Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AMERIKALILARIN KAFATASININ ICINDE NE VAR?

kayip_cocuk

Öne çıkan mesajlar

said:
kingpin, 15 Ekim 2005 14:19 tarihinde demiş ki:
amerikalılar beyinsiz (istisnalar kaideyi bozmaz) ancak beyin göçü yüzünden dünyanın hakimi.

aksine abdliler!!! cok akilli . bizdeki gibi herkesi universite mezunu yapmaya calisip aslansiniz kaplansiniz diyede gaza getirmiyorlar . akilli olmasi gerekenler akilli akilli olmamasi gerekenler akilsiz . dunya hakimiyeti boru degil kolay kolay elde edilemiyor .

turkiyedeki gibi herkesin akilli oldugu ulkelerin durumu ortada .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AthleT, 15 Ekim 2005 15:24 tarihinde demiş ki:
Hiç gülemedim nedense.

Bende

Acaba sorun mu war bizde Athlet ?[signature][hline]Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been river has been poisoned,
Only after the last fish has been caugt,
Only then you find that money cannot be eaten

[/b]PetLine Veteriner Kliniği

[Bu mesaj Joe tarafından 15 Ekim 2005 15:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 15 Ekim 2005 15:38 tarihinde demiş ki:
said:
amerikalılar beyinsiz (istisnalar kaideyi bozmaz) ancak beyin göçü yüzünden dünyanın hakimi.

aksine abdliler!!! cok akilli . bizdeki gibi herkesi universite mezunu yapmaya calisip aslansiniz kaplansiniz diyede gaza getirmiyorlar . akilli olmasi gerekenler akilli akilli olmamasi gerekenler akilsiz . dunya hakimiyeti boru degil kolay kolay elde edilemiyor .

bu çok güzel bi yaklaşım
bi de şöyle diyelim
akıllıyı aklındna dolayı suçlayan bir ülkeyiz.
ya da aklı varsa altında kalmamak için akıllıyı akılsızlıkla karalamaya çalışan kişilerimiz çok.
çekemeyen kişi çok.[signature][hline]Wowa başladım ...
Hadi hayırlısı obarey..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 15 Ekim 2005 15:38 tarihinde demiş ki:
said:

Şaka mısın? Türkiye'deki üniversite mezunu sayısını çıkaralım, bir de Amerika'daki üniversite mezunu sayısını çıkaralım. Türkiye eğitim konusunda ne kadar sürünüyor biliyor musunuz siz? Bir etrafınıza bakının yahu, neler diyorsunuz?!?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

bu yazida; sanki ....
bir amerikali salaklik yapti diye ,hemen hepsine pok atabiliriz havasina girilmis =))

tipki benim cogu yabanci arkadaslarimin yaptigi gibi .
bir türbanli görüp,
$öyle sacma sapan bir cümle kullanmak --->''türkiye de bütün kadinlar türban takiyo di mi ?''[signature][hline]lylide..
Sosyal ağlarda paylaş

@Antimodes, sayi olarak bakamazsin olaya, yuzde olarak bakman gerekiyo. dahasi sonra bu yuzdeyi is imkaniyla oranlaman gerekiyo karsilastirilabilir bi sonuc cikarabilmen icin.

abd galonla kola icen pizza yiyenlerden olusmuyo ama. o sadece filmlerde oyle... goze battigi icin en fazla lafi dolanan o. 21 grams diye bi film var. ordaki adamin durumuna degil de yasamina dikkatli bak, hayatin o kadar da mukemmel olmadigini goreceksin. ya da sanildiginin aksine her seyi yaptigin zaman illa her sey guzel olacak diye bi kaide olmadigini farkedeceksin. amerikada tutunmak aslinda epey zor ki baban gayet iyi becermis tutunabilmisse. ya da o zamanla bu zaman arasinda cok fark var...

ikincisine gelecek olursak, karsilastiririm. niye yapamiyim ki? oranin yoksullari daha mi zengin? ne farki var anlamadim...

bu ucuncu soyledigin zaten onlarin akilli kismi oluyo... yani adamlar kolay yoldan zengin olmak yerine sectikleri sektoru zorladiklari icin tutunabiliyolar. turkiye'deyse cay tutmazsa sonraki sene mutahit oluyo lazlar..[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Her şeyden önce ordaki yoksullar daha zengin evet, ordaki yoksulun hayat standartları çok daha yüksek.
En yakın arkadaşlarımdan birinin abisi Washington'da üniversite okurken garsonluk yapıyordu, bir gecede ortalama 125$ para kazanıyordu. Türkiyede bir gecede 125$ kazanan bir garson biliyor musunuz?
Oran olarak da çıkaralım, yine Amerika'daki üniversite mezun yüzdesi türkiyedekine fark atar, bunu da iddia ediyorum. Geriye kalan üniversiteye gitmeyen kısım da genel olarak seçim olarak üniversiteye gitmemeyi tercih ediyor, yoksulluktan gidememek gibi bir durum yok sayılır.
Ha, yoksul sürünen kesim yok mu? Vardır tabii her yerde var bu kesim ancak yine yüzde olarak bakıp türkiyeyle karşılaştırırsak komik ötesi bir fark çıkar ortaya.
Kısacası benim düşüncem, Avrupada rönesans ve reformla gelen anti-konformist düşünce akımı Amerika'da şartların bu kadar iyileşmesi ve her şeyin rahat olmasıyla anti-anti-konformist oldu resmen, yemeği ve suyu önünde olan bazı şeyleri sorgulamayı bıraktı, sonunda da amerikanizm dediğimiz pizza-yiyen-kola-içen gerizekalı kesim ortaya çıktı. Dünyanın durumu önemli değil, başımdakilerin ne yaptığı önemli değil, tek önemli olan güncel yaşam şartlarının korunması ve benim rahat olmam gibi egosantrik bir düşünce tarzı işte.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 15 Ekim 2005 15:43 tarihinde demiş ki:
Şaka mısın? Türkiye'deki üniversite mezunu sayısını çıkaralım, bir de Amerika'daki üniversite mezunu sayısını çıkaralım. Türkiye eğitim konusunda ne kadar sürünüyor biliyor musunuz siz? Bir etrafınıza bakının yahu, neler diyorsunuz?!?

abd de okumak mi istiyorsun ? ya paralari cikacaksin ya adam gibi burs kazanacaksin . okumaya niyetin ya da paran yoksa universitenin kapisindan giremezsin .

simdi , abd de para kazanmak icin universiteye gitmek gibi bir zorunluluk var mi ? yok . turkiyede universite okumazsam ise giremem karnimi doyuramam gibi hakli bir endise var .

nereye geldik ? abd de herkes universite okumaz gerek yoktur esasen okumaya hevesli adamda azdir .

saka olan her yil turkiyede 1.2 milyon kisinin universite sinavina girip 200 bininin kazanmasi . kazananlarin yaridan fazlasinin dandik okullara gittigi gercegini es gecmiyorıuz .

simdi topicin konusuna pararel bir sekilde bu anlattiklarimizi yorumlayalim :

turkiyede 1.2 kisi girmesin universite sinavina . 200.000 kisi degil 20.000 kisi kazansin universiteyi ama adam gibi okusunlar . parasi olup okumak isteyene lafimiz yok . okumaya niyeti olupta okuyacak parasi olmayanlara burs verecek parayi universiteye vermek isteyen her zengine kapi acik olmali .

ondan sonra burda anlatilan hikayedeki gibi aptal bir milletin dunyaya nasil hukmettigini belki anlariz .
Sosyal ağlarda paylaş

cok yanlis dusunuyosun.
birincisi burda her an gordugum gibi yoksullar bizdeki gibi sefil durumda. evsizler nerdeyse kendi burolarini kuracaklar.
ikincisi ben ayda $260 gibi bi sey kazaniyorum. o zaman soyle bi sonuc cikar yasadigin yere gore aldigin maas degisiyo. bunu diger arkadaslarimla konusurken de farketmistim ve herkes aynisini soyluyo zaten, daha once belli olan bi sonuc yani. benim burda bir ay normal olarak gecinmem icin harcadigim para $200'se, kazandigim para 260'tir. abinin arkadasina sor bakalim benzin ne kadarmis wash'ta? ya da bi otelde kalmak istediginde ne kadar para bayiliyomus? tabii ki standart yuksek. dogru soyluyosun rahatlik var ama bu turkiye'deki orta sinifin cok da ustunde olan bi sey degil. yani rakamlar belki biraz daha yuksektir ama yasam standardi olarak turkiyeyle yuzde bakimindan ayni sayilir, belki biraz daha yuksektir. bunun nedeni de aldigimiz borclarin hepsinin standart yukselmesine gitmesidir, yani uretim yerine tuketime harcamamizdir.
yuzdeleri karsilastirdiginda hic de komik otesi falan cikmiyo. en azindan benim yasadigim yerde, hayir..

belki dooru soyledigin rahat yasayan insanlar var, ama bu insanlar para hirsina burunmeyen insanlar. yani tutupta milyarlarim olsun, bmw'm olsun vs. vs. diye kivranmayip, bi apartmanda oturiyim, '85 model bi arabam olsun bana yeter. yasar giderim diyen insanlar. bu insanlarin kime zarari var yahu? adamlar artirdiklari paralari yardim kuruluslarina baasliyolar gayet de, bunun bencillikle pek bi alakasi yok.. ne olacakti yani, TR borc bataginda hadi bi saat fazla mesai yapip borcu azaltayim mi diyeceklerdi? ya da afrikada ac insanlar varmis 1 saat daha calisayim 1 insani daha doyurayim mi diyeceklerdi? eger boyle dusunuyosan, basta soylediginde ters dusuyo bu. cunku o kisinin 1 saat daha fazla calismasi sistemi zaten bozar. yukselmesi gereken, bunu hedefleyen kisinin bir saat daha az calismasi demek bu... vs. vs...

adamlarin rahatliginin neden battigini anlayamadim ben?[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 15 Ekim 2005 16:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

huun zaten adaptasyondan kastım da biraz burada, türk insanı şeytan azapta durumunda olduğu için, iş bulabilmek için, yaşayabilmek için her an her konuda başarılı olmalı, her konuya hakim olmalıdır. Amerikada ünviersiteye gitmeyen istese gidemeyeceğinden değil, gitmesine gerek olmadığından gitmiyor.
Buna rağmen amerikada üniversite okumuş oranı türkiyedekinden daha yüksektir, bunu tekrarlıyorum.
Demek istediğim, sonunda öyle bir noktaya varıyoruz ki, yoksulluk ve ihtiyaç olmazsa insan körelip aptallaşır mı? sorusu geliyor aklımıza.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Adamların rahatı batıyor demiyorum.
Diyorum ki insanlığın kendine sorması gereken bir soru yatıyor burada.
Şimdi Amerika yeni bir ülke olarak direk geleceğin sisteminin içine doğmuş bir ülke. Bu yüzden bu sistemi çok oturmuş durumda. İnsanlarda genel bir rahatlık var, aç kalma, işsiz kalma, 5 kuruşsuz kalma korkusu yok.
Bu korkulardan yoksun olunca insanın salaklaştığına bire bir şahit olabiliyoruz diyorum.
İnsan doğasını incelersek biraz hep ihtiyaç anında adapte oluyor yani hayvanlar gibi rasyonalist hareketten çok içgüdüsel harekete dayanıyor.
Ben de diyorum ki, Amerika dünyanın geleceğinin sisteminin oturmuş halinin örneğiyse ve dünya olarak Amerikayı takip ediyorsak hepimiz (ki öyleyiz) sonunda her şeyin güzel olduğunu düşündüğümüzde, sistem tam oturduğunda ve bütün bu açlığa, işsizliğe, eğitimsizliğe son verdiğimizde elde ettiğimiz şey aptallarla dolu bir dünya mı olacak?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

aptal pazarlamacı + aptal alıcı = iyi satış
örnekte olduğu gbi aptal pazarlayacıyı+ akıllı dostumuz = laf oyunları, boş vakit,sinir,küfür

dememki herkezin aptal olduğu bir ülkede satışlar iyi gidiyor uhmm[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kickass, 15 Ekim 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
aptal pazarlamacı + aptal alıcı = iyi satış
örnekte olduğu gbi aptal pazarlayacıyı+ akıllı dostumuz = laf oyunları, boş vakit,sinir,küfür

dememki herkezin aptal olduğu bir ülkede satışlar iyi gidiyor uhmm

sende eklendin tam oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehhe bu bişi mi? Verizon (başka bi telefon şirketi, yine usa tabi) telefon bağlatmak için ev veya cep tel numarası ister. Kardeşim evde tel yok ki.. Olsa buraya gelmem zati desenizde anlamazlar. Cep tel almak isterseniz de referans olarak tel no isterler.. YOK ULAN! deseniz dahi dinlemezler pek.. Dingildirler falan ama 15 Mbps / 2Mbps yi de $44,95'a verirler. ilk ay beleş tabi... linki de ahanda buradan
ulan başka şirketin reklamını yaptık iyi mi?[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SeaGle, 15 Ekim 2005 16:55 tarihinde demiş ki:
bunu kundaktaki bebekler bile biliyo(destek verdiği israilin öldürdüğü bebekler)

HİÇ BİŞE!

Bi adam amerikalıyı kafasından vurmuş ama amerikalı 10 dakika ölmemiş neden?

Kurşun kafasının içinde 10 dakika beyin aramış da ondan
buna irkcilik derler. ayrica cevap olarak da "dinime kufreden musluman olsa" denir de, kaba kacar...

@Antimondes,
Guzel. Bu teze karsi olarak da diyoruz ki soyledigin gibi bi rahatlik olsaydi, o zaman turkiyedeki orta sinif da onlar gibi olurdu. cunku abd'deki insanlar da turkiyedeki gibi yoksullugu gorup, gormezden gelen turden. ayrica adamlar aptal degiller, matematikleri iyi degil sadece. sozel yonden gayet basarililar. sanatsal acidan da iyiler. bu onlari aptal yapmaz ki.

son soylediginin cevabi da bana gore hayir. cunku denge aninda insanlar nasil akilliysa, varsayalim ki tezin dogru, o zaman aptallastiklarinda denge bozulmus olacak zaten.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
vaniLLe, 15 Ekim 2005 15:45 tarihinde demiş ki:
bu yazida; sanki ....
bir amerikali salaklik yapti diye ,hemen hepsine pok atabiliriz havasina girilmis =))

tipki benim cogu yabanci arkadaslarimin yaptigi gibi .
bir türbanli görüp,
$öyle sacma sapan bir cümle kullanmak --->''türkiye de bütün kadinlar türban takiyo di mi ?''

bravo[signature][hline]if you lost your everthing,you can do everything...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten Amerika'yı değil, insanlığı inceliyorum. Amerikan toplumu benim gözümde ayrı bir tür değil, sadece ayrı şartlar altında biraraya gelmiş bir insan topluluğu.
Zaten ben dengeyi değil, dengesizliği savunuyorum. İnsanoğlu resmen kaos içinde yaşamayı becerebilen bir tür. Kendine sorun yaratıp, kaos yaratmazsa bir şeyleri yapmaya yanaşmıyor asla. Dengesizlik içindeyken hayatta kalmayı biliyoruz, peki şimdi mükemmel bir sistemin oturmasıyla elde edilecek düzen insanoğlunu nasıl etkiler? Köreltmez mi?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

niye tartışıyoruzki amerikayı?aptalda olsalar akıllıda olsalar bize ne etkisi var.biz kendimizi tartışalım önce. binlerce okuma bilmeyen insan var bu ülkede, o adam matematik işlemi yapamasa nolcak[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
(www.robbiewilliams-tr.com)
Sosyal ağlarda paylaş

@antimodes
özellikle sana demedim zaten.burda amerikalıları küçümser gibi post atan ve onları tartışan herkese dedim.yanlış anlamayın amerikalıları falan korumuyorum bende pek hazetmem kendilerinden.sadece önce aynaya bakıp oından sonra başkalarını eleştirelim diyorum.[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
(www.robbiewilliams-tr.com)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...