Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dışkıda Kan neyin habercisidir

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hayır durup dururken olacak şeyler değil pek. Yalnız şu varki illa dahili bir durum olması gerekmiyor bu tip birşey için. Eğer öyle çok büyük miktarlarda kan değilse -ki değil heralde hala bayılmamışsın burdasın : p - sadece ufak bir yara, sivilce ya da benzeri birşeyde olabilir. Basur denilen şey kanıyor mu bilmiyorum. Kıçının üstünde çok fazla oturduysan olabilecek muhtemel şeyler bunlar :-p[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Mesaj tarihi:
Okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla dışkıda kan cidden tehlikeli durumların habercisi olabilir.

En tehlikesizi gaz çıkartırken kendini fazla zorladıysan kaslarda yırtılma yapmış olabilirsin -ki bu çok acı yapar-
yada fazla acı yemişsindir bu da anüs bölgesinde yanma yapar

dışkıda kan genelde ülser, gastrit gibi mide veya bağırsaktaki delinmeler sonucunda olur. Mide kanaması ihtimalide çok yüksek..

Seni rahatlatacak şeyler söylemeyi çok isterdim ama dışkıda kan pek hayra alamet değildir. Çok acilen bi doktora git. Hatta ailenden birini uyandır onlara anlat durumu...[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space
Mesaj tarihi:
ya durun ya çok evham yapmayın.
arkadaşım tuvaletini ıkınarak yaptıysan kılcal damarlarını çatlatmışındır 2-3 gün kanama olur, telaş yapma.
ama eğer yanma, midede ağrı vs. bişiler varsa, yakın zamanda (en fazla 1 hafta) yediklerinden şüpheleniyorsan (çiğ et, bozuk süt, küflü peynir/ekmek) doktora gideceksin. ama söliim sana o kadar kolay değil bağırsak kanseri olmak yani minnacık hamster küflü yem yedimi ölmüyor, biz bu kadar protein vitamin yağ vs. ile beslenebilen bir nesil olarak küflü peynir yesek midemiz ağrır, kabız mabız olur geçiririz. zamanında magattan tanya çıkaran nesilller olmuş :D çok evhama gerek yok.

haa tırsman gereken durumlara örnek vereyim :D
bi belgesel izlediydim çocuk kampta çiğ et yiyo (10 yaşlarında yani zayıf bünyeye dikkat) sonra ishal oluyo (!) öle hemen kan gelmez :( yani bi düşünürsek kanın gelmesi için dokunun vs. nin yırtılması felan lazım ki acı yersen bu olur da bakteriyel durumlarda sonraki safhalarda kanamaya geçer mantiken :D neyse çocuk ne badireler geçiriyor 3 defa ölümden dönüyor felan da daha o zamanlar onu iyi edecek doktor da yok bilmem nerden bi doktor getiriyorlar adam plazma değişimi yapıyor kana dehşet bişi. ama çocuğun hastalık çok ileri yani önce bapırsak iptal sonra mideye geçio, mideyi ve bapırsağı deliyor bakteriler.

ama sende böle bişi yoktur, çocuk ilk safhada hemen tuvalete sadece ishaldi. bence senin durumun ilk başta dediğim gibi ıkınmaktan kaynaklı kılcal damar çatlaması. benim gibi oyun arasında iki dakka gidip gelen kimselerde çok olur ordan biliom :D
[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage

[Bu mesaj muzcu tarafından 17 Ekim 2005 04:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Anüste kan ayri, diskida kan ayri. Kilcal damar yirtilmasi, sivilce vs. tarzi seyler anüste kanamaya sebep olabilir.

Eger diskida kan varsa, tehlikeli abi. Mide kanamasi da en bilindik sebebidir.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 17 Ekim 2005 05:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Dışkıda kanın habercisi olduğu sık görülen şeyler genelde ülserdir, yani kanamalı yara. Eğer midende veya 12 parmak bağırsağı veya bağırsaklarda ülser varsa (ki mide ülseri-mide kanaması aynı şey diyeyim) hemen doktora gitmen gerekir, önlem almakta geciktikçe ters teper.

bir kere için diyemesem de en az 2 kere dışkın kanlıysa doktora görünmende şiddetle fayda var diyorum.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
B.ktan muhabbet yapmak böle bişi olsa gerek.Helvanı az kavururuz mrk etme.[signature][hline]Kaderimi kovalıyorum karanlığın içinden
Hayatımı arıyorum kaderimin içinden
Artık öldüm ayrılıyorum dünya kaderinden
Şimdi çıkaracağım geleceğimi

[Bu mesaj Zephyros tarafından 17 Ekim 2005 11:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Midemde bişey yok şuan turp gibiyim ciddi bişey olsa bişeyler hissederdim sanırım 2.yede cıkarsa doktora gidicem.Tşkler[signature][hline]Turkish Air Lines Flight Training Center
  • Yeni Oluştur...