Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AB İçin Mutabakat Sağlandı !!..

SbNN

Öne çıkan mesajlar

said:
fede, 03 Ekim 2005 22:23 tarihinde demiş ki:
asyada mı
1 Çİn = işgücü,pazar
2 japonya,kore = teknolji devleri
3 hindistan = yazılım devi ve askeri güç
4 pakistan = askeri güç, pazar
5 türk cumhuriyetleri = petrol doğalgaz kaynakalrı, hem ticari ,hem kültür ortakaları
6 rusya = siyasi güç, pazar

daha mı sayiim

Bunların hepsini sentezlediğimiz zaman sam amcanın bizi haritadan silme operasyonunu başlatması an meselesi olur.[signature][hline]Peek-a-boo!
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önümüzde 50 tane tartışma, restleşme, çekilde, iptal olma tehditleri olacak. Yani bir dönemi geçtik belki ama daha zor bir dönem başladı. Çukulata vericem demekten ileri gidip ucundan ısırtıp gerisini ileride vericem dediler bize :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 04 Ekim 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
Daha önümüzde 50 tane tartışma, restleşme, çekilde, iptal olma tehditleri olacak. Yani bir dönemi geçtik belki ama daha zor bir dönem başladı. Çukulata vericem demekten ileri gidip ucundan ısırtıp gerisini ileride vericem dediler bize :)

ab ye üyesiniz mi dediler? daha rahatlamanın zamanı değil. daha falanın falanı var. umarım üye oluruz. türk olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

:) Şimdi bize dier üye ülkelere uygulananlarmı uygulandı yada uygulanıcak :)
Hani ozaman müzakerelere başlıyan ülkelere tanınan serbest dolaşım hakkı ? ve yukarda bi arkadaşında dediği şu olay var tabi ;
said:
MartinLGore, 03 Ekim 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
Bir de Yunanistan girdiği sırada 20000 sayfa olan belge (şartlar hede hödx) şimdi 100.000 sayfaymış. (sırf bize değil tabii)

Yani AB büyüdükçe şartlarda girmekde zorlaşıyor..

AB daha kimi alıcakki bitti zaten yani onlar için asıl önemli olan ülkeler zaten alındı.
+ biz tam üye olanak kadar AB'nin boku çıkar kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

serebst dolaşım olmıcak fln diolar yok öle bişe Yunanistandada kormustu Avrupa Birliği işhte göç olur fln die ama bi Allahın kuluda yun.dan kalkıp Ayvrupaya gitmedi Türkiyede öyle olcak cünkü 15 yıl sonra türkiye gelişmiş bi ülke olcak kişi başına gelir 20 bin dolar olcak hangi akıllı burdan kalkıp avrupaya gider yaa var mı böyle bişey cennet gibin ülke ayrıca alırsa türkiye göç alır avrupa deil[signature][hline]if you lost your everthing,you can do everything...
Sosyal ağlarda paylaş

avrupa birliğinin asıl sağlayacağı şey tahminimce stabil ortam ve ekonomi bunlar olursa da yabancı yatırım artar, yabancı yatırım artınca istihdam artar o artınca da refah seviyesi artar, o artınca da stabilite daha da artar. gidiyo böle işte. (ahkam kesmiş gibi olmiyim.. işte bildiğim kadarıyla böyle.)

hani yeterince iş sahası, demokratik haklar olduğunda insan hakları ihlalleri olmadığında fransaya vizesiz gitmişim gitmemişim neyi değiştirir? zaten vizeyi almak deli gibi kolaylaşır.
[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 04 Ekim 2005 12:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yani kendi basimiza yapamadigimiz bi seyi, hadi gel bize zorla yaptir biz de gelismis olalim mi diyoruz biz adamlara... bunun amerikanin bi eyaleti olmaktan ne farki var. yerel yonetim yine basta. ama dur soyle bi sorun var. simdi biz avrupanin eyaleti olucaz. ama biz bi taraftan da amerikanin stratejik ortagiyiz. biz neyiz allah askina? her seyi yuzumuze gozumuze bulastirdigimizi itiraf edip kendi kendimize kazik atmaktan vazgectigimiz gun, sanirim ulke gercek anlamda ilerlemeye baslayacak ama o zaman once sattigimiz vatanimizi once geri almamiz gerekecek.

ya da kurtulus savasinin temeli olan "manda ve himaye kabul edilemez" sozlerini yalayip yutup guzel guzel gecinecez. silah zoruyla yapamadiklarini siyasal yolla yapmalari icin biz onlara yalvaracaz.

tabi tum bunlarin disinda apayri bi nokta daha var; ejderha mizragi serisini okuyanlar hatirlarlar, orda bi ikilemden bahseder. Raistlin, Fistandantilus'un gucunu kabul ettigi zaman artik gercekten Raistlin mi oldugu yoksa Fistandantilus mu oldugu belli degildir. aynisi belki avrupada da olabilir. yani yukaridaki felaket senaryolarindan farkli olarak, bizi kabul ettikten sonra asil yoneten konumunda biz oluruz belki, nasil Raistlin Fist.'i kabul ettiyse onlar da bizi kabul ediyodur belki... Belki...

soyle dusunelim, biz yeterince guclu bi devlet olsaydik acaba AB'ye girmemiz gerekir miydi? bence tenezzul bile etmezdik ki Ataturk'un yaptigi gibi, cok istiyolarsa gelsinler goruselim derdik. isin sonunda biz yine bu duruma gelmek icin ugrasicaz cunku turkiye'nin kendi basina ayakta durmasini hedefliyoruz. yani biz su an ileride iyi olabilmek icin bazi seylerden taviz veriyoruz ki kimine gore dooru kimine gore yanlis. ancak acaba isin sonunda biz kendi ayaklarimizda durabilecek miyiz, bizi kendi basimiza birakacaklar mi? hic sanmiyorum. bana kalirsa avrupa'nin cekindigi yok gocmus bilmem neymis onlar degil. iki madde cikarirlar, yonetimde soz hakkimiz gider biter. ama asil sorunlara bakmak lazim. ya biz avrupayi turklestirirsek? yani Raistlin, Fistandantilus olursa... ikincisi ki bu ilkinden once olabilecek sorun, adamlar bizi "kalkindirdiktan" sonra ya biz girmiyoruz dersek? yaptiklari onca yatirim bosa gider ki amerika'ya, belkide fede'nin gosterdigi asya ulkelerine destek yetistirmis olurlar. 2. bi usame bin ladin vakasi gibi... bunun icin bizi oncelikle ekonomik olarak baglamaya calisacaklar cunku en zayif noktamiz orasi. AB'de her ulke belli bi yonde uzmanlasir. son yapilan yatirimlara gore TR otomotiv yonunden gelisecek ve muhtemelen bu sanayi bizim ulkemize kayacak. bunun hem iyi hem kotu taraflari var: iyi tarafi ne guzel fabrika, issizlik vs. kotu tarafi ise diger cogu ihtiyac bakimindan AB ulkelerine muhtac duruma gelecez. yani otomotiv sektorune o kadar bagli olacaz ki (atiyorum) uzay arastirmalari vs. konusunda cok cok geride kalicaz. boylece zamani geldigi zaman onlardan ayrilmak gibi bi sansimiz da olmacak.

tabi sonra madalyonun 4 5 artik kacinci yuzuyse... madem AB'nin devam etmeyecegi dusunuluyo, yani yikilacagi, o zaman bizim bu adamlara bagimli sekilde gelismemiz ne kadar mantikli? ben peynirimi fransadan alacaksam, ucagimi ingiltereden getirteceksem topluluk dagildiktan sonra acaba bu ulkeler bana bunu verecekler mi? sahsen gucsuz oldugumuz icin yaptirimimizin az oldugunu dusunuyorum. oturakli ulkeler bu isten karli cikarlar anca. oturakli ulke=ingiltere, fransa, G8'e dahil olanlar. belkide sirf bu yuzden gelismelere onay verip birligin yikilmasini istiyolardir... boylece kendileri ayakta duracaklar ve diger ulkeleri kendi yonlerinde surukleyebilecekler...

cok yazdim biliyorum ama bu isler o kadar uzun ki... yani komplo teorileri uzuyoda uzuyo. yani yaz yaz bitmiyo daha sayfalarca devam eder heralde. hadi girelim gorelim...[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 04 Ekim 2005 18:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

riglous, senin de dediğin gibi bunların hepsi komplo teorisi, kimse kimsenin yönetimini devretmiyo, vatan da satılmış falan değil şu haliyle. ab, bizde modernleşmenin bir standardı olmuş artık, iyi veya kötü, ab'ye girmek için çıkartılan yasalardan bir çoğu bizim zaten demokrasi ve insan hakları adına çıkarmamız gereken yasalardı.

türkiye şu anda da bağımlı dış güçlere, ab'ye girip girmemekle bi ilgisi yok ki, imf, abd ve ab'ye yine de bağımlıyız, müzakere süreci bunu ne kadar etkiler bilemiyorum tabii. ancak yeni bişey değil. manda ve himaye diyosan bu tarz şeylere, zaten manda ve himaye altındayız.

ab'ye birçok ülke girdi, onlar şimdi eyalet mi oldular?halkları asimile mi oldu? toprak mı verdiler?yönetim biçimleri mi değişti? hayır, tamamen komplo teorisi. iki maddeyle yönetimde söz hakkın nasıl biter yahu?yapmayın etmeyin.

artık toprak almak, vermek, bunlar ortaçağda kaldı.bilim, ekonomi, piyasalar, politika, "demokrasi" kullanılıyor artık savaşlarda. akıllı olmak, kazançlı çıkmak lazım her tür ilişkiden. şu an bizi bağlayan herhangi bir metin yok, ab'ye üye olacağımız zaman imzalanacak metin esas bağlayıcı kabul edilecek. şimdiki süreçte bakıp görücez, nasıl şartlar dayatılıyor, neler isteniyor. ya "orda durun" dicez, ya da "yola devam" dicez. tabii bir çok haktan vazgeçtik ve aslında üstü kapalı bir imtiyazlı ortaklığa doğru gidiyoruz, kocaman bir yanlış o, ama o başka bir tartışma konusu.

biz gerçekten güçlü bir devlet olsak bizi almakta bu kadar zorlanmazlardı, sonuçta ordaki devletler de dünyanın en güçlü devletleri arasında. ab yıkılcak mı, yoksa bizimle beraber güçlenecek mi, onu da zaman içinde görücez. aslında bir çok şüphende haklısın ama çok da abartmamak ve gerçekçi düşünmek lazım.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

"türkiye şu anda da bağımlı dış güçlere, ab'ye girip girmemekle bi ilgisi yok ki, imf, abd ve ab'ye yine de bağımlıyız"

"vatan da satılmış falan değil şu haliyle"

bu iki cumleyi nasil ayni yazinin icinde kullanabiliyosun?

"ab'ye birçok ülke girdi, onlar şimdi eyalet mi oldular?halkları asimile mi oldu? toprak mı verdiler?yönetim biçimleri mi değişti?"

bu bolumden sonra sanki ben yazimda eyaletler asimile olmustur gibi bi soz sarfetmisim gibi hissettim ama oyle bi sey yapmadim sanirim. biz o "bircok ulke" kategorisinde degiliz. bizden toprak istediler, bize islami cumhuriyet diyorlar. toprak alip vermek... niye peki dogu anadolunun pesinden kosuyoruz hala? ya da guneydogu anadoluyu kurtler devlet kursun diye birakmiyoruz? kibristaki cogunluk birlesmeyi desteklerken niye biz hayir biz sizi kurtardik diyoruz? niye "geldiginiz yere geri donun" diye turk askerine baarirken kibris halki, "biz sizi kurtarmaya geldik merak etmeyin" diye her tarafi talan ettik? (abd'den pek bi farkimiz yoktu bu noktada)

"aslında üstü kapalı bir imtiyazlı ortaklığa doğru gidiyoruz, kocaman bir yanlış o, ama o başka bir tartışma konusu."

hayir arkadasim, tamamen bu tartismanin konusu. asil konusulan bu zaten. yazdigim 4. paragraf tamamen bununla alakali. gercekci dusunuyorum ve churcill'in sozleri geliyo aklima "ingilterenin dostu yoktur, ingilterenin cikarlari vardir." bu tum ulkeler icin gecerli. peki bu adamlar babalarinin hayrina mi bizi gelistiriyolar? gelistirecekler? ya daha guclu olabilmek icin gelistirecekler ki yine 4. paragrafa donuyoruz, ya da baska turlu bi cikarlari var ki bunun bizi olumlu etkileyecegini hic sanmiyorum.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomik olarak bağımlıyız dedim, sen bunu manda ve himaye olarak görüyosan evet öyle dedim. vatanın satılmış olduğunu ben düşünmüyorum, sen düşünüyo olabilirsin. ama ekonomik olarak bağımlılık sonsuza dek sürmeyecek, genişleyen ve şu anda ileriye doğru ilerleyen bir ülkeyiz, öyle veya böyle.

bizden hangi ab ülkesi, ne zaman toprak istedi?biz ne zaman toprak verdik? ben toprak verelim, toprak önemli değil falan demedim, ama meselelere "almak, vermek" şeklinde yaklaşmak artık geride kaldı, o kadar kolay değil.

onların da çıkarları var, bizim de var. çıkarımız olmadığını mı düşünüyosun? ab'ye girmemeli miyiz?tam üye olursak satılmış mı olacağız? bu sorulara gerçekçi cevap verebilirsen, kutlıcam seni. sağcısından solcusuna herkes hemfikir ab'ye girmenin bizim avantajımıza olduğuna.

evet serbest dolaşım hakkı, ermeni, kürt ve kıbrıs sorunları, hacim kapasitesi gibi konular gelecek gündeme, tartışmalar yaşanacak, krizler de çıkacak.bunlar zaten tartışılması gereken, çözülmesi gereken konular, ab'den bağımsız olarak çözmeliyiz bunu.

kesinlikle daha iyi şartlarda da gidilebilirdi müzakere, acele etmeden, daha sıkı ve sert bir politika izlenebilirdi muhakkak. ama geçti artık, bundan sonrasının lehimize olması için çabalamalıyız. ama biz bişey elde etmek istiyosak çaba göstericez, efor sarfedicez.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

zaten budur... yani ekonomik olarak bagimli olmaktir...
vatanin satildigini net bi sekilde dusunuyorum, sirf amerikan mallari almamiz icin abd'den borc aldik, bugunlere geldik.
umarim surmeyecek ama bu bagimsizligi kazanmak AB ile olacak bi is degil. 1970'ten bu yana hukumetler politikalarini surekli degistirdiler. birisi ic borc olsun biz kendimize borclu olalim; dis borcun cogunu ice aktardilar, sirketler iflas etmeye baslayinca kaldiramadi millet hukumet yikildi. sonra dis borc olsun ic olmasin dendi, trilyonlarca borca battik. sonra ortalama olsun bari dediler, bugunlere geldik. ilerledigimiz konusunda ben de hemfikirim. son 15 senedir olmayan oluyo ve kendisini sevmesem de adam harbi harbi ileriye goturuyo devleti.

kibrisin referanduma cikmasi tamamen AB yuzunden. Sozde Ermeni Soykirimini tanimamizdan sonra muhtemelen dogu anadolu bolgesinde yasayan ermeniler icin wilson'i sart kosup bolunmeyi desteklemeleri olasi. ayni sekilde guneydogu anadolu icinde kurtlerin cogunlukta oldugunu one surup yine bolgede kurt devletinin kurulmasini isteyebilirler. bugune kadar almanyanin fransanin pkk'ya verdigi destekleri gormezden gelemeyiz. senin oyle demedigini biliyorum, ama bu isin sonu oraya varacak ayni kibrista oldugu gibi. mesele almak vermek seklinde degil, daha cok vermek seklinde zaten. bunlari tabiiki eski usul antlasmayla yapmayacaklar ki. demokrasi, insan haklari ve medeniyet kiliflari altinda yapacaklar.

benim AB kosunda cok fazla tereddutum var. turkiye ya isvec ya da danimarka gibi bi devlet olur ya da ingiltere gibi olur. AB bizi ya isvec gibi bi yer yapar ki bu durumda siyasal sorunlardan kurtulmak icin her turlu fedakarligi yapariz, elimizde marmara, ege karadenizin bi bolumu akdeniz'in bi bolumu ve ic anadolunun bi bolumu olur. ya da ingiltere gibi oluruz, kendi ordumuz ve sinirlarimiz kalir, kimse de bize karisamaz. Bizim boyle olmamiz AB'nin isine yaramaz cunku adamlarin ihtiyaci olan pazar basina buyruk bi devlet degil. orduyla calkalanan bi devlet hic degil. bu nedenle bizi ingiltere gibi yapmak istemezler. niye istesinler? yani bizi baslarina bela acmak icin niye ileri gotursunler ki?
soylemeye calistigim bizim cikarimiz olan onlarin cikarina olmuyo. "ortak cikarlar" diye bi sey soz konusu oldugu zaman zaten birlesme saglanmis demektir ki bu noktada da biz Ataturk'un gosterdigi yoldan ayrilmis oluyoruz.
"tam uye olursak satilmis mi olacagiz?" yukarida daha cok buna cevap vermeye calistim. bizi tam uye yaptiklari zaman ya onlarin da soz hakki olacak, ya da soz hakki sadece onlarin olacak. aksi halde bizim zaten ilerlememize izin vermezler.
sagci ve solcularin girmemizden memnun oldugunu sanmiyorum. onlar girme yolundan memnunlar. yani medeniyet bakimindan gelisecegimiz icin, kulturel olarak ilerleyebilecegimiz icin memnunlar. ancak is girmeye gelince durum epey degisecek. benim kaygimsa is daha girme asamasina girmeden once AB bizi kendine baglamaya calisacak bi sekilde. cunku onlar da biliyo is girip girmeme asamasina geldiginde girmemeyi tercih edebilecegimizi. eh farkindalar bile bile sobelenmezler ki... onlem almaya calisirlar ki bunu daha bizi adam etmeden once yapacaklar burasi kesin.

tum bunlarin disinda, ilk mesajimin ilk paragrafina donuyorum. ne yaziktir ki bi millet olarak medeniyeti hedeflemisken, bunu kendi basimiza beceremeyecegimizi kendi kendimize kanitladik; 90 sene once bizi katleden insanlara gelin bizi iyilestirin diyoruz. bence utanmamiz gerekiyo. bilmiyo muyuz yapilabilecekleri? biz bilmiyo muyuz nasil daha iyi olabilecegimizi? neden yapmiyoruz o zaman..? neden hala kendi kendimize yalan soyluyoruz, biz iyiyiz asmisiz soyleyiz boyleyiz diye boburleniyoruz ama tavuskusundan farkimiz yok. gayet de biliyoruz neyin iyi neyin kotu oldugunu. medeniyetin nasil gelisecegini. ama kendi vatanimizi satiyoruz iste... kendi evimizi kendimize kakalamaya calisiyoruz...

yazmayi unutmusum, sorunlar konusunda; churcill'den oorenmemiz gerek dersler var. benim icin onemli olan benim cikarlarimdir. yani devletin cikarlari baskalariyla cakisiyosa ben kendi devletimin tarafini tutarim. isterse haksiz gozuksun, o gunku durumda yapilmasi gereken buydu ve boyle yapildi. yapilmasaydi bizim icin kotu olacakti ki boyle dusunursek seneler sonra biz onlarin bulundugu durumda olurduk. katledilen biz olurduk. en guzel savunma nefsi mudafaa... ki zaten boyledi. ama islerine gelmedigi icin anlatamazsin bunu baska devletlere. bu nedenle sorunlarin bizim soz sahibi oldugumuz zaman tartisilmasi bizim isimize gelirdi. su an ortaya cikmasiysa bizi daha da koseye sikistirmaktan baska bi sey degil. cok mu umrunda sanki orda surulen ermeniler ispanya'nin? yapildigi zaman nerdeymis ingiltere? bizim topraklarimizi isgal ediyolardi pardon...[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 04 Ekim 2005 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi aklıma geldi de, bu AB işi yüzünden Arap'ların terör eylemlerinin gözbebeği olacağız.. .. :(
inşallah olmaz (kötü hislerim var ama)[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Birde şunu okudum az önce..

said:
Straw'dan spikere Türkiye dersi

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye ile resmen müzakerelere başlanmasının tarihi öneme sahip olduğunu belirterek, ''Dünyayı birleştirecek bir adım atıldı'' dedi.
İngiliz haber kanalı SKY TV'nin canlı yayınına Lüksemburg'dan katılan Straw, Türkiye ile müzakerelere başlandığı günün, hem Türkiye, hem AB, hem de uluslararası toplum için büyük bir gün olduğunu kaydederek, ''Türkiye ile bu noktaya gelip, müzakerelere başlamak tarihi bir öneme sahip. Dünyayı birleştirecek bir adım atıldı'' dedi.
Türkiye'nin 80 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın en büyük ülkesi olduğunu, Avrupa'nın doğudaki kanadını oluşturduğunu, uzun yıllar Avrupa Konseyi ve 50 yıldan fazladır NATO üyesi olduğunu hatırlatan Straw, şunları kaydetti:
''Türkiye laik, demokratik ve Müslüman çoğunluğa sahip bir ülke. Böylesine büyük bir ülkeyi AB'nin içine almak, böylesine kritik bir dönemde iki büyük dini bir araya getirmek bir medeniyetler çatışmasının olmadığını kanıtlayacak ve çatışmanın sadece bütün dünyadaki uygar insanlarla, medeniyeti çökertmeye çalışan küçük bir azınlığın arasında olduğunu gösterecektir.'' Straw, SKY televizyonu sunucusunun, İngilizlerin büyük çoğunluğunun Türkiye'nin üyeliğine karşı olduğunu iddia etmesi ve Avusturya'nın itirazlarını hatırlatması üzerine de İngiltere'de bütün siyasi partilerin Türkiye'nin üyeliği konusuna eşit oranda destek verdiğine dikkat çekti.
Avusturya'nın ortaya koyduğu tavrın ise büyük ölçüde tarihe dayandığını, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki savaşın izlerinin bu tavırda etkili olduğunu belirten Straw, her şeye rağmen Avusturya hükümetinin, aldığı bu zor karardan dolayı, hem Avrupa çapında, hem de kendi kamuoyunda mutlaka takdir göreceğini söyledi.

'TÜRKİYE BİR AVRUPA ÜLKESİDİR'

Straw, Türkiye'nin üyeliği durumunda AB'nin İran ve Suriye ile komşu olacağının hatırlatılması ve ''Asya'ya genişledik. Genişleme nerede duracak? Sırada Ukrayna ve Belarus var mı?'' sorusu üzerine de ''Evet, bu adımla Avrupa'nın sınırlarını genişletiyoruz. Türkiye'nin topraklarının büyük bölümü Asya kıtasında olabilir, ama Türkiye bir Avrupa ülkesidir. Bence bu genişleme Türkiye'nin doğu sınırında durmalı'' dedi.
Belarus ve Ukrayna'nın üyeliğinin gündemde olmadığını belirten Straw, şunları kaydetti:
''Avrupa bir değerler birliğidir. Bunlar demokrasi, özgürlükler, adalet gibi değerlerdir. Bunlar Türkiye'de gerçekleşti. Bu değerlerin gerçekleştiğini oralarda, Ukrayna'da da göreceğiz. Avrupa halkı bundan korkmamalı. Avrupa güçlü değerlerin birliği olacaktır.'' Straw, Türkiye'deki bölgesel ekonomik farklılıkların hatırlatılması üzerine de Türkiye'nin son 3 yılda yüzde 26'lık büyümeyi gerçekleştiren bir ülke olduğunu ifade ederek, Avrupa'da hiçbir ülkenin böyle bir büyüme yakalayamadığının altını çizdi.
Türkiye'nin ''bazı çukurlardan atlaması gerektiğini'' savunun SKY TV sunucusuna, ''Ben sizin gibi düşünmüyorum. AB müzakere belgesinde yerine getirilmesi gereken konu başlıkları var. Her ülkeden bunlar isteniyor. Türkiye için de 35 konu başlığı var. Bunların tamamlanması 10 yıl kadar bir süre alacak'' dedi.
Sunucunun sık sık Türkiye'nin Müslüman nüfus yapısına atıfta bulunması üzerine Straw şunları söyledi:
''Türkiye laik bir ülke. Bu Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye bıraktığı büyük mirastır. Atatürk, laik ve aynı zamanda vatandaşının dini inançlarına saygılı bir sistemi kurmayı başarmıştır. Başbakan Erdoğan ve AK Parti modern bir yaklaşıma sahip.''

Türkiye için 48 saat çalıştı

AB Dönem Başkanı İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Jack Straw, müzakerelerin başlaması için canla başla çalışan isimlerden biriydi. Avusturya delegasyonunu ikna etmek için 6 görüşme yapan Straw, AB Komisyonu'nun Genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn ile de sürekli irtibat sağladı. Straw, gelişmeleri ankara'dan takip eden Abdullah Gül başkanlığı'ndaki Türk heyetini de sürekli bilgilendirdi. Financial Times gazetesi Straw'ın 2 gün süren bu çabalarını şu sözlerle özetledi: "Konu İngiltere olsaydı bile ancak bu kadar çaba harcayabilirdi. Türkiye, gerçekten özel bir öneme sahip."

URSULA PLASSNİK'İN ESPRİSİ GÜLDÜRDÜ

Müzakerelerin tıkanmasına neden olan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'in, kendisiyle 6 kez başbaşa görüşen meslektaşı Straw'a "Benimle bu geceyi geçirdiğiniz için teşekkür ederim" demesi de zorlu saatlerin ardından gülüşmelere neden olan bir anı olarak kaldı.

FRANSA'DAN FARKLI BAKIŞ

Fransa Dışişleri Bakanı Philipe Douste -Blazy "Fransa'nın başından beri Türkiye'nin AB'ye katılması yönünde görüşü var. Ancak hangi şartlar ve koşullar içinde katılmasının belirlenmesini istiyorduk. Müzakere süreci sonunda eğer Türkiye bizim değerlerimizi benimsemezse AB'ye üye olamaz." dedi. Fransız Bakan, Türkiye'nin köktendincilere bakmaktansa yüzünün AB'ye dönük olmasını tercih ettiklerini belirtti.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 04 Ekim 2005 23:41 tarihinde demiş ki:
bence olmayız onların işine gelir avrupaya türkiyeden geçmek asıl bu olmaz işallah

AB'ye girdikten sonra Doğu sınırı inanılmaz korunacak..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere toprak isteme muhabbeti muhtemellere dayanıyo, geçelim. biz de viyanayı isteriz "bi ara kuşatmıştık" diye, aynı hesaba gelir, ben bu ülkenin bir karış toprak vereceğine inanmıyorum, isyan çıkar, ne avrupa kalır ne bişey. halkımız için şeref, namus meselesi toprak. bunun da farkındalar. ab bizden toprak falan isteyemez, bizim toprağımıza ihtiyaçları da yok. bunlar sadece bikaç hayalperest ermeninin ve kürdün uydurmaları. bu sınırların değişmesi, bu ülkenin yıkılması demektir, buna cesaret edilemez, zaten aptalca olur. kıbrıs ise ayrı bir konu, "almak vermek" kadar basit değil, ordaki halkın ne düşündüğü, ne istediği çok önemli.

ab içindeki yerimiz özel olacaktır, ne ingiltere gibi ne de isveç gibi. müslüman bi ülkeyiz ve avrupadaki çoğu ülkenin nüfusunun toplamından daha kalabalık bir şehrimiz bile var: istanbul. bizim güçlenmemiz illa onların başına bela olacağımız anlamına gelmez. bi de ab'ye girersek atatürk'ün yolundan neden sapmış oluyoruz, onu hiç anlamadım. bunu üye olacağımız kesinleşince daha net görücez.

bizim ilerlememize izin vermezler gibi bişey anlamsız olur, türkiyenin ilerlemesini durdurmak çok zor, genç nüfus, yüksek potansiyel, yüksek büyüme oranına sahip yenilenen bir ekonomi.. mali destek sağlayacaklar, birliğe girmemize, söz hakkına sahip olmamıza yol açacaklar, ama aslında söz hakkı onlarda olucak? ilüzyon yapmaları lazım, ya da çok kek bi hükumetimiz olması lazım. şu ana kadar bunu yaptılar diyebilirsin, ama ülkemiz şu an kötüye değil iyiye gidiyor, demek ki iyiye giden bişeyler yapılmış gerçekten.

evet kendi kendimize başaramadık, sağ sol kavgasıydı, dinci irticacı türbancı amerikancı komünüs bilmemne kavgasıydı, bunları daha hala aşabilmiş değiliz. ama günümüzün dünyası 90 yıl öncesiyle aynı dünya değil. vatanı sattığımızı da hala düşünmüyorum. 10 yıl öncesiyle bile aynı dünya değil. bütün dengeler, bütün sistemler değişti, yeniden yapılandı. sözün özü, globelleşme başladı. ve dünyada söz sahibi olmak için güçlü devletlerle sağlam ortaklıklar kurmak gerekiyor, lamı cimi yok.

aslında aşağıda martinlgore'nin paste ettiği yazıda benim söylemek istediklerimin bi çoğu da bulunuyo.

sorunları ortaya çıkarılması ve bizi bu sorunlarla sıkıştırmaya çalışmaları tamamen kumpas, politik oyunlar, caydırma yöntemleri. ama tutmadı ve türkiye yönünden sapmadı, umarım bundan sonra da tutturamazlar ve biz de söz sahibi olduğumuzda demokratik bi şekilde bu sorunları konuşup çözümleyebiliriz diğer ülkelerle.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen

[Bu mesaj sir tarafından 05 Ekim 2005 00:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MartinLGore, 04 Ekim 2005 23:42 tarihinde demiş ki:
said:
fede, 04 Ekim 2005 23:41 tarihinde demiş ki:
bence olmayız onların işine gelir avrupaya türkiyeden geçmek asıl bu olmaz işallah

AB'ye girdikten sonra Doğu sınırı inanılmaz korunacak..

işallah da o sınırın korunması için illa ab ye girmemiz mi gerekiyo ki..[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm;
Ben senin için yaşamayı göze almışım.
-natalieye
Sosyal ağlarda paylaş

hic sevinemedim bu olaya ole komik sartlar var ki bu ne ya WTF ?! diyosun yani..hukumet yan lısı hatta kuklası ozel kanalları degil de haber kanallarını izleyince cok sasırdım gercekten..dısisleri bakanımız artislik yapıyo kabul etmeyiz vs diye bi AB yetkilisi de ordan ermeni sorunu ve kıbrıs sorunu muzakere ler icin bi asamadır diyo sartlara bakıyosun ayrı komik sole diyolar sartlara uyuldugu halde bile ozaman AB yeni bi uye alımını kaldıramazsa(bunun gibi bisi bu saatte tam aklıma gelmedi) kabul edilemiyebilir..bu mu diplomatik basarı?basbakanımız onu elestirenlere sacma sacma seyler soluyo misal:onlarda avrupa birligine girmek istiyodu simdi ne oldu? ne oldusu mu var adamlar resmen kukla yapmıs bizi ona karsı cıkıyolar..bu is bole olmaz birilerinin bu beceriksizlere DUR demesi lazım..chp baskanı cok guzel bi soz soledi ayakta alkısladım adamı aynen soledi AB icin en iyi turkiye AB e girmek isteyen turkiye..daha yazacak cok sey varda kısacası bu bi basarı degil resmen fiyasko..ntv de (yada baska bi haber programıydı) orda bi adam sunu dedi:osmanlının son zamanlarında bile bu kadar agır sartlar altında degildik diye..adamlar resmen bizi diplomatik yollarla kukla yaptı..sole bi ornek vericem hani sole olaylar oluyoya 2 kisi konusuyo birlikte guluyolar katıla katıla 1 si senin a.. koyiim diyo gulmeye devam ediyo arada kaynıyo yine guluyolar..burda da resmen sole bi olay oldu bizim yetkiler AB ile gulusuyolar yukardaki gibi AB sizi kuklamız yapacaz diyo gulmeye devam ediyosora eskiden yapamadıgımızı simdi kendi istediginizle yapıyosunuz puhaaha diyo yine arada kaynıyo gibi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Duzenlenen yasalari avrupa birligi icin degilde kendi iyiligimiz icin yapamazmiydik?Ekonomik olarak daha iyiye gidecegimiz vurgulaniyor nasil somurge seklindemi ? Ermeni soykirimini neden kabul edicez? Rum kesmini neden tanimak zorundayiz ? Biz avrupa ulkesimiyiz asya mi ?

Cok degil 80 90 yil once o girmeye calistigimiz avrupalilar degilmidir ulkemizi isgal eden? O donemleri yasamis insanlar hala yasamaktadir.200 300 sene once degil 80 90 sene oncesi...Kimse cagdas ulke felan filan diye kendini kandirmasin.Avrupa birligine kabul edildigimiz zaman somurge altinda olan bir ulke olucaz.Onemli olan Avrupa Birligine girmek degildir.Onemli olan devlet yonetimidir.80 sene once herhangibi bir birlige girerek kurtarmadik bu ulkeyi,Ataturk gibi dahi bir yonetici ve asker sayesinde kurtardik...[signature][hline]Who can explain?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...