Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TBL'den Haberler


Rush

Öne çıkan mesajlar

sizlere nbaden haberler verirken tblden edindiğim her bilgi için bir topik açmak yerine tek topik altında toplıycam. Hazırmıyız başlıyoruz önce universiade türkiye maçlarını staddan takip ediyorum. sırplara yenildik..

Türkiye: 79 Sırbistan Karadağ: 85 (Universiade)

Türkiye: 79 Sırbistan Karadağ: 85 (Universiade)

Universiade 2005'de altın madalya mücadelesi veren Üniversite Erkek Milli Takımımız, grup liderliği için oynadığı mücadelede Sırbistan Karadağ'a 85-79'luk skorla mağlup oldu.

BAŞTAN SONA BÜYÜK BİR ÇEKİŞME YAŞANDI
Mücadeleye Hakan Demirel, Muratcan Güler, Erdem Türetken, Nedim Yücel ve Onur Aydın beşiyle başlayan Üniversite Milli Takımı, ilk çeyreği 14-15 geride kapatırken, devreye de 38-37'lik skorla geride girdi. Üçüncü çeyrekte dış atışlardan bulduğu sayılarla etkili olan rakibi karşısında Murat Kaya ve Nedim Yücel ikilisiyle skor bulan Milliler, periyodun da 60-60 eşitlikle tamamlanmasını sağladı. Mücadelenin final periyodu büyük bir çekişmeye sahne olurken, 37.dakikada farkı 1 sayıya kadar indiren Milliler, iki kez yakaladığı öne geçme şansını iyi değerlendiremeyince, kontrolü elinden bırakmayan Sırbistan Karadağ karşılaşmadan 85-79 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Salon: Atatürk Spor Salonu

TÜRKİYE 79: Hakan Demirel 5, Muratcan Güler 13, Erdem Türetken 8, Nedim Yücel 18, Onur Aydın 7, Murat Kaya 19, Adem Ören 3, Oğuz Savaş 6

SIRBİSTAN KARADAĞ 85: Milenko Tepic 11, Milan Dozet 5, Marko Scekic 13, Nenad Bogdanovic 11, Vanja Plisnic 9, Dusan Djordjevic 0, Vladimir Golubovic 4, Estrahinja Milosevic 10, Feliks Kojadinovic 22, Ivan Ivanovic 0

1.PERİYOD: 14-15
2.PERİYOD: 23-23
3.PERİYOD: 23-22
4.PERİYOD: 19-25

Mersin Bşb. Lige Ilgaz'da Hazırlanıyor..

TBL’nin yeni takımı Mersin Büyükşehir Belediyesi Ilgaz’da yaptığı kampta yeni sezona hazırlanıyor. Günde çift idman yaparak hazırlıklarını sürdüren Mersin temsilcisinin Ilgaz kampı 12 gün daha devam edecek.

TEKNİK EKİP OLARAK ÇOK MUTLUYUZ;
Mersin Büyükşehir Belediyesi;nin Antrenörü Rebah Sıdalı kampın çok faydalı geçtiğini ve oyuncuların uyumlarının teknik ekibi çok mutlu ettiğini belirtti. Sıdalı yaptığı değerlendirmede, ;Bir haftadır Ilgaz;da kamp yapıyoruz. A Milli Takım kadrosunda bulanan Reha, B Milli Takım kadrosunda bulunan Fırat ve iki yabancı oyuncumuz kampın bu bölümüne katılamadılar. 2 Amerikalı oyuncumuz Pazar günü Ilgaz;a gelerek bize katılacak. Bu geçen bir haftada sabah koşu, akşam ise salon çalışması olmak üzere günde çift antrenman yaptık. Oyuncularımızın birbirleriyle olan uyumları teknik ekip olarak bizleri çok mutlu etti. Tahminimizden çok daha iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz& dedi.

ULUSLARARASI TURNUVA DÜZENLEYECEĞİZ
Mersin Festivali kapsamında 9 Eylül 2005 tarihinde başlayacak uluslararası bir turnuva düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Sıdalı, Bu turnuva için 3 yabancı takıma davetiyelerini gönderdik. Kendilerinden cevap bekliyoruz. Bizimle birlikte Türkiyeden turnuvaya Darüşşafaka ve Tuborg Pilsener takımları katılacak. 6 takımla oynayacağımız bu turnuva sezon öncesinde herkes için çok ciddi bir hazırlık olacakdiye konuştu.

Alexander Jensen Türk Telekom'da

Türk Telekom geçtiğimiz sezon Tuborg Pilsenerde forma giyen Alexander Young Jensen ile sözleşme imzalayarak renklerine bağladı. Transfer çalışmalarını tamamlayan Ankara temsilcisi 4 yabancı oyuncusunun da takıma katılması ile yeni sezon hazırlıklarına hız verecek.

TRANSFERİ TAMAMLADIK
Geçtiğimiz sezon Tuborg Pilsenerde 8 sayı, 8.8 ribaunt ve 2.2 asist ortalaması ile oynayan Jenseni kadrosuna dahil eden Türk Telekom Antrenörü Ercüment Sunter bu oyuncuyla da anlaşarak transferi tamamladıklarını söyledi. Sunter, Jensen Türk basketbolunu iyi bilen ve bizim de çok iyi tanıdığımız bir oyuncu. Gerek basketbolu ile gerekse kişiliği ile takımımıza çok faydalı olacağına inanıyorum. Jensen ile birlikte transfere son noktayı koyduk. Bundan sonra çalışmalarımızın temposunu arttırarak yeni oyuncularımızla birlikte sezona hazırlanmaya başlayacağız dedi.

B Milli Takım Hazırlıklarını Sürdürüyor

Japonya'da yapılacak özel bir turnuvaya katılacak olan B Milli Takım hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonunda sürdürüyor.

TURNUVAYA 4 TAKIM KATILACAK.
Japonya'da 20-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olanturnuvaya millilerimizin yanı sıra Japonya, G.Kore ve Litvanya takımları katılacak. Hazırlıklarına Abdi İpekçi Spor Salonunda antrenör Orhun Ene nezaretinde devam eden ay yıldızlılar 18 Ağustos'da Japonya'ya gidecek ve 25 Ağustos'da yurda dönecek.[signature][hline]O günlerin fotoğraf karelerine sığmayan acıları bundan sonrası için birer ibret belgesi olarak önümüzde duruyor. Depremde yitirdiğimiz canların, sönen ocakların sadece alın yazısı olmadığını biliyoruz. İlgisizliğin, başıboşluğun faturasını o 45 saniyenin sonunda Türk halkının ödediğini unutmayacağız. Ve unutturmayacağız...
17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz ...

[Bu mesa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tuborg'un Anlaşmaya Vardığı Hall İzmir'de

Tuborg Pilsener, daha önce prensip anlaşmasına vardığı ABD'li oyuncu Mike Hall'la sözleşme imzaladı.

ÖNDER BİNGÖL: EN DOĞRU SEÇİMİ YAPTIĞIMIZA İNANIYORUM
Geçen sezon NCAA'de 13.5 sayı, 3.0 ribaunt ve 2.0 asist ortalamasıyla mücadele eden Mike Hall, İzmir'e gelerek takımla birlikte antrenmanlara başladı. Sağlık kontrolünden geçecek olan Mike Hall, üç günlük deneme sürecinin ardından, bir aksilik olmadığı takdirde sözleşme imzalayacak. Tuborg Pilsener Basketbol Şube Sorumlusu Önder Bingöl, Mike Hall'ın istatistiklerinin çok iyi olduğunu söyleyerek, "Mike Hall, tam aradığımız tipte bir oyuncu. Referansları da oldukça iyi. En doğru tercihi yaptığımıza inanıyorum" dedi.

Darüşşafaka'dan İki Transfer

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Darüşşafaka, Umut Görür ve Mustafa Çetin ile anlaştı. Yeşil-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon Türk Telekomspor takımında oynayan 27 yaşında ve 2.09 metre boyundaki Umut Görür ve Yeşilyurt'ta forma giyen Kanada asıllı 24 yaşında ve 2.03 metre boyundaki Mustafa Çetin ile de anlaşıldığı bildirildi.

FORVET POZİSYONUNA TAKVİYE
Tuborg alt yapısından yetişen 27 yaşındaki Umut Görür, geçen sezon Türk Telekomspor'da 7.9 sayı, 4.6 ribaund ve 1.3 asist ortalamasıyla oynamıştı. Kanada asıllı 24 yaşındaki Mustafa Çetin ise bir yıllık NCAA tecrübesinin ardından Kanada'da Brandon Üniversitesi'nde 3 sezon oynadıktan sonra geçen yıl Yeşilyurt formasıyla İkinci Lig'de oynamıştı.
Darüşşafaka daha önce de alt yapısından yetiştirdiği eski oyuncusu Mehmet Kahyaoğlu ile anlaşmıştı.

Ülkerspor, Jeff Trepagnier İle Anlaştı...


TBL'de mücadele eden Ülkerspor, ABD'li forvet Jeff Trepagnier ile anlaşmaya vardı.

CLEVELAND CAVALİERS VE DENVER NUGGETS'TA DA FORMA GİYDİ
26 Yaşında ve 1.93 boyundaki Trepagnier, geçtiğimiz NCAA'lerde USC formasını giydikten sonra yıl 2001 draftında ikinci tur 36.sıradan Cleveland Cavaliers tarafından seçilerek NBA'e adım atmıştı. Çaylak sezonunda sadece 12 karşılaşmada forma giyen ve takımdan kesilen Trepagnier, 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında Denver Nuggets ile 10'ar günlük kontratlar imzalamıştı. NBA'de üç sezonda 31 karşılaşmada forma giyen Trepagnier, 2.8 sayı- 1.4 ribaund ve 0.7 asist ortalamları yakalamıştı.

NAPOLİ'DE BÜYÜK ÇIKIŞ YAKALADI
NBA macerasının yanında Avrupa'da da çeşitli takımlarda görev yapan Trepagnier, geçtiğimiz sezonu İtalya Serie A takımlarından Pompea Napoli'de tamamlamıştı. Serie A'da sezonu 16 galibiyet ve 18 yenilgiyle 7.sırada tamamlayan Napoli ekibinde ABD'li oyuncu, 15.0 sayı- 5.0 ribaund ortalamaları yakalamıştı.[signature][hline]O günlerin fotoğraf karelerine sığmayan acıları bundan sonrası için birer ibret belgesi olarak önümüzde duruyor. Depremde yitirdiğimiz canların, sönen ocakların sadece alın yazısı olmadığını biliyoruz. İlgisizliğin, başıboşluğun faturasını o 45 saniyenin sonunda Türk halkının ödediğini unutmayacağız. Ve unutturmayacağız...
17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz ...

[Bu mesaj Rush tarafından 18 Ağustos 2005 12:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

trepagnier ülker için yararlı olacaktır iyi bir oyunkurucu olmasına rağmen talımlarını yanlış seçmiştir kanımca
2 sezon önce denwer nuggetsin yaz kampında başarılı olup denwerda bir sezon oynamıştır hızlı bir oyuncudur
P.S bilgiler içinde saol[signature][hline]when he reigns all was stopped...
reignman rulezzz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Rush,

Sanırım daha önce de bu konuya değinmiştim ama yine belirtmek isterim. Forumlar'da genel teamülümüz kişisel fikirlerimiz dışında bilgi aldığımız kaynakları da belirtmektir.

Daha önce de belirtiğim gibi Basketbolsever'ler den aldığımız bilgilerin kaynağını göstermekte hem fayda var hemde bu konuya ilgi duyan arkadaşlara da bilgiye ulaşabilecekleri yeri göstermiş olmak var.

Keza senin basketbolsever'lerde yazı yazdığını hatırlıyorum yanılmıyorsam. Bu durumda kaynak göstermenin senin açından daha da önemli olması gerektiği düşünüyorum.

İyi akşmalar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
ben bu haberler başlamadan önce söledim kaynağımı bir daha kendi sitemin reklamını yapmak gereği duymadım zaten ihtiyacımzıda yok.[signature][hline]O günlerin fotoğraf karelerine sığmayan acıları bundan sonrası için birer ibret belgesi olarak önümüzde duruyor. Depremde yitirdiğimiz canların, sönen ocakların sadece alın yazısı olmadığını biliyoruz. İlgisizliğin, başıboşluğun faturasını o 45 saniyenin sonunda Türk halkının ödediğini unutmayacağız. Ve unutturmayacağız...
17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

B.Kolej, Mike Benston İle Sözleşme İmzaladı

TBL'de mücadele eden Ankara Büyük Kolej, ABD'li Mike Benton'ı kadrosuna dahil etti.

NCAA'DE CHARLESTON ÜNİVERSİTESİNİN FORMASINI GİYDİ
Kulüpten verilen bilgiye göre başkent ekibi, NCAA Ligi takımlarından Charleston Üniversitesi'nden Mike Benton ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2.06 metre boyundaki pivotun, geçen yıl NCAA Ligi'nde 10.6 sayı ve 6.9 ribaunt, daha önce oynadığı NBDL Ligi'nde de 10 sayı ve 7 ribaunt ortalamalarıyla oynadığı bildirildi.[signature][hline]tekrar deneyin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tuborg, İki ABD'li Oyuncuyla İmzaladı

TBLde mücadele eden Tuborg Pilsener, ABD'li iki oyuncuyla sözleşme imzaladı.

MURAT ÖZGÜL: LİDER, SKORER VE TECRÜBELİ BİR OYUNCU ARIYORUZ
Kulüpten verilen bilgiye göre, bir süredir denenen Mike Hall ve Mike Bell ile birer yıllık sözleşme imzalandı. Florida Atlantic Üniversitesi mezunu, 23 yaşında ve 2.06 boyundaki Bell'in geçen sezon 19.1 sayı ve 9.03 ribaunt ortalamasıyla forma giydiği bildirildi. Amerikan Kolej Basketbol Ligi (NCAA) oyuncusu Mike Hall'ın ise geçen yıl 13.5 sayı ve 3.0 ribaunt ortalamasıyla oynadığı kaydedildi. Tuborg Pilsener Antrenörü Murat Özgül, iki oyuncunun da antrenmanlar ve hazırlık maçlarıyla uyum sorununu aşmaya başladığını belirterek, ''Şimdiki hedefimiz, NBDL'de kalmayı tercih eden Bryant Matthews'in yerine en az onun kalitesinde bir ABD'li bulmak. Araştırmalarımız devam ediyor. Lider, skorer ve tecrübeli birini arıyoruz. Sorunu en kısa sürede çözeceğiz'' dedi.[signature][hline]tekrar deneyin..

[Bu mesaj Rush tarafından 31 Ağustos 2005 21:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahçe'ye İsveç'ten Genç Forvet

TBLde mücadele eden Fenerbahçe, genç oyuncu Serkan İnan ile anlaştı.

BBK SOLNA VİKİNGS TAKIMINDA FORMA GİYDİ
Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, yaptığı açıklamada, Serkan İnan'ın takımla birlikte idmanlara çıktığını ve büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Son olarak İsveç Ligi'nde BBK Solna Vikings takımında forma giyen 19 yaşındaki Serkan İnan, 1.97 metre boyunda. Serkan İnan'ın İsveç Genç Milli Takımı'nda da oynadığı öğrenildi. ..


Banvitspor, Cameron İle İmzaladı


TBL takımlarından Banvitspor, Yeni Zelandalı Pero Cameron ile 1 yıllığına anlaştı.

1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI
Kulüp binasında düzenlenen ve antrenör Tab Baldwin ile menajer Ömer Yalçınkaya'nın da hazır bulunduğu törende Cameron, kendisini yeşil-turunculu takıma 1 yıllığına bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Bir süredir takımla birlikte antrenmanlara katılan Cameron, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, takımı ve Bandırma'yı çok beğendiğini ifade ederek, ''Takımda arkadaşlık çok iyi. Antrenmanlarda keyif alıyorum. Takım olarak başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.

PERO CAMERON: TÜRK HALKINA SAYGI DUYUYORUM
Cameron, bir gazetecinin ''Atalarınız Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de İngiliz askerleriyle birlikte Türk askerine karşı savaştı. Atalarının savaştığı bir ülkeye gelmek sende nasıl bir duygu oluşturdu?'' sorusu üzerine, ''Benim babam Yeni Zelanda ordusunda görevli asker. Ben biliyorum ki Türkler ve Yeni Zelanda halkı birbirine oldukça yakın ve saygılı. Ben de Türk halkına saygı duyuyorum'' diye konuştu.

TAB BALDWİN: "BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Banvitspor Antrenörü Tab Baldwin de Cameron'un önemli ve lider bir oyuncu olduğunu belirterek, ''Biz sadece ayakta kalmak için değil, tamamen kazanmak üzere bir takım kurduk. İyi transferler yaptık. Bu sene çok başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi. Bandırma Banvitspor Menajeri Ömer Yalçınkaya da 2 Eylül'de 8 günlük kamp için Bolu'ya gideceklerini, 16-23 Eylül tarihleri arasında da Hırvatistan ve Slovakya'da hazırlık maçları oynayacaklarını kaydetti..

Darüşşafaka, Nate Daniels İle Anlaştı


TBLde mücadele eden Darüşşafaka, ABD'li oyuncu Nate Daniels ile anlaştı.

1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI
Yeşil-siyahlı kulübün yönetim kurulu üyesi Engin Kattanalp, yaptığı açıklamada, 2.01 metre boyunda ve 22 yaşındaki forvet oyuncusu Daniels ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi...[signature][hline]tekrar deneyin..

[Bu mesaj Rush tarafından 31 Ağustos 2005 21:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş, Mithat Demirel İle Anlaştı

Almanya Basketbol Milli Takımı oyuncusu Mithat Demirel, Beşiktaş ile sözleşme imzaladığını açıkladı.
Mithat, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, gelecek sezon Beşiktaş basketbol takımında oynayacağını bildirdi. Mithat, daha önce oynadığı Alman 1. lig basketbol takımlarından Alba Berlin'in kendisine yaptığı teklifi beklentilerinin altında olduğu gerekçesi ile reddetmişti. Dizinden sakatlanarak ameliyat olduğu için uzun bir süre sahalardan uzak kalan Mithat, ''Antrenmanlara gelecek hafta içinde yeniden başlayabilirim. Hamburg'da 11 Eylül'de milli takımın yapacağı karşılaşmada yeniden takımda yer almak istiyorum. Teknik direktörümüz Bauermann beni bekliyor'' dedi.[signature][hline]tekrar deneyin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pek işe yaramaz diyorum ben ama hadi bakalım[signature][hline]Gilean's Blog - Life with Gilean
Maedhros, 20 Haziran 2005 01:01 tarihinde demiş ki:
kocakarı mocakarı dene ondan sonra gel konus hehe
nasıl emiyo bi bilsen
cidden arkadaslar deneyin diyorum baskada bişi demiyorum yani...

Zegna, 30 Temmuz 2005 23:11 tarihinde demiş ki:HOLLALEY SEN KIMSIN LAN
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Beşiktaş, Rusya'nın Dinamo Moskova Region takımından ABD;li Chuck Kornegayı transfer etti.

2004-2005 sezonunda Dinamo Moskova Region takımında başarılı bir performans sergileyen Chuck Kornegay, daha önce İspanyada Fuenlabrada ve Unicaja ile Avusturyanın Brisbana ekiplerinde forma giydi. 2.06 boyunda ve 1974 Kuzey Caroline doğumlu ABDli basketbolcu, pivot mevkiinde oynuyor.[signature][hline]UH LELELELE UH LELELELE FENERBAHÇE

[Bu mesaj Rush tarafından 22 Eylül 2005 07:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkerspor'un milli basketbolcusu İbrahim Kutluay, ameliyat oldu.

34. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda sağ el serçe parmağı kırılan milli basketbolcu, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde cerrahi operasyon geçirdi.

Bu akşam taburcu edilmesi beklenilen İbrahim Kutluay'ın, 3-4 hafta sonra antrenmanlara başlayabileceği açıklandı.[signature][hline]SALYA SÜMÜK DEĞİL ERKEK GİBİ VARDIK.İSKELE DEĞİL STAD BASTIK. GFB
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Banvit'în aldığı bu Cameron Ailton gibi topaç bir tipti hatırladığım kadarıyla..yanılıyorsam düzeltin..[signature][hline]"Ben ve İstanbul birbirimize benziyoruz. Anlamak için görünüşten daha derine bakmak gerekir."
Nicolas Anelka - Paris Match Dergisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

P.Karşıyaka'ya Senegal'li Pivot

TBL takımlarından Pınar Karşıyaka, Senegalli Ya Ya Diayı renklerine bağladı.

JENKİNSİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
Pınar Karşıyaka kulübünden yapılan açıklamada geçen sezona Rusya'nın Lokomotiv Novosybirsk takımında başlayan 2.03 boyundaki Ya Ya Dia daha sonra İsrail'in Haifa BC ekibine transfer oldu ve İsrail Ligi'nde 14.1 sayı, 8.4 ribaunt ortalamalarını tuturdu. Pınar Karşıyaka Basketbol Şubesi Basın Sözcüsü Ünal Tuncer, Dianın, Avustralya, İtalya, Rusya ve İsrail'de de forma giymiş tecrübeli bir oyuncu olduğunu belirterek Takıma katkısı büyük olacak'' dedi. Tuncer ayrıca bekleneni veremeyen Willie Jenkins'in sözleşmesinin de feshedildiğini söyledi.[signature][hline]"Goin" to work , Every night

[Bu mesaj Rush tarafından 05 Ekim 2005 22:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...