Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağ üzerinden Server

guardteam

Öne çıkan mesajlar

Evt bu konu çok konusuldu arattım kesin bir yanıt yok.
İnternet Bağlantı Paylaşımı nı (98se) devre dışı bırakmadan server a nasıl internet üzerinden player alınır.
Kesin bir cevap bulamadım uzun süredir.
Ağ üzerinde oynamalar yaptım ya nete girimiyor ya server a.[hline]İmza bilmem ağa parmak bassam olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Bak iki makine birbirine bağlıyken gerekli ip ayarları yapılıysa makineler birbirini görürü ve oyun oynayabilirsin ama ikisini birden internete sokamazsın bunun içinde ayrıca ufak bi program kurman gerekiyo(sanırım bu program zaten windows un içinde mevcuttu onu tam hatırlayamıyorum)ikisinide hatasız kurduktan sonra sorunun hallolur.Sana şöyle bi tavsiyede bulunim ağ kurmaktan anlayan birinden yardım alırsan onlar halleder
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun Su ki Ağ kurmak değil derdim iki makinemde sorunsuz şekilde nete bağlanıyor. Sorun bir makineden Ftp, İrc, Sphere veya başka bir server kurdugum da internet üzerinden girilememesi firewall yok port lar açık bir port scanner ile taradıgımda açık port u görebiliyorum. fakat internet üzerinde server lara giriş yapılamıyor o dediğin windows un içindeki paylaşım programı internet bağlantı paylaşımı yüklü
Not : İnternet Bağlantı Paylaşımı devre dışı bırakıldıgı zaman sorunsuz giriş yapılıyor.

cevap alamadım alamicam sanırım bir cevap ben buldum ama uğraşmak gerekecek.

Buradan Benim Gibi Aynı Sorunu Yaşayan Arkadaşlara;
İnternet Bağlantı Paylaşımı Yerine Bir Proxy Programı Kullanın Proxy Sayesinde Sorunsuzca Girebilir Arkadaşlarınız serverinize.

Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Baglantı Paylasımı Olan Bir Makinada Girmenin Bir Yolu Yok Bildigim Kadariyla Bu ısi Sadece NAT Destegi Olan Bir Router la Yapabilirsin.. Router ın Config Sayfasına(veya telnet) e girersin su porta gelen istekleri 192.168.1.1(server ip) ye yonlendir dersin olur biter yada daha gelismis bir sekilde linux makinan varsa linuxten paylasim veririsin aynı sekilde linuxten portmap yaparsın serverına girer boylece routera gerek kalmaz ms ortaminda portmap yapılıyordur kesin ama nasıl yapıldıgı konusunda bilgim yok..
en Rahat Ve Benim Zamanında Kullandıgım Router yontemidir...[hline]Absolute & Lonely....

[Bu mesaj Kobe tarafından 26 July 2003 19:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Oh be bilen birini görmek güzel. :) dier arkadaslar hakketen olay böyle yani cok sordum cok aradım ftp irc sphere http neler neler yaptım hep elimde patladı :)
sonunda port map ı düşünüyorum aceba varmıdır.

suan proxy yaptım ve oda ne calısıyor hem net hem server evt olabiliyor.

tek sorun proxy cache tutuyor sayfayı güncellemiyor ben bu attıgım post u görebilmek için proxy i kapatmam gerekiyor mesela ama ayarı var bütük ihtimalle saolun herkeze.
Sosyal ağlarda paylaş

Oh be bilen birini görmek güzel. :) dier arkadaslar hakketen olay böyle yani cok sordum cok aradım ftp irc sphere http neler neler yaptım hep elimde patladı :)
sonunda port map ı düşünüyorum aceba varmıdır.

suan proxy yaptım ve oda ne calısıyor hem net hem server evt olabiliyor.

tek sorun proxy cache tutuyor sayfayı güncellemiyor ben bu attıgım post u görebilmek için proxy i kapatmam gerekiyor mesela ama ayarı var bütük ihtimalle saolun herkeze.
Sosyal ağlarda paylaş

ya git netten winroute pro yu indir..
internete bağlandığın ethernet cardının ayarlarında winroute programında nat seçeneğini enable ediceksin..
ondan sonra bilgisayarlara stabil ip wer mutlaka 192.168.0.1 ve 0.2 çok uygun.
her zaman ana makineden kur serverı sonra logine diğer networkteki makine 0.1 olan ipyi yazıcak port 2593 flndır sanırım tam hatırlamıyorum şimdi.

netten bağlanmak siteyenler ise senin nete çıktığın ipni yazıcaklar logine.. bu akdar basittir bu ne kasıyosunuz..[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...