerinin bir kısmı doğru. ortaokuldan beri ilgileniyorum. O zamanlar Frp telaffuz bile edemezdik orda burda onu hatırlıyorum. Sonra fantastik 1-2 film geldi. en büyük etkiyi de yüzüklerin efendisi yaptı. herkes ortaçağ savaşçısı ya da büyücü oldu çıktı. her rpg bilgisayar oyunu oynayan da ben frp biliom uleeyyn dedi. Ortalık dışkı oldu.

Moda oldu moda. Cidden öyle. A şimdi geçiyor. Hep olan şeyler. Star wars serisi geldi hekes ışın kılıcına özendi ben jedi olucam dedi. Son samuray geldi herkesde katana sevdası başladı.

İnsanlar ister istemez etkileniyor ama bazıları uzun sürüyor işte. Sırf populerlik olayı.

Ben pek yazmazdım, halen de çok yazmıyorum buraya. Neden? Yıllardın 3-5 bişi öğrenmeye çalışsam da , öğrendikçe ne kadar azcık bildiğimi görüyorum ona rağmen yorum yapmaktan çekiniyorum mesela.

Masaüstü'nün eski tadı yok dersen, ona katılıyorum.[signature][hline]Swansong for the Wish of Night
God it hurts, give a name to the pain
Our primrose path to hell is growing weed
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdığın şeyler yalnız masaüstü bölümü için geçerli değil hatta yalnız paticik içinde geçerli değil, bu Dynun un ve senin dediğin gibi aynı atöyleden çıkmış insanların, piyasaya sürüldükleri anda moda olan şeye saldırmalarından ileri geliyor ve malesef tüketim toplumunun bir gerçeği bu. Lotr nin filmi çıktığında fk meraklılarının çok artması ve normal olarak kalitesizleşmesinin sebebide o üç yıl içindeki fantazi modası. Bu dediğiniz gibi sw içinde böyleydi wow içinde, gömlek giyip yakasını beline kadar açmak içinde gerçi bu sonuncusunun uygulayıcıları istikrarlı çıktı malesef.....

Bölümü canlandırma çalışmaları için düşündüğün hikaye işi ise kaba tabirle yalan olur, şimdiye kadar çok denendi, çok istendi, olay forum üzerinden frp ye gelince heves bir nefeslik oluyor normal olarak. Bence sen yine konularını açmaya devam et, emin ol okuyan ve cevaplayacak birçok düzgün adam var...[signature][hline]The one side moon is always dark.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Post kastığımı söylemeye çalışıyosan sadece bi kere, o da 100 mesaja ulaşmak için. Bi konu uplamak istiyodum ama 2 günü geçmişti. Sonra da baya tartışmalara falan girdim. Ciddi ciddi FRP seven bi insanım. Bilimkurguda severim. Neden böyle bir tepki?[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bana en son satanist diyen ; okula ailemi çağıran, yazdığım kompozisyonu milli eğitime ; beni de disipline yollayan edebiyat hocama saygılarımı sunarım :) (o şimdi ankarada hastanede insanlara laf atmak kötü bir şey herhalde)
Ama edebiyat hocamdan sonra da satanist diyen çıkmadı Allah için. Eğer yaptıklarımıza biraz da biz dikkat edersek ortada bir sorun kalmayacak galiba.Ama yolda oynadığımız oyunları birbirimize anlatırken falan millet korkuyor bazen...

Bu arada bence kendi çapımızda istekli oyuncular öğrensin diye dünyaları açıklayalım...Eğer bir settingi falan merak eden varsa en azından ben yardımcı olmaya çalışırım.(Umarım herkes bir şeyler katar...)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AhaHH..LOTR İzleyen Herkes Başımıza FRP Ci Çıktı! Çok Doğru...Herkes Bi Gandalf Herkes Bi Aragorn...Cılkı Cıktı Bu İşin Eskiden Bi Party Toplamaya Kalksak Sürünürdük Ama Şimdi...Önüne Gelen FRP Ci Olmus Takılıo FRP Ciyim Die...Ne Hallere Düştük Ya Eski Günlerimi Özledin Ben Ya :(...Valla Kafanızda Bi Plan Varsa Ben Her Şekilde Hazırım...[signature][hline]It Is Not The Great Who Are Strong...It's The Strong Who Are Great...
---Albel The Wicked---
Xaenin, 16 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Biz insanız . İnsansı tepkiler veriyoruz . Senden de aynı tepkileri bekliyoruz .Kenshin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Varım Cok Da Über Olur...Bu Pzar ICON'a Gidecem Off..Bakalım Orda Cıkacakmı Karsıma PowerPlay Gandalflar!..Umarım Cıkmaz..[signature][hline]It Is Not The Great Who Are Strong...It's The Strong Who Are Great...
---Albel The Wicked---
Xaenin, 16 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Biz insanız . İnsansı tepkiler veriyoruz . Senden de aynı tepkileri bekliyoruz .Kenshin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

illaki çıkar...
Şimdi şöyle birşeyde var eski oyuncular yaşlandı, iş güç sahibi oldu. Evli-barklı adamlar olup çıktılar. İş ve aile yaşamından oyunlara vakit ayıramaz oldular. Bu da ne yazıkki bir gerçek.Eskiden 1 grup günde 2 oyun oynar çokta eğlenirdik. Ama artık oynayacak vakit bulamıyoruz. Mesela eskiden pati-party leri toplanıp oyunlarını buraya günlük şeklinde yazarlardı, bu bile insanlarda bir özlem hissi duymak adına hoş bir etkiydi. Böyle küçük şeyler çok önemli.
Birde Andronerin dediği gibi toplanıp oyun oynamak ta çok önemli...
Saygılar...[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün çok mutluyum :) Neden mi Doom'un filmini izledim arkadaşlarımla.Hem de arkadaşlarım dediğim insanların çoğunu ilk kez gördüm ama hobiler düşünceler hayaller ve kişilikler benzer olunca karşınızda ki insanları hiç yadırgamıyorsunuz.Mutlaka konuşacak bir şeyler bulup birlikte eğlenebiliyorsunuz.Bostancı gibi hiç bilmediğim bir yerde hiç bilmediğim bir alış veriş merkezinde bugün toplandık hem de hiç plan yapmadığımız halde zaten plan yapsak buluşamazdık.

Neyse kendim bir yana topanıp oyun çevirme işi olabilir aslında ama insanlarn toplanamamak gibi bir sorunları var.Ve de nerede oynayacağız o var...
Herhalde bir kafe kapatmak flan gerekir toplu bir şeyler düşünülürse.Bir de foruma giren insanar tek bir şehirden değil hem istanbuldakiler bile çook farklı yerlerden ve yaş ruplarından olabilirler.Zaten 14 yaşında birisiyle (ki vardır) 30larında birisinin (ki vardır) toplanması abes olur o yüzden ancak forumlarda birbirini çok iyi tanıyan insanlar buluşur.Bunun da bize bir katkısı olmaz...

Bence ufaktan başlamak gerekir aynı zamanda.Misal olarak diğer meraklıları eğitecek stickyler acabiliriz.Çok da güzel olur diye düşünüyorum.
Dünyaları sistemleri tanıtırız.İnsanların ilgisini çekeriz.Ya da sınırlı ve sığ bilgilerini artırırız.Ayrıca mesela FRyi iyi bilen birisi DLyi bilmeyebilir.Onlara da onları ğretiriz.Şahsen en çok istediğim şey WoD hakkında dahaa fazla bilgi ama bana her topick de verilen kaynakları sömürdüm zaten artık yenibirşeyler katamıyorlar bana.Böyle farklı şeyler olan stickyler mükemmel olur yani :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında çok güzel olur böle canlanır masaüstü bölümü millet artık birbiriyle kawga etmekten farklı bi iş yapar hemde bu toplanma olayı çok güzel olur zamanında denemiştik olmadı bi türlü oynayamadık güzel şeyler çıkarsa hem biz de yararlanırız hem de elimizden geldiğince yardım ederiz sonuna kadar arkanızdayız:)[signature][hline]ESt Sularus Oth Mithas
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle "evet yaw ne küssel olur" demekle olmaz bu işler. biri çıkıp insiyatifi eline almalı...
bizim zamanımızda böyle yürürdü bu işler...[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatırlıorum O Günleri Az Kıskanmamıstım Sizi...:) Gene Olursa Bende Olurum...[signature][hline]It Is Not The Great Who Are Strong...It's The Strong Who Are Great...
---Albel The Wicked---
Xaenin, 16 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Biz insanız . İnsansı tepkiler veriyoruz . Senden de aynı tepkileri bekliyoruz .Kenshin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir defa her yerde bir şeyin kötüsü vardır. çoğunlukta ya da azınlıkta olabilirler, ama bu bizim de "aman tanrım kıyameeeeeeeet" dememizi gerektirmiytor. takmayın kafaya devam edin.
tanıtım falan yapacaksanız "biri çıksın yapsın" demeyin yapın. bak magic dikiliyo ona, bi ö.m. "abi böyle işler var yapar mıyız falan filan" tamamdır. o kadar da zor değil. yemez yani korkmayın (kapasiteye sahip ona lafım yok :))[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 23 Ekim 2005 00:12 tarihinde demiş ki:
böyle "evet yaw ne küssel olur" demekle olmaz bu işler. biri çıkıp insiyatifi eline almalı...
bizim zamanımızda böyle yürürdü bu işler...


hehe ben burada gerekli gazı vermiştim ama kimse yememişti. Birazda siz bastırın bende boşluk doldurmaya yardım ederim :)[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hadi hadi üretin bişeyler (gaaaaz gazzzz). camping tanıtın hatta
hatta dark sun tanıtın yanına harita ilştitrin ben de alnınızdan öpeyim:)[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...