Famy Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 kromozom bozukluğu sonucu ortaya cıkan kalıtsal hastalıklar hakkında bılgı werırsenız cok sewınırımm kromozom bozukluğundan sayı anormallıği yada yapısal bozukluğu kastedıyormm şimdıden saolun.[signature][hline]yalnızız sonuçta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Ne gibi bir bilgi istiyorsun çok genel oldu soru.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 x-menler oluşur.[signature][hline]msn/mail: [email protected] --- --- --- --- --- --- Saygılarımla KLAB. & e-ekrem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 yanı bu bozukluklar sonucu ortaya cıkan hastalıklar nelerdır?? korunma amaçlı bişey yapılabılır mı?[signature][hline]yalnızız sonuçta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 korunma amaçlı olarak embriyo seçme var. pek etik olarak bakılmıyor. 2. şey ise bayan hamileyken kromozom bozukluğu anlaşılabiliyor ve çocuğu aldırıp/aldırmamak seçeneği geliyor sanırım. ha bide kromozom ayrışmaması olasılığını düşürmek için beslenme rol oynuyor diye duydum ne kadar doğrudur bu bilemem[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 ya cok etık dııl hakktn korunma yontemlerı bıde bu hastalıkların adı bozukluk ndnı etkılerını faln bulabılecegım bı sıte war mı? googledan ne arıcamıda bılemedım cwp werenler saolun[signature][hline]yalnızız sonuçta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Down sendromu bunun en büyük örneği. Belki böyle aratırsan bulursun. Ya da "kromozom bozuklukları" diye.[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Kromozom bozukluklarının sayısı o kadar fazlaki.. Bu yüzden sordum. En sık görüleni trizomi 21 (normalde her kromozomdan 2 adet olurken budan 3 tane) = Down Send. Yada trizomi 18'de sık görülüyor. Frajil X var aklıma gelen.. Korunmak değilde ihtimali azaltmak mümkün. Örneğin trizomi 21 için en başta sorumlu tutulan nedenlerden biri geç anne yaşı (35'in üzeri). Bu liste uzayıp gidiyor. Messor'un dediği gibi kromozom bozukluklarında kürtaj yapabiliyorsun. Çeşitli inceleme yöntemleri var. Down sendromu tarama testlerine dahil olan bir sendrom ve takip edilen her gebede mutlaka araştırılıyor (AFP seviyesi düşüklüğü aranan).[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 kızım sen bunları lise 3 de görmedinmi?:D[signature][hline]Nasıl geldik birgün,öyle gideceğiz. Beşiktaşlı doğduk,Beşiktaşlı öleceğiz. Gülü susuz,seni aşksız bırakmam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 gırdum de bukadar ayrıntılı değil down send unu falan bukadar bılmıodum yanı saolun yardımcı olan herkes Quı cok tesekkeurler baya arastırdım öğrendım fazlasıyla...[signature][hline]wazgecersen kaybedersın.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Bi de kromozomlardaki nukleotidlerin 2ser 3er 4er 6sar 8er veya 12ser gruplar halinde anormal sekilde cogalmasiyla ilgili sorunlar da var... Örnek vereyim, mesela bi 3lü nükleotid dizisi var DNA'da CAG seklinde, ve normalde orda olmasi gereken dizi (CAG)*40 yani CAGCAGCAGCAG...CAG. Ama DNAyi kopyalayan enzimdeki(RNA polymeraseII) bi hata yüzünden (ya da baska sebepler de olabilir, kontrol mekanizmasi yoktur mesela) bi süre sonra dizideki CAG'nin kopya sayisi 100leri 1000leri bulabiliyor. Eger bu kopyalanan DNA dizisi bir genin içindeyse, anormal bir protein oluşmasına ya da, hiç bir protein ürünün oluşmamasına neden olabilir, her ikisinin sonucunda da hastalik vardir malesef. Bu sepeble olusan hastaliklara örnek vermek gerekirse, Fragile X-syndrome (CGG kopyalanan 3lü - tam türkçesini bilmiyorum kırılgan x kromozomu sendromu olabilir, kromozomun ucundaki bir parça sanki kromozomdan kopacakmış gibi göründüğü için bu adı vermişler, gerçekten de 200 kopyaya kadar çıkan CGGler yüzünden kromozomun normal katlanma biçimi bozulmuştur.. resim için:), Huntington hastaligi (ki CAG kopyalarindan olusan hastalik budur, burda mesela tekrarlardan toksik bi protein oluşur ve hücrede birikmesiyle zamanla hastalik ortaya çıkar), MD hastaligi (CTG tekrarlarindan.. kas hastaligi myotonic dystrophy ama türkçesini bilmiyorum).. Bunlar diger kromozom bozukluklarindan farkli olarak (mesela kromozomun ekstra kopyalarından, (Down sendromu gibi)ki bu hastaliklara sahip olanlar genelde infertildir, ve çocuk sahibi olamazlar) anne babadan cocuga gecerler, genelde tehlikeli olurlar.. Umarim çok karıştırmamışımdır, aslında kendimi kaybetmişim ve daha uzun yazmışım ama kısalttım sonra :)[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 coook saol ya elıne sağlık[signature][hline]wazgecersen kaybedersın.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyciren Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 çaktırmadan ödev falan mı hazırlıyosun;) sordukların en basit lise3 biyoloji kitabında bile var al sana bide link www.biyoturk.com:)[signature][hline]öyle diyosan öyledir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 sormak ıstedığımı anlatamadım zaten de neyse odew hazırlamıorum arastırıyorum lıse son kıtaplarında da ayrıntılı bişey yok en az senın kadar bılıorum yıne de saol[signature][hline]wazgecersen kaybedersın.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gmefaraday Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Famy 1 NUMARA sın be![signature][hline]I'm filling the blanks ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 saol canımsss[signature][hline]wazgecersen kaybedersın.... PATİCİK KIZLAR KLUBU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar