Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoksa Bu Koku Bilgisayarımdan mı Geliyor?

Finrod

Öne çıkan mesajlar

Belki de yeni nesil bilgisayarlar koku salacak. Joel Bellenson ve Dexter Smith adlı kişilerin kurduğu DigiScents (Sayısal Koku olarak çevrilebilir) adlı bir firma iSmell adlı bir ürün yarattı. iSmell kişisel bilgisayarlara takıldığında, kullanıcının yaşadığı alana doğal bir koku salacak.

Peki bunu nasıl yapacak? iSmell renkli bir yazıcı gibi çalışıyor, ancak birkaç temel rengi karıştırarak çeşitli renkler elde etmek yerine, 100 temel kokuyu kullanıp bunları karıştırarak binlerce farklı koku elde edebiliyor. Bu kokular, yeni kesilmiş çimen kokusundan, yeni yıkanmış çamaşır kokusuna, fırından yeni çıkmış kurabiye kokusundan, çiçek kokularına kadar değişiklik gösterebiliyor. DigiScents yetkilileri, insanların sayısal kokuları daha gerçekçi oyunlar yaratmak ya da parfümlü elektronik posta almak ya da göndermek gibi farklı amaçlarla kullanmak isteyeceklerini umuyorlar. Belki de yakında en çok sevdiğiniz araba yarışı oyununda ani bir fren yaptığınızda bilgisayarınızdan yanmış tekerlek kokusu gelecek

kaynak[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn
Sosyal ağlarda paylaş

oruçlu olarak aklıma tek bişi geliyor :D. düşünsene ramazandasınız oruçlusunuz bilgisayara virüs girmiş etrafa sıcak pide kokuları, iskender kokusu+görüntüsü[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın
Sosyal ağlarda paylaş

pöff o koku verme şeyi bozulursa yandık ya.
bi oyunda lağımın yanından geçiyoruz , bozuluyo o anda paso çürük yumurta kokusu...
düşünmek bile istemiyorum , Kadıköy'de 5 dakika katlanamıyorum zaten.[signature][hline]That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
PrudenT, 10 Ekim 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
oruçlu olarak aklıma tek bişi geliyor :D. düşünsene ramazandasınız oruçlusunuz bilgisayara virüs girmiş etrafa sıcak pide kokuları, iskender kokusu+görüntüsü
yuh yaa kırıldım kaldım,ole virüs mü olur yaw:D pide virüsü...)[signature][hline]Follow the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

Windows.W32.Pide.B
Treat: High
It smells like a pide (!) to oruçs (auzhuahz).

Windows.W32.Şeker.F
Treat:Low

Windowuz.W96.Ishkendearr.Ü
Treat: Very Very High
Very good smelling to oruçs and they are making günah.

auzh[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın
Sosyal ağlarda paylaş

bu yazıyı ilk yazan kişiyi , alnından öpmek istiyorum , bu kadar anlatım bozukluğunu bir arada ilk kez gördüm . Yazıyı okumak resmen eziyet oluyor .[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 10 Ekim 2005 19:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...