sheref Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 kafanıza göre....[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Valla ben şöle bişey duymuştum,duymuştım dedim ona göre: Oruç ilk başlarda 1 hafta tutuluyomuş,sonradan hangi zamanlar arasında oruç tutulacağıyla ilgili bi karışıklık olmuş ve 1 ay tutulmaya başlanmış...[signature][hline]from exile... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: GE-TA, 06 Ekim 2005 02:32 tarihinde demiş ki: Tarafsız yorum diye birşey yoktur Penthesilea, bir konu hakkında tarafsız olan kişi yorum yapmaz. ;) peki o zaman bağamsız milletvekillerinin ne işi var mecliste???[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arina Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: Masteis, 05 Ekim 2005 23:49 tarihinde demiş ki: Evet olay gelişimi Öğrencilik ve oruç ile başladık Öğrencilik - Oruç Oruç - Din Oruç - Besin Besin - Besin Değerleri Besin değerleri - enerji Enerji - Oruç (burda fonksiyon oldu geriye dönüş) Oruç - Din Şarap/Sigara - Din Hede Hödö - Din Hede - Hödö Hödö - Hede Din - Hede Din - Oruç Ama harip birşey var.Öğrencilikti asıl konu fakat o başında fakirleşti bu şekilde olmaması imkansız zaten din herkesin hassas oduğu bi konu ayrıca oruç dine bağlı bişeydir ve oruçtan bahsedilirken din geçmemesi saçmalık olur zaten.ama kavga çıkarmaya gerek yok tabi[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler... (www.robbiewilliams-tr.com) edik=yazımk hatalari(sağurda kalkınca böle oluyo) [Bu mesaj arina tarafından 06 Ekim 2005 04:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: Ben, 05 Ekim 2005 21:07 tarihinde demişim ki; Ayrıca şunu da belirtmek isterim.İslamda en önemli şey nedir? Allah, ilk olarak ne demiş? Aç kal mı demiş? Hayvanları telef et mi demiş? Yat kalk mı demiş? Hayır! İlk söz "OKU!" dur. Yani burada amaç eğitimdir. Tüm dinlerin amacı eğitimdir.İslamdada böyledir diğer dinlerdede böyle. Masteis in dediği de sizin sandığınızın tam tersine ibadetle alakalı birşeydir. Oruç tutmak yerine Allah ın ilk emrini yerine getirin diyo.Siz adama kafir muamelesi ediyosunuz. Çıkarın şu at gözlüklerini ya.Adam gibi bakın olaylara.Allah size beyin verdiyse kullanın yaa. Moronlaşıyosunuz gitgide... Ama kimse sallamamış, o ayrı konu:D[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber! [Bu mesaj ShadowFury tarafından 06 Ekim 2005 10:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: Messor, 05 Ekim 2005 23:03 tarihinde demiş ki: allahım ya, şarabın 2 şişesi değil 1 kadehi yararlıdır dedik, hergünde içmek iyidir o kadar ben 2 şişe örneğini her allahın günü oruç tutmak yararlı değildiri daha rahat anlayın diye verdim yanlış anlaşılma olmasın. germe sinirlerini boşa :)[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected] Kellindil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 FESupHanaALLAH Felan OLDum YA..[signature][hline]Emaleth, 28 Temmuz 2003 16:04 tarihinde demiş ki: bilirsiniz, ben bu forumların "erkek hamamı" gibi görülmesine, burada benim deyişimle "kaave" muhabbeti yapılmasına karşıyım. hiç hoşlanmıyorum, hiç mi hiç yakıştıramıyorum. ha naapıyorum? biri "beyler" diye thread açınca gidip "cici bayanlar" yapıyorum. dünya ters dönmeye başlayıp, birdenbire burası güllük gülistanlık mı oluyor? hayır. ama ne oluyor? biri kaave ağzı yaptığında, kullanıcılar tarafından ben daha müdahale etmeden uyarılıyor ve fark ettiniz mi bilmem, artık "beyler" diye thread açılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: jacabo, 06 Ekim 2005 00:00 tarihinde demiş ki: ya ramazan da alkol almak daha mı gunah peki ? evet..[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 MepHinX yoyk oele BiŞİy Bea h.. yaNlis biLgi VermiyeLim ? Piliz.[signature][hline]Emaleth, 28 Temmuz 2003 16:04 tarihinde demiş ki: bilirsiniz, ben bu forumların "erkek hamamı" gibi görülmesine, burada benim deyişimle "kaave" muhabbeti yapılmasına karşıyım. hiç hoşlanmıyorum, hiç mi hiç yakıştıramıyorum. ha naapıyorum? biri "beyler" diye thread açınca gidip "cici bayanlar" yapıyorum. dünya ters dönmeye başlayıp, birdenbire burası güllük gülistanlık mı oluyor? hayır. ama ne oluyor? biri kaave ağzı yaptığında, kullanıcılar tarafından ben daha müdahale etmeden uyarılıyor ve fark ettiniz mi bilmem, artık "beyler" diye thread açılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 herkes kafasına gore konuşmuş anlamıyorum gercekten.Lisedeki dıon dersınde ogretılıyor bu gıbı konular nasıl hala bu hukumler verebııyor ınsanlar.Her zaman aynı tartısma dın konusunda forum acılamaya dursun yanı.Bu tartısmaların hep olmasının sebebıde eksık ve yetersız bılgı.Ramazan ayında tabıı kı daha gunahtır ıckı ıcmek Islamıyete gore mubarek sayılan bır ayda sen oruc tutacagına ıckı ıcersen sana bu bunun getırıse de daha kotu olacaktır tabıı kı.Bunu anlamak zor degıl eger bır kısı ıslam dınıne mensupsa.. Penth dedıgıne cok sasırdım ayrıca dın kavramı hırıstıyanlık ıslamıyet veya musevılık arasında bır futbol macı degıl kı sen tarafsız olarak bırsey belırtesın.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 baba BUyyUYKSUN é11 ![signature][hline]Emaleth, 28 Temmuz 2003 16:04 tarihinde demiş ki: bilirsiniz, ben bu forumların "erkek hamamı" gibi görülmesine, burada benim deyişimle "kaave" muhabbeti yapılmasına karşıyım. hiç hoşlanmıyorum, hiç mi hiç yakıştıramıyorum. ha naapıyorum? biri "beyler" diye thread açınca gidip "cici bayanlar" yapıyorum. dünya ters dönmeye başlayıp, birdenbire burası güllük gülistanlık mı oluyor? hayır. ama ne oluyor? biri kaave ağzı yaptığında, kullanıcılar tarafından ben daha müdahale etmeden uyarılıyor ve fark ettiniz mi bilmem, artık "beyler" diye thread açılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Riehn, Biraz daha devam edersen yörünge dışı olucaksın. Açılan konu başlıklarına saçma sapan, gereksiz yazı yazmaktan vazgeç lütfen. http://forum.paticik.com/view.php?id=147550&p=2432195#p2432195 http://forum.paticik.com/view.php?id=50744&p=2432191#p2432191 http://forum.paticik.com/view.php?id=148147&p=2432178#p2432178 http://forum.paticik.com/view.php?id=147774&p=2432173#p2432173 http://forum.paticik.com/view.php?id=147974&p=2432163#p2432163 http://forum.paticik.com/view.php?id=147550&p=2432158#p2432158 http://forum.paticik.com/view.php?id=148070&p=2432141#p2432141 http://forum.paticik.com/view.php?id=147948&p=2432134#p2432134 Gözüm üzerinde.[signature][hline] Ya ben fazlayım bu dünya da yada bu dünya sensiz fazla bana [Bu mesaj Mavi tarafından 06 Ekim 2005 14:44 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Mavi tarafından 06 Ekim 2005 14:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 OOpss. Sıkıldım hocam ya.. Abidik bubidik konular aciyor millet abidik bubidik yazilar yaziyorlar.. Daral geldi anliyormusun.. Az refleks atip egleniyordum..[signature][hline]Emaleth, 28 Temmuz 2003 16:04 tarihinde demiş ki: bilirsiniz, ben bu forumların "erkek hamamı" gibi görülmesine, burada benim deyişimle "kaave" muhabbeti yapılmasına karşıyım. hiç hoşlanmıyorum, hiç mi hiç yakıştıramıyorum. ha naapıyorum? biri "beyler" diye thread açınca gidip "cici bayanlar" yapıyorum. dünya ters dönmeye başlayıp, birdenbire burası güllük gülistanlık mı oluyor? hayır. ama ne oluyor? biri kaave ağzı yaptığında, kullanıcılar tarafından ben daha müdahale etmeden uyarılıyor ve fark ettiniz mi bilmem, artık "beyler" diye thread açılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Bence bu topic de açılan konu abudik bubidik bir konu değil. Çok ciddi bir konu.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 ya ilk 9 sayfayı okudum devamını da okuyacam da çok saçma bir tartışma olmuş bu sonuç olarak insan isterse tutar istersen tutmaz ben şahsen çok tutmam senede 1 bilemedin 2 kere tutarım ama şahsen yemek yemeden durabileceğim gibi yemek yemeden durmanın ve sonrasında yemeğe abanmanın ne kadar yanlış olduğunu bilecek durumdayım... burada bazı kişiler saçmalamış tutarsan sağlıklı yok tutarsan sağlıksız... sonuç olarak sağlıklı olup olmaması kişiden kişiye değişir bazı insan için tutmam sağlıksız olmayacakken bazısı için olabilir... ama oruç tutmayı inançla bağdaştırmak da bence çok saçma yani oruç tutmayan kişi dinsiz değildir oruç tutan kişi de dinine bağlı en buyuk dindar değildir... oruç tutup da aslında dünyanın en kötü insanı olabilen bi kişiye dindar inançlı demek mantıklı mıdır sizce? ya da dünyalar iyisi olan bir insan oruç tutmuyorsa ona kafir inançsız demek mantıklı mıdır? çok saçma bir tartışma olmuş bence daha fazla uzatmaya gerek yok isteyen tutar istemeyen tutmaz... benim şahsi fikrim ise gunde iki öğün yemekle durmak sağlıksızdır ki bu 2 öğünde de çok yemek yemek ve hatta bu öğünlerden birinin hemen ardından gidip yatıp uyumak çok sağlıklı birşey olduğunu savunmak saçma mantıksız olur... bir insan yemek yemeyi uyumadan 3-4 saat kadar önce durdurması gerekmektedir mesela misal saat akşam 8 de yemek yiyorsanız 12 den önce uyunmamalıdır bence ki tabi bu biraz aşırı dikkat etme oluyor ama en doğrusu böyledir sağlık açısından... sonuç olarak kimse kimsenin orucuna karışamaz kimse de kimseyi sen tutuyorsun ya da tutmuyorsun diye de suçlayamaz...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar