Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1.7 Patchden sonra Hunter

Giber

Öne çıkan mesajlar

300 AGI varsa 345 AGI oluyor, aslında iyi bir talent. Zevkler ve renkler faktörü giriyor devreye burada. Ya BM ya Survival. Seçim sizin :P[signature][hline]
Twilight's Hammer - 60 NE Hunter, 50 NE Rogue, 50 Dwarf Paladin
Laughing Skull - 31 Orc Hunter, 14 Tauren Warrior

Sosyal ağlarda paylaş

selamlar, uzun süredir 60 hunterım var(gerçi bu aralar onunla oynamıorum ama), class lara karşı pvp fikirlerimi sunmak ve talentler hakkında yorum yapmak istedim..

oyun boyunca casterlara karşı büyük sıkıntı çekmedim, karşıdan gelen bir mage gördüğümde % 90 ben alırdım, lakin iyi oynayan bir mage'e üst üste 4-5 kez yenildiğimde olmuştur..
ama hiç bir zaman caster la 1vs1 e girdiğimde elim ayağım titremedi : )

rougeları ve hunterları birbirlerinin karşıtı 2 class olarak değerlendirdim hep, ilk görüp mark attıysam genelde aldım, açılışı ambushla yediysem genelde kesilen ben oldum..
en çok çekindğim class oldular..

bir warior'a hazırlıksız yakalanılırsa şansınız çok azdır(geriye deterance ve counter attack+scatter shot olayı kalıyor)ancak genelde wariorlara karşı sıkıntı çekmedim, hele duellerde yenildiğim warior sayısı çok azdır..

en zorlandığım classlardan biri ise shadow priest oldu, sürekli duel yaptığım bir eleman vardı(üzerindeki epic fazlalığındanmıdır bilmiorum)çok ağlattı beni=), şaka bir yana pvp lerde de shadow pri lerden çok çektim..

ve overpower =P..cidden şubattan bu yana oynuyorum hiç bir lvl 60 shamanla 1vs1 adam akıllı karşılaşma şansım olmadı, ya pvp nin ortasında başka bir eleman olayı görüp karıştı yada başka aksiliklerden dolayı tam tecrübe edinemedim shamanlar hakkında, lakin grup pvp lerinden range imi almışken verdiğim dmg ları düşünürsem beni fazla zorlayacağını sanmıorum(shamanlar alınmasın pls : ), sadece hayal )

son olarak talentlerime değineyim, survival'ın WS'ini almayıp scatter shotu tercih ettim, geri kalanı büyük çoğunlukta survival olmak üzere marksmandan kurulu..ayrıca sanırım bahseden olmamış bu agility olayı benim çok işime yaradı, bir anda 370 agi oldu (hiç epic itemim yok, hepsi rare) ve inanılmaz crit atmaya başladım..önceki kadar yüksek rakamlarda crit atamıyorum fakat kesinlikle crit şansım 2 katı arttı, buda hunter için bulunmaz bir nimet=)..herkese iyi oyunlar, hunter arkadaşlarla irtibata geçebiliriz hep beraber fikir taktik vs alışverişinde bulunabilirz : )
Sosyal ağlarda paylaş

Survivalda birde 4000hp varsa 4400hp ye cıkaran bir talent daha varmıs yeni gordum. Aslında çok çok güzel şeyler var survivalda ama bence BM gitmek daha mantıklı.

Neden derseniz, çoğu kişi wow oynamaya başladığı günden bu yana hunterlarin petlerinin sadece oyuncak olduğunu, hiçbir hasar veremedigini bilir, taktiklerini ona gore kurarlardı. Şuan atıyorum bir düşman karşısında bir hunter gördüğü zaman BM mi gitmiş Survival mı anlaması imkansız, Bestial Wrath açıp peti kırmızılaştırıp enrage etmemişse tabi.

Şimdi bu durumda çoğu kişi eski taktik olan "pet'i takma, hunteri oldur, pet'de ölür" taktigini kullanmakta. Ama işte illüzyon tam burda başlıyor. Hunter'ın karşı rakibi şoke edecek darbesi, petin verdiği inanılmaz critler ve attack speedden geliyor. 1.00 speedli bir cat alıp crit şansını hunterdan fazla olduğunu ve 120 resistance ve 6000armor oldugunu düşünün..

Hunter kendi üzerinde gelişmeyi seçmeyerek peti geliştirdiği için, ve insanların bilinçaltına yerleşmiş "pet'i boşver" mantıgının verdigi avantajı kullanarak, muazzam dmgler verebilir BM giden bir hunter.

Ha BM gitmessen nolur, petin fear yer, sheep yer sende crit vurmaya çalışırsın rakibe. Eski sisteme geri dönüş olur yani. Bence :)[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

Çok vaktim yok o yüzden hemen kısaca bir şeyler yazıcam.

Pet işinde malesef yazdığım doğru 300 t.p. var ve bunların nereye harcancağına kafa patlatmak gerekiyo ki bu işin nerflenmiş kısmı. Bunun yanında wyvern string için konuşursak bence çok çok gereksiz bi skilll, niyesi ise out of combat skill oluşu. Anca instanceda işe yarar ama o işlere hunter değil mage bakar. Bunun yanında lightning reflex için konuşursak 15% agi demek bi huntarı yeniden yaratır demektir. Crit şansı doğar, attack power ın artar dodge şansın artar. Bunu hesaplamak için lvl 60 huntırların ırklar için olan statlarına bakmanızı öneririm. Bir not daha, lightning reflex trueshot auradan daha fazla attack pover getirmektedir (Kaynak wow eu resmi forumları), bu yüzdendir işte bencil hunter LR açar iyi hunter TA açar diye post göndermeleri. Surefooted özelliğide incelenmesi gereken bir konudur. Verdiği resist sayesinde en çok yakındığımız şey olan yavaş hareketten kurtuluyoruz.

Rank 3 hali:

Increases hit chance by 3% and increases the chance movement impairing effects will be resisted by 15%.

Bunun yanında eğer bir ağacı eleştirmek istiyorsak marksman olmalı bu. Sırf lethal-mortal-hawk eye ve scatter shot için puan verdiğim bir ağaç oldu. Bunun yanında BM+Survival mantıksız bir build olacağı için marksman yine tek tercih olarak kaldı.

Ama yakın bir zamanda sağlam bir BM buildi hazırlayıp 1vs1 de onuda test edeceğim (test serverında kullanmıştım gerçi, çok iyide sonuç aldım).

Pet buildi konusunda hala kararsızım. Kediler için çok kafa patlatıyorum şu an belki BM yaptıkdan sonra broken tooth için attack speedide düşünerek yeni birşeyler hazırlarım ve bu sefer prow ile bite ı çıkarıp (sadece aleni saldırılarda kullanıcağımı düşünerek) yerine max. armor , alabildiğim kadar sta. ve ve yanında bir adet resistin yine alabildiğim miktarını tutmayı düşünüyorum. Resist için frost mageleri baz alıp bi ayarlama yapabilirim.

Neyse çok uzadı bu :D Herkese iyi oyunlar grşrmek üzere.[signature][hline]Akairis LvlL60 NE Hunter - BL
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tamonikiden, 01 Ekim 2005 02:07 tarihinde demiş ki:
iyi bir hunter hicbir zaman rogue a yenilmez rogue uber degilse. Hunter ozellikle rogue killerdir.yeterli kadar staminan varsa zaten Cheap shot/ambustan sonra kidney shot tan sonra yassıyorsan kesersin.bunun icinde HP gerekir

Bana açıklarmısın lütfen sana dalmış bir rogue hiç beklemediğin anda, stunlock yapmış ve diyelimki canın 20%'lere inmiş yemişsin cripping poison'ı 12 sn hızın 30%, ne yapacaksın da rogue'u indireceksin çok merak ettim doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 01 Ekim 2005 13:24 tarihinde demiş ki:
said:
Tamonikiden, 01 Ekim 2005 02:07 tarihinde demiş ki:
iyi bir hunter hicbir zaman rogue a yenilmez rogue uber degilse. Hunter ozellikle rogue killerdir.yeterli kadar staminan varsa zaten Cheap shot/ambustan sonra kidney shot tan sonra yassıyorsan kesersin.bunun icinde HP gerekir

Bana açıklarmısın lütfen sana dalmış bir rogue hiç beklemediğin anda, stunlock yapmış ve diyelimki canın 20%'lere inmiş yemişsin cripping poison'ı 12 sn hızın 30%, ne yapacaksın da rogue'u indireceksin çok merak ettim doğrusu.

1- Hunter freeze trap kullanıp grind eder genelde (yapmayan hunter varsa bu onun ayıbıdır) , yani huntera dalsan minimum 15 saniye stun olursun.

Üstteki şıkkı geçelim farzedelim ki trap kullanmayan bir huntera daldın, lvl60'da eğer BM gittiyse;

1- 3k armorlu yaklaşık 4.2k hpli bir hunteri %20ye indiremezsin, %100 crit şansın olsa bile.

2- Hunter stunlock yediyse (ki öyle diyorsun) %50lere kadar hpsi inmiş olur ve stunlock bittikten sonra hunter sana 1 wingclip çekip Insignia of Alliance kullanarak criplingi ortadan kaldırır ve mesafeyi açarak tak tak saydırmaya başlar, ki leather ve cloth armorlar hunter için "peace of cake" denilen türdedir.

3- Ha bu arada BM giden hunter, petin bestial wrathını açıp intimidation çekerek hep %100 dmg vurur hem 3 saniye stun çeker sana, hem de bazı petlerin daze özelliği var diye duydum koşarken seni yavaşlatır.

Survival giden bir hunteri düşünürsek, ki rogue 'lar için survival giden hunter çok can yakar;

1- Scatter shotla 4 saniye eblek dolaşmanı saglar, %15 agi ile daha rahat crit vurur, +400hpsi daha vardır, trapleri normalden daha etkilidir.

Yani 3k crit vurmadıktan sonra sprint+evasion açsan bile biraz zorlanırsın yani. Arkadaşın dediği gibi Uber olmadıkça Leather armorla iş biraz zor..

Birde epic mountlu hunterlardan korkun arkadaşlar, Track Humanoids + Aspect of Beast harmanıyla ilk gören daima hunter oluyor. Bilginize :)[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

Unutmuşum söylemeyi, Survival giden huntera karşı evasion açmak, warriora karşı evasion açmaya benzer. Counterattack ile her dodge edilen vuruşa uber dmglar gelebilir hunterdan.[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

hmm şöyle diyim. eğer rogue stunlock yapmayı biliyorsa 50%den çok daha fazla indirir hpsini hunterın :) ayrıca wing clip yapıp insignia kullanırsa ben de sprin + vanish yapar tekrar cheap shotla dalarım.

stunlock 4 saniyelip cheap shottan ibaret değil. rahat 10+ saniye yerinden kıpırdatmaz rogue , eğer gouge yada kidney shotu dodge falan olmazsa :)[signature][hline]Wagner - Level 60 Undead Rogue - Bladefist
Sosyal ağlarda paylaş

Burada trap kullanmayan bir hunterdan, track hidden kullanmayan bir hunterdan, flare kullanmayan bir hunterdan bahsediyoruz sanırım :)

Vanish olman için hunterin seni marklamaması gerekiyor ki çoğu rogue, hunter 2-3 mob üzerindeyken arkadan gelip daldığı için marklayamıyor.

Ayrıca şunu birdaha anlatırmısın, hangi rogue hangi hunterin hpsini %20nin altına indirebiliyor hunter dokunamadan ?[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

20% demedim ama 50% nin altına indirir rahat. ayrıca vanishi orda wing clipten kurtulmak için söyledim, tabii ki marklıyken yine vurcak ama en azından sprint + vanishle yanına kadar gidebiliyorum hunterın :) benim detect traps her zaman açıktır ve trapin üstünde oturen huntera zaten dalmam. ama trinketi cooldowndaysa ve crippling yemişse işi biraz zor o hunterın counterattack yapmadıgı surece :)[signature][hline]Wagner - Level 60 Undead Rogue - Bladefist
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda katılıyorum sana, zaten hunterin rogue en büyük düşmanı bana sorarsan. Rogue 'u da rahatlıkla alabilirse hunter oyunun en kralıdır. Bu nedenle Rogue 'lar Hunterlara oranlarsak Rogue üstünlüğü vardır. Warrior-Rogue-Hunter ilişkisi, kağıt-taş-makas ilişkisiyle dogru orantılıdır işte :)

Dürüst olmak gerekirse, 50Rogue 'umla en zevk alarak kestiğim sınıf Hunter, ama 60hunterimle de en uyuz olduğum sınıf Roguelar :)[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

Valla 1.7'den sonra oynamadım hiç rogue'la ama elimde cripping varsa ve ben stealth dalıyorsam beni indirecek hunter çıkmadı henüz. Ayrıca stunlock'tan çıkar çıkmaz blind ediyorum hunter'ı bu da bana 2. saldırı şansını veriyor ki hunter bunun ardından hemen iniyor. Ambush-backstab için gutgore ve sinister için krol blade kullanıyorum. Sürekli cripping'le geziyorum. Kısaca 1.7 sonrasını bilemem ama öncesinde rogue saldıracak ben kazanırım diyen hunter fazla atıyor bence ama beni görüp marklayan hunter'a karşı da benim şansım çok az hemen sprint yapıp dalıyorum artık sonuç ne olursa yada sprint açıp uzaklaşıyorum, açmadan önce de şu anda adını hatırlayamadım ama (3 aydır ara verdim oyuna o yüzden) her 4-5 saniyede bir dot kaldıran(hunter's mark dahil) potion'dan içiyorum. Mark kalkınca da vanish yapıyorum hemen sonra flare'den sakınmak için bir müddet yok oluyorum ve hunter kaçtığımı sanınca da döner işini bitiririm. Cripping'li ve işini bilen bir rogue hunter'a dalarsa, hunter için en hayırlısı kaçmaya çalışmaktır ama dediğim gibi 1.7'den önceydi şimdi deneyip görecem kısa zaman sonra ama niyetim bu sefer karşı taraftan yaklaşmak olaya, battlegrounds geldi geleli rogue'un eski tadı tuzu kalmadı yeni bir NE Hunter açacam.[signature][hline]Deadmarine-lvl 60 Undead Rogue
Bloodscalp

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 01 Ekim 2005 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

survival a pek şans tanımmamış ama survival ağacı mükemmel bence ve bende 21 mm 30 sur vermeyi düşünüyorum, herşeyden önce bm 31 gidip scatter ı bırakmak bana mantıklı gelmiyo, scatter la tüm cast ları bozup zaman kazanıyosunuz hunter ın en kullanışlı ability lerinden biri, survival ın nimetlerine gelince humanoid lere % 3 crit, savage strikes la raptor strike ve mongoose bite ın crit şansı % 20 artıyo, improved wing clip le % 20 şansla 5 sn hedefi immobilize yapabilme şansı, deterrence la 10 sn boyunca % 25 dodge ve % 25 parry, survivalist le % 10 +hp, killer instinct le % 3 tüm ataklarda crit, lighting reflex le + %15 agi, counterattack ıda yazmaya gerek yok çok kullanışlı block ve parry olmuyo dodge edilemiyo, bunların hepsi size gerçek pvp de çok büyük avantajlar sağlar hunter ın en büyük sorunu yanına yaklaşıp menzil yakalanmasının engellenmesi survival la bu ranged menzili salıcak çok fazla özellik var, bunun dışındada menzili yakaladıkdan sonra en yüksek ranged crit ve dmg gene mm+sur da, survival vermemiş bi hunter ın yanına gelmiş bi warrior veya rogue dan kaçma şansı bence yok...
Sosyal ağlarda paylaş

bence bm giden bir hunter yine kurtulur yanına gelenden, survival o kadar büyük bir değişiklik yok. sırf petle mage oldurdugumu bılırım ;)[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

güzel mage kesmek pet lede pvp servreda mı oynuyosun bilmiyorum mage nüfusunun 10 katı rogue var pvp lerde, ve sürekli gang yiyoruz, bm yle üzerine crippling poison bırakmış bi rogue dan nası kurtulabilirsin yada hamstring bırakmış bi warriordan bence zor kaçma şansın yok kalıp dövüşsen sur vermediğin için yakın dövüş şansında yok üstüne scatter bile yok hehe :D ayrıca okadar sağlam crit alıyosun ve o kadar güzel ranged dmg ler görüyosunki mm+sur dede paper keserken aynı derece zevk alırsın bence, tabi hazır test realmeri de açıkken build leri denemek lazım kağıt üstünde değelendirmekden çok orda talent leri sürekli bozup denemek ve işlevselliklerini görmek daha faydalı
Sosyal ağlarda paylaş

valla haklısın be ally, sırf bestial wrath için 31 talent puan gidiyor.. üstüne scatter shot da alamıyoruz..

BM gitmenin tek yararı, petin armoru %30 daha artıyor, Hpsi %10 daha artıyor, %30 movement speedi artıyor, petin crit vurma şansı %30 artıyor, dmg vermesi artıyor falan filan..

şuan scatter+survival da gayet mantıklı geldi ama arkadaşlar, şunu düşünüyorum, BM gitmeyen bir hunterin peti casterlara karşı yine eskisi gibi güçsüz olmayacakmı ? poly-fear yiyecek ve yine eski taktiğe dönüş olmayacakmı ?[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

ben paper armor lara duel dışında pek şans tanımıyorum zaten mesafeli başladığında hiç şansları yok nerdeyse, genelde kaçmaya çalışıyolar buda en büyük hata, frost mage ler gerçekden problem oluyo ilk saldırıyı görüp yatıklarında ama genelde gang leyen hunter oldundan vurabilidiğin en iii ranged dmg veriyosun zaten yanına yaklaşmay çalışdındada counterattack var sora kendi crit in + % 20 şansla crit vuran raptor strike var % 20 büyük şans 60 hunrter crit i % 15-20 arası oluyo sanırım toplam % 35 - 40 crit le raptor strike vurmak paper armor un üzerinde baya can yakar elinde iii bişiiler varsa ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lind3r0th, 02 Ekim 2005 19:21 tarihinde demiş ki:
Mendoza güzel açıklamış ben warrior olarak halen hunterlarda sorun yaşamıyorum pet filan boş 70-80 vuruyor ha ama charge atamadan yakalarsa yada traplar rehin alırsa o zaman gg birşey yapamıyorum hehe

Ya işte nasıl yakalayıp yakalandığına bağlı. Duellerde hunter bir adım önde, vahşi doğada ise kim önce saldırırsa. Zaten 1vs1 kim yapıyorki hehe :p.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Magrin lvl60 Tauren Shaman(Skullcrusher)
Sosyal ağlarda paylaş

31su 20mm giden bir hunter olarak survival in ise yaramayacagini dusunen hunterlere sasiriyorum
survival talenti hunterlerin "en cok gelisen ve ise yarayan" talent tree si olmusken bw ye saplanmak neden bilinmez

scattershotum yok evet kullanmamda cunku hic bir zmn bg lerde 1v1 kalmazsiniz.. moblarlada aynı sekilde wyvernsting lvliniz ne olursa olsun çat diye uyutur karsinizdakini 2v2 kalınmış durumlarda cok uzaginizdan geçen bir elemanı gank lemek istediginizde birilerininin kovaladigi kacan birisini yakalamakta ne kadar etkili bir skill oldugunu bilmem farkettinizmi?

soz konusu duellere vs gelince survival talentine giden adam immobilize eder,immobilize efektlerine resist alır üstüne agilitysi abarıp en cok gerekli oldugu anlarda çatır çatır critical cikartir
hamstring yemisken ensenize patlatan bir warriordan nasi kurtulacak beastial wrath ile?
2 sansiniz war
1* scatter shot - ki bende yok -
2* wing cliple immobilize ayrıca warrior kek ise "deterrence" isminde mukemmel otesi bir skiliniz mevcut (dansöz skili)
10 saniye boyunca %60 civari atak dodge-miss-parry üçlemesine takılıyor "sırtınız" donuk olsa bile
%60 gibi kesin bir rakam yok ama 400-450 agi ile yapıosunuz bolca :)

rogueler nedense cok kolay ölür oldu artik yeterki stun kalmayin (insignia fln filan ne yapip ne edip stundan cikarsaniz rogue yalan oluor)

yinede soylemeliyimki keske 31/21 build olabilse :) yada wyvern 31 de alınmasa..

[Bu mesaj scorch tarafından 03 Ekim 2005 12:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

wyvern sting i asla scatter a tercih etmem bikere wyvern sting i kullanabilmek için combat dışında olman lazım, 2 dak cooldown u var ve diğer ranged ability ler gibi 8 yrd ın dışında olman lazım scatter a sadece bi kaçış silahı olarak bakmamak gerekir son darbeyi yemek üzere olan bi healer ın heal cast ını bozarsın yada yada sana son darbeyi vurmak isteyen bi caster ın, kaçmak isteyen form değiştiren bi druid i yakalarsın party e zaman kazandıırısın üstelik cooldown sadece 30 sn, wyvern le bunları yapamasın wyvern neye yarar 2 kişi gang liceksinde birini 12 sn uyutup diğerini kesicen çok gereksiz bence hunterı ın en kötü 31 . talent i
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...