paspatur Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Sorunun yanıtı nedir? Kimi ewet uykuda diyor ki bana daha mantıklı gelen budur. Kimi de hayır uykuda diil diyor... Konu hakkında bilgisi olanlar lütfen konuya açıklık getirsin...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eshevar Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 bazı hormonların salgılanması uyku sırasında artıyor diye hatırlıyorum(çocuklar ve ergenlikte büyüme hormonu örneğin) ayrıca uykunun ilk aşaması olan hafif uykuda vücud faliyetlerini oldukça hızlı devam ettirdiğinden bu evrede çok eneri harcanıyor(uyku bozukluklarına bakabilirsiniz buna daha ayrıntılı bir açıklama için, böyle bir rahatsızlık var) ama derin uyku aşaması için bir şey söyleyemem. ha, unutmadan bazal metabolizmaya tam olarak ulaşamıyoruz ama oldukça yaklaşıyoruz diye hatırlıyorum[signature][hline]Yıldızlarla süslenmiş kalın siyah göğü üzerimize aldık. İki küçük parıltıya baktık ısınmak için. Etrafımıza kalın surlar bulduk. Sonra duygu denilen o garip şeyde kaybolduk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 bu konuda çok fazla bilgim yok ama koşan bir insna göre daha fazla enerji harcamayacağımız kesin. ama şu gözlemim oldu. uykuda fazla enerji harcıyoruz. mesela ben bazen öğleyin uykuya daldığımda terli terli kalkıyorum. sıcaklıktan demeyin. şimdi. normalde terlemiyorum ama uyuyunca mesela derste yüzümü falan peçete ile silecek derece de[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 bazal metabolizmanın uyurken oldugunu biliyorum, oyle hatırlıyorum emin gibi bişe işte[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki: ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım Çizimlerim [Pati Albüm] She had rainbow eyes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 PubMed: ["basal metabolism" sleep] sonuçları burada. Araştırmalar yüksek düzey kaçabilir ama ilgili kişiler için koyayım dedim. Başka kaynaklardan aktarırsak: said: ŞU KAYNAK demişki: The basal metabolic rate (BMR) is the rate at which calories are spent for these maintenance activities. The BMR varies from person to person and may change for one individual with a change in circumstance, physical condition or age. The BMR is lowest when a person is lying down in a room with a comfortable temperature and is not digesting any food. At this time, the least amount of oxygen is needed and the least amount of heat is being generated by the activities of the cells. During sleep, the person is more relaxed, but there is more muscular activity, so BMR tends to be slightly higher. Ama uykuyu REM ve NREM olarak ayırırsak bu yukarıdaki bilgi REM için geçerli. NREM döneminde kaslarda birnevi felç durumu olduğu için metabolizma hızı düşebilir.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion [Bu mesaj Qui tarafından 07 Ekim 2005 21:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Meditasyon sırasında çok daha az enerji harcıyoruz. [Kaynak? /Qui] [Bu mesaj Qui tarafından 07 Ekim 2005 21:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Uykuda metabolizma aktif olduğundan enerji harcarız doğal olarak. İnsan metabolizmasının en pasif olduğu zaman herhalde tam uyuklama anı filandır.Hani insanın içi geçer ya. Hem hareket etmiyosun, hemde daha uyku sırasında salgılanacak olan hormonlar salgılanmaya başlamıyo filan...[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ze-NoN Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 böyle uzanırken ve bişiy sindirmezken di sanki uykuda artıyordu galiba[signature][hline]Biliyorum ki ben tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında hiç bir şeye sahip değilim. Faust-Goethe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 uyku bazal metabolızmeye en yakın halımızdı galıba. en az enerjı harcadığımız kaslarımızın dınlenme halınde olduğu sadece cok az metobolık faalıyet için enerjı harcanan durum yanı...[signature][hline]zorda kaldığım tum zamanlarda yalnızlığım sendınn!!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Tercüme edeyim, anlaşılmadı sanırım. said: The BMR is lowest when a person is lying down in a room with a comfortable temperature and is not digesting any food. Bazal metabolik hız, kişi uygun bir sıcaklıkta, yatar pozisyonda ve herhangi bir besini sindirmiyorken en düşüktür. said: During sleep, the person is more relaxed, but there is more muscular activity, so BMR tends to be slightly higher. Uyku sırasında, kişi daha rahatlamıştır, ama kas aktivitesi daha fazla olduğundan dolayı bazal metabolik hız artmaya meyillidir. Tam metin: Understanding Human Energy Requirements /Roberta B. Williams [signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion [Bu mesaj Qui tarafından 07 Ekim 2005 23:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 telezyon izlerken uyurken harcadığımızdan daha az enerji harcıyomuşuz diye öğrettilerdi lisede, ilginç geldiydi aklımda kalmış.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 daha dun dershane de ısledık senın bahsettıgın sey bazal metabolızmadır we kesınlıkle ama kesınlıkle uyku halınde deıl sartları yemek yedıkten en az 12 saat sonra sırt ustu uzanır sekılde olmak lazımmıs dısarının sıcaklıgı wucut sıcaklıgına esıt olcak... [nedenı vucutun sıcaklıgı dengelemek ıcın enerjı kullanmaması ] bu durumda wucut sadece yasamsal olaylar ıcın enerjı harcıyor uyku halınde ıse ruya fln gorduguumuz ıcın sınırsel olaylar dewam edıyor we ımpuls ıletımınden dolayı enerjı harcanıyor hatta bazı :F :S olaylarda uykuda 4500kal harcanabılıo :F [Bu mesaj Burax tarafından 09 Ekim 2005 12:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Neden kas aktivitesi uyurken daha falza oluyor? BAşka biR soru soruyum:Saat 22.30 ile 01.00 arası uyumak hormon salgılanması oldugu için kesinlkke uyku durumunda olunması gerktiğini duydum.Peki bu arada(22.30/01.00) uyudugumuz uykuyla ayakta kalabılırmıyız yani insana gerekn uykuyu o aralık karşılayabilirmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Konuya cevap yazarken bir yanlışımı farkettim. :) REM (rapid eye movement) fazı, zihinsel aktivitenin yüksek fakat kasların felce uğradığı faz. NREM ise tam tersi. REM'de eğer bu paralizi olmasaydı zihinsel aktivitelerimiz ışığında kalkıp ne yapardık bilemiyorum.. Bu tablodaki EMG kısmı kas aktivitesini gösteriyor. NREM'in ne kadar hareketli, REM'in ise ne kadar pasif olduğunu dikkat. Fakat EEG'de ise zihinsel aktivite tam tersi (EEG kaydında düşük amplitüdlü fakat yüksek frekanslı dagalar aktiviteyi gösteriyor). Bu tablo uyku süreleri ile ilintili.Information about Sleep (güzel bilgiler var) Ayrıca;Basics of sleep behaviour[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion[Bu mesaj Qui tarafından 10 Ekim 2005 17:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar