Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SHCEK ihtiyac listesi ( buca / izmir )

Davion

Öne çıkan mesajlar

Valla cidden görünce üzüldüm kimsesiz çocuklar için ihtiyac listesi. Cidden izmirde olsam yardım ederdim en azından bi kutu gofret alıp götürürdüm ramazan ramazan içim sızladı valla. Neyse belki bu şekilde bi vesileyle yardım etmek isteyenleri bilgilendirmiş olurum

[signature][hline]bi an çok korktum ben de. geçti sonra

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 15 Ekim 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
Kesinlikle yardım edilmeli.. ama sonradan el yazısıyla eklenen dijital fotoğraf makinesi sanki müdürün kendi ihtiyacıymış gibi duruyor :P

lol aoheoahoeahaoehaeoh[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 15 Ekim 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
Kesinlikle yardım edilmeli.. ama sonradan el yazısıyla eklenen dijital fotoğraf makinesi sanki müdürün kendi ihtiyacıymış gibi duruyor :P

wallahi benimde ilk gözüme oraya yazılan Dijital Fotoğraf Makinesi çekti[signature][hline]Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been river has been poisoned,
Only after the last fish has been caugt,
Only then you find that money cannot be eaten

[/b]PetLine Veteriner Kliniği
Sosyal ağlarda paylaş

tabloyu bitek benmi anlamadım?:)

yardim ederdim yeni bitti (ciddiyim geçen sene bütün eski kıyafetleri falan başka bi yardima yolladık kalmadı bişi) izmir olmasa keşke[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.

[Bu mesaj Chemical tarafından 15 Ekim 2005 20:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu yapmayın etmeyin , piyasada o listedeki çoğu şeyden daha ucuza alınabilicek digital fotoraf makineleri var.[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
GE-TA, 07 Ekim 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
Heey Bush'un tanrısı! Sana sesleniyorum! İki dakika sus da bir rahat edelim be yav!
Sosyal ağlarda paylaş

demin yazamadim düzgün yemek yiyordum
şimdi bu listede kola fanta çikolata, spor ayakkabı var
demekki asıl önemli olan besin ve kıyafet ihtiyaçları giderilmiş.

Hele tablo, kamera gibi şeyler BIR YARDIM KURULUŞU için lükse kaçmış. (şimdid iceksiniz ozaman kameranı at çöpe, ben yardım kuruluşu değilim.)
Bir yardim kuruluşunun kameraya ne ihtiyacı olabilir? ya eylenmek yada destek için resim çekmek için.

Bir kuruluş bu düzeye geldiğinde ona devam edip lükse götürmek yerine doğudaki okuyamıyan, açlık sınırında yaşıyan yada tıbbi malzeme bulamıyan insanlara yardım edin.
Misal oradaki bir insana tetanoz aşısı örneğin yollasan 1 hayat kurtarirsin. tetanoz aşısı 20-30ytl tutar.(tek başına değil tabiki orayla ilgilenen kuruluşa yolluyacaksın)
yada onun yerine 1 kutu çikolata alırsın izmire yollarsın oda 20-30ytl tutar (tek başına)

Peki zor durumda kalan hayatlari kurtarmakmi, yoksa yardım kuruluşundaki durumlari birazdaha iyi durumda olanlara çikolata yedirmekmi?

Şimdi saçma sapan şeyler söylemeden önce düşünün. yardım kuruluşlarının çalışma şekilleri son derece acımasız gözükebilir ama öbür türlüde diğeri ölürken öbürü universtelerde okur harçlıklar alır. Bari ortalama seviyeyi bir yükselt, kişiyi kendi hayatını kurtarıcak seviyeye getirde, üstüne birde universteye yollarsın belki.

Yardım etmek istiyorsanız kendiniz oraya birşey yollamanız çok daha etkisiz olur.
Çünkü siz bunu bir dükkandan alıcaksınız, ve kargoya vericeksiniz.
Aynı parayı bir yardım kuruluşuna verseniz sizin yolladığınız bir ayakkabıyı, O 10 defa yollar.
Çünkü kargoları toplu halde gider,
ve yardım kuruluşlarına ürün satarken daha güzel davranıyor bazı insanlar.

O yüzden kişisel olarak yardım yollamanız kendi kendinize haz almanızdan başka pek bir işe yaramaz.

Ha yardım kuruluşunuda düzgün seçin sora cebe atmasınlar.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

fotoraf makinası lüks gözükebilir ama büyük ihtimal psikolojik olarak önemlidir. düşünsenize, hiç küçüklük resminiz yok. hatta doğru düzgün hiç resminiz bile yok ? nerden geldim neydim boyum neydi kilom nasıldı tipim nasıldı küçükken? gibi soruların hiç birinin cevabı yok. kimsenizin olmadığı gibi geçmişiniz de yok. bunu gidermek için 500 kişiye bi makina yetiyosa belki güzel olabilir.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsesiz bir cocugun kola fanta çikolata, spor ayakkabı gibi şeyleri giymesini , yemesini çok gördünüz ya hll olsun diyorum. Haklısınız aslında onların neyine ki spor ayakkabı. Onlar için lüks spor ayakkabı giymek , çikolata yemek , kola - fanta içmek yada bi fotoğraf makinasıyla fotoğraf çekilmek. Bayram geliyor doğaldır böyle ihtiyacların olması pantolondu spor ayakkabıydı. Bayramda genelde cocuklar bayramlık giymek ister biraz vicdanlı olun yok onlara bu lüks yok şunlara bu lüks. Hayata başlarken zaten en büyük darbeyi almışlar kimsesiz olarak. Bi spor ayakkabının lafını yapmak bence yanlış.[signature][hline]bi an çok korktum ben de. geçti sonra
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 15 Ekim 2005 21:14 tarihinde demiş ki:
Kimsesiz bir cocugun kola fanta çikolata, spor ayakkabı gibi şeyleri giymesini , yemesini çok gördünüz ya hll olsun diyorum. Haklısınız aslında onların neyine ki spor ayakkabı. Onlar için lüks spor ayakkabı giymek , çikolata yemek , kola - fanta içmek yada bi fotoğraf makinasıyla fotoğraf çekilmek. Bayram geliyor doğaldır böyle ihtiyacların olması pantolondu spor ayakkabıydı. Bayramda genelde cocuklar bayramlık giymek ister biraz vicdanlı olun yok onlara bu lüks yok şunlara bu lüks. Hayata başlarken zaten en büyük darbeyi almışlar kimsesiz olarak. Bi spor ayakkabının lafını yapmak bence yanlış.

kesinlikle katiliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben sözümün arkasındayim okuyup anlamiyanlar var ama.

Bu şekilde yardım ederseniz sadece başka insanların gözünde büyürsünüz oo bak çocuğa ayakkabı aldı *şakşakşak* oo bak çokonat verdi *şakşakşak* bu tarz şeyleri superstarlar yapar ün kazanmak iyi olduğunu göstermek için gider yoldaki çocuğa kılık kıyafet alır hooop herkez sever superstarciği. iyi kalpli der. adamda haz alir bundan.

Ama sizin amaciniz gerçekten "yardim etmek" ve
ülkeye, dünyaya "katkıda bulunmak" ise benim dediklerimi uygularsınız.

Çikolata alarak anca tırt hero olursunuz.

Birde "çok görmek" nedir? Evet ben bir yardim verdiysem diyelim. 100ytl para verdim. Bir yardım kuruluşu bunu doğudaki şehirlerdeki köylerdeki aç ve okuyamıyan çocuklara yardımda kullanmak yerine ilk gördüğü yakın bir yardım kuruluşundaki çocuğun adidas lastik ayakkabısına harcarsa ben bunu "çok görürüm"

Aç insanlar var, gerçekten kış vakti yemek bulamıyanlar var. 100ytl ile bitane adidas alırsınız "ehe ehe bayram hediyesi" dersiniz birini mutlu edersiniz(ve halk kahramanı olursunuz) yada o 100ytl bir hesapta biriktirir ve mesela 20milyar olunca o para ile toptan şekilde ilkyardım için yolanan besinlerden satın alırsnız. Kalorisi yüksek ucuz besinler var sırf aç insanlara yardım için (makarna mesela ucuz ve kalorisi var) ve o 100ytl ile emin olun en az 3-4 kişi açlıktan ölmekten kurtulur.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.

[Bu mesaj Chemical tarafından 15 Ekim 2005 23:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

chem dooru analiz etmis ancak dijital foto mak. bence burda en gerekli sey. kurumun artik basit mantiktan profesyonellige adim attigini gosteriyo. cocuklarin cok hosuna giden bi sey foto cekilmesi. tutup bilgisayar vs. gibi bi seydense foto mak. gibi bi sey istemisler ki bence cok mantikli. (kotu yonuyle dusunmek istemiyorum)[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...