Finrod Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Brezilya ilk astronotunu 21 Mart 2006’da Rus uzay programı çerçevesinde Kazakistan’dan uzaya göndereceğini açıkladı.Brezilya Uzay Ajansı Sözcüsü Vania Gurgel, Rusya uzay programıyla ortak görev kapsamında 42 yaşındaki Yarbay Marcos Pontes’in, 21 Mart 2006’da, Kazakistan’daki Rus uzay üssünden Soyuz roketiyle uzaya gideceğini belirtti.Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ndeki (NASA) eğitimini 1998 yılında tamamlayan Pontes’in Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 10 gün kaldıktan sonra dünyaya döneceği kaydedildi. Gurgel, Pontes’in uzaya gitmesiyle ilgili nihai anlaşmanın 18 Ekim’de Rusya’nın başkenti Moskova’da, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lulada Silva’nın ziyareti sırasında imzalanmasının planlandığını söyledi. Pontes’in gelecek hafta Moskova’ya giderek eğitimine başlayacağı bildirildi. Uzay programında geçmişte sıkıntılar yaşayan Brezilya’nın 2003 yılının ağustos ayında uzaya uydu gönderme girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, roketin fırlatılma rampasında patlaması sonucu 21 mühendis ve teknisyen ölmüştü. Brezilya, 2007 ya da 2008’de yeniden uzaya uydu göndermeyi planlıyor. kaynak[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 geçenlerde bizde sanırım nasaya 4 tane askeri astronot eğitimi alması için yollamıştık haberlerde görmüştüm öyle bişiler vardı... başka bir ülke yoluyla astronot göndermek o konuda ileri olduğunuzu göstermez ama oradan edinilecek kaynaklar tecrübeler oldukça faydalı olabilir bu yüzden yolluyorladır türkiye uydu konusunda daha tecrübeli bildiğim kadarıyla nasada çalışan epey türk var uyduların yapımındada bulunduğumuzu biliyorum darısı başımıza "türkler uzayı feth etti" başlığını görmek istiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 hacıoğlu kuruyemiş - uzay gemisinin üzerindeki reklam...[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Ben de gitsem şöyle ayda bi dolaşıp gelsem. Elin Brezilya'sı yapıyor, o kadar uydusu olan Türkiye'den astronot çıkmıyor adam gibi. :([signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Brezilyalı'nın uzayda ne işi var ya?! Marslılar'a futbolu mu öğretecekler?![signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 brezilya=futbol gerisi boş[signature][hline]Absolut, 22 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki: Belki yenildik ama dana gibi bağırdık diye hava atan bir biz varız herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LoWNeR Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 brezilya=futbol=sepultura gerisi boş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNg Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 ynls oldu r!![signature][hline]Ezeepeezeeeezeepeeezee [Bu mesaj PiNg tarafından 09 Ekim 2005 14:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 brezilyalılar marstaki kumsallarda top oynamaya gdiyolar.İlerdede sambacı yollarlar rio carnavalı olur.[signature][hline]Film dl ediyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 brezilyanın yaptığı çok öenmli bir olay değil ki.tamamen başka ülkelerin kaynaklarını kullanarak yapıyor bu işlemi.yani kaç sene önce bir maymun uzaya gittiğinde maymun ırkı sevinmeli mi "heyooo ne kadar mükemmeliz uzaya gidiyoruz" diye.adam NASA da eğitim görmüş,rusların ekipmanını kullanarak gidiyor.ee bundan brezilyaya ne? aynı şey türkiye için de geçerli.ama biz biraz daha öndeyiz (hayır efendim uyduydu türksattı bilmemneydi öyle şeylerle olmaz o iş.onu özel şirketler bile yapıyo çöte diye) nası öndeyiz? bitakım uzay programları ve space shuttle program'lara katkıda bulunduk.öyle.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar