Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MerlininKazani.Com

Davion

Öne çıkan mesajlar

Hiçbi siteyi kötülemek istemem ama bu arkadaşlar hem bazı yerlerde kullanıcılara ve oyunseverlere orjinal oyun alın diye öğütler verirler hemde kendileri daha Türkiye'ye gelmemiş oyunu incelemesini yapıp yayınlarlar.

Eee yani kardeşim daha Age of empires III Türkiye'de yok sen ne ara orjinalini aldında oynadında incelemesini yazdın. Ondan sonra forumlarında bazı kişiler siz korsan oyun inceliyorsunuz dediğinde de olay çıkartıolar.[signature][hline]bi an çok korktum ben de. geçti sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun inceleyen büyük site ve dergilere oyunların orjinali anlaşma yapılarak gönderilir. Ya da ısmarlarlar. Level dergisi de erkenden inceleme yapıyor, neden? Önceden alıyor. Ha onların sponnsoru var ama Merlininkazanı'nın da sponsoru var...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

+ Level TV programında "dur şu cracki kopyalayalım önce" diyerek Fifa incelediğinde kimsenin sesi çıkmadı.
+ TrGamer canla başla korsan oyunların yayınlandığını ve alıp oynadıklarını söylerken herkes sustu.
+ Her tür korsan işini şahanece de yaptılar.

Şimdi sadece bir siteye yüklenmek çok abes.

Ayrıca evet, MK tayfasına bütün oyunlar ya bayisi ya da üreticisi tarafından gönderiliyor. Her yoldan da, ne sütten çıkmış ak kaşığız, ne kara kaplı kurşun defter.

Türkiye'de ortalık orjinalden geçilmiyor olsa da bu durumu anlardım gerçi, şimdi abes durmuş...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

Çok değil 1-2 ay önce aynı konu yine açılmıştı. bazı eski yazar arkadaşlar kötü yorumlarda bulunmuştu. o konu aklıma geldi şimdi, arayıp bulamayacağım ama sırf bi siteye yüklenmek neden gerçekten. trgamer yazarımısın? yada daha birçok yarışan rakiplerden birinin yazarı mısın?

1. Microsoft zaten sponsor olmuş getiriyor oyunları neden kasalım?
2. birçok site sahte-orjinal farketmez diyip inceliyor.
3. günümüz şartlarında bedava olarak bu işi yapmak kolaymı
4. hadi kolay diyelim türkiye'de kolaymı.
5. hayatında kaç kere orjinal oyun aldın?
6.Toplam kaç para cebinden çıktı?
7. kaçını beğenip oynadın?

Arkadaşım bizim görvimiz orjinale yönlendirmek. orjinal almak isteyen oyuncuları en iyi şekilde bilgilendirip, iyiyi güzeli o parayı hakedeni almasını sağlamak. BİZ OYUN İNCELİYORUZ. Biz görevimizi başarıyla yapıyoruz. oyun piyasaa çıktığı gün inceliyoruz. Oyuncuları yabancı kaynaklarda oyalamıyoruz. Kendi dillerinde bilgilendiriyoruz. Ve bir orjinal oyun alıp sıkılmadan bunalmadan oynamanız için gereken her türlü bilgiyi sağlıyoruz.

Umarım cevap açık ve net olmuştur.

Saygılarımla.. Başar Özcan
Not: Kişisel bilgilerim açık mailim bilmemnem herşeyim gözler önünde, ordan da temasa geçebilirsin.[signature][hline]www.MerlininKazani.com
Ayrıca Kadıköy Anadolu gençliğindeniz !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten Türkiye de yaşayıpta kopya oyun alımına karşı çıkanların (herşey yerli yerinde, olması gerektiği gibi olsa ülkemde tamamda) gerçekten Türkiyede yaşadıklarına inanmıyorum ya da durumları çok iyi olan insanlar oldukları aşikar. Ben alabildiğim her oyunu orjinal almama rağmen mmo lar hariç 7 oyunum var orjinal.[signature][hline]The one side moon is always dark.

[Bu mesaj dreagloth tarafından 11 Ekim 2005 23:29 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj dreagloth tarafından 11 Ekim 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece online oynanan oyunları orjinal alırım. Oyun fiyatları da (PS2 kullanırım daha çok) abartı fiyatlardan düşene kadar böyle devam edecek. Başka ülkelerde en fazla 40 Euro olan oyunlar TR'de 140 milyon falan oluyo. Soygun değil de ne? Daha ucuz yapın, daha çok kişi alsın. Öteki ülkelerde oluyo da burda olmuyo mu? cıx cıx[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle arkadaşlar şunu söyleyelim ;

merlininkazanı tamamen yalan bir site.Sürekli yalan haberler yayınlıyorlar.Dediğiniz gibi cracklı oyunlar vs. inceliyorlar.

Trgamer ise cracklı oyun incelediğini pek görmedim.Arada sırada çok beklenen oyunlar vardı ama şu an TRGAMER Türkiye'nin en iyisi.

Level'in ise anlaşmaları var oyun çıktığı gibi kargo ile gönderiliyor onlara diğer oyun dergileri gibi.

Şu an internet üzerinden takip edilecek en iyi site Trgamer bence.En azından düzgün ve saygılı yazı yazıyorlar.Gerçekten korsanla savaşıyorlar.[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Ya almıyolarsa almıyolar. Onların gücü yetmiyo demek ki, gücü yetenleri almaya teşvik ediyolar, yasak mı?

TR Gamer rulz bence, ama TR Gamer Merlininkazanı'nı döver demiyorum. İsteyen, istediği siteden okur.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Kopya oyuna olayına karşı değilim Türkiye gibi bi ülkede ekonomik durumu belli herkesin kimse bir oyuna 50 60 Euro veremez kusura bakmayın.

Bu arada bazılar demiş Trgamer yazarımısın alakası bile yok. Oyun sektörüyle bu kadar alakalı değilim. Ama Trgamer MK gibi lap die inceleme yayınlamamış AOE 3'ün. He belki kopya inceleyecek olsa bile belli zaman geçmesini beklemiş ama MK torrentlere daha yeni düşen bir oyunu hemen incelemiş. Bir kere bırakın şu yok ms bize getirio oyunları falan olayını ben pek zannetmiyorum hemen daha oyun çıkar çıkmaz "Aman bu oyunu hemen MK yazarlarına verelimde incelesinler" diceklerini. Neyse keyifleri bilir ister kopya ister orjinal incelesinler ama sonradanda çıkıp orjinal alın oynayın die nasihat etmesinler millete[signature][hline]bi an çok korktum ben de. geçti sonra
Sosyal ağlarda paylaş

said:
robinson, 11 Ekim 2005 23:16 tarihinde demiş ki:

Al işte adam laf edecek bişey bulamadımı gelio cocuklar gibi "Sen kaç defa orjinal aldında konusuon" dio. Hey Allahım bana sabır ver. Ben bu işi sizin gibi profesyonel şekilde yapmıyorum kusura bakma o yüzdende orjinal oyun almak zorunda da değilim ama sen eğer bu işi profesyonel olarak yapıosan ki yapıosunuz MK olarak o zaman orjinal alıp incelemek zorundasın.[signature][hline]bi an çok korktum ben de. geçti sonra
Sosyal ağlarda paylaş

said:
robinson, 11 Ekim 2005 23:16 tarihinde demiş ki:
Çok değil 1-2 ay önce aynı konu yine açılmıştı. bazı eski yazar arkadaşlar kötü yorumlarda bulunmuştu. o konu aklıma geldi şimdi, arayıp bulamayacağım ama sırf bi siteye yüklenmek neden gerçekten. trgamer yazarımısın? yada daha birçok yarışan rakiplerden birinin yazarı mısın?

1. Microsoft zaten sponsor olmuş getiriyor oyunları neden kasalım?
2. birçok site sahte-orjinal farketmez diyip inceliyor.
3. günümüz şartlarında bedava olarak bu işi yapmak kolaymı
4. hadi kolay diyelim türkiye'de kolaymı.

Arkadaşım bizim görvimiz orjinale yönlendirmek. orjinal almak isteyen oyuncuları en iyi şekilde bilgilendirip, iyiyi güzeli o parayı hakedeni almasını sağlamak. BİZ OYUN İNCELİYORUZ. Biz görevimizi başarıyla yapıyoruz. oyun piyasaa çıktığı gün inceliyoruz. Oyuncuları yabancı kaynaklarda oyalamıyoruz. Kendi dillerinde bilgilendiriyoruz. Ve bir orjinal oyun alıp sıkılmadan bunalmadan oynamanız için gereken her türlü bilgiyi sağlıyoruz.

Umarım cevap açık ve net olmuştur.

Saygılarımla.. Başar Özcan
Not: Kişisel bilgilerim açık mailim bilmemnem herşeyim gözler önünde, ordan da temasa geçebilirsin.

peki robinson derdini anladık bir nevi haklısın ama ;

Siteniz niye sürekli asparagaz haberler yayınlıyor ?

Peki demişsin oyun çıktığı gün alıp oynuyoruz orjinale yönlendiriyoruz.

Günümüz şartlarında orjinal oyun Türkiye'ye 1 ay içinde geliyor.Sen bu oyunu ballandıra ballandıra anlatırsan oyuncu gidip almak isteyecek ve en yakın çözüm gidip korsanını alacak.

Senin yazını okuyan insanların çoğunda kredi kartı vs. yok ki gidip Yurt dışından getirtsin.Seni okuyanlarda beyin yok ki orjinalın değerini bilsin ?

Şu açıdan bakmak gerekirse MK'yi niye kötülüyorum.MK 'yi 2000'in başlarından beri yanı daha amatör site zamanlarından beri takip ediyordum.Bir çok yazarınızı da tanıyordum ama şu son zamanlarda özellikle 6-7 aydır çıkan haberler olsun , tavırlar olsun site gerçekten bozuldu.

Trgamer ile MK'yi karşılaştırıyorum da ;
TrGamer'da haftada 20 haber yayınlanıyorsa MK'da 50 haber rahat var.Ama baktığımızda bu haberlerin çoğu yerinde ise Sallama.Şu gerçektir ki çoğu ise sponsorların paralelinde haberler

Bir haberi hüç unutmam ;

Türk Telekom'dan Gelin-Kaynana programlarına destek için ev telefonuna klavye!!!!

Başlık buydu ve haber içeriği de hatırladığım kadarıyla şu idi:

Türk Telekom'dan Gelin kaynana programlarına destek vermek için klavye vs. vs. sonrasında türk Telekom'dan yetkili birinin ağzı ile "bu sistem ile abonelerimiz tvlerdeki gelin kaynana programlarına ev telefonlarından oy kullanabilecekler" sonrasında telekom'a onlarca laf sokulmuştu haber içinde !

Babam Telekom'da bölge müdürü ve sorduğumda ilk defa duyuyorum dedi.Biraz soruşturdu benim için böyle bir şeyin söz konusu olmadığını öğrendi.Üyelik alıp bunu yorumların arasına yazdığımda mesajımın + üyeliğimin silindiğini gördüm

Bu mu peki sizin tarafsızlık anlayışınız ? Ailem telekom'da çalışıyor değil bu tepkim yalan haberleriniz.Tek bu haberlede sınırlı değil oyun haberi olsun donanım olsun bir sürü haberler vardı hepsini arar bulur linkte verebilirim...

Siz sitenizde korsan inceleyip bunun üzerine Orjinal alın diyemezsiniz.Her şey burada biter.Hayatımda aldığım oyunlardan 2 tanesi korsan ise 5 tanesi orjinal.Genelde emule ; ares vs. programlardan indirir beğenirsem gider alırım.En son korsan oyunumu yalan değil geçen ay aldım o da çok merak ediyordum denemek içindi.

Öncelikle orjinal çıkış zamanı ile incelenmesi gerekli orjinalı savunasınız.Korsan alıp orjinalı savunmak çok basit bir fikir benim için[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 11 Ekim 2005 23:42 tarihinde demiş ki:
Ya almıyolarsa almıyolar. Onların gücü yetmiyo demek ki, gücü yetenleri almaya teşvik ediyolar, yasak mı?

Önce şu uslübunu düzelt lütfen...
Sonrada bir düşün kopya alan bir adamın insanları orjinal oyun almaya yöneltmesi ne kadar mantıklı ?
Benim demek istediğim de senin söylediğinle şu noktada örtüşüyor; gücü olan alır zaten, ama kimsede standart Türkiye bilgisayar oyuncusuna kalkıp neden kopya oyun alıyorsun diyemez.
Konunun özü ile ilgili yorumumda şudur, ne mk ne de trgamer ne de level, bir oyun almadan önce hiç birinin yorumlarına bakmam zaten alacağım oyunsa daha önceden haberim olur lakin incelemeyi yapan "kopya oyuna hayır" deyip incelemesini ordan yapıyorsa bir düşünürüm, birde ekliyim şimdiye kadar hiç mk ya da trgamer a girmedim.[signature][hline]The one side moon is always dark.

[Bu mesaj dreagloth tarafından 11 Ekim 2005 23:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ha şunu söyleyeyim üst mesaja bakarak.

Bu güne kadar MK'ya girdiğim kadar Trgamer'a girmedim bile.

TRGamer'a nette yapacak bir şey kalmadıysa sadece haberleri okumak için tıklarım o kadar.ne bir yazarını tanırım ne de o sitede üyeliğim var.

MK bozdu demeye çalışıyorum kısacası...[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 11 Ekim 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
öncelikle arkadaşlar şunu söyleyelim ;

merlininkazanı tamamen yalan bir site.Sürekli yalan haberler yayınlıyorlar.Dediğiniz gibi cracklı oyunlar vs. inceliyorlar.

Trgamer ise cracklı oyun incelediğini pek görmedim.Arada sırada çok beklenen oyunlar vardı ama şu an TRGAMER Türkiye'nin en iyisi.

Level'in ise anlaşmaları var oyun çıktığı gibi kargo ile gönderiliyor onlara diğer oyun dergileri gibi.

Şu an internet üzerinden takip edilecek en iyi site Trgamer bence.En azından düzgün ve saygılı yazı yazıyorlar.Gerçekten korsanla savaşıyorlar.

Bu kadar yandaş, bu kadar yönlendirici bir yazı daha okumamıştım bundan önce.
MK TrGamer'ı kat be kat katlayan bir yapımdır.
Murat Şen akıllısının BETA oyunları bile "orjinali elimde olduğundan inceledim" dediği bir TrGamer ile aynı cümlede, paragrafta kullanmak bile saygısızlıktır.
MK'nın tüm haberleri GameGuru, SlashDot gibi saygın yerlerden gelir. Aralarında asparagas varsa bile, o sitelerin haber merkezlerinin suçudur bu.
Konami'nin haber merkezine kayıtlı kaç tane dergi var MK hariç?[signature][hline]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim yönlendirme değil düşüncedir bu . Ben Türkiye'nin en iyisi olarak düşünüyorumdur yazmışımdır.

Nereden haber aldığı beni ilgilendirmiyor incelesinler o zaman doğru mu diye bakınsınlar bana ne ! Ben yalan haber okumak istemiyorum.[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada arkadaşlar şunu düşündüm;

Bu tartışmanın solcu ; sağcı tartışmasından farkı yok aslında.

Ben MK'yi belirli sebeplerden kötülüyorum , başkası trgamer'i.

Bu tartışma bitmez herkesin kendi fikirleri olacak tartışma büyüyecek.

Olay gerçekten büyük kavgaya dönmeden konu kilitlensin diyiyorum ve şikayet et'ten bildiriyorum.

Saygılar;[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de herhangi bir yazı yazarken içimize işlemiş otosansür ve örtbas sistemini kullanırız... Sokaktaki adama sorsan hepsi kitap okuduğunu, gazete aldığını, tiyatroya gittiğini söyler. Ama gazete aldığını söyleyen insan sayısı ile gazetenin satışı örtüşmez... İşte bu ikiyüzlülük sebebiyle prensib olarak gösterilen, değer adledilen şeyler ile uygulananlar daima çelişir. Aslında bu Türkiye'nin ve Türk halkının en büyük sorunlarından biridir... Ha diğer yandan; orijinal oyunun bu kadar yüksek olması sebebiyle korsan oyun kullanmak -ne yazık- doğru bir tercih olacaktır.[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç de kitlenmesi gereken bir konu değil. Hele ki tartışamıyoruz, iş büyüyecek diye kitlemek hiç doğru değil. Eğer herkes kendi fikrini savunup hakaret etmeden tartışacaksa bilakis açıp kalmalı yoksa forum dediğimiz şeyin anlamı kalmaz.

Konu sapar, insanlar artık söyleyecek Türkçe kelimeler bulamayıp başka silahlar çekilir, o zaman kitlenir.[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın blackrose

dasaa ayrıca sende haklısın ülkemizin şartları altında malesef korsan oyun daha yatkın kalıyor.

Bir kere şu düşünce insanın kafasına kazınmış : neden o kadar para vereceğim korsan varken

Tabii ki bu da bir nevi haklı bir düşünce ama şu açıdan bakmak gerekilirse ;

Ülkemize oyun dapıtımı yapılırken piyasa kontrol edilir.Korsanın ağırlıklı olduğu piyasaya yüksek ücretten bırakılır oyun.İçeriden bir denyo çıkar alır az satarız çok alırız.Çünkü korsanla orjinal yarışamaz asla.

Bunun olduğu ülkede ise zaten oyun getirtemez firmalar çünkü düşünün.Sen EA'dan oyun alacaksın.Diyelin 10 milyon'a aldı 20'ye satacak.O oyundan 1 milyona korsan alınırken niye 20 milyona orjinal alınacak? Bu durum üzerinde o firma bir daha oyun getirir mi ?

İşte ülkemizdeki tek sorun bu.Oyun piyasasına yatırım yok.Avaturk'u özlüyorum şahsen.100 milyona satıyorlardı her yerde Avaturk 30-49 civarinda hep.Orjinal piyasası şu an biraz daha aşağıya çekilmişse fiyatlar Avaturk sayesindeydi.Kapandığı kötü oldu.

Orjinal almak her zman en iyisi.Ayda bir kez alalım gene de orjinal alalım arkadaşlar...

Zaten ileride korsan alınamayacak.Blue RAy'lerden sonra...[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 12 Ekim 2005 00:18 tarihinde demiş ki:
Bu arada arkadaşlar şunu düşündüm;

Bu tartışmanın solcu ; sağcı tartışmasından farkı yok aslında.

Ben MK'yi belirli sebeplerden kötülüyorum , başkası trgamer'i.

Bu tartışma bitmez herkesin kendi fikirleri olacak tartışma büyüyecek.

Olay gerçekten büyük kavgaya dönmeden konu kilitlensin diyiyorum ve şikayet et'ten bildiriyorum.

Saygılar;

İnsanlar tartışıyor.
Bir siteyi ve oradaki yazarları yalancılıkla vesaireyle itham eden sensin şu anda.
Yanlış anlama da senin şikayet edilip kilitlenmen lazım bu konuya gireme diye.
Kendi fikirlerin yanlış olduğu için "haydi kilitlensin konu", olur mu öyle saçma şey?

Hadi MK'yı geç, SD ve GG gibi tün dünyanın tanıdığı ve referans aldığı siteleri karalıyorsun.
TrGamer nedir ya? İki tane oyun haberi, bir tane de donanım koy hafta başında.. Bu mu oyun dünyasından haber vermek?

HA bunun yanında MK yazar alıyor. Katılmak istersen göster kendini, "bu iş böyle yapılır ağalar" de, herkes akıllansın.
Kimse durdurmuyor seni...[signature][hline]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...