Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilik ve Oruç

Masteis

Öne çıkan mesajlar

Fetvalar giderek artıyor bakalım daha neler olacak.He bide ama insan abi bi fena olur tamam alışır ama sonraki yıl mesela oruç tutmazsa bu insan hayatı boyunca oruç tutması gerekiyor.Yoksa eğer 1 yıl tutup bi yıl tutmazsa o insanda yemek yeme diye bişey kalmaz.[signature][hline]Click! | plz!
pogodi, 25 Eylül 2005 17:15 tarihinde demiş ki:
azmış bu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 05 Ekim 2005 17:54 tarihinde demiş ki:
yüce tanrım yardım et.

adabında dedim.. neden okumak istediğiniz yerleri okuyup aradaki kelimeleri es geçiyosunuz cidden aklım ermiyor.. 2 şişe şarap iç yararlı mı dedim. Absolut de demiş 1 kadeh şarap diye.

şunu anlayamadım
1 kadeh şarapta 100ml saf alkol olduğunu varsayalım geriye kalanda yararlı besinler olsun
2 şişe şarapta bu oran değişiyor mu?
yani 1 litre alkol olur ama daha fazla yararlı besin olmaz mı?

100 ml alkol vucudun ebesine zarar vermemesi de ayrı bir tez konusu[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 05 Ekim 2005 17:59 tarihinde demiş ki:
lordofblood sen verdin o fetvayı "yaradan fiziksel gücü verir" diye. bizde senin engin bilgilerinden faydalandık.

Biz orucu Allah İstediği için tutuyoruz yararlı ve sen dedin diye değil.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

1 kadek < 1 şişe
1 kadehteki içerik miktarı < 1 şişedeki içerik miktarı

Görmemiş olayım o yazıyı :)
Ayrıca 100ml dediğin miktarın 3te bir kutu kolaya denk geldiğini düşünürsek 1 kadehte o miktarın olması imkansız hatta bir şişede dahi olması mumkün mü bilmiyorum.

[Bu mesaj Absolut tarafından 05 Ekim 2005 18:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet forgiver ben susuyorum. oran ve miktar kavramlarını yıktın geçtin. yani senin dediğine göre bir elmada 10mg zehir var ve öldürmüyor. ama 100mg zehir insanı öldürüyor. biz 10 elma yesek ölmeyiz çünkü oran değişmiyor öylemi.. peki.. allah orucunuzu kabul etsin arkadaşım.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

Tutmayın diyen mi oldu kardeşim. İstersen yeni doğan bebeğine de oruç tuttur. Bize ne?
Ben öğrenciyim, oruç tutmak da derslerime konsantra olmamı ve başarımı engelliyor. Ve TUTMUYORUM. Bunun için de size hesap verecek de değilim, günaha girecek de.[signature][hline]| Me | | M. Portnoy | | Vic Firth | | Tama |
.. dark forter // god forgives... i do not! ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 05 Ekim 2005 18:05 tarihinde demiş ki:
1 saat kaldı hazırladım herşeyi :)

hayatta tulumba almam , canım çekti bugün alışveriş yaparken aldım gittim :)

Bizdede ıspanaklı börek yapılıyo kokusu manyak güzel geliyor:)[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Ben ıspanak sevmem ama annem öle bi yapıyoki... Bizim bir yakınımız vardı hiç ıspanak yemezdi o börekği yedi. şu an paso börek istiyo:D Şu kokuyu bi koklasan bence nası çekecek görürsün;)[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 18:06 tarihinde demiş ki:
said:
tunch, 05 Ekim 2005 18:05 tarihinde demiş ki:
1 saat kaldı hazırladım herşeyi :)

hayatta tulumba almam , canım çekti bugün alışveriş yaparken aldım gittim :)

Bizdede ıspanaklı börek yapılıyo kokusu manyak güzel geliyor:)

Valla annem heralde sıkma yapıyor ufffffffff..[signature][hline]Click! | plz!
azmış bu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 18:12 tarihinde demiş ki:
Ben ıspanak sevmem ama annem öle bi yapıyoki... Bizim bir yakınımız vardı hiç ıspanak yemezdi o börekği yedi. şu an paso börek istiyo:D Şu kokuyu bi koklasan bence nası çekecek görürsün;)

adres ver geliyorum o zaman :P[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 05 Ekim 2005 18:13 tarihinde demiş ki:
said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 18:12 tarihinde demiş ki:
Ben ıspanak sevmem ama annem öle bi yapıyoki... Bizim bir yakınımız vardı hiç ıspanak yemezdi o börekği yedi. şu an paso börek istiyo:D Şu kokuyu bi koklasan bence nası çekecek görürsün;)

adres ver geliyorum o zaman :P

Tamam ama elin boş gelirsen olmaz!!![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

topic in tamamını okumadım ama sole tipler gordukce sinir oluyorum..bugun okula gittim hergun yaptıgım gibi cogu arkadasımdan nefret eder oldum..nedenine gelecek olursak 3 saat ders vardı adamlar 3 saat boyunca off iftara .. saat kaldı 5 dk geciyo iftara .. saat .. dk kaldı eee yeter lan dedim..tipler kaymıs zaten biri resmen mal gibi biri surunuyo..herkes birbirine oruclu musun diyo?okulda 5-6 kisi bana oruclu musun dedi bence hic cekinmeden sanane dedim..bi insan oruc tutuyosa kendine tutuyo benim icin tutmuyo onun oruclu olup olmadıgı sadece kendini ilgilendirir..

baska bi topic e de yazdım..bi insan off iftara .. saat kaldı öff cok acıktım : ( ahh keske bi sigara icebilsem : / diye oruc tutuyosa bunu din adamları da soyluyo sadece kendini kandırır..tabi bazı yanlıs anlasılmalarda oldu bi insan yatsı namazın dan sora yatıp sahur da dogru duzgun yemek yiyip ihtiyaclarını karsılarsa emin olun 12 de yatıp 7-8 de kalktıgından daha dinc ve zinde olur..ve iftar oldugunda sanki kıtlıktan cıkmıs gibi yiyip sonra butun aksamı rezil olmaz..bazı seylerin kuralları var o kurala uyarsa aslında oruc tutmak vucuda cok yararlı birsey ama sen kafana gore yatıp kafana gore kalkarsan oruc senin icin sadece eziyet olur..

burda bi cahilliktir gidiyo bazı seyleri bilmiyosanız sorun ogrenin..goren de oruc tutmak bir iskence seklidir gibi anlayacak yapmayın bole seyler kendinize gelin..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masteis, 05 Ekim 2005 15:38 tarihinde demiş ki:
Bilmem açıldımı,arama zahmetinde de bulunamadım özürümü sunarım açılmışsa fakat bir kaç öneride bulunayım.

Söylediğim herşey sadece bir öneridir,yanlış anlamayın.

Sabahçı veya tam gün öğrencilik yapanlar kendisini oruca zorlamasın çünkü derslerde performans düşüklüğüne yol açabilir.Açlık gibi.Tok karın her zaman zihin açıklığına yol açar ve sahura kalkmak yemek yemek sonra yatmak,okula gidincede uykusuzluk gibi durumlara girmek.
Bu sabah okul girişinde bayılacak gibi olanlar oldu,yarısı uykusuz yarısı aç.Kendinizi yormayın çok fazla.Eğer ben yapabilirim diyen olursa yapar onlara birşey diyemem ama bünyesi yetemeyecek olanlar kendisini zorlamasın.
Başarının yolların şartlarından 2 tanesi, dinç kalmak ve zihin açıklığıdır.
Dinç kalmak için uykusuz olmamak lazım,zihin açıklığı içinde bol bol alıştırma yapıp,kitap okumak vs. ve en önemliside beslenmedir.
Ben tutacaktım fakat açlıkta ve uykusuzlukta dengesizliğim olduğu için tutamıyorum.
Fazla dinsel yaklaşmayalım,konu amacı sizlerin başarı derecesi.

Anladınız mı ? Artık yeter diyorum.Bir konu 2. mesajıyla içine edilirmi ya.Ya bir topic'i iyice okuduktan sonra atacağınız mesajı atın. Pardon fakat bir boku bilmeden atlıyorsunuz.Okuyun bi okuyun
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 05 Ekim 2005 18:16 tarihinde demiş ki:
topic in tamamını okumadım ama sole tipler gordukce sinir oluyorum..bugun okula gittim hergun yaptıgım gibi cogu arkadasımdan nefret eder oldum..nedenine gelecek olursak 3 saat ders vardı adamlar 3 saat boyunca off iftara .. saat kaldı 5 dk geciyo iftara .. saat .. dk kaldı eee yeter lan dedim..tipler kaymıs zaten biri resmen mal gibi biri surunuyo..herkes birbirine oruclu musun diyo?okulda 5-6 kisi bana oruclu musun dedi bence hic cekinmeden sanane dedim..bi insan oruc tutuyosa kendine tutuyo benim icin tutmuyo onun oruclu olup olmadıgı sadece kendini ilgilendirir..

baska bi topic e de yazdım..bi insan off iftara .. saat kaldı öff cok acıktım : ( ahh keske bi sigara icebilsem : / diye oruc tutuyosa bunu din adamları da soyluyo sadece kendini kandırır..tabi bazı yanlıs anlasılmalarda oldu bi insan yatsı namazın dan sora yatıp sahur da dogru duzgun yemek yiyip ihtiyaclarını karsılarsa emin olun 12 de yatıp 7-8 de kalktıgından daha dinc ve zinde olur..ve iftar oldugunda sanki kıtlıktan cıkmıs gibi yiyip sonra butun aksamı rezil olmaz..bazı seylerin kuralları var o kurala uyarsa aslında oruc tutmak vucuda cok yararlı birsey ama sen kafana gore yatıp kafana gore kalkarsan oruc senin icin sadece eziyet olur..

burda bi cahilliktir gidiyo bazı seyleri bilmiyosanız sorun ogrenin..goren de oruc tutmak bir iskence seklidir gibi anlayacak yapmayın bole seyler kendinize gelin..

Katılıyorum o tiplere bende gıcık olurum. İsteyen tutar isteyen tutmaz. Kimseyi alakadar etmez![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 18:16 tarihinde demiş ki:
said:
Lugal, 05 Ekim 2005 18:15 tarihinde demiş ki:
Ya hamur işi böle hamuru yoğuruyo filan sonra içine peynir veya kaşar koyuyo.Ufffff bi gorcen gel de sana bi yeireyim valla :D

Ağa iftara gelem mi?

gel gel ayıp ettin kapın her zaman acıktır patilere :D[signature][hline]Click! | plz!
azmış bu
Sosyal ağlarda paylaş

simdi en basından diyim, kim ne demiş okumadım ben kendi düşüncemi soyliycem:)
1.si ben oruc zaten tutamıyorum istesem de yapamam,mide rahatsızlıgım var 2.si de ogrenci adamın işi beyni ile olur sonucta ders anlamak için düşünmek lazım beyin calişması için de bişeler yemek lazım, o yuzden ben annemin ogutlerini dinliyorum(nedense işime gelmeyen ogudu pek duymam ya =P) buyuyunce toptan tutcam[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
She had rainbow eyes..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...