Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çernobilden akıllanmadı bu devlet

Voys

Öne çıkan mesajlar

Çernobilden sonra televizyon önünde çay içip binlerce insanın kanser olmasında büyük rolü olan ''devlet'' adamlarımız. şimdiden her fırsatta televizyon önünde tavuk yiyor. Kuş gribi salgını olursa bakalım ne olacak?[signature][hline]Voic3
RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

bişey fark etmiyor. Eğer virüs varsa ve yersen bulaşıyor sanada. Bu bakanların yediği allah bilir kaç kişinin kontrolünden geçip önlerine geliyordurda bunları görüp ''taam bişe yoh türküz yemee devam'' şeklinde davranacak çok insan var.[signature][hline]Voic3
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kaç saat önce NTV de bi kurulun açıklamasını izledim, pişirmekle geçmediğini söylediler.[signature][hline]Voic3
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar olay yapılacak bişey yok, kaç gündür haberler gösteriyo, bölgeyi karantina altına almışlar ve bütün tüylü hayvanları kontrolden geçirmişler, mikrobiyoloji vakfı başkanı bile tavuk eti yemekte herhangi bir sakınca olmadığını söyledi.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Voys, 13 Ekim 2005 19:02 tarihinde demiş ki:
bişey fark etmiyor. Eğer virüs varsa ve yersen bulaşıyor sanada. Bu bakanların yediği allah bilir kaç kişinin kontrolünden geçip önlerine geliyordurda bunları görüp ''taam bişe yoh türküz yemee devam'' şeklinde davranacak çok insan var.

Zaten radlı çayı içen dallama bakan geçen ay çıkan bir röportajında söylemişti.. O çayı içmeden önce gauger(böyle mi yazılıyordu emin değilim) cihazıyla kontrol ettirmişler 10 kere..[signature][hline]Touch of death is never gentle...

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect; God makes no mistakes

Sosyal ağlarda paylaş

bütün türkiye de satılan tavuklar manyastan karşılanmadığına göre yemesinde sakınca yok.
benim bildiğim mikroplar yük. sıcaklıkta ölüyor, virüs içinde geçerli mi bilmiyorum.

buzlukta tavuk varsa yiyin, yeni almayın ama :)
türke de bişey olur çünkü.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive

[Bu mesaj forgiver tarafından 13 Ekim 2005 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 13 Ekim 2005 19:14 tarihinde demiş ki:
bütün türkiye de satılan tavuklar manyastan karşılanmadığına göre yemesinde sakınca yok.
benim bildiğim mikroplar yük. sıcaklıkta ölüyor, virüs içinde geçerli mi bilmiyorum.

buzlukta tavuk varsa yiyin, yeni almayın ama :)
türke de bişey olur çünkü.

nedemek türke bisi olur

nekadar sacma olurmu hiç öle sey :p[signature][hline]İnkar Edenler Süphesiz Ziyandır!

Sorsan Şöyle Diyecek Gök Denilen Şu Çatı;Türk gücü bir yıldırım,Türk bilgisi bir deniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Kus Giribi Vakaları Kontrol Altına ALındı
ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kuş gribi vakalarının kontrol altına alındığını söyledi. Konuya ilişkin basında yer alan haberleri şaşkınlıkla izlediğini belirten Akdağ, "Paniğe kapılacak bir şey yok. Her şey kontrol altında" dedi.

Bakan Recep Akdağ, bakanlık binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kamuoyunu yeterince bilgilendirdiğini savunan Akdağ, "Gayet iyi hazırlanmış, yerinde ve zamanında müdahale ile Balıkesir'in belirli bir kesimi başta olmak üzere kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribi vakaları kontrol altına alındı. Şu an olay tamamen bundan ibaret" diye konuştu.

Kuş gribine ilişkin medyada yer alan haber ve yorumları şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Akdağ, "Mutlaka, ihtiyatlı, dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız. Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarılarına karşı ev ödevlerimizi iyi yapmalıyız. Ama bunun ötesinde başka bir şey yok. Bir grip pandemisi sadece Türkiye için değil dünya için bir risktir" şeklinde konuştu. Bakan Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün grip salgını uyarısı üzerine Temmuz ayında ulusal bir program hazırladıklarını kaydederek, bu programı uzman ve sektör temsilcileri ile birlikte oluşturduklarını söyledi. Vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını isteyen Akdağ, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Kanatlı hayvanlarda görülen hastalık kontrol altına alınmıştır. Bu virüsün bulaştırıcılığı çok yüksek değildir. Bütün dünyada bugüne kadar tespit edilen vaka sayısı 116'dır. Sadece kanatlılarda bulaşıyor ve bu kanatlılardan çevre çalışanlarına bulaşma riski var. Ama işletmelerinde dikkatli olması gerekir. İnsandan insana bulaştığı hiç görülmemiştir. Bu noktada tek bir vaka bile yoktur."

Akdağ, Türkiye'ye gidilmemesi yönünde çağrıların yapıldığının hatırlatılması üzerine ise, "Benim bu çağrıdan haberim yok. böyle bir çağrı yapılacağını da düşünmüyorum" cevabını verdi.

bunları saglık bakanından duymak rahatlatıcı bence![signature][hline]İnkar Edenler Süphesiz Ziyandır!

Sorsan Şöyle Diyecek Gök Denilen Şu Çatı;Türk gücü bir yıldırım,Türk bilgisi bir deniz.
Sosyal ağlarda paylaş

çayda da bir şey yok demişlerdi.. madem yok niye meclis mutfağından tavuk eti çıkarıldı?(çıkarılmış)[signature][hline]Yıldızlarla süslenmiş kalın siyah göğü üzerimize aldık. İki küçük parıltıya baktık ısınmak için. Etrafımıza kalın surlar bulduk. Sonra duygu denilen o garip şeyde kaybolduk...
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce Kanal D haberde bir prof vardı, süper cool bir adamdı, sanki öldürücü bi hastalıktan değil de nezleden bahsediyo gibi anlattı mevzuyu.
Hemen markete gidip 10 kilo tavuk eti alasım geldi.
Cebimde param olmadığını hatırladım sonra.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

walla az once haberleri dinledim bizimkiler avrupa birligine bu kus gribi ile ilgili 1-2 ornek yollamislar. ve insanlarda bile oldurucu olabilecegini soylemisler.ve herkesi grip asisi olmaya cagiriorlarmis :D.grip asisi olalimda.. kus gribi asisi ? ( grip hersene kendini zirt pirt mutasyona ugrattigi icin :P )[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance
Sosyal ağlarda paylaş

Virus 56 °C'de 3 saat, 60°C'de 30 dakika, 22 °C'de 4 gün ve 0°C'de 1 ay canlı kalabilmektedir. Tavuk ve kuşların dışkısında ise 3 ay kadar canlı kalabilmektedir. Virus dezenfektanlara duyarlıdır.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı nın yaptıgı acıklama böle her türlü inceligini anlatmıslar o kadarda tehlikeli oldugu sülenemez aslında

http://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=headline&ref=haberHome&id=X1129215474795&date=13Ekim2005
haberin devamı[signature][hline]İnkar Edenler Süphesiz Ziyandır!

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...