Messor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: tunch, 05 Ekim 2005 17:15 tarihinde demiş ki: yani yaradanın gücü , 3-4 saat aç gezen bi insana "fiziksel" gücü veremez size göre.. olay bu inanç meselesi... gerisi hikaye... O_o said: forgiver, 05 Ekim 2005 17:19 tarihinde demiş ki: peki uyarma hakkını nerden buluyor o zman ben de namaz klıni zekat verin pasta yemeyin vs. gibi şeyler için topic açma hakkımı kendimde bulurum. "uyarmak" adı üstünde. pastanın zararlarını biliyorsan uyarmanın neresi kötü? said: LordOfBlood, 05 Ekim 2005 17:19 tarihinde demiş ki: Kardeşim eğer orucu sağlığa zararlı die tutmuyorsanız sigara-içkifilan da içmeyin. Komik duruma düşmeyin. şahsen sigara içmiyorum da. içkiyide adabıyla içersen zararsız olduğu 97 yılının anabritanicasında bile yazar. sailor sen kilolarını karaciğerde depolamıyosunki ama. kolunda bacağında depoluyorsun. spor yaptığında da oralardan yıkılıyor zaten. ama aç kalınca ilk başvurulan yer karaciğer. zaten en büyük uyarıdır bu "aç kalarak zayıflamaya kalkmayın!" diye.[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: forgiver, 05 Ekim 2005 17:25 tarihinde demiş ki: said: toggie, 05 Ekim 2005 17:23 tarihinde demiş ki: İnanç meslesi falan değil. . peki biz spor olsun diye oruç tutuyoruz +1[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Allah'ım tutamıycam kendimi ne kadar kalın kafalı adamlarsınız. Bünye meselesi değil inanç meselesi diyen adama verdim o cevabı. Oruç tutamayan adam inançsız mı oluyo?![signature][hline]| Me | | M. Portnoy | | Vic Firth | | Tama | .. dark forter // god forgives... i do not! .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: Messor, 05 Ekim 2005 17:26 tarihinde demiş ki: şahsen sigara içmiyorum da. içkiyide adabıyla içersen zararsız olduğu 97 yılının anabritanicasında bile yazar. of off tamam babs alkol is the best ya tamm da bi yere kadar saçmalayın... sıkıcı olmaya başladınız[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: Lugal, 05 Ekim 2005 17:25 tarihinde demiş ki: benım sınıfımdaki kızlar bile tutuyor onların içinde eğer sorarlarsa sen oruç musun diye bi hayır dediğinizi düşünün.. Kızlar sorarsa tutuyormusun diye hayır tutmuyorum dersin yani ne olacak ki? Yani kızlar ramazan sonunda tutanları öpecek tutmayanları öpmeyecek mi? :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pessimist Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 baba kendini falza yormazsın olur biter.benim bi ark ardı ardına 3 basketbol maçı yaptıktan sonra bayılmak üzere bi hale gelmiş ve orucunu bozmuştu. yani kendini kasmazsan kolay tutarsın bir de sahuru atıştırmayla geçirme. ye biraz. hatta iyi ye. hatta yiyebildiğin kadar ye.[signature][hline]-Optimist Style- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 bence topik baya bi sapıttı ama şunu diyim hakkatten de herkesin tuttuğu kendine[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm; Ben senin için yaşamayı göze almışım. -natalieye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 dersteyken karnınızın çok acıktığını hissediyorsanız ya sizde bir sorun var, ya da ben çok iradeliyim (!?) daha kaç saat olmuş yemek yemeyeli sabah vakti? sürekli aklına acıktığın geliyorsa afedersin ama bu bence dersle ilgilenmediğindendir bence, sıkılırsın, aklına paso böyle şeyler gelir. ki bu durumda okulum var tutmam deme bahanen de kalmıyor.. birşeyle ilgilendiğinde, ders yaptığında, iş yaptığında aklına bile gelmez normalde aç olduğun.. oruç ile de alakası yok bunun, geçen gün sabahtan akşama dersim vardı öğlen de yemek yiyemedim, bir önceki akşamdan ertesi gün akşamüstüne kadar 2-3 bisküvi yemişimdir en fazla, ama dersteyim aklıma bile gelmedi.. ne zaman bindim otobüse, kendimle başbaşa kaldım, düşüncelere daldım, acıktım.. al şimdi de açım mesela evdeyim bütün gün, napayım, sıkıntıdan aklıma geliyor.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: toggie, 05 Ekim 2005 17:27 tarihinde demiş ki: Allah'ım tutamıycam kendimi ne kadar kalın kafalı adamlarsınız. Bünye meselesi değil inanç meselesi diyen adama verdim o cevabı. Oruç tutamayan adam inançsız mı oluyo?! Oruç tutamayan inançsız olmuyor, ama nedenleri olması lazım. Hasta mısın? Bir sorunun var mı? Oruç tutarken miden mi ağrıyor? gibi... Ama bunların hiç biri yoksa ve sen oruç tutmuyorsan ne yazık ki inançsızsın demektir.[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: toggie, 05 Ekim 2005 17:27 tarihinde demiş ki: Allah'ım tutamıycam kendimi ne kadar kalın kafalı adamlarsınız. Bünye meselesi değil inanç meselesi diyen adama verdim o cevabı. Oruç tutamayan adam inançsız mı oluyo?! insanlar insanların inançlarını değerlendiremez. tutmuyorsa tutmuyordur tutuyorsa tutuyordur hesabı ancak kıyamet günü Allah' a verir. kimin ne için tuttuğunu, tutmadığı bizi ilgilendirmediği gibi bunun hakkında da bir bilgiye sahip olmamız imkan dahilinde değildir[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: forgiver, 05 Ekim 2005 17:28 tarihinde demiş ki: said: Messor, 05 Ekim 2005 17:26 tarihinde demiş ki: şahsen sigara içmiyorum da. içkiyide adabıyla içersen zararsız olduğu 97 yılının anabritanicasında bile yazar. of off tamam babs alkol is the best ya tamm da bi yere kadar saçmalayın... sıkıcı olmaya başladınız uslübüne dikkat et. biz kimseye saçmalıyosun demedik. tartışmasını bilemediniz hiç bir zaman. birazdan kuran-ı kerim linki gelicek diye bekliyorum. alkolüde savunmadım, 97 yılının anabritanicasında bile yazar dememmi battı? ansiklopedi ya hani, o yüzden.[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drenor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Ufff yarın tutmasam mı valla dayanamıyom ben yaw..[signature][hline]Click! | plz! pogodi, 25 Eylül 2005 17:15 tarihinde demiş ki: azmış bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: Messor, 05 Ekim 2005 17:26 tarihinde demiş ki:sailor sen kilolarını karaciğerde depolamıyosunki ama. kolunda bacağında depoluyorsun. spor yaptığında da oralardan yıkılıyor zaten. ama aç kalınca ilk başvurulan yer karaciğer. zaten en büyük uyarıdır bu "aç kalarak zayıflamaya kalkmayın!" diye. diyorum ki, depo besin olarak karaciğerde glikojen, vücudun bilimum yerinde de yağ depolanıyor.. karaciğerde yağ depolanır dedim mi ben?[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Lugal zorla tutturmuyorlar, bırak tutma.[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Açıkcası oruç tutanların inançlı tutmayanların kafir olduguna inanıyor olsam ve tutmak ile cennete gidilecek olsa hemen bügün başlarım merak etmeyin. Haa ama benim bu maksatla tutacağım oruçtan bi hayır gelir mi o ayrı. Tartışma konumuz saptı tabi ki gene. Sonuçta eğer sorunsuz şekilde oruç tutabiliyorsanız tabiki tutun. Ama bu sizi olumsuz etkiliyorsa hatta çevrenizi de dolaylı olarak etkiliyorsa gene sizin vereceğiniz bir karardır ama beni olumsuz etkilediği için tutmuyorum. MEsela forumda bayadır tanıdığım ve genelde sakin, aklı başında olan birkaçkişinin şu an oruçlu oldugu ve bu yüzdende istemeden de olsa tepkilerinde normalden biraz daha asabi cevaplar verdiğini rahatça görebiliyorum yazılardan.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 said: Lugal, 05 Ekim 2005 17:33 tarihinde demiş ki: Ufff yarın tutmasam mı valla dayanamıyom ben yaw.. İstersen ağla bide. Oruç özgür irade ile tutulur. Eğer tutamıyorsan tutma.Seni zorlaayan yokki.[signature][hline]Acıların Patisiyim... Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 hayır alkolun sağlığa yararlı demen lütfen aklını mantığını kullan, bu dediğinin bir mantığı var mı? şu açıdan düşünüyosan açıklıyom hergün bir bardak şarap içmek yaralıdır geyiği yaralı olan şarap(alkol) değil, içersinde üzüm suyu vs. birsürü malzeme var, yararı olan şey onlar alkol hiçbir şekilde insan sağlığa yaralı dğeildir, zararlıdır. bir tane one a day (for men) hapını 1 kilo vodkanın içine atıp alkol sağlığa yaralıdır babs demenden farkı yok.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Ben küçükken çok tekne orucu tutmuştum onların kaymağını yiyorum şimdi :) Biraz neşe katalım topiğe :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 yahu sailor ben sana öle birşey dedin demedim zaten, ama bir önceki yazında şey demişsin mesela, günlük ihtiyaç 2000 se ben 2000 den az yesem sağlıksızmı olucam demişsin. aslında öyle birşey. diyetler hep karnı tok tutup başka şekilde zayıflamayı hedefler zaten, diyette ihtiyaçtan az yemek, aç kalmak kesinlikle yoktur. neyse konu saptı.[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 hehehehehe -biz de gülelim ortam ısınsın[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drenor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Yaw biliyorum da benim tutamamamın sebebi sahurda iyi yememem sanırım.Dun sahurda papatya ekmekler varya onlardan bi yuvarlağını balla birlikte yedim sanırım ondan yoksa ben rahat rahat dayanırım..Nedense oruç tutarken susamıyorum ama acıkıyorum..Hayret bir olay herkes susar ben acıkırım :D[signature][hline]Click! | plz! pogodi, 25 Eylül 2005 17:15 tarihinde demiş ki: azmış bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 forgiver alkolü saf içmiyoruz heralde? sakız gibi çekme lafımı. hiç öyle birşey savunmadım. alkollü içecekler fermante olduğu için belirli miktar yararlıdır. neyse kapansın, tartışılmıyor böyle şeyler 7-8 kola ayrıldı konu.[signature][hline] harvester Be gone, you foul enchantress of decay! My thoughts and words will come to right In my chamber where chaos conveys Kneel down to my desire lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 İşte sonuçta bu da bir din konusu aslında. Nereye çekersen oraya.[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...? Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Açıkcası alkol konusunda sen bana günde 1 kadeh şarabın zararlı oldugunu kanıtla ondan sonra yazı yaz. Yani Hürriyet gazetesinin arka sayfasındaki masaasuces univ prof johun dediklerinden fazla bir kaynak yok bu konuda ki o john ben 10 yaşındaykende derdi bişiler hala diyor hiç emekli olmuyormu bu proflar :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2005 yaaa zaten insanlar kasıyolar kendilerini oruç topiğnde din tartışmıcaz diye mümkün mü ya böyle bişey[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm; Ben senin için yaşamayı göze almışım. -natalieye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar