Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Riff yazmak

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

Bikaç gündür şöyle güzel riff yazmaya çalışıyorum bi şeyler çıktı da o kadar güzel olmadı. Bildiğim bi kaç gamdan falan bi şeyler çıkarmaya çalışıyorum şarkıları falan inceliyorum ama yine bi şeyler çıkaramıyorum .. Az önce summer flame eyes a baktım işte başındaki riff heralde do major gamından çalınmış ordan denedim bi şeyler yine beceremedim , verebileceğiniz fikir varmı ya neler yapmak lazım ne öğrenmek lazım ?
Teşekkür[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

ben gitar çalmayı bilmiyorum ama tablardan bakıp şarkıları çala çala elime alınca bişeyler yapabiliyorum. O yüzden de adam gibi şarkı çalamadıgım için riff kasıyorum paso. Bence perdeleri dene. Bu perdeden bu ses çıkıyor diye, sonra da aklında melodiyi şekillendirip gitara geçir. Ama önemli olan notaları nasıl vurdugun. Mesela Children of the Grave de adam boş telde super riff yapmış.

çok salak bi post lan bu

[Bu mesaj elvyn tarafından 29 Eylül 2005 18:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

armoni ve gam bilgisini iyice oturttuktan sonra şarkı çıkarmak kolaylaşıyor. bunu geliştirmek için bisürü program, egzersiz, metod filan var. gitar tekniğinle beraber tabii kulağını geliştirmek için de çalışman gerekir.

summer flame eyes'ın başı armonik minör'lü sololardan oluşuyo, sonra majöre dönüyo falan. hangi notaları kullanacağını bildikten sonra kulağının yardımıyla istediğin şarkıyı çıkartabilirsin.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

elvyn dogru soylemis bende topladmda 10tane fln akor bilirm ki 3-4 tanesinin sesi birbirinin aynisi sayilir
a-am d-dm vb. onlari cikarsan 6 tane fln kalir ama o 6 akordan 4 tane fln sarki yapmistim onun haricinde elvynin soyledigi yolla birsuru riff cikarmistim zamaninda[signature][hline]kanitlayabilirim...
Sosyal ağlarda paylaş

benim improvizem baya iyidir gibi.. kafam atıyo sinirli oluyorum ... hüzünlü alıyorum .. alıyorum elime gitarı kesin kaliteli bişiler cıkıyo..

menajer arıyorum :P[signature][hline]Stifler,2.filmde lezboların evindeyken demiş ki:
holy shit dude i found a dildo!

Its Stiflers Time, Baby!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...