gellidus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: forgiver, 20 Ekim 2005 15:18 tarihinde demiş ki: yargı sistemi bağımsız değil mi? hükümet nasıl uğraşabilir. Bunu sadece karsi cikmak icin yazmis oldugunu dusunuyorum. Eger bunu inanarak yazdiysan.. bir insanin bu kadar dar goruslu at gozlugu ile bakip birseyler savunuyor olmasi beni hayretler icinde birakti.[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Eger bu adam sucsuz cikarsa.. Ki sahsi gorusum suclu cikicak ama nasil suclu cikicak. Sucsuz oldugunu herkes bilicek gostermelik komik bir suc alicak. Unvani elinden alinmayacak -Ki suc islemis olsaydi unvanlari elinden alinir- hatta daha iyi bir universiteye rektor yardimcisi gibi bir gorevle gelip 1-2 sene icinde tekrar rektorluge yukselicek vs vs yani ne demeye gelicek. Biz bir hata yaptik kusura bakma yanlis kuyuya comak soktuk sen bize biraz yardim et bizi bu dertten kurtar sonra aynen hayatina devam et. Tipki Kultur Bakanini gorevden alamadigi gibi. Siyasi basarilarla suren bir iktidarda Kultur Bakanini sirf protestolar yuzunden gorevden almak hatasini kabul etmek olur ve basbakan bunu goze alamaz[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: Mantar, 20 Ekim 2005 21:16 tarihinde demiş ki: Cumhuriyet'i savunan, laik bir rektörün hapse girmesi de çok önemli değil. AKP'nin yaratmak istediği gözü kapalı itaat eden, apolitik gençlikle karşılaşmak beni kahrediyor. Merak etme o apolitik genclik. AKP nin yaratmak istedigi degil basta baska birsey olsa onun yaninda olucaklardi. Apolitik degil cahiller ne yazikki elmaya armut desen armut diye yiyecekler. Birde sadece sanal ortamda gozu kapali itaat ediyorlar ne yazikki. Klavye delikanlisi bir bakimdan[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Akp hukumeti yavas yavas sona geliyor. Onune gelen milletvekili salak sacma aciklamalar. Bakanlardan aptalca yorumlar. Buda kabinenin ne kadar kalifiye oldugunu gosteriyor bize. Ama zaten bu bakan ve milletvekillerini halk secmedi tayyip de secmedi onu sectirenler sectirdi. Akp nin ilk 1 senesini hatirlayin. Dimdik bir durus. Erdogandan baska kimsenin giki cikmiyor herseyde aninda aciklama. Aninda mudahale. Ama simdi ne oluyor? Kultur bakani turist icin Ulkeye ac ruslar geliyor diyor. Milletvekili Ermeni kokenlidir diyor. Ve bunlar hala hukumette neden hukumetteler cunku hatasini kabul etmek olur hatasini kabul ettimi gerisi gelir ustune daha fazla giderler ve darmadagin olursunuz. Hani verdikleri sozler. Fakirligi engelliceklerdi. Enflasyonu dusurucez dediler dusurduler ama Turkiye buna hazirmiydi? Her 100 isyerinden 40 i kapandi.. Yolsuzluklarin onune gecicez dediler suana kadar 50 tane isleri cikti.. Projeler dediler suanda Ankaradaki bir suru proje secimi bekliyor onaylanmasi icin secimi kaybederlerse borclarla birlikte geleceklere aktarilicak boyle igrenc bir yonetim bicimi var Turkiyede. Ve hala savunuyorsunuz cok merak ediyorum Forgiver AKP hukumetinin sana kazandirdigi seylerden bahsedermisin biraz? Ne oldu aileden birisi terfimi etti? Ev arsa araba flnmi aldilar? (Boyle seyler yapmiyorlar sanmayin gozumuzun onunde oluyor bunlar) yani boyle birsey savunmak. Vede Ataturkculugu sucsuzlugu Turkiyenin 3/4 tarafindan bilinen birine bu kadar koru korune saldirmak neden ? Antika kacakciligi dediler. Antika diye aldiklari heykel 3 yillik cikti. Ceteci diye aldilar asil ceteyi dagittigi ortaya cikti. Simdi belge duzenbazligindan suclu bulucaklar baska careleri yok. Ama adamin kariyerinden en ufak bir kayip olmayacak. Cunku gucleri yetmez boyle bir olayi surdurmek[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid [Bu mesaj gellidus tarafından 22 Ekim 2005 13:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 akp yi tartışmıyoruz dikkat edersen topic akp yi deil xxx suçlarla yargılanan/suçlanan birisi için ifade edilen bir sözü içeriyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: gellidus, 22 Ekim 2005 12:59 tarihinde demiş ki: Bunu sadece karsi cikmak icin yazmis oldugunu dusunuyorum. Eger bunu inanarak yazdiysan.. bir insanin bu kadar dar goruslu at gozlugu ile bakip birseyler savunuyor olmasi beni hayretler icinde birakti. yargı sisteminin bağımsız olmasını savunmayacğımdan neyi savunacam, inanarak yazmayacağim da ne diye yazacam yargı kimsenin tekelinde deil, kişisel çıkarlara göre de deil. en basit manada; sol görüşten birini yargılıyor diye yargıya bağımsız deil manasında bulunmak at gözlüğü takmaktır sağcıda yargılanır solcuda önemli olan yargı süreci sonunda doğru kararın verilmesidir oda mı olmadı temyiz hakı var, yargıtay var, avrupa insan hakları mahkemesi var ve türkiye de ki yargı sistemi universitelerde eğitilen insanlardan oluşuyor, hükümetlere göre de farklı eğitim müfredatları uygulanmıyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 22 Ekim 2005 15:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Yargı bağımsızdır tabikide. Yargıda siyasallaşma çabaları vardır ve belli bölümlerde gerçekleşmiştir. Bu lafı ben değil yargıtay ve ülkedeki herkes söylüyor. Vican ve cüzdan kelimesini kullanan yargının en üst kademesidir. Van daki olay saidi nursinin vanda kurmayı hayal ettiği mektep mantığının ürüdür vasiyettir bir nevi cemaatine. Fettullah gülen in ve yandaşlarının o üniversiteyi kendi medreseleri gibi ve tarikat kuralları ile yönetmeleri sonucu YÖK'ün profu oraya yollaması sonucu alevlenmiştir olay. Cemaatin kalesine çomak sokulmuştur. Birileri rahatsız olmuş bazı güçler harekete geçmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 hukukun üstünlüğüne kimsenin lafı yok. sayın teziç'in de dediği gibi 'yargı işleyişini eleştiren en ufak bir değerlendirmemiz olmadı' zaten olamaz da. ama suçu yargı tarafından ibraz edilmedikçe kimse ona suçlu muamelesi yapamaz. ne sen, ne tayyip erdoğan, ne de başka birisi.[signature][hline]mantar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Danıştay'a soruşturma izni vermeyen rektör, suçlanan kişiyi dekan yapmış Çıkar amaçlı suç örgütü kurup, ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'la ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Alınan bilgilere göre, üniversitedeki bir ihale yolsuzluğuna adı karışan görevliler hakkında Danıştay 2. Dairesi'nin açtığı soruşturmaya izin vermeyen rektör, olayda yolsuzlukla suçlanan profesörü de dekan yaptı. Danıştay 2. Dairesi, soruşturma talebinin reddedilmesi üzerine, dosyayı Van Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin, soruşturması sürerken, yolsuzluğa adı karışan Prof. Dr. Mansur Kamacı Tıp Fakültesi dekanı oldu. Olay, 2001'de üniversitenin Tıp Fakültesi Nevroloji Ana Bilim Dalı'na bağlı Diyaliz ünitesi için 2 bin 190 adet bikarbonat solüsyonu alımı ihalesiyle başladı. İddialar üzerine Danıştay 2. Dairesi Başkanlığı, 2547 sayılı kanunun 53. maddesine istinaden ihaleyi incelemeye aldı. Fakültenin İhale ve Satınalma Komisyonu Başkanı Mansur Kamacı, komisyon üyeleri Halis Aksoy, İdris Şahin, E. Recep Özman, Çetin Kotan, Mustafa Bahar, H. Avni Şahin, Mahmut Dinçer ve Kemal Kuşman hakkında soruşturma yapmak isteyen Danıştay'a rektör engel oldu. 2. Daire'nin 2004/55 No'lu kararında, aynı ürünü daha ucuza satmak isteyen firmanın tercih edilmediği, yüzde 300 fazla ödeme yapıldığı belirtiliyor. Kararda ihale sırasında alımına karar verilen Ren-med marka solüsyon yerine Bikardi marka solüsyonu teslim aldığı da vurgulanıyor. Danıştay'ın suçlama ile ilgili soruşturma talebine, Üniversite Rektörlüğü Yetkili Kurulu'nca soruşturmanın meni' yönünde karar verildiği aktarılıyor. Danıştay 2. Dairesi de 16 Ocak 2004'te yetkili kurulun kararını bozarak, eylemlerine uyan TCK'nın 240. maddesi uyarınca Van Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevkine oybirliği ile karar veriyor. Gelişmeler üzerine Van Asliye Ceza Mahkemesi'nde, söz konusu kişiler hakkında Görevi kötüye kullanma' suçundan dava açılıyor. Hazırlık evrakını inceleyen Cumhuriyet Savcısı Ali Nevzat Açıkgöz'ün 26 Ekim 2004'te tamamladığı inceleme dosyasında ihaleye fesat karıştıranlar hakkında şu bilgilere yer veriliyor: "İhale Komisyonu tarafından 2001 yılı içinde bikarbonat solüsyonu alımı için 3 ihale yapılmış. 8 Haziran 2001 tarihli ihalede Ren Medikal (ana firma) 4 milyon 650 bin TL teklif vermişken, Ada Medikal (ana firmanın bayii)'den 5 milyon 850 bin TL'ye 500 takım solüsyon alınmıştır. 24 Ağustos 2001 tarihinde yapılan ihalede ise aynı solüsyon aynı komisyon tarafından aynı firmaya yüzde 237 daha fazla fiyat (13 milyon 900 bin TL) vererek alınmış. 14 Eylül 2001 tarihli ihalede ise yine aynı firma tarafından alınmış. Bu ihalede Ren Medikal 14 milyon TL'ye alınan solüsyonlar için 4 milyon 650 bin TL teklif verilmiş. Bu teklife rağmen solüsyonların yüzde 300'den fazla fiyatla alındığı" yazılıyor. Yapılan alımın ilgililerce izah edilemediğinin altının çizildiği dosyada, komisyon başkanı ve üyeleri hakkında dava açıldığı dile getiriliyor. Savcı ise sanıkların mesnet görevi kötüye kullanma suçundan eylemlerine uyan TCK'nın 240. maddesi uyarınca tek tek cezalandırılması yönünde görüş belirtiyor. Van Asliye Ceza Mahkemesi hazırlık soruşturması sırasında alt görevlerde yer alan ve kişileri koruyan Rektör Aşkın, daha sonra bazılarının makamlarını yükseltmiş. Soruşturma safhasında Kadın Doğum Bilimi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mansur Kamacı, Tıp Fakültesi Dekanlığı'na getirilmiş. Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, dekan yardımcılığının yanı sıra Araştırma Hastanesi başhekimi olarak görevine devam ettirilmiş. Prof. Dr. Ekrem Recep Özman, Üroloji Ana Bilim Dalı üyesi iken bölüm başkanlığına getirilirken, Yard. Doç. Dr. Çetin Kotan'ın ise ihale komisyonu üyeliğinin devam etmesini sağlamış.[signature][hline]Absolut, 22 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki: Belki yenildik ama dana gibi bağırdık diye hava atan bir biz varız herhalde [Bu mesaj -Nae tarafından 22 Ekim 2005 15:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: Mantar, 22 Ekim 2005 15:25 tarihinde demiş ki: hukukun üstünlüğüne kimsenin lafı yok. sayın teziç'in de dediği gibi 'yargı işleyişini eleştiren en ufak bir değerlendirmemiz olmadı' zaten olamaz da. ama suçu yargı tarafından ibraz edilmedikçe kimse ona suçlu muamelesi yapamaz. ne sen, ne tayyip erdoğan, ne de başka birisi. kimse suçlu muamelesi yapmıyor. suçlandığı maddeleri yazıyoruz, zanlı diyoruz, hakkında iddia edilen diyoruz.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Siz suclu olduguna inaniyorsunuz. Recep Tayyip Erdogan ve hukumeti ve yandaslarinin bu olayi baslatmasinin tamamen iyi niyet ile yolsuzluklari engellemek adina oldugu gorusundesiniz. Ve bu yolsuzluklara savas acmak icin gittiler taaa Van daki sicili kabarik olan bir universitede Rektor Olan Profesor u buldular. Peki Istanbulda arka arkaya yolsuzluk iddialari kanitlari ortaya cikarken neden gozler baska tarafa cevrilmeye calisiliyor sizce? Istanbul Buyuksehir Belediyesinde kiyamet koparken 100lerce milyon dolarlik vurgunlar konusulurken 25 milyon dolarin pesine ulke van a tasindi resmen. Iste bu AKP hukumetinin en iyi yaptigi seydir yaniltmaca. Simdi birde Turban krizi patlak vericek. Van unutulacak Adam kucuk bir maddi tazminat ile serbest kalicak vede duzgun sabikasiz bir okulda gorevine devam edicek bu konuda itirazi olan varsa bu postumu saklasin 2 ay sonra topic acar konusuruz.. 2. Tayyip Erdogan zaten yanlisliklarla dolu bir adam pes para etmez adamin teki ama herzaman dedigim gibi arkasinda muthis bir kadro var. Hukumetinden bahsetmiyorum onu yonlendiren gercek siyaset bilimcilerden vs lerden. Konusmalarini hazirlayan mimiklerini ogreten nerde ne zaman ne diyecegini soyleyen kisilerden bahsediyorum. Bu kisiler gercekten cok yetenekli ve bilgili kisiler bu yuzden herseyden bir pay cikiyor ama herseyin bir sonu vardir yavas yavas bununda sonu geliyor artik bahane yada baska birsey uyduralamayacak bir duruma geldiler. Gorun 2 haftaya kadar ne olaylar cikicak. Halk destegi artik arkalarinda degil sadece fanatik ve akp den cikar saglayan kisiler arkasinda. Halk bir tepki olarak vede son umit diger hepsini denedik bunuda deneyelim diye basa getirdigi adamin ne oldugunu zaten gordu. Degisen birsey olmadigi gibi kotulesmeyede basladi. Kimse bana enflasyon dustu ekonomi duzeldi demesin. Babanizin holding i yoksa bu enflasyon dususenden fayda saglamis olamazsiniz. Avrupa birligi dediler girdigimiz kosullari hepimiz gorduk. Yolsuzluklar dediler gorucez Istanbuldaki Ankaradaki yolsuzluklari. Istanbul yavas yavas ortaya cikiyor sira Ankaraya gelsin o zaman gorecegiz neler oldugunu. (Melih Gokcek le ayni sitede oturuyoruz adamin bahcesinin %70 i kacak evi imar projelerine uymuyor Ankarada istanbuldakinin 2 kati yolsuzluk yapiliyor bunlarin hepsi cikicak ortaya yavas yavas.) Halk bir yana asil kendilerine destek veren kim oldugu belirsiz heriflerinde destegi artik yok arkalarinda. Ayrica Yucel Askin a sahip cikmak Cumhuriyete sahip cikmaktir.[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 demin haberlerde hakkindaki suclamara verdigi cevaplar vardi . 1 i haric butun suclamalarda savunmasi onu bilmiyorum bunu bilmem ben oyle demedim onun altinda benim imzam yok vs . sorarlar adama hic bir seyden haberin yok ne diye rektorsun diye ama sormayacam zira artik konu siyasi boyutu olan bir dava halini aldi . tek korkum bu adam mahkeme tarafindan suclu bulunursa yok ve rektorler ic savas baslatmayi goze alacaklar midir ? savunduklari adam mahkemede suclu bulunursa istifa etmek gibi bir erdem gostermeyeceklerine gore ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 huun savunduklari adam mahkemede suclu bulunucak ama merak etme sen suclu bulundugunu bilmeyeceksin cunku gundem baska yerlere gidicek. Suclu bulunucak 5-10 milyar para cezasi odeyecek gorevine baska bir universitede devam edicek. bunun diger anlami: Bu isi baslatanlar: Kacak antika diye 3 yilliik heykeli, istiklal madalyasini alanlarin sessiz ozuru olucak...[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 yucel askin benim umrumda degil . sucluysa basit adi bir suclu , suclu degilde ufak tefek birseyden suclu bulunacaksa o da derdim degil eminim hapislerde bir suru sucsuz vardir . sucluysa ve sucsuz bulunursa ona da diyecek birseyim yok cunku disarda bir suru suclu geziyor . senin derdin ne mi o zaman diye soracak olursan : bu kadar rektor okumus bilgili adama bir sorum olacak burdan . tamam bir arkadasiniz meslektasiniz yersiz yere suclandi tepki gostermek istediniz anliyorum hic bir itirazim yok AMMA ulan size mi kaldi bu ulkenin mahkemesini hukumetini polisini sov yaparak harcamak . van a gitmismisler aman ne onemli . adamin sucsuzlugunu ne guzel ifade ettiler oyle mi ya da sevgili guruz pasanin askerleri olarak isgale mi geldiler ? mafya babalari yargilanirken sehre akin akin gelen mafyacilardan biraz farkli bir goruntu arz etseydiniz keske . demem o ki bu adami yargilayacak hakim satilmis olabilir , tutuklayan polisler serefsizdir tutuklarken kolundan tutmustur olabilir bise demem ama sen butun hakimleri savcilari polisleri ne icin karsina aldigina bir dikkat et . yok un baska hic derdi kalmadi anasini satiim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: gellidus, 22 Ekim 2005 16:09 tarihinde demiş ki: Siz suclu olduguna inaniyorsunuz. Recep Tayyip Erdogan ve hukumeti ve yandaslarinin bu olayi baslatmasinin tamamen iyi niyet ile yolsuzluklari engellemek adina oldugu gorusundesiniz. yargı sürecini başlatan türkiye cumhuriyeti başsavcısı.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: huun, 22 Ekim 2005 16:23 tarihinde demiş ki: yucel askin benim umrumda degil . sucluysa basit adi bir suclu , suclu degilde ufak tefek birseyden suclu bulunacaksa o da derdim degil eminim hapislerde bir suru sucsuz vardir . sucluysa ve sucsuz bulunursa ona da diyecek birseyim yok cunku disarda bir suru suclu geziyor . senin derdin ne mi o zaman diye soracak olursan : bu kadar rektor okumus bilgili adama bir sorum olacak burdan . tamam bir arkadasiniz meslektasiniz yersiz yere suclandi tepki gostermek istediniz anliyorum hic bir itirazim yok AMMA ulan size mi kaldi bu ulkenin mahkemesini hukumetini polisini sov yaparak harcamak . van a gitmismisler aman ne onemli . adamin sucsuzlugunu ne guzel ifade ettiler oyle mi ya da sevgili guruz pasanin askerleri olarak isgale mi geldiler ? mafya babalari yargilanirken sehre akin akin gelen mafyacilardan biraz farkli bir goruntu arz etseydiniz keske . demem o ki bu adami yargilayacak hakim satilmis olabilir , tutuklayan polisler serefsizdir tutuklarken kolundan tutmustur olabilir bise demem ama sen butun hakimleri savcilari polisleri ne icin karsina aldigina bir dikkat et . yok un baska hic derdi kalmadi anasini satiim . [signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: gellidus, 22 Ekim 2005 16:09 tarihinde demiş ki: Siz suclu olduguna inaniyorsunuz. Recep Tayyip Erdogan ve hukumeti ve yandaslarinin bu olayi baslatmasinin tamamen iyi niyet ile yolsuzluklari engellemek adina oldugu gorusundesiniz. boyle demiyorum . ihtimal ki itiraz edenlerin cogunlugu da bunu demiyor . yok un isi mi her firsatta hukumetle atismak , basbakana laf sokma cabasi icersinde olmak ? konunun sacmaligini burdan anla artik . yok un yaptigi sacmalik rektorlerin ve chp nin de katilmasiyla ne hale geldi . bu adam sucsuz yere yargilanip ceza alirsa bunun yargitayi var temyizi var bu arada etki edebilecegin bir suru insan var . madem bu adamin sucsuzlugunu ispatlamak istiyorsunu adam gibi yasal yollari takip edin . bak bunlari konusmak varken sen bile senin gibi hareket etmeyenleri bir anda akpci hukumetci dinci seriatci ataturke kufreden rejim dusmani vs vs vs olarak yorumlayabiliyorsun * . * oyle demedigini biliyoruzda konunun gidisi o . bir kere siyasete bindi is . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 YÖK ü ele geçirmek için savaş veriliyor. YÖK çokmu iyi? Yoo askeri darbe ile kurulmuş saçma güçleri olan bir kurum ama genede bir ülkenin en önemli değeri olan universiteleri ve eğitim kurumlarının tepesi. Ele geçirilmemesi lazım. Geçirilirse ne olur? Tarikat mensupları ülkenin geleceğine yön vermeye başlar. Üniversiteler medreseler dönüşür. Tarikattan olanlar başarılı olur diğerleri başarısız. Kendi istedikleri eğitim sistemi empoze edilir. Akademik ünvanlarla dolu tarikatçılar doluşur ülkeye. İmam hatip le başlayan anaokulu-ilkokul-lise sonunda universite ayağı ile tamamlanmış olur. sonunda silahlı darbe olur. vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 huun, tamam iyi diyosun doğru diyosun ama, bu alelade bir dava değil, yök ve rektörler burada tepki göstermeyecek de nerde tepki gösterecek?adam yurtdışındayken evi basılıyor, başsavcı yasayı çiğneyerek basın toplantısı düzenliyor, önceleri aşırı dincilerin-cemaatlerin yuvası olan bir üniversteyi temizleyen bir adam..adalete siyaset bulaşmış, apaçık ortada. ülkenin dört bir yanından birçok rektör de destek için van'a gidiyor. bunlar alelade insanlar değil, önemli bir siyasal olay var burda. herhangi bir rektöre açılan herhangi bir davada bütün rektörler toplanıp haydee gidiyoruz diyolar mı?[signature][hline]SeaGle, 19 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki: çogu metalci geçinen insan From cradler to enslave nin klibini dinlerken odadan kaçıyo biliyo musun?Az bişi deil oki? [Bu mesaj sir tarafından 22 Ekim 2005 16:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 ne boş insanlar var ya.. no offence[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: CorteZ, 22 Ekim 2005 16:34 tarihinde demiş ki: YÖK ü ele geçirmek için savaş veriliyor. YÖK çokmu iyi? Yoo askeri darbe ile kurulmuş saçma güçleri olan bir kurum ama genede bir ülkenin en önemli değeri olan universiteleri ve eğitim kurumlarının tepesi. Ele geçirilmemesi lazım. Geçirilirse ne olur? Tarikat mensupları ülkenin geleceğine yön vermeye başlar. Üniversiteler medreseler dönüşür. Tarikattan olanlar başarılı olur diğerleri başarısız. Kendi istedikleri eğitim sistemi empoze edilir. Akademik ünvanlarla dolu tarikatçılar doluşur ülkeye. İmam hatip le başlayan anaokulu-ilkokul-lise sonunda universite ayağı ile tamamlanmış olur. sonunda silahlı darbe olur. vs. vs. biraz yavaşlayalım, nefes alalım emin çölaşanvari komplo teorilerini bir kenara bırakalım herşeyden önce zanlıdır fakat ben daha makul komplo teorileri üreteceğimden dolayı suçlu olduğunu varsayarak bir iki fikir öne sürecem bir rektör suçlu olup olmamasıyla, yök de suçlu olmaz ama suçlu olduğu kanıtlanan birine sahip çıkmayla suçlu olunur, yardım ve yataklık etmek yök, rektörünü suçlu da olsa savunabilir bakınız avukatlık mesleği ama cumhuriyete sahip çıkmakla eşdeğer demekle değil, yasal yollarla yapmalı bunu. 2. si avruğa birliği sürecinde yök ün zaten yetkilerinin kısıtlanacağı biliniyor hatta varlığı bile sorun teşkil ediyor, hatta bu açıklamayı akp değil avrupa birliğinin konuyla ilgili bürokratları yaptı. son olarak zaten uygun koşullar oluşunca; medyanın müslüman olan insanları, şeriatçı vs. gibi nitelendirmekten vazgeçeceği, ülkenin böyle konuları mesela etmeyeceği dönemde unilerde elbette başörtülü de olacaktır, müslümanda[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 22 Ekim 2005 16:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 ben anlamam boyle seylerden . ben basit bir adamim basit dusunurum . yok kotu bir kurumsa , dinci gecinen arap usagi hukumetle laik cumhuriyetci gecinen devletin kendilerine ait oldugunu dusunen elitler arasinda bir secim yapmam beklenmesin benden . ne derler bilirsiniz ? sorunu cozemiyorsan yok et . kaldiralim bu yok u . bakalim baska devletler nasil yapiyor hukumetle universitelerin arasini gorelim yorumlayalim kendimize uygun yeni bir sistem koyalim ortaya . bunlar konusulmuyor ama ve hic konusulmayacakta . biz kimin laik kimin dinci kim cumhuriyetci kim halifeci kim kurt kim turk kim alevi kim sunii hep bunlari konusalim bu ulkede . hersey sov anasini satim . kimin sesi cok cikarsa 1 gol atmis oluyor cingen mahallesindeki kadin kavgalari gibi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 harbi ha teziçe bak:)[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Soğuk savaş ve soğuk iç savaş denen şeyler size uzak ülkeye yakın kavramlar. Demokrosinin tükendiği yerdeyiz, gelecek seçimler gerçekten tükenip tükenmediğini gösterecektir. Asker oyak ile kapitalist savaşına başlamıştır. Universiteler siyasi baskıya direnip savaşta suçluda olsa cepheden asker vermemek için uğraşmaktadır. Yargı ülkeyi satan kanun tasarılarını tek tek iptal ediyordur. Cumhurbaşkanı kale gibidir yıpratılmamak için sadece gerektiğinde varlığını gösteriyordur. Medyanın bir bölümü yavaş yavaş ulusal zihniyete yelken açmaya başlamıştır. Mit kendini korumaktadır. Biz aç gezebilir soyulabiliriz haksızlığa uğrayabiliriz ama MİLLİ ÇIKARLAR söz konusu oldumu kötünün kötüsü kalsa bile elimizde yetinmeyi biliriz. Bunların sonu yakındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 önceki sayfalarda bi link vermiştim galiba bakan olmamış pek. başlangıcını c/p yapayım. Van olayının kronolojisi Gurbet GÖKÇE VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesinde tıbbi cihaz alımıyla ilgili iddialar üzerine açılan soruşturma kapsamında, Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın tutuklanmasına kadar varan olaylar şöyle gelişti: 25 MİLYON DOLARLIK İHALE Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne tıbbi cihaz alımına ilişkin, 1998'de 25 milyon dolarlık ihale yapıldı. O zaman rektör daha sonra yaşamını yitiren Prof.Dr. Cengiz Andiç'ti EXIMBANK KREDİSİ SAĞLANDI Radyoloji, radyasyon, onkoloji başta olmak üzere diğer bölümlere tıbbi cihaz alımı için Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın garantisiyle Amerikan Eximbank'tan 25 milyon dolar kredi sağlandı. İhaleyi İspanyol Expansion S.A. şirketi kazandı. Şirket 2006'ya kadar cihazları teslim ettikçe parasını alacaktı. SORUŞTURMAYI KENDİ AÇTIRDI 1999'da Rektör seçilen Prof. Aşkın, üniversitede laiklik karşıtı gruplarla mücadele başlattı. Aşkın, kendi döneminden önce yapılan ihaleyle ilgili usulsüzlük iddialarının hedefi olunca, 2002'de soruşturma başlattı. MÜFETTİŞLER SUÇ BULAMADI Aşkın'ın YÖK'e bilgi vermesi üzerine Maliye Bakanlığı müfettişleri Van'da inceleme yaptı. Soruşturma sonunda Aşkın'a yönelik suç unsuru bulunamadı. ... http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3416343.asp?gid=69 bu patırtı adam solcu diye çıkmıyor. bunu da siz anlayın azcık.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 22 Ekim 2005 17:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar