MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Aslında konu kaçıncı büyük güç olduğumuz fakat konuyu okudukça farklı alanlarada sarktığını gördüm konunun.. Bende bir iki şey ekleyeyim dedim. Askeri güç artık hiçbir anlam ifade etmiyor. O yüzden kaçıncı büyük olduğumuzda beni pek ilgilendirmiyor. Bakın Amerika'ya. AB'nin toplam askeri harcaması kadar askeri harcaması olan bir ülke. Öyle teknolojileri var ki, adamlar Dünya'da ki bir basketbol topunu bile uydular aracılığı ile görüntüleyebiliyor. Fakat o çapulcu dediğiniz adamları bile yenemiyor. Bush Amerika'da savaş yüzünden hızla destek kaybediyor. Her gün daha da bataklığa saplanıyor. Koca Amerika Irak'ta rezil oluyor. Ve bundan öte artık ekonomi konuşuyor. TSK yıllardır Irak sınırına asker yığar. Biz hazırız der. Fakat sınır ötesi için izin çıkmaz. Hep böyle olur. (istisnalar hariç) Şu an bile TSK biz askeri koyduk sınıra bekliyoruz diyor. Ama Amerika izin vermediği için sınır ötesi operasyon yapılamıyor. Bırakın devletler ile karşılaştırmayı, bahsettiğimiz PKK.. Ve dışarıya bağımlı olduğumuz için ne F16'lar bi para ediyor ne de iman gücü.. Biraz at gözlüklerini atıp, nasıl Atatürk'ün istediği bağımsız bir devlet haline getiririz diye düşünmeli derim.. Ortada savaş yok, en büyüğüz diye övünürsünüz. Atatürk'ün söylediği : "Tam bağımsız Türkiye" cümlesinin çoktaaan elden gittiğini görmezsiniz. Hiç askeri gücümüz olmasın ama bağımsız olalım yeğlerim...[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 bagımsılıgı korumak ıcın o askerı guc olmalıdır Turk ıstıklalının turkıyr cumhurıyetının bekcısıdır asker ancak AB hedesı entel dantel takımı vs vs yuzunden ordu sıyasetten tamamen cekıldı ordu gıdınce ortalık ıc polıtıkada sat kurtul dıs polıtıkada evr kurtulculara kaldı su an elımızde bır ordumuz kaldı yakında onuda ozellestırmeye calısırlarsa sasırmayın[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: Viktor, 01 Ekim 2005 05:05 tarihinde demiş ki: bagımsılıgı korumak ıcın o askerı guc olmalıdır Turk ıstıklalının turkıyr cumhurıyetının bekcısıdır asker ancak AB hedesı entel dantel takımı vs vs yuzunden ordu sıyasetten tamamen cekıldı ordu gıdınce ortalık ıc polıtıkada sat kurtul dıs polıtıkada evr kurtulculara kaldı su an elımızde bır ordumuz kaldı yakında onuda ozellestırmeye calısırlarsa sasırmayın Ortada bağımsızlık yok ki onu korumaya asker gereksin.. Ayrıyetten o dediğimi anlamışsındır sanırım. Yoksa tabi ki askeri güç olacak.. Ama bağımsızlık her zaman askeri güçten önce gelir bu Dünya düzeninde.. 10000 tank'ın olsa ne olacak birileri sana izin vermediği zaman. Derdiğim gibi bu kadar iyi denilen TSK daha burnunun dibindeki PKK'ya izin alamadığı için operasyon yapamıyor. Ben ne anladım 3. olmaktan..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 orası ole tabı ama tam bagımsızlıgı savunursan ya gerıkafalı yada yabancı dusmanı ılan edılıyorsun bu ulkede Ataturke bır yabancı gazetecı sormus yabancı dusmanımısınız dıye Ataturk ise zor kazanılmıs bır ıtıklal e golge dusurebılıcek onu tehlıkeye atıcak herkesten ve herseyden nefret etmek yabancı dusmanlıgıysa evet bıze yabancı dusmanı dıyebılırsınız demis olay bundan ıbaret once tam bagımsızlık bı tane moron vardı tarıhte IMF gral IMF cok onemlı kuresel ekonomı vs vs dıye sallıyodu nıckını unuttum ama onun gıbıler yuzunden bu hale geldık[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Asker sayısı olarak bakıyolar işe. Nufus oranına vurduğumuzda yunanistandan bile daha düşük oluyordu oran. :/[signature][hline]Name: CaNNi Class: KaşarHood Clan: Lvl: +10 Server: Beramus I Dont like This Game But This Game Likes Me ^^ CaNNiBaL_CoRpSe >>>> Kısaca CaNNi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: Mike, 29 Eylül 2005 18:44 tarihinde demiş ki: Milligüvenlikcimiz diye kendin söylüyorsun, Herkes kendi ordusunu en üst seviyede görmek ister, bazı özelliklerini abartır, tabiiki eskiden asker olan biri böyle diyecek kalkıpta 10. falan dicek hali yok. Ha benim fikrimi sorarsanız, 4. dünya savaşına kalırsam cok pis savaşıcam gaz oldum 3. yü geç bariz abd nin =) bir milli güvelikçi objektif bakmayı bilmiycek ve hep abartıcak yani yanlış bilgi yansıtıcak? Ben böyle bi milli güvenlikçi tanımıyorum.[signature][hline]Eğer yahudi Marksizm ile bir zafer kazanırsa başına giyeceği taç insanlığın cenaze tacı olacaktır.İşte o zaman dünya, milyonlarca yıl önce olduğu gibi boşlukta üzerinde bir tek insan kalmadan dönecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Bizim Milli Güvenlikçimiz Emekli Tankçı Binbaşı'sıymış :) Adam öyle hikayeler anlattı k işte Amerika bir ara bize tank hediye etmiş vs. bakmışlar atış yapamıyor.Aratırşmışlar tanklar flnm bozuk çıkmış :D Hep böyle anlatıyor herşeyi söylüyor :D[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: Saeros, 01 Ekim 2005 00:32 tarihinde demiş ki: said: CIRKINKRAL, 01 Ekim 2005 00:17 tarihinde demiş ki: viktor ipin benim elimde. of çok komik ya çok komik ya hohaha. sen kimsin . onu anlamadım . ipin benim elimde derken birseyi ihmal ettim. benim hakkımda yapılacak bu hareketlerin , bazı arkadaşlar tarafından gayet doğal karşılanacğını bilmiyordum. o son mesajı aceleye yazdım zaten. arkdaşlar adamlar çıkmış herseyde düşünmüşler bunda bütün ömürlerini harcamışlar. dünya çapında tanınmışlar ve bizim gibi hayata daha tecribsiz başlayacak kişilere sözl sölemişler. bizde utmuyoruz. al en basitinden einstein imzamda aslanlar gibi belirtmiş,bütün dünyada o kadar insan kabul etmiş artık bazı eleştirlere aşlışığım. einstein kim ya kim oluyor derler şaşırmayacağım.bir de birisinin imazsında okumuştum. aptallarla uğraşma önce seni kendi seviyelerine çekerler sonra galip gelirler diyor. haklı adam. cahiller le tartışma taşalaşırsın diyorlar adam çok çekmiş taşlaşmış ki bunu söylüyor. suç ben de o kadar söz var tutmuyorum da gelip burda diyalog yaptığımı zannediyorum.artık bir sey demiyeceğim. çünkü taşlaşma seviyesindeyim. ve o mesajlar var özelde onları silsem de silmesem de birsey olmaz sanırım. çünkü farketmiyor(.... yarbbi şükür misali)[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: DarKRideR, 01 Ekim 2005 10:21 tarihinde demiş ki: Adam öyle hikayeler anlattı k işte Amerika bir ara bize tank hediye etmiş vs. bakmışlar atış yapamıyor.Aratırşmışlar tanklar flnm bozuk çıkmış :D ilk korfez savasindan sonra yuklu miktarda tank hibe ettiklerini biliyorum bize . hem colde savasip yipranmis tanklari daha fazla envanterde tutmamak hemde geri goturmenin cok masrafli olmasi sebebiyle birakip gitmisler bize . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: MartinLGore, 01 Ekim 2005 05:03 tarihinde demiş ki: Aslında konu kaçıncı büyük güç olduğumuz fakat konuyu okudukça farklı alanlarada sarktığını gördüm konunun.. Bende bir iki şey ekleyeyim dedim. Askeri güç artık hiçbir anlam ifade etmiyor. O yüzden kaçıncı büyük olduğumuzda beni pek ilgilendirmiyor. Bakın Amerika'ya. AB'nin toplam askeri harcaması kadar askeri harcaması olan bir ülke. Öyle teknolojileri var ki, adamlar Dünya'da ki bir basketbol topunu bile uydular aracılığı ile görüntüleyebiliyor. Fakat o çapulcu dediğiniz adamları bile yenemiyor. Bush Amerika'da savaş yüzünden hızla destek kaybediyor. Her gün daha da bataklığa saplanıyor. Koca Amerika Irak'ta rezil oluyor. Ve bundan öte artık ekonomi konuşuyor. TSK yıllardır Irak sınırına asker yığar. Biz hazırız der. Fakat sınır ötesi için izin çıkmaz. Hep böyle olur. (istisnalar hariç) Şu an bile TSK biz askeri koyduk sınıra bekliyoruz diyor. Ama Amerika izin vermediği için sınır ötesi operasyon yapılamıyor. Bırakın devletler ile karşılaştırmayı, bahsettiğimiz PKK.. Ve dışarıya bağımlı olduğumuz için ne F16'lar bi para ediyor ne de iman gücü.. Biraz at gözlüklerini atıp, nasıl Atatürk'ün istediği bağımsız bir devlet haline getiririz diye düşünmeli derim.. Ortada savaş yok, en büyüğüz diye övünürsünüz. Atatürk'ün söylediği : "Tam bağımsız Türkiye" cümlesinin çoktaaan elden gittiğini görmezsiniz. Hiç askeri gücümüz olmasın ama bağımsız olalım yeğlerim... gercekten bazı konularda haklısın. zaten tr üzreinde ne kadar plan proje çiziliyor. ne kadar megali idealar oluşturuluyor,bir de en önemlisi bor un bilmem %70 ler desi tr de iken . amerika salak mı?tr yi güçlü ülke konumuna gtirsin ve yine salak mı? tr yi plan yapacak şekilde uyandırsın. uyuyun beyler f16 üretiyormuşuz. çok ta güzel yarasalar varken, en son teknolofi ürünler varken puf16 tımız varmış, üretebiliyormuşuz. arkadaşlar f16 nın yazılımı nı yapamıyoruz. ve dünyayı kontrol eden amerika salak mı ? üretebiliyorsan istediğin kadar üret diyecek.gel sen ee benim din düşmanımsın pardon müttefikimsin,gel tr sen benim ilerdeki çıkarlarım içindesin bor falan filan pardon dostumsun.daha ne kadar açık konuşayım? şu an puf16 tımız var tankımız var ve üretebiliyoruz. isterse üstüne hayaletinde olsun. hersey ekonomiye dayanıyor. sen o kadar borçtan sonra en iyimser olsan dahi böyle bu kadar ümit verici konuşmayalım diye düşünüyorum. isterse.evt tr güçlü mesela pekeke ye karsı savunmamız yeter. o da güzel bir sonuç bu durumda. türk tarihinde türkleri batıran en önemlş sonuç rahatlıktır. türkler ordu millet olduğunda dolayı bugünlere gelmişizdir. rahata düşkün roma gitti.ve nice örnek... eğer biz etimiz var pufumuz var diye tedbiri elden bırakırsak ve milli iman gücünü kaybedersek işte o zaman hapı yuttuk diyebilirsiniz.nasıl olsa tankımız var f16 tımız var onlar yurdu kurtarır ve emniyet sağlar banane derseniz işte bu korkutucu bir durumdur.şimdilik bu az gibi ör) bayrağa saygısızlık olayı . unutmayalım banane dediğimizde bitmeye mahkumuz. size bugün okuduğumyaşanmış bir hikaye anlatayım kanuni ülkeyi ne yıkar diye düşünmüş birden aklına süt kardeşi gelmiş ve ona mektup yazmış: böyle böyle oda mektubu geri göndermiş aynen. ve altına 'neme gerek' yazmış kanuni hiddetlenmiş ne demek bu böyle padişaha nsıl cevap verilmez diye.gitmiş ona bu mektup ne falan neden cevap yazmadın diye sormuş kanuni nin süt kerdeşi ise işte cevap yazdım ya 'neme gerek' işte herkes böyle dediği an devlet yıkılmaya mahkumdur. demiş. işte size güzel bir örnek. yazılarım biraz karışık ama anlamak isteyen çok güzel anlar.[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 seferberliğini 96 saatte tamamlayabilen tek ulke olduğunu okumuştum bi kitapta....onun dışında ulkeyi iç karışıklığa fln getirmekte kolay değil mit hiç çaktırmıyo belki ama farkında herşeyin...hukumetler yoneticiler kukla fln olabilir ama bu ulkenin ordusu kolay bırakmaz bu ulkeyi..ha en buyuk 3. olmuşuz 80. olmuşuz onemli değil savaş istatik işi değilki şu kadar adam var şu kadar uçağı var hesapla...japonların o kadar askeri gemisi uçağı vardı 2 bombaya bakıodu ama butun olay...ya da çanakkalede 100 kişiyle 2000 3000 kişiye kadar savunma yapan turk askerleri...ulkemizi koruyalım yeter.ataturkun gosterdiği gibi...[signature][hline]Open the door and the moon will fall..... www.moonfall.garaj.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 çirkinkral IPin elımızde[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: CIRKINKRAL, 01 Ekim 2005 11:20 tarihinde demiş ki: sen kimsin . onu anlamadım . ipin benim elimde derken birseyi ihmal ettim. benim hakkımda yapılacak bu hareketlerin , bazı arkadaşlar tarafından gayet doğal karşılanacğını bilmiyordum. o son mesajı aceleye yazdım zaten. arkdaşlar adamlar çıkmış herseyde düşünmüşler bunda bütün ömürlerini harcamışlar. dünya çapında tanınmışlar ve bizim gibi hayata daha tecribsiz başlayacak kişilere sözl sölemişler. bizde utmuyoruz. al en basitinden einstein imzamda aslanlar gibi belirtmiş,bütün dünyada o kadar insan kabul etmiş artık bazı eleştirlere aşlışığım. einstein kim ya kim oluyor derler şaşırmayacağım.bir de birisinin imazsında okumuştum. aptallarla uğraşma önce seni kendi seviyelerine çekerler sonra galip gelirler diyor. haklı adam. cahiller le tartışma taşalaşırsın diyorlar adam çok çekmiş taşlaşmış ki bunu söylüyor. suç ben de o kadar söz var tutmuyorum da gelip burda diyalog yaptığımı zannediyorum.artık bir sey demiyeceğim. çünkü taşlaşma seviyesindeyim. ve o mesajlar var özelde onları silsem de silmesem de birsey olmaz sanırım. çünkü farketmiyor(.... yarbbi şükür misali) sizin dangalak tartışmanızla alakam yok benim, yalnızca paticik'in içine etmenize güldüm. "ipin elimde" filan. komik, saçma sapan davranışlar.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Türkiye'nin kara ordusunu her zaman dünyanın en iyisi olarak gösteriolar, doğrumu bilmiyorum.[signature][hline]Siamon @ DeviantArt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
damar Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 3-5 uçakla ilk 3e girebileceğimizi zannetmiyorm da kara kuvvetleri baya sağlam.. bi de çine bulaşılmaması konusunda uzmanların uyarıları var.. onlar kaçıncı sırada bilemem.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 bazı arkadaşlar formun amacına hizmet etmeyen etmeyen yazılardan yakınmışlar. buyrun burdan yakın. ben ne zamandır yakınıyorum. artık mevzuya dalıp kendimi heder etmeyeceğim.imzamda güzelce demiş adam. ikinci bir husus amerika ile ilerde tartışacağımızı sanmıyorum. çünkü bunca dediğini neredeyse elimiz kolumuz bağlı yaptığımızdan amerika bize dokunmaz. buradan kendimce şu sonucu çıkarıyorum. zamanında osmanlı devletinin nasıl denge politikası uyguladığı gibi. bizimde böyle denge politikasına parça olduğumuz sürece bize dokunan olmaz sadece osmanlı gibi hasta adm etmeye çalışırlar o kadar.güçlü ve uyanık bir tr yi oluşturmamak için elinden gelenleri yaparlar.[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 tıtanıctekıelrde bu gemı batmaz dıyorlardı eheh askerı acıdan yuzde 0.0000000001 ıhtımaller bıle hesaba alınır bu ıslerın sakası yoktur cunkı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: CIRKINKRAL, 01 Ekim 2005 00:17 tarihinde demiş ki: viktor ipin benim elimde. said: Viktor, 01 Ekim 2005 15:14 tarihinde demiş ki: çirkinkral IPin elımızde Daha önce hiç bir atılan mesaj'a bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Yerlerdeyim..[signature][hline] Aşk Oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 yav koptum yavvvvvv huaaaaaaaaa:D[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Ya kıllık yaptığımı düşünmeyin... Sadece hatalı olan bi iki şeyi düzelticem arada... Ayrıca yazacaklarımın konu ile doğrudan alakaları da yok.. Onu da belirtelim, sadece hatalı olan bir iki yeri düzeltip kaçıcam ;) *Bold lu olanlar benim yazılarım MartinLGore, 01 Ekim 2005 05:03 tarihinde demiş ki: Askeri güç artık hiçbir anlam ifade etmiyor. O yüzden kaçıncı büyük olduğumuzda beni pek ilgilendirmiyor. Seni ilgilendirip ilgilendirmemesi durumu pek değiştirmiyor. Askeri büyüklük önemlidir. Tatbikatlar bir nevi yeni oyuncakları gösterme platformudur.Biz güçlüyüz mesajından. Aha çok silahımız var mesajından başka bi şi değildir Bakın Amerika'ya. AB'nin toplam askeri harcaması kadar askeri harcaması olan bir ülke. Öyle teknolojileri var ki, adamlar Dünya'da ki bir basketbol topunu bile uydular aracılığı ile görüntüleyebiliyor. Hmm basketbol topu ha? Şeyyyy kusura bakmayın ama Turk uyduları Zippo büyüklüğünde nesneleri görüntüleme kapasitesine sahiptir (hatta özel SpaceTurk şirketi bile bu hizmeti verebilir) Esas önemli olan uydu teknolojisini silahlara entegre etmektir (bkz.Cruise, Tomahawk vs) Bu konuda da Aselsan gibi kuruluşlar kafa patlatıyor, ürün veriyor Ayrıca ABD'nin elinde çok daha gelişmiş, Üç boyutlu tarama yapabilen ve hatta yer altını bile tarayabilen uydular var.. Hani şu basketbol topu hedesi soğuk savaş yıllarından kalma bi uydu olabilir... Fakat o çapulcu dediğiniz adamları bile yenemiyor.Bu konuda şüphelerim var desem.. Sanki yenemiyordan çok, uğraşmak istemiyor, işine gelmiyor veya BOP kapsamında bir planları var gibime geliyor.. Üzerine düşünmeye değer. Ancak vakit geçtikçe taşların yerine oturası işleri kolaylaştıracaktır Bush Amerika'da savaş yüzünden hızla destek kaybediyor. Her gün daha da bataklığa saplanıyor. Koca Amerika Irak'ta rezil oluyor. USA'nın rezil olduğu falan yok be baba... Adamlar şu ana kadar neler yaptı neler. Ha bir de Irak'ta ölen ABD askerlerinin sayısı ile ölen Iraklıların sayısını karşılaştırmak lazım. Terörist güçlerin öldürdüğü askerler, polisler Irak vatandaşları Orada Irak halkı birbirini kırıyor -ki bu doğal bir sonuç ve iç savaş işgalciler için ballı ekmak kadayıf gibi bir şeydir- Yani ABD iyi bir oyun oynuyor Ve bundan öte artık ekonomi konuşuyor. Aha burada haklısın ekonomik platformda savaş her zaman daha az kayıplı, daha kolay ve daha bağlayıcıdır TSK yıllardır Irak sınırına asker yığar. Biz hazırız der. Fakat sınır ötesi için izin çıkmaz. Hep böyle olur. (istisnalar hariç) Şu an bile TSK biz askeri koyduk sınıra bekliyoruz diyor. Ama Amerika izin vermediği için sınır ötesi operasyon yapılamıyor. Bırakın devletler ile karşılaştırmayı, bahsettiğimiz PKK.. Özel timler her yerde (evet her yerde), her zaman (evet her zaman) operasyon yapar ve tabiri caizse "ava çıkarlar"... İzin falan işin resmi kağıda dökülmüş hali. ABD askerinin Bağdat Havaalanına inişlerini falan iyi bir etüd edin derim.. Acep neler oldu orada.. (Bağdat havaalanı Türk Sınırları içerisinde ise bilmem) Okuyun araştırın vs.. Ve dışarıya bağımlı olduğumuz için ne F16'lar bi para ediyor ne de iman gücü.. İman gücü konusunda -ne yalan söyleyim- katılıyorum ve "saçma" buluyorum.. Şöyle saçma, moral, motivasyon tabi ki önemli ama moral, iman gücü -her ne derseniz- merminin kafanızı parçalamasını engellemez. Bunu ancak doğru aletler, silahlar vs engeller.. gerisi fos! Ancak bana ABD haricinde dışarıya bağlı olmadan bütün silah üretimini gerçekleştiren bir ülke söylesenize. İsrail'in bile dışarıdan yardıma ihtiyacı var silah üretiminde. Keza "ekonomi" dediğimiz kavram -siz tersini isteseniz bile- böyle çalışır.. F35'e Türkiye parça üretecek ABD Türkiye'ye bağlı mı oldu şimdi :lol: Biraz at gözlüklerini atıp, nasıl Atatürk'ün istediği bağımsız bir devlet haline getiririz diye düşünmeli derim.. Ortada savaş yok, en büyüğüz diye övünürsünüz. Atatürk'ün söylediği : "Tam bağımsız Türkiye" cümlesinin çoktaaan elden gittiğini görmezsiniz. Hiç askeri gücümüz olmasın ama bağımsız olalım yeğlerim... Askeri güç olmadan bağımsızlık olmaz. Söylemek istediğini anlıyorum. Ancak bu bi gerçek. Silah=Bağımsızlık (Ronald Reagen'ın Nükleer silahlara Peacemaker[Barışsağlayan, barış koruyucu] dediğini bilhassa hatırlatırım), Ekonomik Bağımsızlık=Özgürlük.. Bunlar sağlanırsa -ancak- güçlü olabilirsiniz. Gel gelelim güçlü iseniz size salyalarını akıtan devletler olacaktır. Zayıf iseniz sizi ezmek ve paramparça etmek isteyenler olacaktır.. En basitinden Civilization gibi düşünün dünyayı. Siz oyunu oynarken ne yapıyorsanız aynılarını yapıyorlar. Gerisi masal(pardon politika) ve ninni (pardon bürokrasi)[signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 01 Ekim 2005 21:53 tarihinde değiştirilmiştir][/smal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 said: Mavi, 01 Ekim 2005 21:29 tarihinde demiş ki: said: CIRKINKRAL, 01 Ekim 2005 00:17 tarihinde demiş ki: viktor ipin benim elimde. said: Viktor, 01 Ekim 2005 15:14 tarihinde demiş ki: çirkinkral IPin elımızde Daha önce hiç bir atılan mesaj'a bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. ya sana katılıp güleyim mi? yoksa einsteinin sözünü tutup bir daha mesaj mı yazmayayım bu konuda bilemedim . ne kadar yazmayacağım dedimse .mesakların içine beni katıp illaki sensiz olmaz gibi birseyler diyorsunuz neredeyse. özelimde yazan mesajları ben yazsaydım bir başkasına burada yazarda rezil olurdum. bunun için herkesi ben gibi düşünerek yazdım ipin elimdeyi. daha sonra ise bu lafların benim yüzümü kızartan yazıların başkaları için beş para etmediğini anlayınca hatamı anladım ama yazıyı çok acele bir zmanda yazmıştım. artık böle espriler yapmayın. mümkünse silinsin o yazım. fazla uzatmak isteniyorum. bu koumda ve seviyede konuşmak çokta hoşuma gitmiyor. [signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 forumla ilgili konuyla ilgili yazı yazan bir elin parmaklarını geçmeyecek mi?[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 eınsteın a sor, o bılır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 tamamen dogrudur...[signature][hline]SWG - Anron - Gene Buralardayim... - High Elder & Milita Member Of ShadowKnights SWG - Eclipse -Zanakdorufen Northstar - Demir Alma Zamani Gelmisse Bu Limandan.Mechule Giden Bir Gemi Kalkar Bu Limandan.. Wow - Dashe - Baydim... MxO - Dashe - E Bundanda Baydim.. Guild Wars - Zanakdorufen - Beklemede Kalin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 CIRKINKRAL, Yazıların, davranışların,sergilediğin tavırlar hoşuma gitmiyor yapıcı değil, yıkıcı, ortamı nasıl alevlendiririm, nasıl tartışma çıkarırım tarzı yaklaşımların var. Yazdığım yazının, alıntı yaptığın kelimenin, mesajın ne içeriğini ne başını ne sonunu sana açıklamak zorunda değilim. Ama anlaman dileği ile bi kaç cümle yazayım. said: CIRKINKRAL, 01 Ekim 2005 00:17 tarihinde demiş ki: viktor ipin benim elimde. said: Viktor, 01 Ekim 2005 15:14 tarihinde demiş ki: çirkinkral IPin elımızde Üstüne alınmaman gereken bir mesaj atmıştım. Burada ip ve IP cümlelerine güldüm. said: CIRKINKRAL, 01 Ekim 2005 22:09 tarihinde demiş ki: forumla ilgili konuyla ilgili yazı yazan bir elin parmaklarını geçmeyecek mi? Benim mesajım bu konu üzerine yapılan yorum, yazı üzerinedir paralel olarakta direkt konu'yu ilgilendirir. Güldüm ve yazma gerekliliği hissettim. Bunu gidip Bu konu altına veya Bu konu altına yazmam pek mantıklı değil. Bu konuyu başından beri takip ediyorum atışmalarınızı, tartışmalarınız, az, öz olsada adam gibi mesaj atan kişilerin yazılarını takip ediyorum. Dikkat edersen konu hakkında hiç bir yorum yapmadım çünkü tek yapılan ortamı alevlendirmek, tartışma çıkartmak, oraya buraya saldırmak. Bu konu altına 2 adet mesajım var. 1' si, 9. sayfada olan public bir ortam olan, sadece sen'den oluşmayan, sana özel olmayan paticik.com forumları altında bu konuya atılan agresif davranışlarını /zı yansıttığınız yukarıdaki veya önceki sayfalardaki mesajlarını uyarıcı veya dikkat etmeni sağlayıcı şu mesajım, said: Mavi, 01 Ekim 2005 01:22 tarihinde demiş ki: :hmm: Dikkat edersen hiç bir agresif yorum, yazı içeren bir mesajı alıntı yapmamış, ona cevap vermemişim. Çünkü ateşi körüklemek yakışı kalır bir davranış değil ne bana ne buradaki diğer aklı başında kullanıcılarımıza. Ne oluyor, ateşi körükleyen, ortamın gerginliğini arttıran kullanıcılar yörüngeye gidiyor. Diğer mesajım ise biraz üstte alıntı yaptığım mesajımdır. Uzun lafın kısası, Sen ve senin gibi bi kaç kendini bilmez üye yüzünden konulara mesaj yazmak bile gelmiyor içimden. Bi konu altına mesaj atarken eskiden 1 kere düşünürdüm şimdi 10 ekre düşünüyorum. Agresif yazın veya yazıların ile benim gibi diğer yetkili arkadaşlarımızın da dikkatini çekiyorsun mesajımı gönder tag'ına tıklamadan önce yazdığın yazını, içeriğini biraz düşünmen dileği ile.[signature][hline] Aşk Oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar