fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Irak'ta referandum sonuçları az önce açıklandı. Her ne kadar Rice daha seçimin üzerinden 24 saat geçmeden sonuçları açıklamış olsada resmi açıklama ancak bugün geldi. Sonuç, 18 eyaletin 3'ünde reddedilip 15'inde kabul edildi. Peki burada sorun nedir, neden ben bu şekilde bir yazı yazma ihtiyacı duyuyorum. Amerika ve onun kukla hükümeti anayasanın Sünnileri de kapsayacak şekilde oluşturulması için 3 eyalette reddedilmesi halinde toptan reddedilmiş sayılacağı kuralını getirdi. 3 eyalet kuralının sebebi Sünnilerin 4 eyalette çoğunluk, 3'ünde ise mutlak çoğunluk olmaları idi. Bu sayede 3 ana etnik gruba anayasayı veto yetkisi verilmiş oldu. Ancak seçimlere kısa bir süre kala anlaşıldı ki Amerika'nın, Kürtlerin ve Şii'lerin oyununa gelmeyen ve Irak'ı parçalaması kesin olan bu anayasayı kabul etmeyen Sünnilerin işlerini bozacak. İşgalciler hemen kuralları değiştirdiler ve 3 eyalette %50 red gereksinimini %66'ya çıkarttılar. Esas olarak bu da onlara yetmiyordu zira 3 eyalette bu oranı zaten geçmekteydiler. Zaten Sünniler seçimden bir süre sonra 4 eyalette reddedildiğini, üçünde de 2/3 oranını geçtiğini ve bundan sonra sayımlarda yapılacak değişiklikleri tanımayacaklarını açıkladılar. Bunun üzerine oylarla oynayan Amerika ve işbirlikçileri Ninova eyaletinin oylarını sandıklarda değil hepsini bir yerde toplayarak kendi adamlarına saydırdılar. Doğal olarak da sonuç %55 red olacak şekilde gelişti. Bu sonuç daha gerekli oy oranı %50'den 66'ya çıkartıldığında belliydi zira amaçları belliydi. Amerika'nın Orta Doğu'ya getirdiği demokrasi işte bu, kendi istediği şeylerin gerçekleşmesi için her türlü hile hurdaya başvurmak. Ancak Amerika'nın bilmediği Sünni'lerin direnişinin bu referandumla sonlanmayacağıdır. Not: Diyala eyaletinde de gerçekte anayasa reddedildiysede orada da oylarla oynayan işgalciler %51.27 ile kabul edildiğini açıkladılar. [Bu mesaj fedaykin tarafından 25 Ekim 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 "Ancak Amerika'nın bilmediği Sünni'lerin direnişinin bu referandumla sonlanmayacağıdır." Eh adamlara adam gibi mecliste temsil hakkı vermezsen, sünnileri göz ardı edip, kürtleri bağrına basarsan, adamların da direnişinin yasal, meşru yollardan olması ne mümkün. İyice kaynar kazan olacak Orta Doğu. Bugün yine açıklamış Rice karısı, çekilmeyi düşünmüyoruz, Suriye ve İrana karşı olası operasyonlarda Irak'ı üs olarak kullanma ihtimalini açık bırakmamız lazım diye, Eh işler tıkırında tabii petrol kuyuları tıkır tıkır çalışıyor. İran'a da saldır oradan hazar petrollerine ak. Bütün Dünya Amerika'nın olsun oh ne güzel[signature][hline]Double, double, toil, and trouble Fire burn and caldron bubble
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 e özgürleştirmek için savaş açan bir ülkeden farklı bir şey mi bekliyordun fedo? amerikaya kafam girsin diyorum ve yazımı kısa kesiyorum.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Durun yaw adamlar özgürleştiriyolar ne güzel... Mesela kafaya kurşun yemek serbest, açlıktan kıvranmak serbest... Daha ne? Amerikalılara karşı garezim yoktur ama bu olayları yapanlara harbi kafam girsin...[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki: İşiyorum öyleyse varım..
eldiablo Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 amerika daha kendi içinde demokratik olamadı hem bi yerde okumuştum dünyada tam olarak uygulanamayan iki yönetim varmış 1komünizm 2demokrasi[signature][hline]the world is mine
Öne çıkan mesajlar