nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Bence vazoyu kırınca geri dönersin ama yeni anılarla. Eski sen değilsindir. Kişiliğin aynıdır ama aynı döneme ait iki anın vardır. Tehlikeli işler bunlar. Ben olsam sadece izlerdim geçmişi.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Sen gelecekten geldin, olmayan bir geçmişi nasıl hatırlayacaksın? + Diyelim gittin geleceğe, orada senden bir tane daha var geçmişe giden, onun anılarına ve anlattıklarına sahip insanlar olması gerek değil mi? E vazo yok kırık, bu adamlar ne diye orada olsun o halde?[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Zaten bence aynı zamanda aynı kişiden iki tane olamaz. Zaman yolculuğunda da birşeyleri değiştirmek imkansızdır. Sadece izleyici olursun. Eğer ki olabilecek olsaydı böyle bir durum, ben olası teorimin arkasındayım.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 said: aquila, 27 Eylül 2005 23:38 tarihinde demiş ki: mumkun, insani 60 dakikada 1 saat ileriye goturen aletler var... Asın bunu! Bu cevap kaç insanın hayatına mal olmuştur bilmem :D:lol:[signature][hline]i was born ready...Human not anymore.. 5000 km back and i will not mercy! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 said: Halfmumi, 28 Eylül 2005 23:20 tarihinde demiş ki: said: aquila, 27 Eylül 2005 23:38 tarihinde demiş ki: mumkun, insani 60 dakikada 1 saat ileriye goturen aletler var... Asın bunu! Bu cevap kaç insanın hayatına mal olmuştur bilmem :D:lol: Ben de aynı tepkiyi vermiştim. :D[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: kymophobia, 28 Eylül 2005 22:47 tarihinde demiş ki:MAtematik tektir, bu tartışılmaz. Yani yeni fikir üretmeyelim, galaksinin sistemini reddetmeyelim rica ederim. Şimdi başa dönelim, olay şudur; Tarih tekerrürden ibarettir. Sen o vazoyu kurtarırsan, gelecekte varolmayacağın için geleceğe gidemezsin. Çünkü sen kırık bir vazonun geleceğisin. Yaşanmamış bir zamanı tanımlayamayacaksın asla. Rakam olarak tanımlarsın, vesaire tarihi, vesaire saatine zaman yolculuğu yaparsın ama o zamanın soyut varlığında yer alamazsın. Peki bu halde ne olur? Şöyle ki, sen artık olmayacağın için, zaman makinesi ile aslında geri gelememiş olman gerekir. Çünkü sen kırılmış bir vazonun gelecekteki sabitliğinden yol alıp geri geliyorsun. Şimdi kırık vazo yok, onun geleceği de yok, e olmayan gelecekten bir zaman makinesi ya da yolculuğu da olmayacaktır. Böylece, senin de varolman imkansızdır ve zaman yolculuğu olanaksızdır. Sadece "EN BASİT ANLATIMI İLE" (fizikçiler hemen alınmasın diye) 1 saniyede dünyanın etrafında tam tur atabilirseniz, o zaman sizin saatiniz ve dünyanın yer saati farklı olacaktır. İşte size zaman yolculuğu... rica etme. matematik okuyan birisi olarak bunu soyluyorum ki hicbir sey gorundugu gibi degil. zaten matematikte universitede anlatilan derslerin cogu teorilerden olusuyo sadece. anlatamadigim noktaya geri donuyosun yine. ben diyorum ki eger ben gelecekten gelip o vazonun kirilmasini engellemissem, zaten bugun de o vazonun kirilmasi engellenmistir, vazo kirilmamistir. buna karsilik sen diyosun ki ama vazo kirildi dondun duzelttin... benim anlatmaya calistigimla bunun bi alakasi yok. cunku bu teoriye gore ben geri donup onu duzeltmissem o bugun de kirilmamistir cunku zaman butundur. (bundan onceki mesajlarimda farkli bi sey mi sooledim ben... lutfen onlari oku)[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Asıl ben sana anlatamıyorum, sen sürekli aynı noktada kendini tekrar ediyorsun gibime geliyor bunca açıklamaya rağmen... Ben de farklı olmasam da... 1. Senin geldiğin gelecek, kırılmış vazolu gelecek. 2. Senin geçmişi düzeltmen olanaksız, çünkü kırılmamış bir vazonun olduğu gelecek yok. 3. Vazoyu düzeltirsen sen varolamazsın, çünkü kırılmış vazonun zamanı büktüğü yerden sonrasında varoluyorsun. 4. Vazo kırılmadığı için, geri dönme imkanın da kalmaz, zira vazonun kırılmışlık geleceğini yokediyorsun. 5. Bu şartlar altında, sen varolamayacaksın. 6. Varolmadığın için aslında hiç geri gelememiş olacaksın. Böylece geleceğini hiç olmamış saymamız gerekecek. 7. Tüm bu veriler ışığında, zaman yolculuğu olanaksızdır. Daha net anlatamam, üzgünüm. Kaldı ki bunu yeterince bilimsel platformda da tartıştım zamanında, zaman makinasının asla varolamayacağı gerçeğini kabul etmek lazım artık. "Tarih tekerrürden ibarettir", evet doğrudur. Kanıtlamaya çalıştığın şeyi tekrar tekrar okudum ve yanlış, düşüncende hata var. Hataların; 1. Geçmişi göremezsin. 2. Yeni kombinasyona göre gelişen gelecek varolamaz, yukarıda anlattım. 3. Uzay ve delik kavramlarını ele alırsan, asla varlıklar kendisiyle karşılaşmaz. Karşılaşmadan önce bir delik içinden zamanı aşar teoride. 4. Bundan sonra söylediklerin benimkilerle aynı, zaman değişmez. Yukarıda da söylediğimiz gibi. 5. Herşey bir kenara, teoride zamanın kırılması sağlansa bile, beden olarak sınırlamalar yüzünden zaten Einstein teorisini tutturamıyoruz ve teorinin gerçek olamayacağını insan genetik ve tıp bilimi kanıtlıyor. 6. Örneklerin hepsi "yapıldı, edildi" olarak değil, "yapılsa ve edilse" olarak alınmalıdır. Hikaye ağzıyla okunmalıdır. Sanırsam bu noktada biraz daha açıklayıcı olundu?[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... [Bu mesaj kymophobia tarafından 29 Eylül 2005 07:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 hayir pek olamadi. hala ayni yerdesin. vazo eger kirildiysa, gelecek ona gore sekillenir ve biz geri donup bunu degistiremeyiz demistim ben sana zaten. hitler ornegini vermistim. ama anlatamadigim bizim geri donmemiz zaten bugunu sekillendiren unsurlardan birisi. ayni noktaya takildim kaldim cunku hala yanlis yerde hata buluyosun. 1 ve 2 konusunu tartisiyoruz zaten, dogrudan cevap veremem. ancak 3'u soyledigin icin zaten iyi anlatamadigim kanisina vardim. kendinle karsilastigin zaman bu ayni maddenin ayni anda iki farkli yerde olmasi degil; bu bugunku benle, bundan 30 yil sonraki benin karsilasmasi ki senin de bildigin gibi madde her saniye degisiyo. 5 -> benim soyledigim teorinin zamanin kirilmasiyla falan alakasi yok. 6 -> teori oldugu icin yapilabilir edilebilir olarak alinir. ayrica 1 ve 2'de kullandigin kesinligi goz onune alirsak bence bu kadarina goz yummak gerekir... kesin konusamazsin, ozellikle ileride nelerin olacagini bilmeden bu kadar kesin konusman yanlis. tartismayi sahsi yerlere cekmek istemedigim icin bundan sonra fazla ilerleyecegimizi sanmiyorum. eger ilgiliysen google'i acar arastirir gorursun zaten. belki orda daha anlasilabilir anlatmislardir...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Işınlanma Mümkün olduğunda o da mümkün olur bence, ve işte ozaman kıyametin koptuğu gün olur[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum Geceler hiç bitmiyor ben hiç uyumuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPACEFROG Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 ya arkadaslar teoriler solenenler hersey bi yana bunu bugun bile yapabilio olabilir ama bilemeyiz die dusunuyorum yani bu bigun yapilsa bile bunu yapan dahil kimse bilmicek bence tabi bu gecmise yolculuk konusundaki gorusum ayni zamanda vazo olayi icin dolayli yoldan bile olsa kendinizi etkiliyen bi davranista bulunursaniz dielim gecmise gidildi herseyden once gitmenizi sagliyan seyi buyuk ihtimal geride birakicaksiniz cunku bu is icin pek cok olayda oldugu gibi ideal sartlar olmasi gerekicek ve bunlarin bi sekilde saglanmasi lazim olucak (nasilki max hizi 330 olan bi arabanin bu hiza ulasmasi belli dogal sartlar gerektiriosa) vs. hadi neyse filmdeki gibi bindik arabaya bastik sebzeleri icine gazladik ve gittik arabada bizimle geldi sahane. ama unutmayin bu bambaska bi kaos siz gecmise gittiniz artik gecmiste 2 tane sizden var. hadi hos guzel olalim bisey yaptiniz mesela o vazonun kirilmasini engellediniz ve gidis amaciniz zaten buydu bu isi hallettiniz ama o anda zaten sizin gecmise gitmeye karar vermenizi sagliyan etki yok oldu eee simdi nolcak??? gecmistesiniz ama oraya neden gittiginizi bile bilmiyorsunuz bunun yaninda belkide gecmise gitme konusundaki hevesinizi arastirmalarinizi yapmaya gerek kalmadi!! simdi gecmisteki bugun haliniz onlari bilmiyor olmasi lazim diilmi?? e ozaman o aleti nasil kullanicaksiniz? e peki olayin bole olmasi sizin gelecekte kaybolmaniza sebep oldumu?? yoksa siz gecmise gittiniz yolculuk icin motivasyon sebebini kaldirdiniz, e simdi gelecekte sizden bitanede yolculuk yapmicak olan olustu siz gelecege gittiginizde yine sizden 2 tane olucak sorasini bilmiyorum bunun ama benim dusundugum siz o vazoyu duzelttiginiz an o ortamdan kaybolucaksiniz ve farkli bi bilincle o tarihten yasaminiza devam ediceksiniz o yillari yasadiginiz bilincinde olmadan o yillari tekrar yasicaksiniz ve sonuc olarak bu yolculugu bilmicek hatirlamicaksiniz tabiki ilerde o tarihte bu yolculuk olmicagi o is icin etrafinizdakilerde bunu bilmicek o tarih geldiginde. cok uzun ve karmasik oldu galba ama neyse oturdugum an aklimdan gecenleri yazdim ustunde pek dusunmedim tekrar okudugumda bana bile sacma gelen kisimlar olabilir:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: zgrw, 27 Eylül 2005 23:50 tarihinde demiş ki: zamanda yolculuk etmek mümkün hatta bunu yapmaktayız ama ne yazıkki bu süre zarfı içinde mekan da değişmekte , birebir aynı iki farklı saatten (dijital yada analog farketmez) birini uzay mekiğine koyduğunuzda ve diğerinide dünyada bıraktığınızda , uzay mekiğindeki saatin dünyadakine göre 1dk geri kaldığı görülür . Buda zamanda ileri gidildiğini gösteriyor :) benim merak ettiğim bi olay var bizim zaman kavramımız güneşe göre ayarlanmış bi şekilde bu örnekte 1dk. zaman farkından bahsedilmiş peki başka bir yıldız sisteminde ne olucak buna göre[signature][hline]çok terbiyesiz bir adamım... ...ayrıca tükürdüğümü de yaladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 diğer gezegenlerde zaman farklı çünkü zaman göereceli. mesela uzayda dakika falan önemsiz ışık yılı var . dünya 24 satte etrafında dönüyor. marsta 184 gün dü galiba kendi çevresinde dönmesi. yaklaışık bir dakikası (eğer dünyaya göre yaparsak)8 dakikamız gibi[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Işık yılı bir uzaklık birimidir, zaman değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Şimdi vazonun kırılması olayında birkaç seçenek var... Diyelim 15 yaşındayken vazoyu, 2005 te kırdınız, 2020 de pişman olup döndünüz... İlk olarak 2005 te bir 15 yaşındaki haliniz, bir de 30 yaşındaki haliniz var.Tıpatıp aynı olmayacağına göre ikiside var olabilir... Ancak diyelim 30 yaşındaki halinizle vazonun kırılmasını engellediniz... Bu durumda 15 yaşınızdan itibaren o vazonun hayatınızda ettiği yeri tamamen kaldırır ne biliyim bu da büyük bir düşünce değişikliğine neden olabilir yani 15 yılda öğrendiklerini birden silip, ardından tekrar yazıcaksın... Eğer 15 yaşındayken vazoyu kırmazsan, 30 yaşına gelene kadar bunun ihtiyacını duymazsın yani zaman yolculuğunu yaptığında hayatın tamamen değişir... Belki zaman kırıldığı noktadan tamamen kopar, tüm zaman 15 yıl geriye alınır, 2005 yılında, 15 yaşındaki benliğiniz vazonun kırılmadığı bir zamanda yaşar, ayrıca 30 yaşındaki benliğiniz, vazoyu kırmış ancak geri dönüp kırılmasını engellemiş durumunda, yine 2005 yılında sıkışıp kalır çünkü vazonun kırılmasını engellediğinde 2005 ten sonrasını silmiş olur.Belkide vazonun kırılmasını engellediği anda 2005 ten sonrasını tamamen yokedeceği için kendiside bir anda yokolabilir... Diğer bir düşünce de; evrenin sonu gelebilir:D Zaman kırılmalarından oluşacak kaosla büyük sorunlar çıkabilir:D[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 peki 2020'den 2005'e dondugun zaman 2005'teki sen 2020'den geleni gormeyecek misin? yani gelecekten gecmise donuyosan, o zaman gecmis de gelecekten etkilenmistir. kisacasi gelecek zaten senin geri donmene gore sekillenmistir.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 ben şöyle düşünüyorum. diünya şimdi bir ülkenin hakimiyeti altında mı? hayır. şimdi bana amerika falan demeyin. böyle ne bileyim. dünyanın hepsi sadece bir ırka hizmet ediyor. falan böle birsey var mı? yok demek ki. geçmiş te vazo kırıdn. gidipte onu engelleyeyim diye birsey yok demek ki. ben sadece geçmişi engelleme diye birsey değil geçmişi ve geleceği film izleme gibi bir sey olabilir mi? buna kafa yormaktayım. olabilir mi? eğer şu ufolar gercek se bunlar olabilir mi? bizi seyretmeye gelen. veya biz nasıl bir böceği gördüğümüzde ona bakarız. o bizi gör mez kendi başına faaliyetine devam eder. gelecekten bizi izlemeye gelen kişiler de bize böceğe bakıldığı gibi bize mi bakmaktalar.?!?![signature][hline]iki sey sonsozdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CwzX Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2005 eğer sen 2020 yılından 2005 yılına dönebiliyosan, bir başka kişi de 2005 yılından 2000 yılına dönebiliyo demektir. demek ki zaman çizgisinde odalar var ve herkes zaman makinesi sayesinde bulunduğu odadan çıkıp dilediği odaya girebiliyo! bu durumda zamanın en küçük birimi sonsuza kadar gidebildiğinden bu odaların sayısı da sonsuza kadar gidebiliyo... bu zaman birimini bir saniye olarak alsak, zaman farkları birer saniye olan sonsuz odalar elde etmiş oluyoruz.... sorun da burada başlıyo zaten.... Problem: eğer zaman makinesi yoksa ve dış etkilerle hiçbirşey değiştirilemiyorsa (vazonun kırılmasına gelecekten gelen bi kişi engel olmuyorsa) odalar aynı senaryoyu tekrar ediyo!! ve bu durumda değişen hiçbirşey yoksa ,farklı zamanlarda seyreden odaların varlığı anlamsız oluyo çünkü tek bir zaman var ve herşey bir kere yaşanıyo! eğer zaman makinesi varsa ve odada oynanan senaryo değiştirilebiliyosa kargaşa oluyo(insanlar yaşlı hallerini görüyo vazolar kırılmıyo herkes panik oluyo) veya bi zaman dilimine kimse gitmiyo mesela herkes mutlu mesut "zaman makinesi icat edilebilir mi?" topicleriyle yaşıyo fln bi de şu var tabi : zamanın ayırabileceğimiz en küçük parçası sonsuzlukta ise hangi zamana döneceğimizi nası ayarlayabiliriz? örn: yıl:2005 ay:ekim gün:3 saat 20:49:57:34:53:17:41.................. nereye kadar ? bi zamana gidiyosan belli bi yere gidersin e abi beni 20:51 dolaylarına yolla ben bi yere girerim! olmaz öle sonuç: zaman makinesi saçma ve mantığa da sığmayan bişey ... mantığa sığsaydı birisi bi çözüm söylerdi ve sadece teknik açıdan yetersiz olurduk bu konu da bu kadar konuşulmazdı:D durum bu...[signature][hline]çocuk büyür babası kadar olur ondan sonra efendim ölür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 zaman makinesini yapabilemek için ilk önce solucan deliklerini bulup oradan geçmeyi başarmalıyız ama solucan deliklerinden sadece atom kadar küçük canlılar geçebilir bu yüzden bi insanı geçmişe göndermek için atomlarına ayırmalıyız tabi gittiğindede geri atomlarını birleştirmeliyiz tabi bu olanaksız bi şey[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 yani insanı değilde atomu geçmişe göndermek mümkün diyorsun nba. senden duyuyorum ilk defa nasıl oluyor.?[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hephasteus Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 Bigbang teorisine göre evren şişme yada sönümlenme hareketleri arasında devinimdedir yani kütlesi değişmemekte ve sadece madde~enerji dönüşümü dinamik bir denge halinde ilerlemektedir.Kısaca evrenin kütlesi sabittir diyelim. Zaman yolculuğu yapılması vazo nun kırıldığı A evreninden vazonun daha kırılmamış olduğu A' evrenine geçiş yapmak demektir ve bu da A' evreninin 'mürettebat ve zaman makinesi' olarak tanımlanabilecek bir kütle artışına maruz kalması demek oluyor.Yani girmiş olduğun ve çıkmış olduğun olası evrenlerin madde~enerji dengesini bozmuş oluyorsun? Evrenin yokolmasına diyemicem (açıkçası fizik bilgim bunu söylemeye yeterli değil :p) ama dengelerinin alt üst olmasına neden oluyor diyebilirim. Ayrıca 'zaman' bazıları tarfından farklı evrenlerde gerçekleşen olasılıklar yığını olarak algılanıyor ; fakat bu olasılıkların varolması gerçekten yaşayan evrenlerde varoldukları anlamına gelmez. Küçüklüğünde kırdığın vazonun yere düştüğü evren ile vazonun kırılmamış olduğu evren birbiri arasında geçiş yapılabilecek gerçeklikte evrenler deildir.Biri yaşanmakta olan ve vazonun yerde beklediği evren iken diğeri sanal ve sadece vazonun karşıt durumunu içeren olası ve zihinsel bir evrendir. Gerçekte vazo kırılmıştır ve sonra bir şekilde evrenin enerji döngüsüne katılmıştır. Şahsi görüşümce;zihnimiz vazonun 2 halini de (kırılma öncesi ve sonrası)bir arada hayal edebildiği için 2 durum arasında geçiş yapılamayacağı gerçeğini kabullenemiyor. (Şaka: ayrıca süper yapışkan diye bişey icat etmişler yahu bi vazo için zaman yolculuğu kasmanın ne alemi var :p) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 olay kapanmıs ama solemeden edemeyecem. Eğer bir zaman makinası olsaydı ve bu makina gelecek ve geçmişe bizi götürseydi. Şuan da zaman makinası icat olmus olurdu.yani gelecekte insanlık bunu başarırsa kesinlikle geri dönüp anlatır.yani hep o makina var olurdu. teknolojimiz makina icadından sonraki bi seviyede olurdu... Sonuc olarak geçmişe dönüp hiç bir şey deişmez. argghh beynim döndü sonu olarak olmaz. ^^[signature][hline]Bir zamanlar KO vardı... Nick : Oosjo_ Clan : UPRISING Job : Blade Master LvL : 6x NP : 28xxx Server: Diez Fake acc a karsı [Bu mesaj ShadowFax tarafından 04 Ekim 2005 23:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2005 zamanda geri Gitmek mümkün değildir. fakat geçmişi görebilmek-duyabilmek mümkündür. fakat yapılamaz. mümkün ama yapılamaz ı açarsak eğer. mesela video kaydı geçmişi gösterir bize. bahsettiğim bu değil tabiki. sesleri duyabiliriz gerekli hesaplamalar ile uzaydan sesleri toplayarak (yada alarak) duymak mümkün. ışığıda toplayarak gerekli frekanslar ile de geçmişi görmek mümkün fakat imkansız. o teknoloji yok ve yapılamaz. ---- video olayına geri dönersek. bütün dünyayı video ya kaydetmek mümkündür. Google Earth ve benzeri programlarda da gördüğümüz gibi resimler halinde bütün dünyanın kaydı tutulıyor ilerki bir zamanda tamamen video halinde tutulması mümkün. bu teknoloji geliştiğinde dünyanın sn sn kaydı tutuluyor olacak ve geçmişi her an görebilceğiz. ------ Fakat bunların hiç biri zamanda yolculuk değildir. Zamanda geri yolculuk tamamen hayal ürünüdür ve yapılamaz. yukarda bir yazı vardı işte vazo kırılır adam geri gider kırılmayı onler fakat kırılmayı onledikten sonra asıl geri dönüş amacı yok olduğu için adam aslında hiç geri dönmemiştir fakat dönmediği için vazo kırılmıştır. burada ki çelişki asla çözülemez. çok güzel bir felsefe.[signature][hline]|Chaos Design & Hosting| |Sindarin MMO| |Ultimatr.Net| |Storm UO| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Zamanda geri dönmekten bahsederken insanların genelde algılayamadığı bir durum söz konusu; Zaman 4 boyutun sadece 1 tanesidir Zamanda geri dönmek uzayda da geri dönmek değildir. Dolayısı ile zamanda yaptığınız 1 saatlik geri dönüş sonucu kendinizi uzayın derin boşluğunda bulmanız kaçınılmazdır. Eğer düşünüldüğü gibi zaman da geri dönerken uzayda da hareket sağlanabilseydi, evrende istediğimiz noktaya ışınlanırdık zaten.. Bu zaman hareketi ve uzayda sabit kalma problemini hesaplamadım ama şöyle söyleyebilirim; Dünyanın ay ile olan vektörel hareketi + Güneş sistemi ile olan vektörel hareketi + güneş sisteminin galaksi içindeki vektörel hareketi + galaksinin evren içindeki vektörel hareketi toplamının saniyede alınan kilometre cinsinden sonucunu bulun.. Bu sonuç tahmini olarak onbinlerce kilometre/saniye dir, hani yüz-ikiyüzbin civarı değilse... Anlayacağınız en en iyimser durumda bile zamanda 1 saniye geri gitmeniz sizi bulunduğunuz noktadan 10000 kilometre uzağa taşıyacaktır.. Bu durumda ise enteresan bir şekilde dünyadaki olaylara müdahale edip zamanı değiştirmeniz mümkün değildir.. 10000 kilometreyi 1 saniyeden önce aşıp dünyada bir şeyler yapacaksınız ki zaman değişsin bu da ne yazıkki insan vücudunun kaldıramayacağı bir ivmedir..Hatta elektronik aletler bile parçalanıp yok olur oluşan G kuvvetinden dolayı.. Tabi birde bu G problemini aşsanız bile, siz 10000km/s ile ilerlerken dünyada sizden uzaklaaşcağı için yakalamanız için 20000km/s de ilerlemeniz gerekmektedir..Üstelik bu hızınızdan dolayı Einstein ın da belirttiği gibi Dünya'nın zamanı sizinkinden hızlı ilerleyecektir, yani bu durumda 20000km/s de ilerleseniz bile 1 saniyede dünyada olamayacaksınız.. Tamamen bana ait olan bu yazıda demek istiyorumki, zamanda geri gitseniz bile, ayrıldığınız zaman bulunduğunuz koordinata ayrıldığınız zamandan önce ulaşıp birşey değiştiremezsiniz veya kendinizi babanızı falan öldüremezsiniz vs., özet olarak olay budur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Oha yukarda yapıtığım hataya bak..Ehehe değiştirmiim bari bakalım kim önce bulacak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 sen x yonunde ilerlerken y yonunden dunyadan geride mi kaliyosun?[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar