Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sol el bass gitar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar ben bass gitara başlamak istiyorum ama solağım bu bi sorun olur mu ? Bi de ilk olarak klasik gitar fln eğitim al diolar ona gerek var mı ben bi müzik hocasına sordum o klasik gitar boşa zaman kaybı dedi direk bass a başla dedi . Şimdiden saolun[signature][hline]Düşünüyorum , öyleyse varım..

With a Kiss , I Die
Mesaj tarihi:
yo gitar da sol olacak bi sorun olmaz...[signature][hline]Bi dostum olsa yol macersaına çıksak..sadece yaya olarak bi yere varmak hedefimiz olsa...yorulsak perişan olsak ama eğlensek...
Mesaj tarihi:
Klasik gitar zaman kaybı doğru demiş hocan farklı enstrümanlar ikiside. Eğer becerebiliyosan sağ elinle çal çünkü başta sorun olmaz gider bi solak bass gitar alırsından çalmaya başladıkça daha iyi model bişey istiycen ama istediğin her gitarın solağını bulman o kadar kolay değil malesef. Ona göre yani onun dışında bi sorun yok
Mesaj tarihi:
Aynı problemi ben de yaşıyorum ve klasikte telleri değiştirerek iş halledilse de elektro ve bass gitar kullanırken böyle bir imkanın olmuyor.Solak gitarı bulmak zorunda kalıyorsun ve solak gitarlarıyla sağlak gitarları arasında fiyat olarak dağlar kadar fark oluyor.Predatorün de dediği gibi her model de bulunamıyor.

Bir de şöyle bir olay var.Solak gitaristler sağlaklara göre daha şanslı oluyorlar, çünkü perdeler sol elinde oluyor ve senin de en iyi kullandığın elin olduğu için daha rahat kullanıyorsun onları.

Hatta ben elektro gitar almaya gittiğimde özellikle sormuştum adama bana sağlak gitarı çalmamı tavsiye etmişti "eğer" demişti "gitar çalmayı gerçekten benimsersen bir solak olarak kesinlikle virtüöz olabilirsin" yani solaklar sağlak gitarlarını daha rahat çalıyorlar.Tabii ilk eline aldığında uzaylı gibi tutuyorsun gitarı o ayrı konu ama zamanla alışacaksın o gitarı illetini tutmaya.[signature][hline]öldüm demekki yaşıyormuşum...
Mesaj tarihi:
Ya arkadaşlar şimdi ben abimin bi arkadaşına sordum o bana bass çalmadan önce elektro ile başla dio sizce ne yapayım ?[signature][hline]Düşünüyorum , öyleyse varım..

With a Kiss , I Die
Mesaj tarihi:
emircanz elektro yu öğrenmek için bir kere öncelikli olarak klasik gitar bilmen lazım o yüzden yok elektroydu yok klasikti uğraşma bass çalıcaksan direk bassla başla parmak aralarını açma antremanları yap bass gitar öğrenmek için bilgisayarda programlar var onları dene sonra baktın umudun var yapabilirim diyorsun gidiosun bir bass alıyorsun...[signature][hline]We cast our lot together four still stand as one
Here we'll remain forever till our kingdoms one
Mesaj tarihi:
sol bass gitar bulunsa bile baya pahalı oluyo yada cort bulunuyo cortları da kimse tavsiye etmiyo bende güvenmiyorum tavisye etmiyorum 2 aya elinde kalabilir[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Mesaj tarihi:
said:
paparnoz, 03 Ekim 2005 19:35 tarihinde demiş ki:
emircanz elektro yu öğrenmek için bir kere öncelikli olarak klasik gitar bilmen lazım o yüzden yok elektroydu yok klasikti uğraşma bass çalıcaksan direk bassla başla parmak aralarını açma antremanları yap bass gitar öğrenmek için bilgisayarda programlar var onları dene sonra baktın umudun var yapabilirim diyorsun gidiosun bir bass alıyorsun...

bence %100 doğru söylemiş.alır da hevesin kaçarsa "yapamıyom a.k." dersen bi anlamı olmaz.bence bi iki stüdyoya git,ordaki gitarları tersten de olsa kullan bak bakalım nası olur güzel midir nedir.ondan sonra git direk cort al.cort elinde falan kalmaz külliyen yalan. ayrıca ilk başlayanlar için cort harikuladedir.bak sana ne anlatıcam.
bizim grubumuzun basçısı solaktır.biz grubu kurarken stüdyoya gidiyoduk.bizim arkadaş klasik gitara aşinaydı.bas'ı seçti. çok hoşuna gitti,devam etmek istedi.ama solak olması sorun çıkarıyodu stüdyolarda.biraz idare etti öyle sağ gitar kullana kullana.sonra istanbuldan solak cort AB-4 aldı.gayet güzel gitardı. hiç sorun çıkarmadı.tonları güzeldi.kullanıcısını yormadı.
biraz zaman geçince arkadaş da bass ta ilerleyince gitarı değiştirmeye karar verdi.çok zor anlardı.dream theater cover'ladığımız için arkadaş 5 telli gitar almak istiyordu(6 almak abartı bişey.)ama solak 5 telli türkiyede yoktu resmen.ama naptı etti bi şekilde aldı 5 telli solak Yamaha TRB-5 i.Ankara PanMusic o açıdan bizim taptığımız insanlardır,getirdiler yurtdışından.hem de indirim + senet yaptılar arkadaşa.
yani sen başkoyduktan sonra solak ta bulunur,6 telli de bulunur herşey de bulunur.ayrıca bas bence mükemmel bi enstrümandır.herkes anlamaz ama şarkıya gizemli bi tat katar. sen "şu şarkı çok güzel" dersin ya.aslında bass'ı nedeniyle çok güzeldir ama senin haberin yoktur.bilinçaltında bass kısımları yer eder hatta onları mırıldanırsın.
neyse,demem o ki,bass çal.hiç klasik gitara filan girme,hiç ona buna girme.kendine çok pahalı olmayan bi sol bas bul.bi de küçük bi amfi.at eve çalış.kendini geliştir.sonra grup murup derken deneyim de kazanırsın.tavsiyem.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Mesaj tarihi:
Ağzı olan konuşmuş biraz. Klasik gitar, Bass Gitar ve Elektro gitar tamamen farklı enstrümanlardır. Elektro çalmak için klasik çalmayı bilmek gereksiz ve zaman kaybıdır. Bass için önceden elektro çal diyeni ilk kez duydum :) Bunların tartışması yapıldı hep bu forumda her enstrüman kendine özeldir ve hangisinde ilerlemek istiyosan onunla başla.
Mesaj tarihi:
cort almayııığıın[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
Tears filled my eyes
The sad scene replays
Of you walking away
Mesaj tarihi:
Yeni başlıcam ama abim bateri çalıo beni stüdyoya götürcek orda bi sağ el bass gitar bakıcam fln[signature][hline]Düşünüyorum , öyleyse varım..

With a Kiss , I Die
Mesaj tarihi:
en güzeli.bak bakalım neymiş nasılmış.ondan sonra bütçene ve imkanlara göre bi solak al.kafana göre.nasolsa farketmez ilk başladığın için.şu veya bu marka,sonuçta senin ilk başta bolca parmak geliştirmen lazım.tondaki ufak farklılık çok mu önemli?[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Mesaj tarihi:
yeni başlıycaksan sağ gitar başla bulunmuyo bulunsa bile fiyat olarak çok fark oluyo .. hangi elle başladığın o kadar farketmez[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
Tears filled my eyes
The sad scene replays
Of you walking away
Mesaj tarihi:
Arkadaşım hangi gitarın klavyesi rahat geliyosa hangisi bütçene uygunsa onu al. Seni biraz götürcek orta seviye bi cort her zaman iyidir. Yanına bilen birini al git en güzeli
  • Yeni Oluştur...