Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilik ve Oruç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 05 Ekim 2005 16:16 tarihinde demiş ki:
ha bide uyurken yemek yiyemiyoruz
nerden baksak 12 saat ediyor, kimsenin sağlığa bişey olmuyor di mi bu süre zarfında ?
bunu yazna adam bir daha biyolojiyle ilgili yorum yapmasin lütfen.
Uyku halinde metabolizma minimumdadir, bazal metabolizma durumuna ulasilir yani.
Metabolizma cok yavas oldugundan enerji gereksinimi cok az olur, soluk alip verme yavaslar, enerji icin besin yakimi cok azalir.

PS. Metabolizma bir grindcore grubu degildir[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
ha tabi inanç meselesi herkesin inancı kendine..kurana inanmazsan tabi oda senin göürüşün..
burdan çıkacarağımız sonuç,oruçla alakalı her şey net ve belirgin,tutmak isteyen tutar tutmayan tutmaz..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Mesaj tarihi:
@messor
geceleri uyurken ağzına şeker alıp, su içiyor musun?

ek bilgi: uyurken enerji harcamıyoruz demeyin; aynı sürede oturup tv izlemek, uykuya göre daha az eneji istiyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 05 Ekim 2005 16:20 tarihinde demiş ki:ek bilgi: uyurken enerji harcamıyoruz demeyin; aynı sürede oturup tv izlemek, uykuya göre daha az eneji istiyor.
Evet bu kadar atilamaz, kutluyorum[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
oruçla ilgili herşeyin netliğini nasıl belirledin birden?

işin içine hemen kurana inanıp inanamak neden sokuluyor bi de?[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2005 16:18 tarihinde demiş ki:
Uyku halinde metabolizma minimumdadir, bazal metabolizma durumuna ulasilir yani.

bi alttaki posta bir göz at.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 05 Ekim 2005 16:20 tarihinde demiş ki:
@messor

ek bilgi: uyurken enerji harcamıyoruz demeyin; aynı sürede oturup tv izlemek, uykuya göre daha az eneji istiyor.

emin misin ?[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Mesaj tarihi:
Ben öğrenciyim ve oruç tutmuyorum. Zaten tembelim, riske atamam notlarımı.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 05 Ekim 2005 16:20 tarihinde demiş ki:
@messor

ek bilgi: uyurken enerji harcamıyoruz demeyin; aynı sürede oturup tv izlemek, uykuya göre daha az eneji istiyor.

ilk önce alttaki paragraf için kutluyorum seni. bilime damganı vurdun arkadaşım.

şeker olayını anlamayanlar için ise: sınava tok girmenize rağmen şeker atıyosunuzki beyin istediği glikoz a hemen ulaşsın diye.. ama bunun tam tersi bir şekilde aç geziyosunuz, vucudunuz şeker ihtiyacını karaciğerdeki glikojen depolarını yıkarak karşılıyorki bu tepkimeler olurken bilimum maddenin devri dönüyor orda (su, tuz).[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
@messor.senin söylediklerin daha sağlıklı kapsamına girior sanırım..
adam sağlıkzıdır dedi..
vucudu harcıosa nie tutalım oruÇ?
dedğim gibi inanç meselesi,bizi yaratanda neyin bizim için sağlıklı neyin daha sağlıksız oldunu bilir..
doktorsanız getirin konuşun oruç hakkında,kanımız düşürüo performasnızımız azalıo die bi şeyi zararlı yapamazsınız..
belki de sizin ve bizim bilmediğimiz bi sürü getirisini de dışlamış yok saymış olursuunuz..
bunlar sizleri ve bizleri aşar..doktorların işleri,yemek uzmanlarının..ve bugüne kadar oruç sağlıksız bi şeydir diyen açıkçası bi tıpçıyada rastlamadım.siz rastladıysanız gösterirseniz burda bizde okusak ona göre bi şeler sölsek daha ii olur..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 05 Ekim 2005 16:23 tarihinde demiş ki:
gazetede okumuştum
enzimlerin faaliyetlerinden dolayı uyku anında vucud daha fazla enerji harcıyor
Bak, yanlis da, yanlisligini gectim.
Sahur-Iftar arasinda hareket etmeden sadece televizyon mu izliyorsun?

Ogrencilik konumuz, sen gelmis televizyon izlerken, uyudugumuzdan daha az enerji yakiyoruz diyorsun[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
Olm ne diyorsunuz siz ya.Manyakmısınız,ben ne dedim ? Söyleyin ben nededim.Birisi topici açarken yazdığım postu buraya quotelesin.İyice bir okuyun.Yahu ne alakası var dine mine karışmanın . Dedimki:
" BÜNYESİ YETMEYEN KİŞİLER KENDİSİNİ ÇOK ZORLAMASIN.ÖĞRENİM ESNASINDA PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNE YOL AÇAR.KENDİNİZE BU YÜZDEN DİKKAT EDİN.HERKEZ BİR DEĞİLDİR DAYANAN OLABİLİR VE ONLARA BİRŞEY DİYEMEM "

Bunlar yazılımı orda ? Yazılı. Nerden çıktı bu laflar ya.Yok karışıyormuşum milletin hayatına.ilk attığım mesajı okuyun adamı sinirlendirmeyin bi ya.Ulan insan düşünmek bu kadar pişman edilmez ya
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2005 16:08 tarihinde demiş ki:
said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 16:02 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
Sagliksiz birsey zaten, tibbin reddetigi birsey oruc.

Ama inanctir sonucta, kendilerinin bilecegi birsey, sonucta dünyada kendini terbiye icin bünyesine eziyet eden milyonlarca insan, onlarca din var.

Çüşşşşş yani hiç bir şey bilmeden sallama. Tam tersine Oruç son derece faydalı vücuda ve sağlığa. Avrupada doktorlar Hastalarına oruç tutturuyorlar. Bu araştırmalarla kanıtlanmış sen gelip işkence die saçmalıyorsun
Oruc tutturmuyorlar, diyet yaptiriyorlar.

Management dersindeyim su an, uzun birsey yazamayacagim da, bilmiyorsaniz bari sallamayin lütfen.

Orucla diyet ayni sey degildir, Harun Yahya tarzi "bilim" adamlari haricinde orucu savunan bir tipci da bulamazsiniz, hodrimeydan yani.

Da konuyu buraya cekmek istemezdim, yazdigim yazi oruc karsiti bi yazi degildi benim orda.

oruc sagliksiz birşey degil penth kısaca bu
Mesaj tarihi:
işi allaha kitaba taşımayın şimdi 1. 2.si ben sağlıksız dedim sağlıklı kısmını nerden çıkardınız.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
saptı senin konunda ama abi böle konular oluo bunlar..

neyse oruç başımıza vurdu yannış anladık,sağlıksuz oruç sonucumucuzu çıkardık biz kendi aramızda yolumuza devam edioruz:)[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Mesaj tarihi:
vucüt geliştirme yapmıyorum
oturduğum yerden hocanın söylediklerini dinliyorum

şu da var ki tv izlemeye göre daha fazla enerji harcanır
uyku hali susuz kalmaya bir örnekti.

ikincisi enerji ihtiyacını karbonhidratlar(yağ ve proteinden önce) sağlıyor
bir de vucuda oksijeni alıp, karbondioksiti dışar atmak orucu bozmuyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
Messor, 05 Ekim 2005 16:29 tarihinde demiş ki:
işi allaha kitaba taşımayın şimdi 1. 2.si ben sağlıksız dedim sağlıklı kısmını nerden çıkardınız.

bende sağlıksız sayman yada bizim sağlıklı dememiz için bi iki yargının(performasn,glikıoz eksikliği gibi)yannış oldunu düşünüorum ve bu konu yemek uzmanları ve doktorların konusudur diorum..
böleyseniz tamam devam edinde zannetmiorum..
iş doktorlara kalıosa oruç zararlıdır diyen bizzat bi doktor getirirseniz sevineceğimizide ekledim..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Mesaj tarihi:
ramazanda tv ye açıklama yapan doktorların oruçla alakalı sakıncalı dediği tek şey;
uzun süre yemek yemedikten sonra iftar vakti birden yemeğe saldırmayın lafıydı.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
Ayrietten forgiver hangi gazeteden okudun onu ? Öyle bir saçmalık görmedim.Uyurken vücud en az enerjiyi harcadığı ve vücudun en dayanıksız halidir.

Orucun sağlıklı yanını söyleyin ? ama sağlıksız yanlarını sayayım mı ?

Sahur ve iftar saatleri arasında hiç bir gıda alamıyorsun.Ve sürekli enerji harcıyorsun bunları glikoz-şeker- en olmadı hafif yağ içerikli maddeleri tüketerek tamamlıyorsun.Ayrietten kilolu insanların enerji harcayıp ve besin alamadıkları için doğal olarak gereksinimlerini yağlarını kullanarak alıyorlar.Bildiğin gibi bu yağlar enerjiye dönüştürülüyor ve buda dengesiz bir oranda sağlıklı olmuyor.Halsizliğe yol açıyor bir çok kişide.Bu sağlıklı değil mi
Mesaj tarihi:
birisiyle sağlık konusunda birşey tartışırken yanımda doktor gezdirmemmi lazım?

@forgiver: ee karbonhidrat sağlıyor tamam. sana şunu soruyorumo karbonhidrat nerden geliyor.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 16:02 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
Sagliksiz birsey zaten, tibbin reddetigi birsey oruc.

Ama inanctir sonucta, kendilerinin bilecegi birsey, sonucta dünyada kendini terbiye icin bünyesine eziyet eden milyonlarca insan, onlarca din var.

Çüşşşşş yani hiç bir şey bilmeden sallama. Tam tersine Oruç son derece faydalı vücuda ve sağlığa. Avrupada doktorlar Hastalarına oruç tutturuyorlar. Bu araştırmalarla kanıtlanmış sen gelip işkence die saçmalıyorsun

Oruç düzgün yapılırsa sağlıklı olurmuş. Diğer türlü bayağı zararlıymış. Hayatımda da "düzgün" yapan görmedim bu manada..

Düzgünden kasıt, sahurda iftarda doğru düzgün besinleri yemek.

Mesela iftarda kesinlikle bir anda yüklenmeyin, sebze yiyin hafif yiyin derler. Ama bizim milletimiz yağlı yüzlü yemekleri yaparlar, ağır tatlılar yaparlar. Bir de koca günün acısını çıkarırcasına deli gibi yiyip yiyip şişerler.
İşte bu yüzden ölümcül derecede zararlı. (kalp krizi hede hödö gibi..)[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Mesaj tarihi:
malik senide tebrik ediyorum neden dersen, bi iki şeyden dolayı sağlıksız saymam demişsin onların arasında glikoz olayı var. senin vucudun o glikozla çalışıyor haberin var mı[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
  • Yeni Oluştur...