Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quernath


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Canı çok sıkılıyordu , uzun süredir yalnızdı.Gerçi djinnleri yazalı sadece bir kaç milyon yıl olmuştu ama bu sefer içindeki sıkıntı farklıydı...Ne yaratacağını biliyordu , yaratacaklarının neler yaratacağını da ; ne de olsa o herşeyi bilmeliydi değil mi?
Ve yarattı kalemle kağıdı ; mürekkebi yaşam olan kalemini sürttü evrene ilk başta ona son derece basit göründü yaptıkları zaten böyle görüneceğini de biliyordu ya.
O yazdıkça oluştu evren parladı yıldızlar ve yaktığı diğer kağıtların küllerinden doğdu Quernathın yaşam ateşi , fakat bu seferki farklıydı , basit ve farklı ... evet.
İlk yazdıkları doğayla ilgiliydi renklerle ilgili...O yüzden bu seferki görsel oluyordu diğerleri gibi soyut ve varlıksız değil...
Daha sonra da "canlı" yazdı.Ama bir sorun vardı "canlı" ne demekti ? İşte bunu bilmiyordu.Zaten bilmemesi gerekiyordu işte bunu biliyordu.
O kelime canlıları yarattı ; canlı oldukları için ölmeleri gerekenleri.
Ve sonra bir sayfa çıkardı yakmadığı eski sayfalardandı bu.Öyle uzun baktı ki o kağıda bu sırada diğer evrende olanları farketmedi.İlk defa bilmediği şeyler oldu.Dikkatinden kaçan şeyler.Canlılar ondan habersiz üremişlerdi.İşte o sayfaya baktığında ilk kez gördüğü bir kelime "üremek" ve o kelimeden sonrasını okuyamıyordu! Artık o kağıt ona ait değildi! Bunu anlamıştı ama anladığı bir şey daha vardı ki o da daha "kağıt" ve "kalem" yaratırken o dünyayla ilgili olan görüşlerinin aslında çok sade ve kaba olduğuydu.
Sonra uzun süre baktığı diğer sayfayı çıkardı yokluk olan cebinden. Ve ekledi onu artık kontrolünün olmadığı diğer sayfaya ne olacağını biliyordu eklerken işte bu gayet açıktı.
İkisi bir kağıda dönüştüler ve kaynaştılar.İlginç bir şekilde kelimeler sanki birbirleri için yapılmış gibi kaynaştı ve karıştı birbirine şimdi elinde yine tek bir kağıt vardı.Ama ikiside kendi yaptığından tamamen farklıydı.Ne hürdüler ne de esir kendi iradeleri vardı ama Ona da bağlıydılar.Ama eski kağıtta yazdıklarıyla eski kağıtta yazdıkları kendilerini belli ediyorlardı.Yeni çıkanlar da öyle.

İşte klişe yaratılış bölümü olmadan olmuyor...Ve arkasından ırklar geliyor.Ve karşınızda Irklarrr...

Yeni Kağıt;

İnsanlar;Özgürlük düşkünü kendi kararlarını sonuna kadar savunan bağımsız bireylerden oluşan genellikle Cumhuriyet adını verdikleri toprak parçaları içinde yaşayan özgürlüklerini korumak için yine özgürlüklerini sınırlandıran , isimleri tennah dili olan Ruissa'da ki insahn yani çelişkiden gelen diğer ırklardan çok önce var olan köklü bir ırk.Genellikle doğadan ve renklerden hoşlanırlar ama teknoloji adını verdikleri garip şeyde baya başarılıdırlar. Buhar motorunu ilk keşfeden Steffan Bastock isimli bir insandır bu motoru günümüzde "sözde" özgürlüklerini genişletmek ve diğer kitleleri özgürleştirmek için yaptıkları savaş aletlerinde kullanılmaktadır.Buhar motoru kullanılarak yapılan en başarılı alet büyük kazıkları inanılmaz hızlarda fırlatabilen ve aynı zamanda su ısıtan savaş alanlarında genelde alan savunmasında kullanılan bir silahtır.
Ayrıca insanlar Quernath'ın nedeyse yarısını kaplayan Krallık adlı devletin de yerleşimcileridir.Aslında Krallık ilk kurulduğunda "Özgürlükler Krallığı" olarak biliniyordu fakat zamanla ismi de kendisi gibi yozlaşarak Krallık halini aldı

Yaşadıkları diğer yerler ;
Krallık zaten bu devasa coğrafyanın neredeyse yarını kaplamaktadır fakat geri kalan yarıda yaşan çok daha fazla insan vardır.Genelde doğal ortamların içerisine( örneğin bir orman ya da bir nehrin çevresi) etrafı pek bozmadan yapılmış bağımsız köyler ya da kasabalarda yaşarlar.Fakat Krallık haricinde iki büyük ülkeleri daha vardır insanoğlunun.İlki Pala burnunda kurulu olan Pala Kabzası'dır.Gerçekten de ismi gibi bir palanın kabzasına benzer burası.Yerleşimcileri genellikle denizcilikle ve dalıcılıkla uğraşırlar.Bu yüzden diğer kıtalardan haberdar olan ve oraları ilk keşfedenler onlar olmuştur.Hatta tennahları ilk görenler de onlardır.
Diğeriyse -gerçi ülke demek pek doğru olmaz ama- Buhar Çölleridir.Quernathın gezilip görülebilecek en nahoş yerlerinden biri olan burada yaşayan insanlara diğerleri barbarlar der.Çünkü buranın zorluklarıyla uğraşmaya kendini kaptırmış olan bu solgun tenli nemli vucudlu devasa insanlar diğerleri gibi gelişememiştir.Ama şöyle bir baktığımzda en mutlu insan halkı onlardır.
(Buhar çöllerini biraz tarif etmek gerekirse devasa bir çölün her yerinden geçen binlerce ufak nehir düşünün ve bunların denize ulaşana kadar sürekli buharlaşarak her yeri sis içinde bıraktığını.İşte Buhar Çölleri sisler içerisinde kum fırtınalının olduğu insanların nemi dışarıda tutan yarısı kuma gömülü çadırlarda ( onların değimiyle Yurt) yaşadığı yılda sadece 1 2 ay -o da kışın- güneşin görüldüğü bir yerdir)

Cüceler ;Tıknaz , kaslı , çevik ve güçlü.Boyun eğmez , mantıklı ve sadık.İşte size bir cüce...
Çalışmayı seven bu ırk Gümüşkartal sıradağları boyunca yayılmış maden işçiliğiyle uğraşan Şef adını verdikleri ve son derece sadık old
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ve kalkar asırlık uykusundan,silkenir ve saçar etrafa battaniyesi olan kayaları.Kafasını yukarı kaldırır ve bir haykırış koyverir ama sesi bile yoktur.İçinde öyle bir ateş yanıverir ki gündüz bile gece olur dışarıda.Ama o bunu göremeyecektir.Artık ölüdür; çünkü kör ve sağırdır...bu dünyada bir kez daha...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deadwoll, 28 Eylül 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim.Gelecek çalışmalarım için emin olun çok büyük gaz verdiniz.


Bence devam et öle millete sitem falan yalan tavşan dağa küsmüş dağın hesabı olmamış hesabı.Millet okumaya üşenir böle şeylere ben bile üşendim:) Ama bu seni durduruyorsa kasma zaten fazla bu son olsun ki ben öle olsun istemem.Gaz vermek deyil ki görevim sadece iyi niyet ve sevgi gösterisi.Sen başkasının laflarına önem verirsen onların kölesi olursun.Bence bir daha yazdığın yazıları buraya attıktan sonra bi girip mesaj atan olmuş mu diye merak edip bakma.Bir sır olsun senin için içindeki gizemli ilhamı çıkaran.
Hadi iyi çalışmalar[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ehuehe yok be ne bakcam laflarınıza ben 3 senedir oynatıyorum bunu zaten.Benim için önemli olan insanların beni poh pohlaması değil.Yorum yapmaları beni eleştirmeleri.Eleştirilmek istiyorum.Anlatabildim sanırım :) ."İnsan daha iyiyi sadece eleştirilerek elde edebilir."

Ayrıca sonunda belirttiğim gibi bir şeyleri paylaşmak istedim ve en azından bunun için up denmesini bile büyük bir iltifat olarak kabul ederim.

Bir de şu var insanların okumayı sevmesi de gerekir.Göz kaslarını hareket ettirmeye üşenen bir toplum haline geliyoruz.Burası benim için Türkiye'nin en iyi forumu.Ve en kaliteli masaüstü oyuncuları burada toplanmış duruyor.Bizler dışarıdaki minibüsçüden ya da simitçiden farklı olmuğumuzu düşünüyoruz.Düşünmüyorum diyen biri bile düşünür hiç merak etmeyin.Ama göz kaslarımızı çalıştırmaya üşenir olmuşsak acaba bizim bize laf atanlardan ne farkımız kalır.[signature][hline]öldüm demekki yaşıyormuşum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bak kimse bişi yazmadığına göre yorum yapacak bi taraf kalmamış herşey mükemmel olmuş:D
İkinci olarak göz kasına gelelim.Ondan değil en azından benimki bilgisayarda okunmuyor uzun yazılar çok yoruyor gözü ayrıcada sağlıksız bu arada monütörün benim ki gibi titrek bişiyse vay haline :D
Bi de bu açıdan bak rahatlat kendini:D[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya mükemmellik göreceli işte ben bile çizdiğim bir resmi 2 3 saat sonra yeniden incelediğimde bir hata görebiliyorum.Hatta biliyorum şu yazıyı tekrar okusam aslında önemli olan noktaların bazılarını atladığımı anlayacağım.İnan şunu yapmam FR Campaing settingin yazılmasından daha uzun sürdü.Resimlerini çizdim şehir planlamalarını yaptım 4 ortalı bir defter sadece bununla ilgili yazılar ve resimlerle dolu.Baya büyük bir emek yani şu yukardaki halt.[signature][hline]öldüm demekki yaşıyormuşum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...