Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fiziksel yolla XP göçertme

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Sistem bi ara kilitlenir kalırdı; ne yapıyo olursam oliym, birden kilitlenir ve restart atardı. Uzun süredir bu sorunla karşı karşıya kalmıyodum ama geçen hafta reslenmiş bu sorun.
Dün beni deli etti bu olay; en sonunda kafayı yedim ve kasaya tekme atmaya başladım. Tekmeler yetmeyince soldan sağdan ön kapağına filan vurdum; bi baktım restart attı. Tam o sırada ön kapak biraz öne kaydı ve reset tuşuna uzun süre bastı. Makine kafayı yedi; windows açılırken yine kilitlendi ve ben de dayanamayıp 5-6 defa daha vurdum. Bi daha restart attım; bu sefer de anakarttan, belleklerin yanlış takılı olduuna dair biiiiiiip sesi geldi.
Kasayı açıp ramleri çıkardım ve bi baktım (ikisi de twinmos olmasına rağmen) birinde M.Tec filan yazıyo. Çıkarttım onu, kasayı toplarken de takmadım. Windows açılırken 5-6 dakika boyunca kasılı bi halde kaldı. Öyle ki; bilgisayarımı açmayı bırak, boş ekranda mouse'u sürükleyince çıkan seçim dörtgeni bile çıkmıyodu. Sinirlenip reset tışuna bastım. Windows daha açılmadan bi de ne göreyim; "vga857.fon dosyası bulunamadı. windows cd'sini tak düzelt lan" yazısı çıktı. Uzun uğraşlar sonucunda CD'den vga857.fon dosyasını alıp windowssystem'a attım. Bilgisayar açılır oldu ama bu sefer de çok çok ilginç durumlarla karşı karşıya kaldım. Format da atamıyorum, yedeklenmesi gereken şeyler var, elimde de yedekleme için kullanılabilcek herhangi bi değerli şey yok (cd'lere atmaya çalışsam zamanıma ve cdlere yazık olur). Neyse screenshotlara geçelim:
[spo2=Genel bakış][/spo]
[spo1=Oldu...][/spo]
StyleXP kuruluydu, bootscreen ayarlarını deiştirdi. O yapmış olabilir mi diyecem ama alet eskiden tanıyabildii hiçbi TTF dosyasını tanıyamıyo... Bu arada bu yazıyı yollamadan önce 1 kere daa takıldı, nazar dokandırdım.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:
or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people..

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 21 Ekim 2005 21:31 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

livecd linux kullan
knoppix öneririm

tabi 2. bi hdd yada sağlam bi parttion varsa bu arada fiziksel zarar verdiğin için hdd toptan gitmiş olabilir git at kendini sen [signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya.
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]

[Bu mesaj fastreload tarafından 21 Ekim 2005 21:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten ciddi ciddi linux kullanmayı düşünüyorum. Ama önceki denemelerimde başarısız oldum; cdromu bi kere açınca bi daha kapatamadım, hiçbi oyun oynayamaz oldum, vs..

edik: Fiziksel zedelenme yok aslında, onu lafın gelişi söyledim. HDD'ler sağlam (en azından birisi önceden sakattı) ama yedekleme için bi süre daha beklemem lazım.
Asıl sorun fontlarda, salak alet bi türlü tanımıyo.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:
or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people..

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 21 Ekim 2005 21:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Windows'u tekrar kurunca düzeldi. Tamamen baştan kurmadım, sadece "yükseltme"'yi seçtim, yazılar düzeldi. Ama bu sefer de sürücüler filan yamuldu, tekrar kurmam gerek hepsini :hmm:[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gibi salak durumlar için kırılacak bir Bill Gates kafası, bir de MiniPE cdsi lazım her eve... Tavsiye ederim =)[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar tekme attıktan sonra izin verde o hataları versin
windows. Çalışan harddiske bir şekilde darbe gelirse hdd bozulabilir. Bu tarz şeyler için işletim sistemini ya da üreticiyi değil kendinizi suçlamalısınız. Windows'un kilitlenip kalması ise bir şeyden kaynaklanabilir. Ramler'de sorun varsa kilitlenir. Ekran kartın soğutamıyorsa kilitlenir. İşlemcin soğutamıyorsa kilitler ve restart atar. Bu gibi bir çok sorun olabilir. Tekme atıp vurmadan önce bu gibi sorunların olup olmadığını bulmaya çalışın sonra windows'a ya da üreticisine bok atarsınız.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

Alttan alttan ayar veren yazılarla gelmeyin bana.
Harddisk dahil hiçbi donanım, darbelerden zarar almadıysa işletim sisteminin kafayı neden üşüttü? Bu ya tesadüftür, ya da işletim sistemi hatalı kullanma sonucu kafayı yeme noktasına gelmiştir. Ben Microsoft'a da bok filan atmadım ayrıca.

Hatanın asıl sebebi Windows'un kendini kurtarmaya çalıştığı sırada bilgisayarı yeniden başlatmam. Sorun hala devam ederken oyun oynadığım sırada bilgisayar yine kasıldı ve ben yine direk reset tuşuna bastım. Windows kurulumunu seçer seçmez bilgisayar yine çok kasıldı ve yeniden başlatınca "vga857.fon'u getir bana" dedi. Bu, tekmeleri masum yapan bi kanıt zaten.

Ayrıca WindowsFont dizini tamamen boşalmıştı ilk seferde. CD'den aldığım dosyaları direkt olarak font dizinine attım ve uzantılarını .TT_ yerine .TTF yaptım. Dosyalar muhtemelen şifreli olduklarından ve ancak kurulum sırasında düzgün hale geldiklerinden, sadece uzantıyı değiştirmek, onları düzgün birer font dosyası haline getirmedi. O an fonts dizinindeki bir fontu kullanmak isteyen herhangi bir program, dosyaların tanımlanamaz oluşu nedeniyle, kullanılabilir diğer bir fontu kullanma yolunu seçti. Programın kullanmayı seçtiği font dosyasında Türkçe karakter seti bulamadığı için, o karakterlere karşılık gelen benzer değerleri uyguladı.

Lütfen yazıları alt taraftan anlamayalım. Windows'u kötüleyen ifadelerimi gösterin, tükürdüğümü yalayayım...[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 23 Ekim 2005 12:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben direk sana yazmadım onu. benden önce yazılan bütün mesajlara göre yazdım. Ayrıca oyun oynarken ya da windows kurarken bilgisayarın kasıyorsa Ramlerinden kaynaklanabilir. Kasana vurup daha çok zarar vermeden önce eğer sakin kafa ile bunları düşünseydin daha az masrafla kurtarabilirdin. Bilgisayarı açtığında ramlerin yuvalarından oynadığını söylemişsin ki muhtemelen o ramler bozuk değillerse bile artık bozulmuş olabilirler. Windows sorununu ise sistem geri yükleme ile deneyebilirsin. Yakın zamanlarda sistem geri yükleme noktan varsa o zamana geri döndür windows'u birde öyle dene.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

sakin olmak lazim kendi yaptigimi anlatayim ki bunu yapan adam bilgisayar muhendisi:)

laptopum kitlenince ortasina bir tane caktim:) direk harddisk bozuldu. Laptoplarda anliyorsunuz. Ama tam anlam veremedim nicin olduguna. Her neyse babaminkide ayni marka laptop. Kizdim onada caktim bir baktim oda gitmis:) Su an HP notebook nasil bozulur cok iyi biliyorum:)

1.sini garanti degistirdi:)
2.si 10gb hdd ydi zaten degisecekti ben degistirdim:)
Sosyal ağlarda paylaş

bize alttan alttan ayarı vermeyin diye akıl edene kadar hdd ye ayar vermemeyi akıl edeydin.

Hdd nin bir zarar görüp görmediğini bilemezsin ki %90 o kadar vurmaya gelmiştir. Belkide fiziksel hata oluştuğu bölgedeki dosyalar zarar görmüştür.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Soranda hata zaten. Allah kahretsin demekten başka bi şey yapamıyorum. Alt taraftan okumaya devam...

Not: Hiçbi şey için masraf etmeme gerek yok. Sorun küçük, yazılımsal bi sorunmuş. Donanımsal sorun yok. Hala donanımsal bi sorun olduğu hakkında şüpheleriniz varsa düşünmeye çalışmanızı tavsiye ediyorum.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 23 Ekim 2005 21:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hdd ne yüzey taraması yaptır
sora seagate tool ile o bozulmuş bölümleri iptal etmeyi dene

eğer bozuk sektör yoksa hdd nin markasını söyle bende yeni hdd mi o marka alacağım[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler

[Bu mesaj Arkansis tarafından 23 Ekim 2005 22:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...