zydar Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Kız arkadaşım şizofren. İlaç tedavisi var fakat, arada hastalık kendini belli ediyor. İlerde ne kadar süre sonra eğer böyle bir şey varsa, deliliğe uzar? Bildiğim kadarıyla şizofren hastlarının yarısna yakını delirip hastanelere kapatılıyor. ama geri kalnın nası yaşadığını bilmiyorum.[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Şizofreni zaten deli'nin hastalığı. Öyle biliyorum ben öyle değil mi? Şizofreni hastası olan kişiye deli deniyor. Bunun dereceleri falan var galiba[signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Nerf Shaman! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 tedawı edılebılır ya ılla delırcek dıe bı kural yok ama cewre desteği cok onemlı aılesı we ark cewresı cok sabırlı olmalı bu cok onemlı[signature][hline] bırakıp bırkenara yasanan herseyı , atıyorum kendımı gecelere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Benim düşüncem daha kız arkadaşlığı aşamasındayken bu işi bitirmen. Çok bağlandıysan bilmicem ama hayatını karartma derim...[signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Nerf Shaman! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 said: Sensible, 10 Ekim 2005 01:02 tarihinde demiş ki: Benim düşüncem daha kız arkadaşlığı aşamasındayken bu işi bitirmen. Çok bağlandıysan bilmicem ama hayatını karartma derim... :-([signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Heralde şöyle, ben böle biliyorum diyene kadar gittim araştırdım. Şizofreni, düşünceleri, algıları, duyguları ve davranışları etkileyen ve hastanın işlevlerinde önemli bozukluklara neden olan belirtilerin görüldüğü kronik bir hastalık olarak tanımlanabilir. * Şizofreni epilepsi, Multipl Skleroz gibi bir beyin hastalığıdır. * Bütün kronik hastalıklar (Şeker hastalığı, astım, romatizma...) gibi alevlenme ve yatışma dönemleri gösterir. * Tedavi edilebilir bir hastalık olmakla beraber zaman zaman alevlenme dönemleri olabilir, hastaların önemli bir kısmında hastalık tamamen ortadan kalkmayabilir. * Bu ciddi hastalık yeryüzündeki her yüz kişiden birini etkiliyor. Dünyada 60 milyon, Türkiye'de ise 600 bin şizofreni hastası bulunuyor. * Hastalık genellikle 15-25 yaş aralarında başlamakla beraber orta yaşlarda başlaması da mümkündür. Hastalık ne kadar erken yaşlarda başlarsa kişilik üzerindeki hasar o kadar fazla olur ve normal bir yaşam sürme şansı azalır. ŞİZOFRENİ NE DEĞİLDİR? * Şizofreni kişilik bölünmesi demek değildir. * Şizofreni hastaları nadiren çevreye zarar verir. * Şizofreni kelimesi, bir konuda farklı ya da zıt duygular taşımak şeklinde hatalı olarak kullanılır. Bu insan doğasında bulunan bir özelliktir. * Şizofreni erken bunama değildir. * Aşı gibi yollarla korunmanın mümkün olduğu bir hastalık değildir. Saygılar...[signature][hline]Satılık bir kaç donanım parçası (ucuz) [Bu mesaj Jedi tarafından 10 Ekim 2005 01:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 geçmiş olsun diyorum. inşallah tedavi olup düzgün bir hayat yaşar.[signature][hline]Biziz | Değiliz twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki: genk ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heso Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Şizofren hastalıgı nedir?[signature][hline]Liv Tyler Rhekhar - Human Mage Lvl 44 - Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 (O_o) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 jedı bılgıler için saol[signature][hline] bırakıp bırkenara yasanan herseyı , atıyorum kendımı gecelere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 şurada yazdıklarımı quote liyorum... said: dasaaa, 31 Temmuz 2005 21:07 tarihinde demiş ki: Uuuuuuuuuufffffffffff desem... paranoyak şizofreniden, katatonik şizofreniye kadar tonla şizofreni var. Şizofren olduğundan şüphen varsa veya bir yakınının şizofren olduğunu düşünüyorsan psikoloğa git. Çoook uzun sürer anlatması. Dur yaw ben de veriyim web sitesi Budur said: dasaaa, 31 Temmuz 2005 21:17 tarihinde demiş ki: said: sdc_paris, 31 Temmuz 2005 21:07 tarihinde demiş ki: Şizofrenilik 2 kişilik anlamına gelir.Neredesin firuzeyi izlediyseniz ordaki kadın şizofreniydi kendini evin sahibi zannediyordu daha bilindik filimlerden fight club dada adam şizofreni 2 karakteri var zannediyor ama kendisi. Bu bilgi yanlış. Beyler bu bilgiyi dikkate almayın. Her şizofren çift kişilikli olacak diye bir madde yok. Bi de şu site vardı.. burası.. ama bakmadım şimdi açık mı.. ayrıca bu mesajı yollıcam diye yanlış yere mesaj attım ya.. YUH ne diyim.. İyisimi ben uyuyayım..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Hastalık gerileyebileceği gibi ilerleyebilir de, şizofreni fiziksel ve genetik bir hastalık. Kız arkadaşına destek olmalısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 şizofreni delilik değil. beyinde salgılanan bir madde bozukluğu(dopamin) . hastaların en büyük sorunu paranoyadır. ilerde delirme gibi birşey yok. şizofreni hastaları evlenemiyor pek evlense bile çoğu evlilik bitiyor. ha ama düzelen şizofreni hastaları yokmu? var. o da nasıl, tabiki çevresel faktörlerle. ilaçlardan daha çok rol oynuyor bu. kısacası sana çok iş düşüyor gerçekten. sabır ve zaman..doktoruyla iletişim içinde olmanda fayda var. umarım yoluna girer herşey : /[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 deli diye bi hastalik yok, piskolijik rahatsizligi olanlara deli diyolar... edik: gecmis olsun demeyi unutmusum, gecmis olsun... [Bu mesaj aquila tarafından 10 Ekim 2005 01:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 kaç yaşında kız arkadaşın?[signature][hline]:0) ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 arada bende kendimden şüphe ediyorum tabi.. *siteyi inceler*[signature][hline] i own j00 bLogger Mike Voys (geri sayım : 176) says: lan bana 50 mılyon versen 2 yıl köpeen olurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 said: Sensible, 10 Ekim 2005 01:02 tarihinde demiş ki: Benim düşüncem daha kız arkadaşlığı aşamasındayken bu işi bitirmen. Çok bağlandıysan bilmicem ama hayatını karartma derim... Oha! demem lazım ama diyemiyorum siz anlayın derdimi. Psikolojik sorunu/bozukluluğu/farkı olanlara "deli" denir aslında bu bakımdan dunyanın %30 delidir yada %70'şi bilmiyoruz tam hangisi ama böle bi durum var. etrafta duyacağın "annesini kendisini boğuyo gibi görmüş bıcakla doğramış, sevgilisini canavar snamış öldürmüş" gibi hikayeler genelde fasa fisodur, şizofrenler cok nadir cevrelerine zarar verirler, ki coğu o noktaya gelmez bile hemde önemli bi bölümü. Kanser gibi bişey değil bu butun vucudu sarıp daha kötüye gideceği kesin olan bişey değil. ha 5 yıl hiç bişey olmaz sonra bi gün kendini kötü hisseder bilmene olur cart curt, ama coğu şiozfren kimyasallar kullanarak "normal" (doktorların normal dediği yani genelde yaşanan şekil) bir hayat surerler. deldelikten akstın etrafına saldırıp mlleti kesmek veya hebele gubele diye dolaşmaksa bunlar cok nadir grülen olaylar. takma kafana miss gibi kız arkadaşın var işte şizofren aksiyon olur iyidir butur mevzular hayata renk katar ilişkileri hayata olan sevigyi güçlendirir.[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 20 yaşında.. Bu sene öss ye kasıcak, liseyi geçen sene bitirdi. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkdaşlar. Biraz daha bilgi sahibi oldum ve düşüncelerinizden bazıları beni daha çok cesaretlendirdi. Başka bi bilgisi olan varsa yada düşüncesi, tavsiyesi, alabilirm.[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Size yakın olan birisinin şizofren belirtileri göstermesi, sizde şok etkisi yapabilir. Ne yapmanız gerektiği konusunda tereddüte düşebilirsiniz. Şizofrenlik hakkındaki gerçekleri öğrenmek size yardımcı olabilir. Bu gerçeklere, eş, arkadaş veya akrabanızı da denemesi için ikna etmeniz gereken, farklı başa çıkma yolları öğrenmek, dahildir. Belirtileri gösteren kişi için, kendini ne zaman iyi hissettiğini, sizden ne beklediğini, ve krizde olup olmadığını , sizinle tartışmak faydalı olabilir. Aynı zamanda neyle başa çıkıp, neyle başa çıkamayacağınızı açıkça belirlemek de faydalı olabilir. Şizofren belirtileri gösteren birisi de, sizin istediğiniz şeyleri ister; birisinin onu düşündüğünü hissetmek, yalnız olmamak ve duygularını ve imkanlarını konuşabilecekleri birisini. Belirtileri gösteren kişiyi suçlamamak ve ona kendini toparlamasını söylememek çok önemlidir. http://www.multikulti.org.uk/tr/health/understanding-schizophrenia/ Bu sitede yararlı birşeyler bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Throndor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 "deli" tıbbi bir tabir değil.. dolayısıyla "şirofren deli mi" tam olarak cevaplanamayacak bir soru.. ama fikrim şudur ki akli dengesi yerinde olmayana "deli" denir.. Sonuçta şizofren birine "deli" demek mantıken yanlış değil.. ama yine fikrimce sosyal açıdan birine "deli" sıfatını yakıştırmak hoş değil.. "Şifozren" demek lazım.. Ha ama senin sorun ilerde iyice çevresinden koparak, sosyal olamayacak kadar mantığını yitirmek ise, evet, olabilir.. Şirofreni benim kendi tecrubelerime ve tıbbi yayınlara göre "geçen" bir hastalık değil.. İlaçlar sadece baskılamak için.. Yinede hastalığın ilerlemesinin durması veya ne kadar baskılandığı kişiye ve hastalığın karakterine bağlı.. Uzun lafın kısası "şimdiden bilemezsin ileride ne olacağını".. İyi bir psikiatrist bulup tavsiyelerine uyacak ve bekleyip göreceksiniz.. Benim nacizane tavsiyem ise kız arkadaşını konuşarak iyileştirmeye, mantık hatalarının normalde var olmadığına ikna etmeye çalışmaman olacaktır.. Tek yapacağın şey kötü zamanlarda destek olmak ve tedavisini düzenli alması için çaba sarfetmektir.. Geçmiş olsun[signature][hline] Deus Ex Machina Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 koşarak uzaklaş. vereceğin emeklerin hiçbir anlamı olmayacak baştan söyliyim. nerden mi biliyorum ? yıllarca deli bir kızın kahrını çektim ben ve ne oldu ? artık öyle bir hal almıştı ki; ayrılırsam kendimi şerefsiz gibi hissettirdi. gitti bi piç buldu kendisi benden ayrıldı. ozaman ne büyük bir salak oldugumu anladım. hala tedavi görüyor deli. olan bana hayatıma oldu. çok ciddiyim hem de çok. koşarak uzaklaş. hayatı kendine zehir etme. o zaten yaşamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 şizofreninin çeşitleri var. katatonik şizofreniyse dünyayla bağlantısı yok gibi bişey. tabi kız arkadaşından bahsetmiyorum. şizofreni diince tek bi hastalık diye şeetme die dedim..[signature][hline]MISCHIEF. MAYHEM. SOAP. [Bu mesaj Dextra tarafından 10 Ekim 2005 17:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
puritania Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 şizofreni kötüdür ama şisofreni hastası olmaktan daha kötü olan tek şey bu hastalığın var olduğunun bilincinde olmaktır.ilaçla tedavi mümkündür ve şu an hastalığı dizginlemekte olan yegane yöntemdir. ilaç kişiyi bi nbze olsun normalleştirir. ama ilaç dediğin normal bşi deildir direkt uyuşturucu gibidir bana kalırsa- ki uyuşturucu kullanmadım ama uyuşmak böyle bişey olsa gerek -.hayatını ilaçla sürdürebilir ama uyuşmak istemiorsa sonu hastahaneye varabilir olayın. genetik olarak ailede birinde varsa şizofren olma riski çoğalır ama şizofreni ani şoklardan ağır streslerden dolayı da oluşablir bünyede. şizofrenler (ağır olanları) kendilerine ait bir dünyada kendi yarattıkları evrende özgürce yaşar. çoğunlukla resim yapmak yada müzikle ilgili yetenekleri aşırı bir şekilde belirgin olarak artar. hafıza olayı da bazı insanlara göe aşmış boyuta ulaşabilir. sanatçı ruha sahip olurlar hayalgüçlerinden ötürü. arkadaş,aile ortamı çok çok önemlidir. kişiyi çok da fazla kendi haline bırakmamak gerekir yoksa iyice kendine dönebilir. kendine yada etrafa zarar verme gibi bir durum söz konusu olmayabilir. ilerde delirme de olmayabilir. tabi bunlar tedaviyle direkt alakalıdır. kişinin doktorla sürekli iletişim halinde olması durumunda endişelenecek birşey yoktur. şizofrenler bazı durumlarda gerektiği gibi davranamaz,ağlanacak yere gülebilir gülünecek yere birden ağlayabilirler. en ağır şizofreni türlerinden biri katatonik olanıdır bu kişiler dış dünyayla tamamen bağlantıyı kesmişlerdir ve evet onlar yaşamıyordur gerçekten de. herkeste aynı özellikler olmaz genellemeye uzak bir hastalıktır. en önemli belirtilerinden biri halüsinasyonlardır. kişi olmayan sesler görüntüler kokular algılayabilir. işte bu halüsinasyonları engellemek ve kişinin herhangi bişeye zara vermesini engellemek için yada kendini kontrol altında tutabilmesini sağlamak için ilaç tedavisi yöntemine gidilir. ama kişi hiçbir zaman eskisi gibi olmaz olamaz. fiziksel ve ruhsal olarak çok değişebilir asla doktorların dediği gibi normal olmaz. kesin çözümü yoktur. herkeste kişilk bölünmesi olmaz gerçi şizofren kelimesinin kökeninde zihin yarılması diye bir anlam çıkar ama bu olay herkeste görülmeyen bir olaydır. şizofrenle uğraşmak zor iştir sanırım öyledir bilmiorum:)kendimle hiç uğraşmadım:D arada gelir gider.gelip gidince korkmamak lazım. çevre desteği önemli. kolay gelsin zydar:D[signature][hline]~wish you were here~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 seninle ilgilenmek o kdar zor gelmiyor bana açıkcası :-) altından kalkarım herhalde..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
puritania Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 eh ne desem bilemiorum ki:) bende kasıcam seni uğraştırmamak için:)[signature][hline]~wish you were here~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar