Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kelebek vadisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya ben bu vadiyi dün gazetede gördüm ve şu ana kadar gördüğüm en güzel yerler listesinde ilk 3'e girecek güzelllikte.aranızdan buraya giden,kalan,gören birileri varmı acaba.ölüdenizden motorla 15 dakka falanmış galiba.giden varsa yada bilgisi olan bilgilendirebilirmi acaba bilmeyenleri=)[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
(www.robbiewilliams-tr.com)
Mesaj tarihi:
Fistan anlatıyordu oralarla ilgili maceralarını bir topikte. Gezdim Tozdum'da Fistan'ın açtığı bir konuda olabilir aratmanı öneririm. Bu arada adı Kelebek Vadisi değil. Kelebekler Vadisi.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Mesaj tarihi:
Fethiyenin muhte$em yerlerinden sadece bitanesi. Gitmeye karar verdiysen Eylül-Ekim ayları , vadinin en güzel zamanıdır.

kalınacak yer
http://georgehouse.sitemynet.com

genel bilgi
http://kelebekvadisi.com/

$öyle de bir alıntı var ;

kelebekler vadisi,world heritage foundation tarafından,dünya üzerinde korunması acil gerekliliğe haiz 100 dağdan biri olarak tespit edilen babadağ (1970 m)(antik kragondağı)nın eteklerinde bulunan bir kanyon.

burası ölüdeniz' e 5 deniz mili uzaklıkta tarihi perdikiya limanı.

kanyon duvarının yüksekliği 350-400m ye ulaşıyor. kanyonun tabanı, dar üçgen şeklinde batıya doğru açılırken,parlak bir kumsal,denize ve kayalıklara kontras oluşturuyor.

kanyonun arka ucunda 60m.lik düşülerle akan şelaleler, dere boyunca dev zakkumların cangılında bulunan ve vadiye ismini veren kaplan kelebeği habitatı.

kelebekler vadisinin iki önemli karakteristik özelliği var. bunlardan biri insana acz hissi veren ürpertici dik ve yükseklikte kayalıklar ve batı rüzgarlarına açık bir deniz ufkuyla dış dünyadan yalıtılmış ve soyutlanmıştır. diğeri, kumsalından şelalesine, kaya peyzajlarından batan gün seremonisine, tarihinden kelebeğine pek çok özelliğin,hemen hepsi 100 dekar alanda,hep birarada sunulmuş olması.

bu mekanın birde sosyal boyutu var: 10 yıldır, bireysel gezen, merak eden, kaşif ruhlu sırt çantalı gençler kulaktan kulağa burayı birbirlerine anlattılar. öyleki, her ülkeden kulağı duymayan kalmadı burası çok uluslu bir gezginler cennetine döndü.

vadinin çağlayanlar bölümündeki cangılda kaplan kelebeği (euplagia quadripunctaria) kolonisi barınıyor. geceleri hareketli olan ve vadiye ismini veren bu tür yanında, tespit edilebilen 35 kadar gündüz 35 kadarda gece kelebeği bulunur. bunlar arasında (danaus cripsipusun) bir alt türünü oluşturan endemik (yanlız oraya masus) kelebeklerde vardır.

kelebek örneklerini görmek için vadideki kelebek serasının yanındaki kelebek müzesindeki rıfat kilar koleksiyonunu ziyaret edebilirsiniz.
kelebekler vadisi ( 90 dönümlük taban arazisi) ; s.s. anadolu turizm geliştirme koop.' ne ait özel bir arazidir. vadideki işletme, vadinin korunması, temizliği ve diğer hizmetlerin yükümlülüğü altında olup, kelebeklerin de yoğun olarak bulunduğu şelaleler bölümüne giriş ücretlidir. giriş ücreti konaklayanlardan alınmaz.[signature][hline]under construction..
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Vadi çok güzeldir.Gemi ile açık denizden ulaşım yapılır.El büyüklüğünde kocaman süper kelebekler vardır fakatbunları gündüz vakti pek göremezsiniz.

Ayrıca 12 adaları da ısrarla tavsiye ederim gidin görün süper yerler.Göcek koyu vs. koylar cennet gibi.Kral mezarları var..Benim ilgimi çekti ..

Ben gittim bu yıl ovacıkta kaldım.ovacık çok gelişmemiş fethiye ve ölüdenizin ortasında kalıyo.yanlız yol arabaları ateş pahaı gittiğiniz otelin servisi olursa baya rahat edersiniz.

Giderseniz Club Orka yı şiddetle tavsiye ederim.Hem otel kımı var hem villa ve aparlar çok rahat edersiniz animasyon ,eğlence süper.Aries te kalmayın derim.
.[signature][hline]"Hayatın en büyük trajedisi çok çabuk yaşlanmamız, ama çok geç akıllanmamızdır."

[Bu mesaj fiona tarafından 08 Ekim 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kelebek vadisi çok güzel bir yer. 5 sene önce gitmiştim, kara yolu ile ulaşım yok. denizden gidiliyor. güzel anısı vardır bende. orta okulda okuyordum, tatile çıktıki kelebek vadisinde sınıf arkadaşımla karşılaştık :D elektrik felan yoktu. bu arada 3-4 saat gezdik 1 tane kelebek gördük sadece :( ufak bi su yolu var ama yürümeyi çok zorlaştırıyor kaç kişi düştü gruptan. gittik gittik bi şelale vardı. 1-2 genç tırmanmış bizden 1-2 hafta önce. adamlar düşüp ölmüş :( onun dışında sahilinde ne yaptığı orda ne işi olduğu bilinmeyen 3-4 yabancı çift var. sessiz sakın çok güzel bir yerdir.[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Yakın zamanda giden gezen var mıdır? Temmuzun ilk haftasında arkadaşlarla gitmeyi düşünüyoruz nerde kalınır yanımıza ne alsak çadırla mı gitsek orda mı kiralasak yoksa bungalowlarda mı kalsak..
Mesaj tarihi:
bence en ekonomik kelebekler vadisinin tepesindeki faralya köyünde konaklamak.
daha sonra 20dk lık trekkingle vadiye inebilirsiniz orda eğlenebilirsiniz yemek yiyebilirsiniz falan.
köyde değilde aşagıda bungalowlarda kalmakta güzel olabilir.
şu sıralar boş olur mu bilemiyorum. yazın baya leş oluyor orası. cok kalabalık oluyor, özellikle günübirlik gelenler yüzünden.
ben mart başında gitmiştim(2005). yok böyle bir güzellik yok böle bir doğa.
yazın gidecek olanlar birde orada bahar başında hayal etsinler kendilerini.etrafta 3 bilemedin 5 kişi. koca vadi size bakıyor böle. az sonra resimde ekliycem.

[ Mesaj 18 Haziran 2007, Pazartesi - 01:47 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
asıl mevsimi mayıs'tır, en çok kelebek yanlış hatırlamıyorsam o zaman oluyordu.
ulaşım için fethiye'den ölüdeniz'e gidip, sahildeki tekneci amcayla konuşmak lazım.
sabah 11'de bi de akşam vakti iki takne kelebekler vadisine gidiyordu eskiden, şimdi seferler artmış olabilir.
kelebekleri öyle orta yerde göreceğinizi sanıyorsanız yanılırsınız. kelebekler vadinin içinde, baya da yukarılarda yaşıyor, dolayısıyla kendilerini görebilmeniz için yaklaşık 40 dakikalık hafif bir tırmanış yapmanız lazım. pırtılırsa üzülmeyeceğiniz bir ayakkabı ve pırtık şort filan tavsiye ederim, tırmanış çok zorlu değil ama derenin içinden gidiyor olacaksınız, iki minicik şelale geçeceksiniz filan. arıdan korkuyorsanız hiç denemeyin bile, tatlı suya geliyorlar, tam da tutunmanız gereken yerde uçuşuyorlar :)
konfor açısından gayet sefil bir yerdi ben en son gittiğimde, duşlar, tuvaletler filan kalabalık ve ilkel. yemekler fena değil (karavana çıkıyor belli saatlerde, onun dışında yiyecek bir şey pek yoktu), elektrik yemekhane dışında yok. bööle doğayla içiçe hesaaabı. birkaç gün için çok güzel, fazlası alışkın olmayan bünyeyi fena bayabilir.
denizi dalgalıdır, dalga sörfü yapılabilir yalnız mayolara çok fena halde taş doluyor, dikkat :P

bi de yukarıdaki köy konusu var, birileri yazmış yukarda. oraya tırmanış bi gıdım daha zorlu diye biliyorum (tırmanmadım gerçi ama), ama değer diyorlar çıkanlar. köy güzelmiş, süfer gözlemeler filan varmış, insanları da pek tatlı pek misafirpervermiş.

gidilesi, görülesi bi yer. gençken, zora gelebilir, dağlara tırmanabilirken gitmekte de fayda var, ertelemeyiniz dolayısıyla. gidiniz..
Mesaj tarihi:
birileri yukarda mayıs demiş mevsimi, bazı türler mart bazı türler eylülde kozalarından cıkıyor.
yine birileri yukarda ulaşım 2 sefer demiş gündüz, istediğiniz zaman ölüdenizden bot kiralayıp gidebiliyorsunuz. deniz tutar diyenler fethiyeden ya da ölüdenizden faralya köyü dolmuslarına biniyor ordan assaya iniyorsunuz. her saat başı.
  • Yeni Oluştur...