Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan DNA sına en yakın DNA yapısına sahip hayvan hangisidir ?

paspatur

Öne çıkan mesajlar

said:
che91, 30 Eylül 2005 22:00 tarihinde demiş ki:
ya olayın kromozom sayısıyla ilgisi yok onemli olan protein dizilişleri (diye biliyorum ben en azından)

protein dizilişi ile kromozom sayısı çok farklı şeyler. hatta kromozon sayısı ile gelişmişlik arasınd bağ bile yok. protein dizilişi canlıya bireye ait has bir özellik mesela dünyada herkesin protein dizilişleri farklı tekyumurta ikizlerinde bile ama herkesin kromozon sayısı aynı.hatta basit ilkel bir likende dahi 1000 kromozon var. kromozon sayısı aynı olması iki canlının aynı tür olmasını bırakın aynı alemde olduğunu bile kanıtlamaz. örnekleyecek olursak kromozon apartman,dna kat,genler daire,protein dizlişleri ise insan nasıl ki insanlar birbirine benzemeyecek se bu olayda buna benzetilebilinir.[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
emin değilim..." (einstein)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 30 Eylül 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
Tek yumurta ikizleri aynı hücreden geliştikleri için aynı dizilime sahipler.

işte kim soracak diye bekliyordum. eskiden böyleydi. son gelişmeler onlarında farklı olduğunu kanıtlamış[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 30 Eylül 2005 22:51 tarihinde demiş ki:
Neymiş o kanıtlar? Gelişimsel farklılıklar ile DNA farklılıklarını karıştırmıyorsun umarım?

cümleni anlayamadım .karıştırdığım birsey varsa ( ki olacak çünkü hatasız kul olmaz ) yaz görelim. gelişme ile dna farklılıklarını karıştırmadım neresinde sorun yaşadın yazarsan sana yardımcı olabilirim.[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

Gelişimsel farklılıklar zigot oluştuktan sonra onun anne karnındaki gelişimi esnasında oluşan fenotipik (dna aynı, ama ortaya çıkan ürün [birey] farklı) farklılıklardır. DNA'daki farklılıklar ise ancak zigotun oluşumundan önce ortaya çıkabilir.

Tek yumurta ikizlerinde zigot oluştuktan sonra hücreleri oluşturmak üzere bölüneceği yerde iki farklı bireyi oluşturacak şekilde bölündüğünden dolayı DNA'ların farklı olması beklenemez. Zira yeni bir döllenme süreci yaşanmıyor.

Şimdi senin bahsetmiş olduğun tek yumurta ikizlerindeki DNA farklılığı bunun neresinde onu anlayamadım.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir]
Sosyal ağlarda paylaş

encryption teknolojileri ve yontemleri uzerinde ufak bi bilgi sahibi iseniz AAABBBCCCDDD seklindeki bir dizinin AACBBBCCCDDD haline getirmesi ne kadar ilgisiz alakasiz birsey cikarir bunun da farkindasinizdir,ayni isleyis genlerinizde de gecerli.yani "aa benziyor demek ki ben maymunun torunuyum" diye gezinmeyin lutfen.[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
Sosyal ağlarda paylaş

bunubana üniversite de yar doç söylemişti ben onun yalancısıyım. işin gerceği ne olduğunu anlayarak yazayım. şimdi bana ne söyleseniz haklısınız. işin sağlıklı tarafı hocayla bir görüşmeli dersi cuma günü .[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
Sosyal ağlarda paylaş

morına balığı we kurtbağrı bıtkısının kromozomları bızdekı gıbı 46ancak dna benzerliğinin kromozom sayısıyla yada fenotıp özellıklerle alakalı olduğunu sanmıyorum
yapısal olarak dna mız farenınkıne benzerdır buna rağmen kesın bıbenzerlıkten bahsedılemez![signature][hline]mutluluk bile acı werıyor çunku sonu war biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

burun deliklerimizden kıçımıza ordan da zekamıza her şey dna da belirliyse nası olurda bizim dna mız sineğe veya fareye benzer ¿

dnayı bi üretim planı olarak görürsek, birbirine benzer dna lar benzer ürünler ortaya çıkartmalı gibime geliyo.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

@Rahan
DNA'da kodlanan şeyleri çoğunluğu yaşamsal şeyler üzerine. Yani oksijeni nasıl kullanacağın, şekeri parçalayan proteinin nasıl olduğu gibi canlılığın temel taşları için lazım. Ama bizim dış görünüşümüzü belirleyen genlerin sayısı ise ufak bir kısmı oluşturuyor. Bu yüzden şempanzeler ile %99 civarlarında ortağız.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir]
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan DNA sına en yakın hayvan DNA'sını tartışıyoruz ve bu çok güzel.Ancak bu sorunun cevabı olsa bile (vardır ama bilmiyorum afedersiniz) bildiğime göre iki insan dna'sı bile birbirine çok az benziyor.
Yani söylemek istediğim DNA'sı en benzer hayvanın ,insan DNA'sına benzeme oranı %00.2 gibi bir orandır tahminimce.
Yani hayvanları sıralasak X hayvanı bu yüzdeyle 1. olabilir. Y hayvanı %0.0198 benzerlik oranıyla 2. olabilir.
Bu bağlamda kromozom sayılarına bakmak en yakın benzerliği verirmi onuda bilemiyorum.
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru olay söylediklerinin tam tersi. İnsanların DNA'ları birbirlerine olağan üstü oranda çok benziyorlar. Benzemeyen kısımlarda birbirlerinden farklı, rastgele DNA dizilimlerinden değil, birkaç (yada birçok) DNA parçasından birinden oluşuyor (alel deniyor bunlara). İşte bu yüzden bir canlının yada bir insanın gen haritasını çözmek (yani hangi gen'in hangi lokalizasyonda bulunduğunu öğrenmek) önem taşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de birşey merak ettim, şempaze %98 denmiş. bunun doğru olduğunu varsayarsak insanla şempazenin çiftleşmesinden çocuk çıkması lazımdı çünkü dünyada DNA ları %92.5 uyuşan tüm canlılar çocuk verebilir.

merak ettiğim şey şempaze-insan çocuk veriyormu yani ?[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...

[Bu mesaj Messor tarafından 05 Ekim 2005 18:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o yüzdeyi nereden veriyorsun bilmiyorum! ancak, sonuçta tür diye bir kavram var.
ayrıca melezlerin üreme yeteneği olmuyor, katır örneği
ayrıca sadece dna ile değil aktif gen bölgeleri de uyuşmalı
ayrıca her türün kendine özgü kalkanları var diyeyim. her türün kendi türünün yumurtasının etrafındaki sert zarı yıkacak enzimi vardır. o olmazsa sperm ve yumurta birleşemez. bu da ancak aynı tür olursa olur. ayrıca yumurta içinde de birleşme olması için benzeri anahtarlar var.
ayrıca kromozom sayıları tutmayan türlerin melezleri olur mu hiç bilmiyorum.

ayrıca ne alaka ?
bize yakın türlerle zaten çiftleştiğimiz söyleniyor! neanternal adamı gibi bilmem homo erektus gibi bir sürü türü yok ettiğimiz onların genlerini taşıdığımız hatta on binlerce yıl önce bunlarla ticaret yaptığımız da söyleniyor.

yani biz kimiz ?

şempanze ile sadece atalarımız aynı.
yani kedi ile kaplan gibi bişe
beyaz kaplan ile sarı kaplanın çiftleşmesi başka
kedi ile leoparın başka olmaz o iş yani

dna ile bitmiyor olay dna da ne yazdığı önemli[signature][hline]İmzam yeter!
Sosyal ağlarda paylaş

biyoloji dersinde öğrendim o yüzdeyi. at ile eşşeğin dna ları o derecede uyum gösterdiği için yavru oluyor. ha bide dediğim şey memeliler için geçerli.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

yılan yada tarantula[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...