Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilik ve Oruç

Masteis

Öne çıkan mesajlar

messor, ben diyorum ki karaciğerde glikojenin yapım yıkım işlemleri her an oluyor zaten, sen aç kalsan da kalmasan da. diyetlerde almamız gereken kaloriden azı sağlıksız diyorsun, peki kabul ettiğimizi varsayalım, yan yollarla (spor gibi) zaten kalori yakıyorsun. ee önce kandaki glikoz gidiyor, sonra karaciğerdeki glikojen sonra yağlar vs vs.. yani her şekilde karaciğerin çalışacak, yağların eriyecek (diyette). aç kalınca ciğerimiz iflas etmez :)[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

Tutabilen için sorun yok. Tutamıyosan da tutmayacaksın. Oruç tutmamak için geçerli sebebin varsa kimseye de neden tutmadığın hakkında hesap vermek zorunda değilsin.
Öğrenci olmak da tutmamak için geçerli bir sebeptir. Çalışmak da.
Ama hem çaışır hem tutarım. Bünyem yerinde diyosan tut. Benim babam da çalısıyo ama tutabiliyo sonuçta.
Anlatmak istediğimi anladınız umarım.[signature][hline]| Me | | M. Portnoy | | Vic Firth | | Tama |
.. dark forter // god forgives... i do not! ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 05 Ekim 2005 17:49 tarihinde demiş ki:
said:
toggie, 05 Ekim 2005 17:44 tarihinde demiş ki:

hocam, başka dini konular içinde fetvanızı alabilir miyim.

hakkatten ya fetva vermek, uyarmak size mi düştü anlamdım ben[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
Ben senin için yaşamayı göze almışım.
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 05 Ekim 2005 17:38 tarihinde demiş ki:
forgiver alkolü saf içmiyoruz heralde? sakız gibi çekme lafımı. hiç öyle birşey savunmadım. alkollü içecekler fermante olduğu için belirli miktar yararlıdır.

neyse kapansın, tartışılmıyor böyle şeyler 7-8 kola ayrıldı konu.

zararı, yararından daha fazla olan şey nasıl yararlı katogorsine giriyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 05 Ekim 2005 17:49 tarihinde demiş ki:
said:
toggie, 05 Ekim 2005 17:44 tarihinde demiş ki:

hocam, başka dini konular içinde fetvanızı alabilir miyim.

Yaaa peki o zaman ne zaman oruç tutacağız sayın hocam?[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

O zaman oruç yararlı ise 12 ay tut. Sonuçta yararı zararından fazla ise senin mantığına göre vucudune yararlı birşey yapmış olursun.
Orda bahsedilen 1 kadehin zarardan çok yararlı oldugu yani bir şişenin yararı zararı oranı değil. Şeker oranı azaldıkça anlamalar azalıyor :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

yüce tanrım yardım et.

adabında dedim.. neden okumak istediğiniz yerleri okuyup aradaki kelimeleri es geçiyosunuz cidden aklım ermiyor.. 2 şişe şarap iç yararlı mı dedim. Absolut de demiş 1 kadeh şarap diye.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 05 Ekim 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
O zaman oruç yararlı ise 12 ay tut. Sonuçta yararı zararından fazla ise senin mantığına göre vucudune yararlı birşey yapmış olursun.

Biz orucu yararlı olduğuna inandığımız için tutmuyoruz ki!!!!![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 17:55 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 05 Ekim 2005 17:53 tarihinde demiş ki:

Biz orucu yararlı olduğuna inandığımız için tutmuyoruz ki!!!!!

Yarı yamalak okursan yazıları böyle gereksiz bir yorum yazarsın.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

[Bu mesaj Absolut tarafından 05 Ekim 2005 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim ramazan ayı dışında tutulan oruçlar 60 kat mı ne daha sevaptı. siz bütün sene tutun hem yararlı olur hem cenneti garantilersiniz. "yaradan gerekli olan fiziksel gücü yollar zaten"[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 05 Ekim 2005 17:56 tarihinde demiş ki:
benim bildiğim ramazan ayı dışında tutulan oruçlar 60 kat mı ne daha sevaptı. siz bütün sene tutun hem yararlı olur hem cenneti garantilersiniz. "yaradan gerekli olan fiziksel gücü yollar zaten"

Vay beee fetvalar çoğalıyor...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

lordofblood sen verdin o fetvayı "yaradan fiziksel gücü verir" diye. bizde senin engin bilgilerinden faydalandık.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...

[Bu mesaj Messor tarafından 05 Ekim 2005 17:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...