Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

böyle pot kırılmaz

sheref

Öne çıkan mesajlar

Ben yinede davulcuların gecenin bir yarısı davul calmalarına karsıyım. Evet oruc tutyorum ve inanıyorum. Fakat ya tutmayanlar, hastalar, cocuklu evler, gayri müslüm olanlar. Bunlar bu cekmek zorunda değil. İsteyen yemegini saat 1 de yer yatar. Davulcu 3 te gelir bir daha kaldırır. İsteyen tam ezana yakın saatte yer. Davulcunun saati ile yemek zorunda değilim ki.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Passanger, 06 Ekim 2005 17:12 tarihinde demiş ki:
^^
ya bu bır gelenektır.geleneklerımıze sahıp cıkmalıyız.

tamam guzel soyluyorsunda geleneklerımıze sahıp cıkacaksak adam gıbı cıkalım benım bıldığım eskı davulcular guzel manılerde soylermış ve iyi davul çalarlarmış.bunlar dambıdı dumbudu gurultu yapıyorlar.cekmek zorundamıyız.adam gıbı davul calmasını bılenlere versınler bu işi o zaman.sınav fılan yapsınlar.
ayrıca ben bu geleneğide anlamıyorum bunun artık gelenekle alakası kalmamıs.geleneksede kotu bır gelenek bence.
kaldırılsın.uykumu bozmaya kımın hakkı var.sabahın korunde kalkıp derse gırıyorum.
bırde gayrı muslım olmanın nesı suç anlamadım arkadas bı acıklasada öğrensem.acaba hıristiyan bir ülkede hırıstiyan bir ailenin çocuğu olarak doğsaydı gene müslüman mı olacaktı?
heralde espiri yapmaya çalışmış becerememiş.

[Bu mesaj scarab tarafından 06 Ekim 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

davulcu gelenegini korumaktan once bence korumamız gereken daha oncelikli seyler var,madem niyetliyiz . hem ayrıca evet gunumuz için uygun olmayan bi gelenek bu, benim 1.sınıfa giden kardesim var ve gecenin bi vakti dısardan gelen o gumburtuden korkuyor, ölceginden degil ama neden sabahın korunde kalkacak bir ufakliğin uykusu bozulsun yada korksun?[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
She had rainbow eyes..
Sosyal ağlarda paylaş

Iyıde arkadaslar sabah ezanınıda kaldıralım ozaman.Ben ondanda korkardım cocukken?
@Absolut
bence sahıp cıkıp yasatmak bızım elımızde.Yanı gecenın bır yarısı dedıgın bır aylık bır zamanda ozel bır zaman.Bayramda o davulcu kapıyı calmazsa bızde bahsıs vermezsek olurmu? :)[signature][hline]Elbet bırgun toprak olup gıdecegız.
Besıktaslı dogduk Besıktaslı olecegız.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla fıstık gibi olur. Yani sabah ezanı ile sokakta davul çalan bir adamı karşılaştırman zaten hata. Biri güm güm güm güm LAA LAAA diye geziyor diğeri doğduğun günden beri duyduğun alıştığın bir ses ve ikisinin saatleri arasında çok fark var. Biri uykunun en derin anında belli saatte geçiyor diğer davulcu beyin o günkü guzergahına bağlı olarak +-40 dakika içerisinde geçiyor bir önceki güne göre.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 06 Ekim 2005 17:40 tarihinde demiş ki:
ezan ve davulu aynı kefeye koyup kıyaslama yapmak hata.

dogru, ezan ve davul aynı sey değil, biri din biri de gelenek[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
She had rainbow eyes..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben kendımı bıldıgımden berı o davulcu var.Buyuk ıhtımallede yakında yok olacak ama yazık oalcak.cocuklarımıza anlatıcaz bızım zamanımızda davulcular vardı nerde eskı ramazanlar dıye.[signature][hline]Elbet bırgun toprak olup gıdecegız.
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın dory. tek farklılık o da değil. gürültü oluşturma açısından da önemli bir fark var. ayarsız, yüksek volümlü, kötü söylenmiş bir hal olmadıkça ezan için rahatsız edici gürültü demek zor. davulun çıkardığı ses için direk gürültü nitelendirmesi yapmak yanlış olmaz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Passanger, 06 Ekim 2005 17:41 tarihinde demiş ki:
ya aynı sey deyıl ama sebep-sonuc ılıskısı onemlı.

aynı şey degilse niye ornek verip demagoji yaratıyosun.

her gelenek ölür. 10 20 seneye de davulcugelenegi olsundur.

[Bu mesaj elvyn tarafından 06 Ekim 2005 17:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Biz çucukkende sokakta ayı oynatan çingeneler vardı ama hiç özlemedim yani davulcularda ortadan kaybolsa eksikliğini hissetmezsiniz merak etmeyin. Yani sahura davul ile uyanan kaçınız var? Veya uyanıpta davulcu geçerken camı açıp iç çekerek davulcuyu dinleyen izleyen kim var? Umarım camı açıp iç geçirerek davulcu izlemiyorsunuzdur o ayrı zaten :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

ya ne demogojısı arkadasım.Davulcu ramazanla gelen bırsey olduguna gore dınsel bır yanıda vardır.(sana gore olmayabılır.)
Sadece sebep-sonuc ılıskısının kurulmasını ıstedım.Ayrıca bunuda acıkladım.
Geleneklerımız gıdıyor.sahıp cıkmalıyız dıyorum.Yazık olacak dıyorum.[signature][hline]Elbet bırgun toprak olup gıdecegız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...