Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şizofrenlık nedır?*

UnnamedFeeling

Öne çıkan mesajlar

hayali şeyler görme evet ama tam olarak değil her hastada başka oluyor mesela kimi tarihle bozuyo kimi polislere takıyo görse kuşkulanıyo kimi beni öldürcekler diyor bizden çok değişik düşünüyorlar ve sesler duyup olmayan şeyleri görüyorlar ama ilaç alınca && terapi görünce büyük ölçüde azalıyor.[signature][hline]my silence knows what your silence means...
Sosyal ağlarda paylaş

şizofreni diye bişey yok..yoksa var mı? yoktur yoktur ben kafamdan uyduruyorum. böyle bi topik de yok zaten. acaba..hmm..

neyse efendim:
Kişide en az bir aylık sure içinde aşağıdaki belirtilerden en az ikisinin varlığı ( sanrılar; varsanilar; konuşma özellikleri ve kalitesinde bozulma; aşırı ölçüde garip ve anlamsız şekilde dağılmış davranışlar; negatif belirtiler dediğimiz duygusal yüz ifadelerinde azalma, düşünce ve fikir üretimi ve yapısının kısırlaşması,enerji ve bir şeyler yapmaya hevessizlik hali)

Bu durumdaki kişide hastalığın sureci içinde sosyal, mesleki, ailesel ilişkilerinde ve kendine bakim gibi alanlarda belirgin bozulmalar oluşur. Bu belirtiler en az 6 ay suredir var olmalıdır.

detaylar için: burayı tıklayınız..[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

Uuuuuuuuuufffffffffff desem... paranoyak şizofreniden, katatonik şizofreniye kadar tonla şizofreni var. Şizofren olduğundan şüphen varsa veya bir yakınının şizofren olduğunu düşünüyorsan psikoloğa git. Çoook uzun sürer anlatması.

Dur yaw ben de veriyim web sitesi Budur
[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog

[Bu mesaj dasaaa tarafından 31 Temmuz 2005 21:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sdc_paris, 31 Temmuz 2005 21:07 tarihinde demiş ki:
Şizofrenilik 2 kişilik anlamına gelir.Neredesin firuzeyi izlediyseniz ordaki kadın şizofreniydi kendini evin sahibi zannediyordu daha bilindik filimlerden fight club dada adam şizofreni 2 karakteri var zannediyor ama kendisi.

Bu bilgi yanlış. Beyler bu bilgiyi dikkate almayın. Her şizofren çift kişilikli olacak diye bir madde yok.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
said:
Jedi, 10 Ekim 2005 01:06 tarihinde demiş ki:
Heralde şöyle, ben böle biliyorum diyene kadar gittim araştırdım.

Şizofreni, düşünceleri, algıları, duyguları ve davranışları etkileyen ve hastanın işlevlerinde önemli bozukluklara neden olan belirtilerin görüldüğü kronik bir hastalık olarak tanımlanabilir.

* Şizofreni epilepsi, Multipl Skleroz gibi bir beyin hastalığıdır.
* Bütün kronik hastalıklar (Şeker hastalığı, astım, romatizma...) gibi alevlenme ve yatışma dönemleri gösterir.
* Tedavi edilebilir bir hastalık olmakla beraber zaman zaman alevlenme dönemleri olabilir, hastaların önemli bir kısmında hastalık tamamen ortadan kalkmayabilir.
* Bu ciddi hastalık yeryüzündeki her yüz kişiden birini etkiliyor. Dünyada 60 milyon, Türkiye'de ise 600 bin şizofreni hastası bulunuyor.
* Hastalık genellikle 15-25 yaş aralarında başlamakla beraber orta yaşlarda başlaması da mümkündür. Hastalık ne kadar erken yaşlarda başlarsa kişilik üzerindeki hasar o kadar fazla olur ve normal bir yaşam sürme şansı azalır.

ŞİZOFRENİ NE DEĞİLDİR?

* Şizofreni kişilik bölünmesi demek değildir.
* Şizofreni hastaları nadiren çevreye zarar verir.
* Şizofreni kelimesi, bir konuda farklı ya da zıt duygular taşımak şeklinde hatalı olarak kullanılır. Bu insan doğasında bulunan bir özelliktir.
* Şizofreni erken bunama değildir.
* Aşı gibi yollarla korunmanın mümkün olduğu bir hastalık değildir.

Saygılar...

ilgili thread ;
http://forum.paticik.com/view.php?id=148908
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa sen kendini ne sanıyosun ?
herksee laf atıyosun
çok mu sahane bi insansın
enm biligili olup olmamla değil ben sadece bilşdiğimi yazdım ve öyle de .Her gördüğüm şizorfreni neden iki farklı kişiliği kendi içinde yaşıyor peki.
mesela izlediysen eğer şizofreniyle ilgili 6 7 film izledim ve hpsine de çift kişilikliler.senin engin bilgilerin kadar bilgimiz yok bizim.napalım okumayı da bilmiyoruz.kusura bakma.
edit: adam açıklamasını yapmış diye görüş bildirmiyceksek vay halimize . o zmn bundan sonraki her topice ilk doğru cevabı verenden sonra bişey yazmayalım..bilgisizlik olur valla.

[Bu mesaj SoulCube tarafından 10 Ekim 2005 13:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UnnamedFeeling, 31 Temmuz 2005 21:03 tarihinde demiş ki:
hayali nesne gorme olarak tanımlanıyor genelde ...Ben ornegın kosan kedıler hareket eden agaclar bazen goruyorsam sızofrenmıyım yanı bu neye gırer anlamadım bı turlu..

Halisülasyon olabilir mi ?[signature][hline]ßuyrun buradan geçin.. | ßi kere tıkla noLur? | Lugal'dim ßen Eskiden..!!
Sosyal ağlarda paylaş

=) Sadece üzerinde yazılı olan mesajı okumuş olsaydın keşke
Esas sorun Şizofreninin sadece filmlerde bahsedildiği şekliyle bilinmesidir zaten Her gördüğüm şizorfreni neden iki farklı kişiliği kendi içinde yaşıyor peki. Şizofreni çok yaygındır ve sadece şu çift kişilikli kişilerin şizofren olacağı düşüncesi sebebiyle bile bir çok hastanın tedavisi gecikmektedir. Bu ve bunun gibi sorunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Çünkü hayat film değil ne yazık ki. Geri sarma tuşu vs mevcut değil...
Ayrıca yakınınızda, sevdiğiniz birinin şizofreniye kurban gitmesi ve onun önceki davranışlarının "aman ergenliktir, aman karakterdir vs." diyerek görmezden gelinmesinin sebebi yanlış bilgilendirmedir. Yanlış bilgilendirme olduğu zamanlarda (konuya hakimsem) anında düzeltmesini yaptım, yaparım, yapacağım da.. Kusura bakmayın ancak konu ile bilgi almak isteyenlere -bence- sadece bilgisi olanlar cevap vermeli. Aksi türlü -gözüktüğü üzre- "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" söz konusu oluyor ve -istemeden olsa dahi- kalpler kırılıyor. Ki amacım kesinlikle kalp kırmak değil, sadece doğru bilgileri aktarmaktır...

Sanıyorum buna en iyi örneklerden biri de yine bu başlık altında bulunan
said:
dasaaa, 31 Temmuz 2005 21:17 tarihinde demiş ki:
said:
sdc_paris, 31 Temmuz 2005 21:07 tarihinde demiş ki:
Şizofrenilik 2 kişilik anlamına gelir.Neredesin firuzeyi izlediyseniz ordaki kadın şizofreniydi kendini evin sahibi zannediyordu daha bilindik filimlerden fight club dada adam şizofreni 2 karakteri var zannediyor ama kendisi.

Bu bilgi yanlış. Beyler bu bilgiyi dikkate almayın. Her şizofren çift kişilikli olacak diye bir madde yok.

mesajıdır...

Yeniden belirteyim amaç kalp kırmak değil, sadece hataları düzeltmektir. İstemeden kırdıysam özür dilerim. =)[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

ikiyüzlü olmak...

öfkeliyken öfkeni göstermiyosun,bunun imajını bozacağından korkuyorsun çünkü insanlar senin çok şefkatli oldugunu düşünüyor,hiç öfkelenmediğini söylüyou.bu onların hoşuna gidiyor,senin de egonu okşuyor.Şimdi,öfkelenmek senin güzel imajını bozacak; o yüzden öfkeni bastırıyorsun.İçerisi kanıyor;ama yüzeyde şefkatli,iyi,nazik,tatlısın.İşte bu bölünme hali.İnsanlar bunu hayat boyu yapıyor;sonra da bu bölünme tamamen yerleşiyor.Yalnızken ve hiç rol yapmana gerek yokken bile rol yapmaya devam ediyorsun artık doğal bir şey haline gelmiş,tamamen yalnızken bile sahtelik devamediyor.Artık bu gerçek ya da sahte olma meselesi değil,sadece alışkanlık.Hayat boyu bunun pratiğini yapmışlar ve pratik arttıkça iki bölüm arasındaki mesafe daha da büyüyor.Artık birleştirilemez hale gelince de adına şizofren deniyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...