Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayni yonetmen veya oyuncunun 2 filminin karsilastirilmasi.

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Evet basliktanda anlasildigi uzere okulda turkce dersinde hocaya 2-3 film tavsiye etmis oldugum icin ilk odev icin benden boyle bir sey istedi.
Ayni yonetmen veya oyuncunun 2 filminin karsilastirilmasi iyi guzel ama hangi yonden ne acidan neye dikkat ederek hicbirsey bilmiyorum.

Simdilik dusundugum sadece Steven Spielberg un . ET ile War of the Worlds u karsilastirilmasi hani biri uzaylilari iyi digeri kotu gosteriyor fln ama sizdende tavsiyeler bekliyorum belki daha iyi bir ornek yakalarim diye.

Varmi boyle bildiginiz ve karsilastirabileceginiz?

2. secenek Edward Norton American History X ve Fight Club
3. Secenek Yonetmen David Fincher Fight Club ve The Game

Sizde yazarsaniz cook memnun olucam[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma
Tutarsanda sakın bırakma

a.k.a homoid
Sosyal ağlarda paylaş

yönetmen: darren aronofsky
filmler: pi ve requiem for a dream.

bence sağlam bi karşılaştırma yapılabilir, kullanılan teknikleri, müzikler, yaratılan atmosfer, hikayeyi anlatma yöntemi, karakterlerin bakış açısı, efektler, makyaj, renkler..hepsi yönetmenin elinde zaten, oyuncuları karşılaştırmak çok önemli değil çünkü oyuncuya ne verirsen onu oynuyolar, profesyoneller. ama çok uç iki nokta mesela nicole kidman'ı "tatlı cadı" filmi ve "dogville"deki rolleriyle karşılaştırmak olabilir.

2. seçenek lars von trier: europa - dancer in the dark
3. seçenek peter jackson: bad taste - lord of the rings(baya acaip olur :))
4. seçenek richard linklater: waking life - before sunrise

hadi bakalım..[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

lol
kill bill vol1 ile kill bill vol2 de olur

şaka bir yana yine usta abimiz tarantinodan
reservoir dogs - pulp fiction olabilir[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

en basitinden
Bruce willis - Die hard triology VS Breakfast of champions

buradan bruce 'un dramlarda ne kadar başarısız ama susuz aksiyonda ne kadar başarılı olduğunu göreibliriz :)[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...