ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Bi dil, bikaç kişi msn den internetten böyle konuşuyo diye yokolcaksa ohoo işimiz var... Demagoji yapmayın yaa beğenmiyosanız kendi istediğiniz şekilde konuşursunuz ama milleti Türkiye elden gidiyo gibi şeylerle çarpıtmayın yaa.. Çocuğum isterse hiç Türkçe konuşmasın direkt olarak İngilizce konuşsun ne olcak? Herkes kendi seçimini yapmakta özgürdür...[signature][hline] zamo, 07 Ekim 2005 22:26 tarihinde demiş ki: Genelde basketçilerin çoğu da zencidir.Ee basket adamı zenci mi yapar diyceksin?
angband Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 said: ShadowFury, 19 Ekim 2005 21:53 tarihinde demiş ki: Çocuğum isterse hiç Türkçe konuşmasın direkt olarak İngilizce konuşsun ne olcak? Doğru söylüyorsun;bunu söyleyebilecek kapasite ve rahatlığa sahip bir insanla tartışmaya gerçekten gücüm yetmez. Adam şimdiden çocuğunun hiç Türkçe bilmemesine razı. 1-2 kelimeyle felan bişi olmaz diyenlere kaçımız cumhuriyet dönemi şair-yazar'ların kitaplarının orjinalini okuyabiliyoruz.. ya sözlük içersinde devamlı kelime kovalamak gerekiyor yada günümüz türkçe'sine uyarlanmış halini okuyoruz.. şu an evde rahat oturmanı sağlayan Atatürk'ün nutuk'unu bile günümüz Türkçesine çevrilmesi bahanesiyle değiştiriyorlar(bazı yayın evlerinin ki..)haberimiz olmuyor. tamam kabul ediyorum dil değişir ve değişmelidir,zaman aktıkça bazı kelimeler geçerliliğini kaybediyor ve yerine yenileri geliyor,ama bizimkisi bir değişimden çok raydan çıkmış bir trene benzetmek mümkün.. asıl sorunlardan biri biz yeni kelimeleri kendimiz üretmek yerine (oktay sinanoğlu'[dünyanın en genç profesörü]nun bu konuda 50 den fazla kelime üretmiştir.örnek:bilgisayar,bilişim..) dışardan kelimeyi hazır aliyoruz..herşeyde olduğu gibi dilde de hazırcılığa kendimizi teslim etmişiz... toplum bilincine sahip olmayan arkadaslar boşuna sen ne yaparsan yap,bize ne karışıyosundur diye mesaj atmasınlar.. sonuçta herkes ne isterse yapmakta özgür değil mi??? şimdilik evet...[signature][hline]Follow the Darkness... [Bu mesaj angband tarafından 19 Ekim 2005 22:36 tarihinde değiştirilmiştir]
sir Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 ben cd'ye "yoğun teker" demem, demicem, kimse de dedirtemez. cd, cd'dir. otobüse de oturgaçlı götürgeç demem. o da artık otobüstür. bunlar zaten dilimize çoktan yerleşmiş ve kaynaymış olan kelimelerdir. gelişen teknolojiyle beraber yeni kelimeler türetmek lazım gelmiştir. bu yeni kelimelerin doğru zamanda kullanılmaya başlaması gerekmektedir. misal, bilgisayar. buzdolabı. bilgisayar türkçesi dediğiniz ve örneklediğiniz konuşma tarzı zaten sadece forumlarda, chat ortamlarında var. türk dili, bu forumlar ve chatlar yüzünden yok olacaksa, zaten çok zayıf, karaktersiz bir dil olduğu ortaya çıkar, kolayca da manipüle edilebilir. hayır arkadaşlar, biz burda LOL yazınca türkçemize hiçbişey olmuyor. Dil, edebiyatta yaşar, edebiyatta gelişir. Yazı yazın, kitap okuyun, medyayı takip edin. Ben "ciddi" köşe yazılarında henüz rofl, lmao, oki görmedim. romanlarda, şiir kitaplarında "kthxbye, rullaz, suxxor, haxxored!!11" görmedim. chat ortamı farklıdır, insanlar eğlenmeye, stres atmaya girer, laflarken de uluslarası kabul gören bazı kısaltma ve semboller kullanmayı kendilerine uygun görürler. bilgisayar türkçesi istemiyorsanız, BİLGİSAYAR KULLANMAYIN! çünkü bu böyle gelmiş, böyle gider, dile de herhangi bir zararı dokunmaz.[signature][hline]SeaGle, 19 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki: çogu metalci geçinen insan From cradler to enslave nin klibini dinlerken odadan kaçıyo biliyo musun?Az bişi deil oki? [Bu mesaj sir tarafından 20 Ekim 2005 00:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Davion Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 said: Lonely, 19 Ekim 2005 17:44 tarihinde demiş ki: "eyvah Türkçe karakterleri yanlış kullandım. Gitti Türkçe alfape elden" :(:(:(:(:( başka işiniz gücünüz yokmu sizin ya? Önemli şeyler sıralaması yapsanıza bi ara... Sen ne boş bi insansın ya. Bu kampanyaya Turk Dil Kurumu destek verio sen aman ne boş bişi diyosun. Acıyorum sana.[signature][hline]her erkek abazadır ama her abaza erkek değildir
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Bunun adi Kuresellesmedir oyle bir an gelicekki zaten bunlarin onemi kalmayacak. Ayrica siz turklugunuzu sadece Turkce kullanarak savunuyorsaniz birakin savunmayin baskalarina kalsin.[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid
Öne çıkan mesajlar