Peka Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 nedir yahu bu random geçen bi arkadaşta söylemişti aklıma geldi yani bilgisayar için random'un anlamı nedir bi bilgisayar için "rasgele" nin bi anlamı warmıdır ki gidip random(10) dediğimiz zaman 10 içinden rasgele sayıyı neye bakarak seçer ? aklıma takıldı harbiden mantık olarak çözemedim işi random die bi komut olmasa böyle bi function nasıl yaratılabilir die düşündüm yok kafam basmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Zamana göre random seçebilir. Her x saniyede kendi içinde loop halindeki sayılardan birini seç. Loop hızı arttıkça da daha karışmış olur :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 random mekanizmaları sistem saatini kullanır. bunun dışında formülize bir random sisteminin de kullanıldığı durumlar vardır. bu sistemde, girilen parametre ile alınan sayı hep aynı olur.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2003 said: Sufi, 22 July 2003 14:30 tarihinde demiş ki: bu sistemde, girilen parametre ile alınan sayı hep aynı olur.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003 doğru bak ya şimdi hatırladım sistem saatini kullanıyordu unutmuşum , bende başka türlü nası olabilir diye düşünüyordum :) hatta bu olayıda engellemek için delphide randomize(random(sayi)) gibi kullaniliyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dopaq Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2003 Bak sen neler neler varmis :) Bende bilgisayar muhendisligi okuyorum hesapta :P Saat maat kullanio falan :) Ne gerek var, iste random bir sayi belirlio yeterde artar :P ehue ***kendi kendini kandirir***[hline]Web: dopaq.com ICQ UIN: 92726079]92726079 E-Mail: [email protected] Para Makineleri: AutoClix | Degoo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar